HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Haziran 2019 Çarşamba - 12:05

Başkan Soyer düğmeye bastı: Operasyon sırası o kurumda!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şirketler ve belediye ana yönetimindeki değişim rüzgarından sonra rotayı İZSU Genel Müdürlüğü’ne çevirdi. Soyer, genel müdür yardımcıları ve bazı daire başkanlarının istifasını istedi.

Başkan Soyer düğmeye bastı: Operasyon sırası o kurumda!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde başlayan değişim fırtınası sürüyor.  Göreve geldikten sonra Büyükşehir Belediyesi’nin ana idari yapısında bazı değişiklikler yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, son olarak belediye şirketlerinin yönetimlerini değiştirmişti. Sürpriz isimlerin de aralarında bulunduğu birçok kişiye yeni görev veren Soyer, bu kez rotayı İZSU Genel Müdürlüğü’ne çevirdi. İzmir’de su yatırımları başta olmak üzere altyapı, kanalizasyon, arıtma tesisleri gibi önemli işleri idare eden en önemli kurumlar arasında bulunan İZSU’da Genel Müdür Fügen Selvitopu emekliliğini istemişti.

Selvitopu’nun ardından İZSU Genel Müdürlüğü’ne vekaleten atanan ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar Fen İşleri Daire Başkanlığı, Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde de bulunan Canbek, Soyer’in kararlarını belirlenen isimlere tebliğ etti.

YATIRIM VE PROJELERE ÖZEL İNCELEME!
Buna göre, İZSU’da yıllardır görev yapan yatırım, projeler, su yapıları ve emlak-istimlak gibi teknik birimlerden sorumlu olan Genel Müdür Yardımcısı Dr. Suzan Gök’ün emekliliği istendi. Ayrıca, Gök’e bağlı olarak çalışan Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Saim Ulutaş da emeklilik dilekçesi vererek kurumdan ayrıldı.  Başkan Soyer,  göreve geldikten sonra belediye birimleri ve İZSU’dan brifingler almış en problemli yer olarak yatırım ve altyapı projelerinin üretildiği bu bölümlerden şikayetlerin geldiğine kanaat getirmişti. Yine, aynı genel müdür yardımcılarına bağlı diğer daire başkanlarına da “görevlerinizden ayrılın” mesajı verildi. Bu isimler arasında, Projeler Daire Başkanı Alp Ulusoy, Yapı ve Su İşleri Daire Başkanı Erkan Aksu ile Emlak-İstimlak Daire Başkanı Levent Sınmaz’ın bulunduğu öğrenildi.

SADECE BİR KADIN KALDI
Başkan Soyer’in operasyon listesinde Genel Müdür Yardımcısı Tülay Yılmaz da yer aldı. İZSU’da su isale, arıtma tesisleri ve dağıtımı gibi suyun İzmirlilerle buluşması konusunda çalışan daire başkanlıkları ve birimlerin başında bulanan Yılmaz’ın da emekliliği istendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Aziz Kocaoğlu döneminde Genel Sekreter Yardımcısı olarak çalışan ve bir süredir İZSU’da genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Serpil Baran ile de yollar ayrıldı. Yeni Genel Müdür Vekili Canbek, Baran’ın emekli olmasını istedi. Baran, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kocaoğlu’nun Bornova’dan transfer ettiği isimler arasında yer alıyordu. İZSU’da abone işleri, ticaret müdürlüğü, insan kaynakları, destek hizmetleri gibi idari birimleri yöneten isim olan Baran’a Başkan Soyer’in kararı tebliğ edildi.

Genel Müdür Selvitopu ile birlikte dört kadın genel müdür yardımcısının daha yönettiği İZSU Genel Müdürlüğü’ndeki değişimden sadece Genel Müdür Yardımcısı Gülay Demircioğlu etkilenmedi. Kurumun, içme suyu ve kanalizasyon, makine ikmal ve tesisler gibi daire başkanlıklarının başındaki isim olan Demircioğlu’nun görevde kalacağı fakat kurum şemasındaki yerinin değiştirilebileceği öğrenildi. Demircioğlu’na, istifası istenen Genel Müdür Yardımcısı Baran’a bağlı olan daire başkanlıkları ve birimlerin bağlanabileceği ifade edildi.

KİMLER GELEBİLİR?
İZSU’da başlayan değişim fırtınasında genel müdür yardımcılığına atanması beklenen isimler arasında iki kritik isim bulunuyor. Özellikle yaz aylarında yoğunlaşan mesaisiyle vatandaşların en çok talepte bulunduğu birim olan Kanalizasyon Daire Başkanı Onur Demirci’nin genel müdür yardımcılığına atanması bekleniyor.  Güney ve Kuzey olarak ikiye ayrılan İzmir genelinde kanalizasyon hizmetlerini yöneten Demirci’nin idaresinde aynı zamanda atık su pompa istasyonları da bulunuyor.

Yine, bir üst kademeye atanması beklenen isimlerden birisi de İçmesuyu ve Kanalizasyon Daire Başkanı Filiz Yıldız… Yarımada, Nif, Menderes ve Gediz olarak  4’e ayrılan İzmir genelinde içme suyuna yönelik çalışmaları yapan Daire Başkanı Yıldız’ın Genel Müdür Yardımcılığı’na getirilmesi bekleniyor.

Öte yandan boşalan üçüncü genel müdür yardımcılığı koltuğuna ise Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu’nun atanabileceği ifade ediliyor.  Karşıyaka eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın Mersin’den transfer ederek Karşıyaka’da 5 yıldır çalıştığı isim olan Köseoğlu, İZSU Genel Müdürlüğü görevini istemişti.  Köseoğlu’nun talebi, Başkan Soyer’den karşılık bulmadı.

 
Askerden izne gelen Mustafa'nın kahreden ölümü
 
Kirazdan üretildi: Litresi 30 liradan satılıyor!
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
exc 20 Haziran 2019 Perşembe 09:38

ya demek öyle, alala deme ya bi gidin kardeşim. geçen gün ormanda yürürken karşıma bir aslan sürüsü çıktı elimde çakı tak tak :) abart mayalım tamam değişim yenilik iyidir de operasyon ne demek hepsi biziz sağa bakıyorum biz sola bakıyorum biz giden de biz gelen de. gidene de gelene de eyvallah...

Yorumu oyla      7      7  
selçuklu 20 Haziran 2019 Perşembe 07:21

Selçuk'ta yeni su bağlantısı için bina dışına saatleri taşımak başlı başına bir gereksiz bir olaydı.Bu yanlıştan dönüldü ama bir çok vatandaş mağdur oldu.Bir kişinin bir sözü ile insanlar bir senelik su paralarını tesisat için harcadı.Umarım artık oldu bittiler ile bu kurumları böyle yönetmezler.

Yorumu oyla      5      5  
Bayhan Dündaralp 20 Haziran 2019 Perşembe 04:45

Ege bõlgesine ve T?rkiyeye örnek olacağını ,cemre lerle açıkladı.Taze kan gerekli.Büyük değişikliklere imza atacağına inanıyorum.Bir an önce halk komitelerinin kurup yardımcı olalım.Yapıcı eleştirdim

Yorumu oyla      5      6  
Lütfen dikkat 19 Haziran 2019 Çarşamba 21:54

Yağmurun belirli yerlerde özellikle altgeçitlerde sürekli afete yol açtığı, bir türlü çözüm bulunamadığı gerçeği göz önündeyken ve uzunca bir zamandır bu konuda yetkili olduğu bilinen kanal daire başkanının genel müdür yardımcısı yapılması, sadece beceriksizliğin ödüllendirilmesidir.

Yorumu oyla      6      7  
Olmadı 19 Haziran 2019 Çarşamba 20:47

Şirketlere yapılan atamalar tamamen parti kanalıyla yapıldı.. Resmen chp den aday adayı olup, aday yapılmayan ya da yapılıp seçim kazanamayan herkes bir şirketin başına getirildi.. İyi partiye bile kontenjan ayrılmış..pes artık..hani bi liyakat, bir yeterlilik, bir tecrübe, birikim...gerek yok.. Chpden gelen liste neyse o.. Saraydaki ekip komple duruyor..büyük hayal kırıklığı.. Oylarımızla getirdiğimiz insanlar, vergilerimizi verdiğimiz kenti resmen üleştiler ..paylaştılar.. Gerçek ihtiyaç sahipleri akla bile gelmiyor.. Bu kafayla 2023 te gidersiniz. Akp''den bir farkınız olsun.. Var mı? Yok..

Yorumu oyla      7      7  
İbrahim tümer 19 Haziran 2019 Çarşamba 20:30

İyi yapmış bi de cumhuriyet te bulunan issuya gitsin oranın halini gorunce bitene personel bırakmaz

Yorumu oyla      7      5  
adem 19 Haziran 2019 Çarşamba 19:13

izsu lağvedilmeli

Yorumu oyla      8      7  
Çetin 19 Haziran 2019 Çarşamba 19:11

Arkadaş kim gelmiş,kim gitmiş önemli olan hizmet hizmet izsu daki abonelerinden alınan kanal parası adı altında alınan soyguna bir çare bulun çare

Yorumu oyla      6      6  
Dayı 19 Haziran 2019 Çarşamba 19:01

Liyakat yok atamalarda . Sıra hangi birimde acaba 3 aydan beri hiç bir birim iş yapmıyor. Korkudan ben ne zaman görevden alinacagim korkusundan. Geceleri uyuyamıyorlardir rahat ??????

Yorumu oyla      9      7  
muhalif 19 Haziran 2019 Çarşamba 17:10

İzsunun tarihi Halkapınar tesisine 13 katlı genel müdürlük binsı yapmak isteyenler görevden alınmalı ve buranın tarihi özelliği korunmalıdır.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur sahaya indi
31 Mart seçimlerinde rekor oy alarak, Konak Belediye Başkanı seçilen Mimar ...
Karşıyaka'dan İstanbul çıkarması
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Haziran’da tekrarlanacak ...
Gaziemir'de 'Karadeniz' rüzgarı
Şef Ali Hikmet Gökçen yönetiminde sahneye çıkmanın heyecanını yaşayan Gaziemir ...
 
ÇİBEM sınavlarına öğrencilerden yoğun ilgi
Çiğli’de öğrencilere fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla eğitim desteğinin ...
Rekortmen başkan ile İmamoğlu arasında özel görüşme
Ataşehir bölgesinde esnaf ve dernek ziyaretleri yapan, muhtarlarla buluşan ...
Başkan İduğ taraftarlara neden otobüs veremediklerini açıkladı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, tüm İzmir kulüplerine eşit ...
 
Bucalı kadınlar bu kursa akın ediyor
Buca Belediyesi’nin kadınların daha sağlıklı ve sportif bir yaşam sürdürmesi ...
İmamoğlu’na ‘İnce’ destek
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, mazbatası elinden alınan İstanbul ...
Gülbahçe'de şebeke harekatı
İZSU, Urla Gülbahçe’yi sağlıklı kanal altyapısına kavuşturmak için başlattığı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva