HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Kasım 2020 Çarşamba - 19:53

Bayraklı Meclisi'nde 'KYK' gerginliği

Deprem sonrası ikinci oturumunu yapan Bayraklı Belediyesi Meclisi'nde AK Partili Meclis Üyesi Murat Pervane “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kredi Yurtlar Kurumları(KYK) var. Orada yaklaşık 8 bin nüfus alacak yerlerimiz var" ifadelerini kullanırken, CHP’li Meclis Üyesi Gönül Güngör “Biz şimdi duyduk, bizlerin haberi olsaydı keşke. Alanda olan birisi olarak insanlar KYK’yı geçtik, yemek almaya bile gitmiyor" dedi.

Bayraklı Meclisi nde  KYK  gerginliği

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi'nin Kasım ayı ikinci oturumu tamamlandı. Meclise deprem sonrası sahada olan Bayraklı Belediye Başkanı Serdal Sandal'ın yokluğunda Başkanvekili İrfan Önal başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde 30 Ekim tarihinde gerçekleşen deprem vardı. Seferihisar açılarında yaşanan deprem sonrası en fazla hasarı gören Bayraklı'da bazı binalar yıkıldı ve 114 vatandaş hayatını kaybetti.

Kasım ayı son meclisini gerçekleştiren Bayraklı Belediyesi'nde de gündemde depremzedeler vardı.

CİVELEK: HERKES HASSASİYETLE ÇALIŞACAK
Süreç içinde hassasiyet ile çalışacaklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Ertuğrul Civelek, devletin kira yardımı yaptığını belirtti. Civelek “Devletimiz, 12-13 bin lira kira yardımı, 30 bin lira eşya yardımı yapacak. 6 tane ev sahibi olan bir vatandaşımız evini verecek, bir yıl kira almayacak. Beyaz eşyalarına kadar dizecek. Bir şey olduğunda hayırsever vatandaşlarımız var ama acil bir durum olduğunda başkanımızda el atar. Herkes hassasiyetle çalışacak” ifadelerin kullandı.

AKTAŞ: BELEDİYENİN BÜTÇESİ DE VAR MI YOK MU?
Civelek'in sözleri üzerine konuşan AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Aktaş, İzmir halkının yardım yaptığını ifade ederek, belediyenin bütçesi olup olmadığını sordu. Aktaş : “Biz onları biliyoruz, bu ayni yardımlar yapılıyor ama belediyenin bütçesi de var mı yok mu? Bütün İzmir halkı bu yardımları yapıyor, Allah’ta razı olsun. Çok büyük bir birlik beraberliğimiz varmış, bunu gördük. Barış Manço ve Bilal Çakırcı Parklarının olduğu yerlerde kargaşa var, duşlar konmamış. Sadece lavabo var. İki tane duş için konteynır konulması gerekiyor" dedi.

PERVANE: BU İŞ SİYASETİN ÜSTÜNDE BİR İŞTİR
KYK yurtlarında 8 bin kişinin ağırlanabileceğini belirten AK Partili Meclis Üyesi Murat Pervane 150 ailenin buralara yerleştirilmesi teklifinde bulundu. Pervane; “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kredi Yurtlar Kurumları(KYK) var. Orada yaklaşık 8 bin nüfus alacak yerlerimiz var. 150 aileyi buralara yerleştirdim. Bu konu ile alakalı devletimizin tahsis ettiği yerler var. Ama alanda ciddi anlamda bilgi kirliliği var. Gün birlik olma günüdür. Bu iş siyasetin üstünde bir iştir. Siyasete bırakıp vatandaşların yaralarını sarmak için yanında olalım. Diğer meclis üyeleri de sahalardadırlar ama şahit olduğum olay beni üzdü. Manavkuyu Mahalle Muhtarlığına başvuru oldu ama oradan Kredi Yurtlar Kurumu’na yerleştirme olamamış. Siyaseti bırakıp vatandaşa nasıl yardımcı olunabilir onu düşünmemiz gerekiyor. Vatandaşların dertlerini dinleyip yardımcı olmaya çalışalım” ifadelerini kullandı.

BALIKÇI: VATANDAŞLARIN BUNU DUYMASI GEREKİYOR
Pervane'nin sözleri üzerine söz alan CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Balıkçı, KYK konusunda bir bilgileri olmadığını söyledi. Balıkçı; “Bizde alanlardayız en başında beridir, bugün de 8 muhtarlığa gittim. Şöyle ki devlet millet tamamen el ele. Bunun yanında muhtarlıklara da çok talep oluyor. Eşya ve ziynet eşyalarını hasar olan evlerinden almak için. Hasar durumuna göre yönlendirmeler olacak. Bu Kredi Yurtlar meselesini de burada duydum. Bunları muhtarlıklara duyurmalıyız. Vatandaşların bunu duyması gerekiyor” diye konuştu.

GÜNGÖR: VATANDAŞLAR EŞYALARINI BIRAKMIYORLAR
Depremzedelerin eşyalarını bırakmamak için yemek bile almaya gitmediğini belirten CHP’li Meclis Üyesi Gönül Güngör; “Biz şimdi duyduk, bizlerin haberi olsaydı keşke. Alanda olan birisi olarak insanlar KYK’yı geçtik, yemek almaya bile gitmiyor. Vatandaşlar eşyalarını bırakmıyorlar, evlerinin önlerinden gitmiyorlar” ifadelerini kullandı.

AKTAŞ: YERİNDE DÖNÜŞÜM OLACAK
Rezerv alanlar dışında kalan bölümlerin haricinde kalan yerler için yerinde dönüşüm olacağını belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Aktaş;  “Sokağımızın köşesinde 6 tane bina yıkıldı. On dakikalık mesafemde yine bir büyük bina daha yıkıldı, 3-4 dakikalık mesafemde de bir bina yıkıldı. Ben şahıs olarak depremi derinden yaşadım. Bu şeylerde kimsenin eksiği var demiyoruz, öyle bir durumda olmaması lazım. Dün Cumhurbaşkanı da açıkladı, bizde buradan duyurduk. Vatandaşın evine girip eşyasını alma kaygısı var. Her sokak ve mahallede hasar tespitleri devam ediyor. Sonlanacak yakında. Bu hasar tespitlerin durumuna göre az hasarlı yerlerin içine girilebilecek, gidin eşyalarınızı alın denilecek. Orta hasarlı binalar için bir süre verilecek. Ağır hasarlılara ise izin verilmeyecek. Devletin vereceği ödemeler de bu suretle yapılacak. Ziraat Bankası’nın olduğu yerde çalışmalara başlandı. Konteynır kentler yapılacak. Çadırlar da oraya taşınacak. Hava da çok soğuk. Şu an insanlar toprağın üstünde yatıyorlar. 20 gün sonra bu çadırların tamamı konteynır kentlere taşınacak. Bakanımız açıkladı, şu an ki yerlerin tamamı yerinde dönüşüm yapılacak. Şehir Hastanesi’nin yanına ayrı bir rezerv alanı oluşturacak. Diğer ilçelerdeki hasarlı binalardaki vatandaşlar da buraya gelecek. Rezerv alanlar 5+1, toplam 6 kattan oluşacak. Diğerleri yerinde dönüşüm olacak ” dedi.

HIZAL: İŞİNİZE GELMEDİ
KYK tartışmaları üzerine söz alan AK Parti Meclis Üyesi Özgür Hızal: “İşinize gelmedi. Vatandaş ta bilgilendirildi. Yapılan koordinasyon toplantılarına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Başkan Soyer ve yetkilileri de katıldı. KYK’nın depremzedelere açıldığından bilgi sahibi. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Siz öğrenmemiş olabilirseniz ama biz vatandaşları da bilgilendirdik" ifadelerini kullandı.

 
Depremde kapı sıkışınca kaçış yolu merdiven oldu
 
Vali Köşger'den depo açıklaması: Eşyalar Fuarİzmir'e bırakılabilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'da inşaatlara beton dökümü durduruldu
Seferihisar’da 30 Ekim Cuma günü 6.9 şiddetinde yaşanan depremden sonra ...
Başkan Soyer duyurdu: Hilton depremzedelere açılıyor
Düzenlenen basın toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Depremzedeler için Bergama Belediyesi’nden stant
İzmir’de Cuma günü olan depremin ardından tüm imkanlarını seferber eden ...
 
ESHOT binası da boşaltılıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü’nde oluşan ...
Seferihisar'da yaralar sarılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi depremin ardından Seferihisar Sığacık’ta meydana ...
Hasar raporu... Belediyelerden kaç başvuru var?
30 Ekim İzmir depreminin etkilediği ilçelerde konutunda yada oturduğu ...
 
Başkan Kılıç’tan kira kampanyasına 15 bin lira!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, yaşadığımız deprem felaketinde evlerini ...
Kemeraltı'nı kurtaracak projede sona doğru!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı bölgesinde aşırı yağışlarda meydana ...
Başkan Arda muhtarlarla depremi değerlendirdi
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir depreminin ardından muhtarlarla ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva