HABERLER>POLİTİKA
4 Aralık 2023 Pazartesi - 08:47

Bayır, AK Parti’yi işaret etti… Karabağlar neden zor?

Urla ve Güzelbahçe’de CHP’nin kolay seçim kazandığını, dolayısıyla bu iki ilçeden biri yerine Karabağlar gibi zor bir ilçeden aday olmayı tercih edeceğini belirten CHP’li eski vekil Tacettin Bayır, “Karabağlar neden zor?” sorusuna, “AK Parti’nin adayının çok iyi çalıştığını görüyorum. Bir tehlike seziyorum. Yoksa Muhittin Selvitopu başarısız değil. Karabağlar, aleyhte göç alıyor. Bu göç, AK Parti’ye yarayabilir” yanıtını verdi.

Bayır, AK Parti’yi işaret etti… Karabağlar neden zor?

EGEDESONSÖZ – CHP’den 25, 26 ve 27. Dönem İzmir Milletvekilliği yapan Tacettin Bayır, adının Büyükşehir yanı sıra üç ilçede de anılmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

SONSÖZ TV’de Gazeteci-Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Bayır, “Urla’da, Güzelbahçe’de seçim kazanmak kolay. Bu iki ilçe zaten yüksek oy veriyor CHP’ye. Önemli olan, aleyhte göç alan Karabağlar’daki oyumuzu artırmak” dedi ve AK Parti’nin adayına dikkat çekti. Karabağlar eski Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’un, AK Parti’nin aday adayı olduğunu, Tunç’un Karabağlar’da çok çalıştığını ve tehlike sezdiğini anlatan Bayır, “Muhittin Selvitopu başkanımız çok başarılı bir başkan. Tehlike Muhittin Başkan’dan değil, AK Parti adayından kaynaklı” ifadesini kullandı.

MUHİTTİN SELVİTOPU GÖREVİNİ LAYIKIYLA YAPIYOR, ANCAK…
Urla ve Güzelbahçe’de CHP’nin çok kolay seçim kazandığını, bu nedenle kendisinin Karabağlar gibi bir ilçeden aday olması tercih edeceğini her fırsatta dile getiren Tacettin Bayır, “Karabağlar’da CHP üç dönemdir oyunu artırarak kazanıyor. Karabağlar neden zor?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Dışarıda söylenen ve yazılıp çizilenler var. AK Parti burada 2 dönemdir aday arayışı ile ilgili ciddi çalışmalar yapıyor. Son dönem söylenenlerle ilgili Karabağlar’daki eski kaymakamın aday gösterileceği. Uzun yıllar kentte kaymakamlık görevi yapmış bir arkadaş, sonra başka bir şehre vali yardımcısı olarak gitti. Bu arkadaşın Karabağlar’da bazı muhtarlarla ve bazı CHP’liler ile çekilmiş resimlerini gördüm. Bunlar bu arkadaşın bu işe ne kadar asıldığını gösteriyor. Ciddi bir aday kendisi. Mevcut başkan Muhittin Selvitopu görevini layıkıyla yapıyor, çok başarılı buluyorum. Kast ettiğim birini yermek, eleştirmek değil. Oyumuz azaldı gibi algılanmasın. Karabağlar, Güzelbahçe ve Urla gibi değil. O ilçelerde coğrafi anlamdaki yaygınlık ve şart meselesi ağırlıklı olarak iki katlı dubleks villa üzerine. Karabağlar’daki İnönü Caddesi gibi 8-10 katlı yapılar yok. Karabağlar Sanayi Sitesi gibi yoğun bir bölge yok. Karabağlar, İzmir’in en büyük ikinci ilçesi. Güzelbahçe, Karabağlar’ın 15’te 1’i. Urla kısmen daha büyük. Oralara yakıştırılmasının sebebi son zamanlarda Güzelbahçe’de oturduğum için; 20 yıldır orada ikamet ediyorum. Eşim Urlalı, kendim Karaburun-Mordoğanlıyım, yarımada çocuğuyum. Hiçbir şey bulamazsak Güzelbahçe’de bir muhtarlığa yakıştıran arkadaşlar var! Başkan olmadan yaşamımızı idame ettiririz, illa bir yere bir şey olalım gibi bir derdimiz yok. AK Parti’nin Karabağlar’da iddialı olduğunu düşünüyorum. Mevcut aday adaylarına bakınca. Güzelbahçe’de yüzde 78 oyumuz var, Bayır oraya gidip oyumuzu daha fazla yukarı taşıyamaz. Aşağıdaki oyu yukarı taşımak lazım. Karabağlar çok fazla göç alıyor, Suriyeliler geliyor. Göçün aleyhte olan tarafında. Yoksa Başkan Selvitopu’nun bir başarısızlığı olarak asla kast etmedim. Selvitopu iki dönem oldu, üç dönem olur mu bakalım.”

 
Kayıp olarak aranıyorlardı... Kazada ölmüşler!
 
Menderes'te içleri ısıtan dayanışma!
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karabağlar vatandaşı 15 Ocak 2024 Pazartesi 22:13

Karabağlar''da bu sefer değişim olacak gibi..Rüzgar ters esmeye başladı, dua edinki rüzgar kasırgaya dönmesin.Artık hiç bir şey garanti değil. Mehmet Sadık Tunç ilçede çok seviliyor partiler üstü bir adam ,aday gösterilirse eminim ki kazanacak.

Yorumu oyla      1      1  
Hamit güleç 5 Aralık 2023 Salı 00:55

Selvitopu karabağlarda nasıl bir belediyecilik yapmışta başarılıymış.çok merak ediyorum.2 tane kavşak düzenlemesi yapamayanlar oy istiyor.

Yorumu oyla      5      7  
Deniz 4 Aralık 2023 Pazartesi 22:50

Zaten karabaglar da değil menderes cesme urla Karaburun da gitti geçmiş olsun başkan lar bütün dönem iş yapmak yerine konser susleme çiçek böcek caz saz devam etti sonuç çok acı olacak seçimlerde görecekler ızmirli gerekirse sandığa gitmeyecek çok büyük hayal kırıklığı yaratacak CHP de

Yorumu oyla      4      4  
bitmiş parti 4 Aralık 2023 Pazartesi 21:06

yeter be adam. 10 yıl vekillik yaptın. sus be. otur torun sev. doyumsuz insanlar bunlar.

Yorumu oyla      8      3  
ertugrul 4 Aralık 2023 Pazartesi 20:02

bi gidin artık gidin...geri gelmemek üzere..

Yorumu oyla      7      3  
partisiz 4 Aralık 2023 Pazartesi 17:29

alevi vatandaşlar, tedirgin laikler ve de sonradan zenginlerin ilçesi narlıdere'de akp gelmesin diye verilen oyları almak için narlıderede bir iki açılışa katılmak yeterliymiş, ikamet zorunluluğu ya da narlıdereli olma zorunluluğu da yokmuş bilginize.

Yorumu oyla      2      3  
zülfükar gibi 4 Aralık 2023 Pazartesi 17:17

bu arkadş ne iciyor hayret hiç evinide mi özlemiyor hani çoğunlukla vekilik döneminde işlerimi çok ihmal etim çocuklarınıda ihma etmiştin torun sevmeye vakit yokk şimdi tamda zaanı hadi evine torun sev

Yorumu oyla      5      3  
Bülent Işık 4 Aralık 2023 Pazartesi 16:34

Megaköy diye diye Karabağlar'a mı göçmüşler? Işte asıl o göçlerden sonra köy oldu.

Yorumu oyla      3      4  
Günaltay Sakini 4 Aralık 2023 Pazartesi 16:30

Karabağlar'da değişim yaşanmalı. 3 dönemde de CHP belediyesinin dişe dokunur herhangi bir icraati mevcut değil. Ahbap çavuş ilişkisi yüzünden belediyeye doldurdukları personelin yeterliliği bile tartışmalı. Bir değişim şart. Aksi durumda Karabağlar'daki çürümeyi döndürmek mümkün bile olamayacak.

Yorumu oyla      7      4  
TARAFSIZ BAKIŞ 4 Aralık 2023 Pazartesi 15:28

MİLLETVEKİLLİĞİ , İL BAŞKANLIĞI , ŞİMDİDE BELEDİYE BAŞKANI OLAYIM. MUHİTTİN SELVİTOPU İŞİNİ LAYIKIYLA YAPIYOR DÜRÜSTLÜĞÜNE KİMSE BİR ŞEY DİYEMEZ BORÇSUZ NADİR BELEDİYELERDEN. ŞİRKET PERSONELİ AYIN 15. GÜNÜ MAAŞINI ALIR KARABAĞLAR BÖLÜNMEDEN ÖNCE KONAK BELEDİYESİNDE YILLARCA ÇALIŞMIŞ BİR YÖNETİCİ KARABAĞLARIN SOKAKLARINI EZBERE BİLİR ADIM ATMADIĞI SOKAK YOKTUR BÖLGEYE HAKİM KAMUNUN PARASINI ÇAR ÇUR ETMEYEN DOĞRU DÜRÜST İLÇEYE BAŞKANLIK YAPAN BİRİSİDİR.SITKI KÜRÜM ZAMANI İLE KARIŞTIRMAYA GEREK YOK O GÜNLERİDE BİLİYORUM.KARABAĞLARDA MACERAYA GEREK YOK MUHİTTİN BAŞKAN ADAY GÖSTERİLSİN YİNE KAZANIR.

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... CHP nasıl bu kadar 'hızlı' değişiyor?
Mehmet KARABEL yazdı... CHP nasıl bu kadar 'hızlı' değişiyor?
Delegelerin yarısı katılmadı: Aksakal yeniden başkan!
663 delegeden 313'ünün oy kullandığı Demokratik Sol Parti (DSP) kongresinde ...
Özel'den İYİ Parti'yle 'işbirliği' açıklaması!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “İYİ Parti ile görüşmemiz olmuştu. Genel ...
 
Merve Doğan, Buca Belediye Başkanlığı için yola çıktı
CHP’li Buca Belediye Meclis Üyesi Merve Doğan, Buca Belediye Başkan Adaylığı ...
Yerel seçim hazırlığı: Vekiller mülakat yapacak!
CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, yerel seçimler için 90 milletvekilinin ...
Yeni düzenleme yolda... Meclis'ten TikTok adımı!
Sosyal medya fenomenleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken, Türkiye ...
 
DP'li Uysal'dan İzmir'den Anayasa değişikliği mesajı: Tayyip Bey'i kurtaracak düzen yok!
Demokrat Parti'nin İzmir 16. İl Kongresi'nde mevcut il başkanı yüksek ...
DEVA Partisi İzmir'deki 3 adayını açıkladı!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, il ve ilçe belediye başkanı adaylarının ...
'İsrail'de nükleer silah, Filistin'de sapan taşı var'
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, "Bu, bir savaş değil. ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva