HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Temmuz 2020 Salı - 20:51

Bayraklı Meclisi'nde AK Parti'den kesin hesaba itiraz!

Okunan faaliyet raporu ve hesaplar, ağır eleştirilen yönelten AK Partili üyelerin ret oyuna rağmen oyçokluğuyla kabul edildi. Özgür Hızal'ın "Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı, Bayraklı'ya yapılıyor" diye işaret ettiği Şehir Hastanesi için Başkan Sandal, "Onu hükümet yapmıyor. Hangi şirketlerin, hangi şartlarda yaptığını herkes biliyor" diye çıkıştı.

Bayraklı Meclisi nde AK Parti den kesin hesaba itiraz!

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi'nin Temmuz ayı üçüncü oturumu, Belediye Başkanı Serdar Başkanlığı'nda yapıldı. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen Meclis'te 2019 yılı faaliyet raporu ve kesin hesap cetvelleri tartışıldı. CHP Grup Başkanvekili Emel Arslan Hür'ün okuduğu raporlara, AK Parti'den eleştiriler geldi. Raporların, gelirlerin azaldığını, giderlerin arttığını gösterdiğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, "İlçede gözle görülür bir yatırım yok. Gereksiz harcamalar görüyoruz. Örneğin Özel Kalem Müdürlüğü'nün 2 milyon 9935 bin liralık harcamasının, 11 müdürlüğün harcamalarından fazla. Bu nedenle ret oyu vereceğiz" açıklamasında bulundu.

BAŞKAN, AKTAŞ'A HAK VERDİ

Belediye Başkanı Serdar Sandal, Özel Kalem Müdürlüğü harcamalarının çok önemli kısmının, personel gideri olduğuna dikkat çekti, eleştiriyi haksız bulduğunu söyledi. İlçeye yatırım yapılmadığını öne süren Aktaş, buna rağmen borçların olmasını da eleştirince, Başkan Sandal, "Ben hiç kredi çekmedim. Eski dönemin borçlarını ödüyorum" yanıtını verdi. Tahsilat oranının düşüklüğüne dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili'ne hak veren Başkan Sandal, "Tahsilat oranının düştüğü doğrudur. Alacaklı olduğumuz kişilere 48 ay vade yapılmış. Paramızı alamıyoruz, çünkü üzerinde mal mülk kalmamış" ifadesini kullandı.

ŞEHİR HASTANESİ TARTIŞMASI

AK Partili Meclis üyesi Özgür Hızal, "Bayraklı Belediyesi'nin bütçesinden, yatırımlar için yeterince harcama yapılmadığını söylüyoruz. Şimdi yönetimde siz varsınız, eskiden X bir kişi vardı. Biz bütçeyi değil, sizin yönetim tarzınızı eleştiriyoruz. Enkaz edebiyatı yapıyorsunuz. AK Parti hükümetleri sayesinde 18 yıldır koalisyon yok, enkaz edebiyatı da yok. Fakat Bayraklı'da CHP'li başkan, CHP'li başkanı eleştiriyor, enkaz edebiyatı yapıyor. Siz gözlerinizi kapatmışsınız, kulaklarınızı tıkamışsınız, algılarınızı yitirmişsiniz" sözleriyle dikkat çekti. Devletten yatırım gelmediğini belirten Başkan Sandal'a cevap veren Hızal'ın, "Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı yapılıyor Bayraklı'ya... Şehir Hastanesi" ifadesi, Meclis'te bir anda soğuk rüzgarlar estirdi. Başkan Serdar Sandal, "O inşaatın önüne gidin, orada ne yazıyor bir bakın. O hastaneyi devlet yapmıyor. Hangi şirketler yapıyor, hangi şartlarda ihale edilmiş, iyi öğrenin" yanıtını verdi.

Yapılan oylamada, Bayraklı Belediyesi'nin kesin hesap cetvelleri, AK Parti ve MHP'li üyelerin ret oylarına karşın, CHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

 
Brezilya Devlet Başkanı virüse yakalandı
 
'Tapulu malım' dediği yolu, ulaşıma kapattı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bayraklı 7 Temmuz 2020 Salı 23:27

Yıl 2018 aylardan ekim seçime kısa süre var Hasan aga çıkar sahneye Nafiz gürman pazar yeri 01.10.2018 miktar 2.317670.85 tl Bayraklı belediyesi sınırlarında muhtelif sokaklarda asfalt serimi ve temini 27.11.2018 1.010.798.63 tl .Muhtelif parklarda dökme kauçuk yapım işi 22.d göre 15.05.2018 76.818.00 tl.Hizmet binalarındaki teras çatıların ahşap oturma çatıya çevrilme işi 25.12.2018 212.708 00 tl.Bayraklı belediyesi muhtelif sokaklarına kilit parke yapılması işi 07.05.2018 486.149.28 tl denetim komusyonundaki meçlis üyeleri sizlerin seçime kısa bir süre varken Hasan aga yukarıda yazan miktarları baybele aktarmış bu işlerin hepsini baybel yapmış gibi paraları baybele aktarmış

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay’dan ‘Srebrenitsa’ mesajı 
Karşıyaka Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı 3. Birleşimi, ...
Büyükşehir'in eli Alaşehir'e kadar uzandı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Manisa Alaşehir’de Tariş Üzüm Tarım Satış ...
Konak'ta Kadın Kooperatifi yola çıkıyor
Konak Belediyesi, kadınların güçlendirilmesi, ekonomik yaşamda daha çok ...
 
Pamuk üreticisi dertli: Menemen Ovası susuz kaldı!
Ege Bölgesi’nde pamuk üretiminin önde gelen merkezlerinden olan Menemen ...
Başkan Yetişkin kalp ameliyatı oldu
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Dokuz Eylül Üniversitesi ...
Karşıyaka’daki ‘ballı satış’ mahkemelik oluyor!
TOKİ tarafından Karşıyaka’da satışa çıkarılan arazi ile ilgili olarak ...
 
Karşıyaka’da can dostlara yerinde tedavi
Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kedi ve köpeklerin ...
İzmir’in Bisiklet ve Yaya Eylem Planı hazır
İzmir Büyükşehir Belediyesi, pek çok dünya kentinde olduğu gibi İzmir’de ...
Başkan Selvitopu’ndan eleştirilere net yanıt: Ben uçuk projeler peşinde koşmam!
Karabağlar Belediyesi Meclis toplantısında AK Partili Hüseyin Uzun’un ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva