HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Temmuz 2020 Pazartesi - 14:30

Başkanı Soyer'den kritik kurultay değerlendirmeleri

Cumhuriyet Halk Partisi'nde muhalif gruplar olduğu iddiasına katılmadığını belirten Başkan Soyer, "Eğer böyle bir şey olsaydı, genel başkanımızın karşısında çok ciddi oylar alan bir başka aday olurdu. Delegeler, genel başkanımızın vizyonunu onayladı. Bu nedenle kurultayın kazananı Kılıçdaroğlu ve CHP'dir diyorum" açıklamasında bulundu.

Başkanı Soyer den kritik kurultay değerlendirmeleri

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - CHP'nin 37. Olağan Kurultayı sonrası görüştüğümüz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önemli açıklamalarda bulundu. Kurultayın kazanananın Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkanlığa tekrar seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun olduğunu belirten Başkan Soyer, yenilenen Parti Meclisi'nde görev yapacak partililerin tarihi bir sorumluluk üstlendiğini dile getirdi.

Kurultayı, kişilerden, aldıkları oylardan bağımsız değerlendirmek gerektiğinin altını çizen Başkan Tunç Soyer, "Esas konuşulması, üzerinde durulması gereken, kurultayın içeriğidir" dedi. Soyer, "CHP Kurultayı ve yeni Parti Meclisi'ni nasıl yorumlarsınız?" sorumuza şu yanıtı verdi:

ARKADAŞLARIMIZIN SORUMLULUĞU ARTTI
"Bir kere şunu çok net söyleyeyim; kurultayı değerlendirirken, kişilerden, oylardan bağımsız değerlendirmek lazım. Kurultayın içeriği, her şeyden daha önemli. Cumhuriyetimiz 2. yüzyıla giriyor. 2. yüzyıla çağrı ve manifestosunda çok anlamlı konu başlıkları vardı. Cumhuriyetimizin 2. yüzyıla girmesinde şunun şurasında üç yıl kaldı. Cumhuriyet yeni bir yüzyıla taşınacak. Kurultayımız, iki şeyi çok net biçimde ortaya koydu. Birincisi, yeni yüzyılı demokrasiyle taçlandırmak gerektiği oldu. İkincisi de bunun sorumluluğunu tüm delegasyona ve CHP'lilere görev olarak yüklenmesiydi. Sayın Genel Başkanımız 1251 gibi rekor oyla seçildi. Teşekkür konuşmasında, 'siz bu oyu bana vermekle, beni onurlandırdınız ama kendinize de bir görev vermiş oldunuz. Bu manifestoyu onaylamış olmakla, siz de sorumluluğun bir parçası oldunuz, dedi. Parti Meclisi'nin, bunun gereğini yapmakla sorumluluğu vardır. Seçilen tüm arkadaşlarımızın bu sorumlulukla hareket edeceğini düşünüyorum."

İZMİR, ONLARLA GÜÇ VE VİZYON KAZANDI
İzmir'den Yüksek Disiplin Kurulu'nda bir, Parti Meclisi'nde dört kişinin yer almasını da değerlendiren Başkan Tunç Soyer, "Açık söylüyorum; İzmir delegasyonundan pek çok arkadaşımız bu görevlere layık donanımdadır. Pekala daha fazla arkadaşımız görev alabilirdi. YDK'da bir, PM'de dört arkadaşımızın olmasını önemsiyoruz. Hepsi donanımlı, partimizin birer neferidir. Her birinin, bu anlamda üstlenecekleri görevler var. Çok başarılı olacaklarına inancım tamdır. İzmir, Parti Meclisi'ndeki arkadaşlarla yepyeni bir güç kazandı, vizyon kazandı. Son derece parlak noktadayız" ifadelerini kullandı.

TUNCAY ÖZKAN YORUMU: BU BİR NÖBETTİR
"İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın PM dışında kalmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Özkan'ın seçilememesinde Canan Kaftancıoğlu'nun sözlerinin etkisi oldu mu?" sorusuna Soyer'den şu yanıt geldi: "Canan Hanım'ın sözlerinin etkisinin olup olmadığını bilemem. Ancak şunu söylebilirim ki, bu görevler, birer nöbettir. Bu görevler, nöbet süresi içinde yapılır. Bu nöbetler, onurlu nöbetlerdir. Nöbet süresi dolduğunda o arkadaşlar, nöbeti bir başka arkadaşa devreder. Tuncay Özkan milletvekilimizin PM'ye girememesi ne, başka bir anlam yüklemeyi hiç doğru bulmuyorum."

KURULTAY ÜYELERİMİZ, O VİZYONU ONAYLADI
Kurultayın kazanananın Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olduğuna vurgu yapan Başkan Tunç Soyer, şunları söyledi: "Genel başkan kazandı, CHP kazandı, demek lazım. Bir kere şimdi böyle bir algı yaratılmaya çalışıyorlar. CHP içinde muhalif kanat var, yeni listeler oluşturulacak, gibi iddialar vardı. Bunların hiçbiri gerçek değil. CHP içinde elbette farklı düşünen insanlar var. CHP'de muhalefet odakları olduğunu söylemek doğru değil. Rakamlar, bu gerçeği açıkça gösteriyor. Eğer muhalefet olsaydı, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısında, ciddi oy alan arkadaşlar olurdu. Kurultayımız, 1251 geçerli oyun hepsini Genel Başkanımıza vererek, onun koyduğu vizyonu onaylamış oldu. Bu nedenle, kurultayın kazananı CHP olmuştur, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmuştur, diyorum."

 
İzmir’de aksiyon filmi gibi kaza: Sekiz arabanın üzerinden takla attı!
 
Altınordu'da iki ayrılık daha
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Osman Ayhan 29 Temmuz 2020 Çarşamba 21:37

Biri bana Rıfat NALBANTOĞLU bugüne kadar ne başardı bi anlatsa. Yazık çok yazık. Hem CHP de hem de TÜRMOB da koltuksuz günü yok. Birileri birilerini körü körüne destekliyor yorumu yapmadın. Rıfat NALBANTOĞLU DA öyle.

Yorumu oyla      2      3  
Değişim Şart 28 Temmuz 2020 Salı 10:30

Sayın Tuncay Özkanın PM ye girememesi isabet olmuş,her ilçe seçiminde ayrıştırmaya sebeb vermesi tam anlamı ile bölmeye sebeb oldu bunları görüyor farkediyoruz.

Yorumu oyla      6      3  
halil 28 Temmuz 2020 Salı 09:07

Yukarısı mutlu taban mutsuz ben bı işi anlamadım gitii

Yorumu oyla      4      3  
Deniz 28 Temmuz 2020 Salı 08:57

Sayın Başkan; Artık belediye kadrolarında değişiklik bekliyoruz. Koltuk saltanatı sürenleri gönderin artık

Yorumu oyla      4      3  
Emin Gecer 27 Temmuz 2020 Pazartesi 20:36

CHP delegeleri siyaset mafyasına dur dedi. Tuncay Özkan sadece PM dışı değil, parti dışı bırakılmalıdır.

Yorumu oyla      5      3  
mehmet yalçın 27 Temmuz 2020 Pazartesi 19:36

Ednan Aslanın ne vizyonu varda parti meclisine girdi anlaşılır değil.Narlıdere ve Guzelbahçe belediyelerindeki çalşmalarını bilen biliyor.Ozellikle Konak ve Guzelbahçe Belediye başkanları destegi ile seçilen arkadaşımızın PM ne girmesi için başka kaldıraçlar kullandığı bilinmektedir.Bence izmir için yanlış bir seçimdir.Son alardaki ayraklı beleidyesine olan ilgisi manidardır

Yorumu oyla      3      3  
köylü 27 Temmuz 2020 Pazartesi 18:57

Sn.Büyükşehir belediye başkanı; kurultayda bile kendinizi ifade edemediniz. Bu başkanlık gömleği size çookkk büyük geldi.Sizi buraya getiren anlayışa yazıklar olsun.Allahtan son 3 yıla girdiniz.

Yorumu oyla      4      5  
Delege lideri 27 Temmuz 2020 Pazartesi 16:28

Çok samimi oluyor derken... Olmamış ama asansör indi ya önemli olan budur. Şimdi Abdülle uğraşacaksınız

Yorumu oyla      8      5  
BAK BAK 27 Temmuz 2020 Pazartesi 16:12

abarttıkları tunç soyer bumuymuş ıııh fasa fisoymuş buradan cacık çıkmaz büfecilerle başarı yakalanamaz

Yorumu oyla      12      6  
Mert 27 Temmuz 2020 Pazartesi 16:01

Tabi ki genel başkanını ve onun takımını savunacak, ne de olsa onlar aday gösterdi de başkan olabildi. Yoksa size mi kalmıştı İzmir’i yönetmek Sayın Soyer?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhtarlar anlattı, Başkan Koştu dinledi
Bergama'nın 137 mahalle muhtarı Bergama Belediyesi tarafından düzenlenen ...
Büyükşehir fıstık çamı için yeniden kolları sıvadı
Kozak bölgesinin başlıca ürünü çam fıstığındaki verim düşüklüğüne çözüm ...
İzmir’de su kuyusu uyarısı: 1 yılda 120 kişi mahsur kalıyor!
İzmir’de özellikle yaz aylarında su çıkarmak için açılan kuyularda mahsur ...
 
Bayraklı'da spora 'engel' yok
Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, engellilere yönelik masa tenisi ...
Bergama'da yaralı atı zabıta kurtardı
Fatih Mahallesi Adliye Lojmanları mevkiinde aracın çarptığı atın yardımına ...
Menderes'te doğanın kalbinde spor
Menderes Belediyesi tarafından kadınlara yönelik olarak düzenlenen pilates ...
 
Bornova Belediyesi 'İş Zekası' ile hızlanacak!
Belediye iş ve süreçlerinin dijital dünyaya aktarılarak daha hızlı ve ...
Kalpleri ısıtan bayram hediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, her bayram olduğu gibi yine binlerce aileyi ...
Gördes Barajı için devir-teslim tamam!
İZSU ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) arasında Gördes Barajı’nın ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva