HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ekim 2018 Salı - 09:16

Bayındır Cumhuriyet için yürüdü

Cumhuriyet’in 95’inci yıl dönümünü coşkuyla kutlayan Bayındır Belediyesi, bayram coşkusunu fener alayı ile devam ettirdi. Bayraklı yürüyüşe Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Adalet Gökcan, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bayındır Cumhuriyet için yürüdü

Belediye hizmet binası önünden saat 19.30'da başlayan yürüyüş, Bayındır Ülfet Onart Lisesi Bandosu eşliğinde Atatürk Caddesi, Menderes Caddesi ve Hastane Önü Caddesi güzergahında devam ederek Kani Bey Parkı'nda son buldu. Yüzlerce Bayındırlının bayraklarla katıldığı, halkın balkonlardan ve esnafın dükkanlarından alkışlarla, bayraklarla destek verdiği coşkulu kortejin önünde  Atatürk portresi ve metrelerce uzunluktaki Türk Bayrağı taşındı. Kani Bey Parkı’ndaki tören Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk ve Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli’nin temsili olarak meşaleyi yakması ile başladı ve Bayındır Belediyesi Halkoyunları ekibi gösterisi ile devam etti. Törende Bayındır’daki okullar arasında “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Sadık Susamcıoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Çağla Keçici “İstiklal Ateşi” adlı kompozisyonunu okudu. Fener alayı, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli’nin günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile son buldu.

‘VATANIMIZA, BAYRAĞIMIZA, EZANIMIZA LAF SÖYLETMEYİZ’
Cumhuriyet’in 95’inci yılını kutlamak için yürüyüşe destek veren gencinden yaşlısına tüm Bayındırlılara teşekkür eden Başkan Sesli, şunları dile getirdi:

Cumhuriyet’in 95. yılını hep birlikte coşku ile kutluyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine bırakmış olduğu en büyük miras şüphesiz cumhuriyetimizdir.  Çünkü cumhuriyet; aklın ve bilimin öncülüğünü kabul eden, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışını benimseyen bir yönetim şekli olması açısından, insan hak ve özgürlüklerinin en üst seviyede korunduğu bir rejimi ifade etmektedir. Bu bağlamda; Büyük Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın hemen ardından 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilan edilmesini sağlamakla, Türk milletinin gelecekteki huzur ve refahının sürekli olması açısından son derece önemli ve büyük bir adım atmıştır. Günümüzde millet olarak gelmiş olduğumuz nokta bunun en büyük göstergesidir. Kurtuluş Savaşı’ndan çıkılmış, sınırlarımız çizilmişti. Bu sınırlar içinde yaşayan herkes Türk milleti olarak isimlendirilmişti. Tek vatanımız vardı o da Türkiye’dir. Bundan başka bir vatanımız yoktur. Tek bayrağımız vardır; şehitlerimizin kanı ile ıslanmış, rengini şehitlerimizin kanından almış al bayrağımızdır. Ve Türk ulusu olarak hepimizin kırmızı çizgileri vardır; nasıl annemize, babamıza, kendimize laf söyletmeyeceksek aynı şekilde vatanımıza da laf söyletmeyiz, ülkemize laf söyletmeyiz, bayrağımıza laf söyletmeyiz, ezanımıza laf söyletmeyiz. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Nice 29 Ekimlerde buluşmak üzere hepinize iyi akşamlar diliyorum.”

 
Foça'da 29 Ekim coşkusu!
 
Balçova'da coşku yollara sığmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'da 29 Ekim coşkusu!
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Foça’da ...
Mehmet KARABEL yazdı... Diyor ki, dosta-düşmana, ‘ben hala en güçlüyüm!’
Mehmet KARABEL yazdı... Diyor ki, dosta-düşmana, ‘ben hala en güçlüyüm!’
İzmir'de nefes kesen gösteri!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı programı, Gündoğdu ...
 
Cumhuriyet Bayramı Selçuk’ta törenle kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Selçuk’ta da coşkuyla kutlandı. 28 Ekim günü ...
Karabağlar Cumhuriyet coşkusunda tek yürek
Karabağlar Belediyesi’nin her 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlediği ...
Bornova’da muhteşem 29 Ekim tablosu
Bornova’da dün binlerce vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşü ve Haluk ...
 
Narlıdere'de 95. yıl için anlamlı tören
Cumhuriyet Bayramı'nın 95'nci yıldönümü kapsamında Narlıdere’de düzenlenen ...
Buca’da meşaleler Cumhuriyet için yandı
Buca’da Cumhuriyet coşkusu binlerce Bucalının oluşturduğu meşaleli fener ...
Bornova'da dört nala Cumhuriyet heyecanı
Pınarbaşı Rahvan At Yarışlarının altıncısı bu kez Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva