HABERLER>GÜNCEL
3 Kasım 2013 Pazar - 09:48

BDP'lilerin düğününde 'Hizbullah' ateş açtı: 1 ölü

Batman'da Hüda-Par (Hizbullah) yanlısı bir grup, BDP'lilerin düğününde bildiri dağıtmak isteyince olay çıktı. Çıkan olaylarda BDP'li bir kişi hayatını kaybetti. Bir kişi de ağır yaralandı.

BDP lilerin düğününde  Hizbullah  ateş açtı: 1 ölü

BATMAN - Batman Petrol Mahallesi’nde bir düğünde, terör örgütü Hizbullah'ın siyasi yapılanması HÜDA-PAR üyesi olduğu iddia edilen bir grup ile BDP'li başka bir grup arasında çıkan olaylarda BDP'li 2 çocuk babası Özcan Temel olay yerinde yaşamını yitirdi.Met Kasar adlı başka bir vatandaş ise ağır yaralandı. Özcan Temel'in cenazesi Özel Medikal Hastanesi’ne kaldırılırken, ağır yaralı Kasar ise Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

DÜĞÜNDE BİLDİRİ DAĞITMAK İSTEDİLER İDDİASI
İddiaya göre, terör örgütü Hizbullahın siyasi yapılanması HÜDA-PAR üyesi bir grup Petrol Mahallesi'nde bir düğünde bildiri dağıtmak istedi. Ancak düğün sahibinin izin vermemesi üzerine ateş açıldı. Açılan ateşle Özcan Temel olay yerinde hayatını kaybetti. Met Kasar adlı başka bir kişi ise ağır yaralandı.

HASTANE ÖNÜNDE GERGİNLİK
Silahlı saldırıda ölen genç ile yaralıların tedavi gördüğü Batman Bölge Araştırma Hastanesi önünde toplanan ve gerginlik çıkaran çok sayıdaki düğün davetlisini dağıtmak için polis havaya ateş etti. Silahlı saldırıyı yapan zanlıların kimliklerini belirlemek için çalışma başlatılırken, olayın düğün yakınlarında bildiri dağıtımına engel olunduğu için çıkmış olabileceği iddiaları araştırılıyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

CİZRE VE SİLOPİ'DEN SONRA KORKULAN OLDU
Bölgede sıkı sık gündeme gelen Hizbullah PKK gerilimi son bir ay içerisinde Cizre ve Silopi başta olmak üzere yer yer sıcak çatışmaya dönüşmüştü. Batman'da yaşanan çatışmada can kaybı yaşanması gerilimin yeni bir boyuta evrilmesi endişesine yol açtı.
 
BDP'Lİ VEKİLLE FOTOĞRAFI PAYLAŞILDI
Olaylarda hayatını kaybeden Özcan Temel'in BDP'li olduğu belirtilirken Temel'in BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata ile çektirdiği bir fotoğraf da sosyal medyada paylaşıldı.

HÜDA PAR’DAN YALANLAMA
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens konuyla ilgili twitter’da yaptığı açıklamada “PKK’lı bir grubun parti üyelerine saldırdığını” belirtti ve Batman’da düğünde yaşananlarla söz konusu olayın bir bağlantısının bulunmadığını belirtti.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens twitter’daki hesabında yaptı açıklamada şöyle dedi: “PKK’li 40-50 kişi Batman’da Partili üyelerimize saldırdı. Olayın olduğu yer ve zamandan çok sonra o mahallede bir düğünde birinin öldürülmesinin bu arbede ile ilgisi yoktur. Sosyal medyada Hüda Par’lılar saldırdı diye haber yayılması her zamanki iftira ve karalama kampanyalarının bir devamıdır. Emniyet bu olayı bir an önce aydınlatmalı ve failleri yargı önüne çıkarmalıdır.”
  
HDP’YE LGBT TEHTİDİ
Habertürk TV’de bir programa katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Kürtler hem dinine, hem de gelenek ve göreneklerine bağlı bir halktır. HDP'nin bileşenlerine bakıldığı zaman açılımını yapmaya gerek görmeden LGBT ve başörtüsünü yanyana getirme veya marjinal sol gruplarla bunları biraraya getirmeye çalışıyor. Sanki Kürtlerin bütün sorunları bitti de. Ruhi hastalık ve bir sapıklık olan eğilimleri veya hastalıkları 'özgürlük' adı altında Kürtler'e pazarlamaya çalışırlarsa bunun bedelini öderler ve ödeyecekler" diye konuşmuştu.

HÜDA PAR BAŞKANI BAŞBAKAN'LA GÖRÜŞMÜŞTÜ
Hüda Par son olarak bu hafta Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşme nedeniyle gündemde yer bulmuştu. HÜDA Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu başkanlığındaki heyet Erdoğan ile yaptığı görüşmede bölgede faaliyetlerini sürdürebilmeleri için hükümetten yardım istemişti. Hüda Par ile Erdoğan görüşmesi yerel seçimler önce bölgede ittifak iddialarına yol açmıştı.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Horon rekoru İzmir'de kırıldı: Guinnes yolcusu kutlama
Gündoğdu Meydanı'nda toplanan 5 bin 394 kişi 'En kalabalık horon folkloru' ...
Ali İsmail'in öldürüldüğü günle ilgili şok detay!
Ali İsmail Korkmaz'ın öldürüldüğü gün 16 işyeri ve 7 MOBESE kamerası için ...
Çeyiz taşıyacağım diye ödünç aldığı minibüsle...
Bornova’da 'çeyiz taşıyacağım' diyerek bir arkadaşından ödünç aldığı minibüse ...
 
Marmaray’da yine ‘imdat’ arızası: İzdiham yaşandı
Asya ile Avrupa yakasını denizin altından bağlayan ve ‘asrın projesi’ ...
‘İzmir’in Çernobil’i: Gaziemir ceza değil çözüm istiyor!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 5.7 milyon TL ceza kestiği Gaziemir’deki ...
İzmir’deki operasyonda şok detay: İktisat Kongresine saldırı planı!
Aralarından DHKP-C’nin 104 kişilik eylemci listesinde ismi yer alan Ferit ...
 
Diyanet’ten yanıt: Dövme yaptırmak caiz mi?
Bir vatandaşın 'Dövme yaptırmak caiz midir?' şeklindeki sorusunu cevaplandıran ...
Su içmeden 42 yıl!
10 yaşından bu yana su içmeyen 52 yaşındaki Erdinç Narman, su ihtiyacını ...
Sipariş yola çıktı! Emniyete 50 yeni nesil TOMA
Taksim’de başlayan, ardından Türkiye geneline yayılan Gezi eylemlerine ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva