HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Haziran 2019 Çarşamba - 14:24

Bayındır’da gündem işten çıkarmalar: Sendika ve belediye karşı karşıya!

AK Parti’nin iktidarda olduğu Bayındır’da belediye yönetiminin işçilere baskı yaptığı sendika tarafından öne sürüldü. DİSK Genel İş 4 Nolu Şube Başkanı Sevgener, “Hak-İş'e üye olmaya zorlanan, bu durumu kabul etmeyen işçiler sürgün ve mobbingle karşılaşmıştır” dedi. 21 personelin işten çıkarıldığı aktarılırken Belediye Başkanı Demirezen, “İşler DİSK’in açıkladığı gibi değil, isterlerse gelsinler sunum yapayım!” diye konuştu.

Bayındır’da gündem işten çıkarmalar: Sendika ve belediye karşı karşıya!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş Sendikası 4 No'lu Şube Başkanı Şükret Sevgener, 31 Mart yerel seçimlerinde yönetimi Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) AK Parti’ye geçen Bayındır Belediyesi’nde işten çıkarmalar yapıldığını açıkladı.

Belediyenin şirketinde çalışan 21 kişinin zor günler geçirdiğini ifade eden Sevgener işçilere ‘DİSK’ten istifa et Hak-İş’e üye ol’ baskısının yapıldığını öne sürdü. Personellerin 5 yıl önce işe alındığını söyleyen Sevgener sürgün ve mobbing uygulamalarının da yapıldığını iddia etti. Gelişmelerle ilgili Bayındır Belediye Başkanı AK Partili Uğur Demirezen de açıklamalarda bulundu.

DİSK: SÜRGÜN, MOBBİNG VE İŞTEN ÇIKARMA VAR!
Sendika Başkanı Sevgener, “Ne yazık ki 31 Mart seçimlerinin hemen ardından belediyede çalışan üye arkadaşlarımız sayısız zorlukla karşılaşmıştır. Belediye şirketi Bayındır A.Ş. çatısı altında çalışan işçilerimiz önce üye oldukları DİSK'ten istifa ederek işveren baskısı ile Hak-İş'e üye olmaya zorlanmış, bu durumu kabul etmeyen işçiler ise sürgün ve mobbing gibi uygulamalarla karşılaşmıştır. Sendika değiştirmeyi reddeden 21 arkadaşımız geçtiğimiz günlerde hiçbir gerekçe gösterilmeden iş akitleri işverence tek taraflı olarak fesih edilmiştir. Bu kardeşlerimiz yıllardır belediyede çalışan minimum 5-6 yıldır belediyede emek veren kardeşlerimizdi. İşten çıkartılan çalışanlar için Cuma Günü belediye önünde eylem yapacağız. Çalışanlarımız için işe iade davası açacağız. Gerek sokakta mücadele olsun, gerekse hukuki zeminde sonuna kadar mücadele edeceğiz. AKP'li Uğur Demirezen, seçimler öncesinde mitinglerde, ‘İşçinin, emekçinin ekmeği ile oynamayacağım’ diyerek namus sözü vermiştir. Ama koltuğa oturduktan sonra ilk icraatı işçileri kovmak oldu” dedi.

BAŞKAN: İŞLER DİSK’İN AÇIKLADIĞI GİBİ DEĞİL, İSTERLERSE GELSİNLER SUNUM YAPAYIM!
Bayındır Belediye Başkanı Demirezen ise konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve “21 kişinin 9 tanesi 21, 26 ve 27 Mart tarihlerinde iş alınmış insanlar. 9 kişiydiler, bir tanesi şehit kardeşidir. O yüzden dolayı işte kalmasını istedim. Diğer kişiler için ise açık konuşayım. İsim vermek istemiyorum. Sendikadan görevli birinin bana attığı 3 tane mesajı var. ‘Bizi işten çıkarın. Biz bazı pazarlıklar yaptık. Biz bazı işlere gireceğiz. Bizim tazminatlarımızı verin, işten atın’ diyor. Kişinin gizlilik haklarını korumak için isim vermiyorum. Ama sıkışırsam hukukta vereceğim. DİSK’in açıkladığı gibi değil işler. Ben iki toplantı yaptım. ‘Arkadaşlar seçim bitti, sizin derdiniz siyaset olmamalı’ dedim. ‘Ama bazı arkadaşlarınızı görüyorum ki hala siyaset peşinde. Bazı ilçe binalarında hala bazı ilçe başkanıyla ya da daha önceki başkanla görüşüp ne yapmayı hedefliyorlar, bilmiyorum. Ben siyaset yapmak istemiyorum. Ben hep beraber çalışalım, Bayındır’a hizmet edelim ve yönetelim istiyorum’ açıklamalarını da yaptım. Bundan sonra 3-4 kişi gidiyor, malum ilçe başkanlığında fotoğraf çektiriyor. ‘Biz buradayız, sen neredesin?’ diyorlar. Bunların da kayıtları var. Bu arkadaşlardan 3 kişinin görev yerini değiştiriyorum. Sonra sosyal medyada uygunsuz şeyler paylaşıyorlar. Bana onları söyleyenler 16 bin oya laf söylüyor. DİSK yöneticileri isterse gelsinler, sunum yapayım. Sıkıntı yok. 334 personelim var. Ekonomi olarak da sıkıntıdayım. Belki 10-15 kişi daha olabilir. İşini yapanın yanındayım. Ama ‘hayır, ben yapmayacağım’ diyorsa da bir sürü çalışacak kardeşimiz var. Biri gider bir gelir” ifadelerini kullandı. 

 
Pınar Karşıyaka'da yeniden Ufuk Sarıca dönemi
 
10 yıllık hastane ‘depreme dayanıksız’ denilerek yıkıldı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bayındırlı 20 Haziran 2019 Perşembe 15:58

Şu anda yönetim kendinden olmayanlara mobing yapiyor. Yazilanlar kesinlikle dogru. En agir islerde calistiriyorlar. Gorev yerleri zaten degisti. Yuzumuze bakmiyorlar cuzzamliymisiz gibi davraniyorlar. İnanin su anda cok buyuk sıkıntılar icerisindeyiz. Sendika degistirmeyle alakali isten cikartmakla tehdit ettiler. Ne yapacagimizi bilmiyoruz. Chp bayindir ilce baskanligi arkamizda durmuyor nolur Tunc baskan magdur olan isten cikartilan arkadaslarimiza ve bize yardimci olsun. Hepimiz ekmek kavgasi derdindeyiz. Yukaridakilerin kavgasinin faturasi biz calisanlara cikiyor. İnsanca sartlarda insan gibi calismak istiyoruz.

Yorumu oyla      4      5  
İzmirli 20 Haziran 2019 Perşembe 08:24

Bizden sizde partisi işten çıkartır.Bunlardan başka birşey beklenemez

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalı ‘masterler’ sahaya çıktı 
Karşıyaka Belediyesi, futbola gönül veren ‘usta’ oyuncuları, Masterler ...
Başkan Soyer düğmeye bastı: Operasyon sırası o kurumda!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şirketler ve belediye ana ...
Başkan Batur sahaya indi
31 Mart seçimlerinde rekor oy alarak, Konak Belediye Başkanı seçilen Mimar ...
 
Karşıyaka'dan İstanbul çıkarması
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Haziran’da tekrarlanacak ...
Gaziemir'de 'Karadeniz' rüzgarı
Şef Ali Hikmet Gökçen yönetiminde sahneye çıkmanın heyecanını yaşayan Gaziemir ...
ÇİBEM sınavlarına öğrencilerden yoğun ilgi
Çiğli’de öğrencilere fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla eğitim desteğinin ...
 
Rekortmen başkan ile İmamoğlu arasında özel görüşme
Ataşehir bölgesinde esnaf ve dernek ziyaretleri yapan, muhtarlarla buluşan ...
Başkan İduğ taraftarlara neden otobüs veremediklerini açıkladı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, tüm İzmir kulüplerine eşit ...
Bucalı kadınlar bu kursa akın ediyor
Buca Belediyesi’nin kadınların daha sağlıklı ve sportif bir yaşam sürdürmesi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva