HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Haziran 2018 Perşembe - 16:06

Başkan Uğurlu: Kemalpaşa'da Cumhur İttifakı yüzde 54 bandında

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, 24 Haziran seçimleriyle ilgili konuştu. Uğurlu, “Kemalpaşa’da Cumhur ittifakı yüzde 53-54 bandında” dedi.

Başkan Uğurlu: Kemalpaşa da Cumhur İttifakı yüzde 54 bandında

EGEDESONSÖZ- Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, SonSöz TV’de “Günaydın Ege” programında Aslı Eren’in konuğu oldu.

Uğurlu’nun gündeminde 24 Haziran seçimleri vardı. Uğurlu “24 Haziran sürecini Diriliş ve Yükseliş döneminin bir sıçrama ayağı olarak görüyoruz. Halkımızın bu noktada Kemalpaşa bazında teveccühü nedir? Sokakları yoğun bir şekilde geziyoruz, bilimsel araştırmalar yaptırıyoruz. Kemalpaşa'da Cumhur İttifakı’nın yüzde 53-54 oy aldığını görüyoruz. Referandumda her ne kadar 48 bandında kalsa da yeni sisteme geçiş noktasında Cumhur ittifakı %53’ün üzerinde. İnşallah 24 Haziran'da İzmir ilçeleri içerisinde Cumhur ittifakı en yüksek oyu Kemalpaşa'da çıkacaktır” dedi.

Kemalpaşa’da gayet bilinçli bir seçmen olduğunu söyleyen Uğurlu, “biz siyasiler çıkıyoruz gidiyoruz köyümüzde, mahallelerimizde propaganda yapabiliyoruz ama vatandaşımız her şeye vakıflar. Dönüp bize bilgi verebiliyorlar, düşüncelerini ifade edebiliyorlar. Yeni sistemin Türkiye'ye ne getireceğini gayet bilincinde olan Kemalpaşa seçmeni var. Gerek Batı dünyasının takınmış olduğu tavırları gerek Türkiye’de siyasetten bir araya gelmesi mümkün olmayan farklı farklı yelpazeler de olan partilerin seçim süreçlerinde nasıl ve ne amaçla bir araya geldiklerini, bunların kim tarafından nasıl koordine edildiğini bilen vatandaşlarımız var. Ortadoğu coğrafyasında batılı güçlerin Batılı emperyalistler tarafından yeniden dizayn edilmeye çalışıldığı bir dönemde güçlü bir Türkiye’ye, lidere güçlü bir ihtiyacın olduğunu biliyorlar. Emin olun AK Parti ve MHP’ye yakın olmasa bile böyle bir dönemde Türkiye’ye bayrağa sahip çıkmak adına güçlü bir liderin etrafında toplanmamız gerektiğini söyleyen onlarca yüzlerce insanla tanıştık” dedi.

57 YIL SONRA YENİDEN…
İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar’ın 4. Sıradan vekil adayı olarak gösterilmesinin çalışmalara pozitif bir katkı verdiğini söyleyen Uğurlu, “Yaşar bey, son 8 yıldır ilçe başkanlığını yürütüyor Bununla birlikte beraber belediye başkan olarak çalıştım. Kemalpaşa'da ilçe başkanı ile son derece uyumlu bir süreç geçirmemiz halk nezdinde bir şeyleri gösterdi ve genel merkezin bu noktada dikkatini çekti. Yaşar Bey, çocukluğundan beri Kemalpaşa'nın bir evladı ama Erzurum'dan gelmiş bir ailenin de evladı. Kemalpaşa'da en son 57 yıl önce hafızam beni yanıltmıyorsa milletvekili adayı çıkarmış. Yarım asırdan sonra Kemalpaşa bir tane daha evladını adını çıkardı. İzmir'de ciddi bir potansiyeline sahip olan Erzurumlular adına da sevindirici bir haber. Erzurumlu hemşehrilerini içlerinden bir evlat milletvekili seçilmesi onlar da da bir heyecan oluşturdu. İki gün önce de Ege Bölgesi'ndeki federasyona bağlı Erzurum dernekleri Kemalpaşa'da sahur programında bir araya geldi ve milletvekili adayı sahip çıkarak destek olacaklarını açıkladılar. Yaşar hocamıza ben yolu açık olsun diyorum” dedi.

YENİ SİSTEM BATI'NIN MÜDAHALESİNİ KABUL ETMİYOR
Parlamenter sisteminin Türkiye’nin içişlerine müdahale edilmesine uygun bir sistem olduğunu söyleyen Uğurlu, “7 Haziran sürecinde AK Parti tek başına iktidar olabilecek oyu kazanamadı 41 bandında kaldık ve o dönem bu millet Selahattin Demirtaş'ın başında olduğu HDP’ye ciddi prim verdi şans verdi. O dönem bir CHP-MHP-HDP hükümeti kurulacaktı ama MHP olumsuz cevap verdiği için kurulamadı. Fakat olumlu cevap verdiğini kabul edelim. Hükümetin varlığında muhakkak genel başkanlar, Başbakan ve bakan olacaktı. Selahattin Demirtaş’ın bu ülkede İçişleri Bakanı, Milli Savunma BakanIığı ya da Dışişleri Bakanı olduğu düşünebiliyor musunuz? Ülke dışarıdaki ve içeride müdahalelere, karışıklıklara açık olacaktı. Halkının yüzde 13-14 oranla teveccüh ettiği HDP’nin Kandil'den gelen talimatla Güneydoğu'yu Hendek siyasetine ve yüzlerce şehidimize mal olan binlerce de teröristin hendeklere gömdüğümüz altı-yedi aylık sıkıntılı sürece nasıl soktuğunu gördük. Yeni sistem Batı’nın Türkiye'ye müdahalesine müsaade etmiyor. Batıda bunu bildiği için yeni sistemde Cumhur İttfakı’nın kaybetmesi için elinden gelen her şeyi yaptığını görüyoruz” dedi.

Kemalpaşa’da örnek bir kentsel dönüşüm çalışması yaptıklarını belirten Uğurlu, “konutlarımızı Hazine’den belediyeye devredilen alanda yaşanılabilir konutlar yapacağız. Konutları bitireceğiz ve “Mehmet abiciğim senin daireni alıyorum, sana karşılığında buradan konut veriyorum” diyeceğiz. Kemalpaşa Belediyesi olarak yaptığımız yeni imar planını emsali daha düşük. Yani bir yerde rant olması için emsalin yüksek olması gerekir. Yaygarayı kopardılar. Efendim burada rantsal dönüşüm varmış. Neymiş kentsel dönüşüm alanındakileri yeni TOKİ alanına taşıyacak mısınız? Mahalleleri geziyorlar. Kemalpaşa'ya Kemalpaşa dışından dernekler gelip milleti organize edip burada “kentsel dönüşümü durdurun” diyorlar. Hiç kimseyi kendi evinin haricinde bir yere göndermeyeceğim. 100 metre sağa, 100 metre sola, 100 metre aşağı gider, 100 metre yukarı çıkar. Biz yerinde bir dönüşüm yapacağız” dedi.

Büyükşehir’i eleştiren Başkan Uğurlu, “Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu kentsel dönüşüm çalışmaları ada bazlı olmadığı müddetçe modern gecekondulaşmadır. Gecekonduyu yıkıyorsun, depreme dayanıklı bina yapacağım diye. Aynı 5 metre yola yeni bina yapıyor yol genişledi mi yok, donatı ortaya çıktı mı yok. Ne yaptık, gecekonduyu yıktık sağlam bir bina yaptık. Biz Kemalpaşa’da öyle yapmadık. Yeni bir yaşam alanı kurduk. Yollar, parklar ve birçok otopark yaptık. Çocuk alanları oluşturduk ve makro bazlı ada yaptık. Kemalpaşa bu noktada rol model olunca bazı lobiler rahatsız oldu. Hiç kimseyi mağdur etmeden kentsel dönüşüm sürecini inşallah başlattık ve nihayetine de erdireceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İ VATANDAŞA ANLATMAKTAN VAZGEÇTİM
Geçtiğimiz aylarda Büyükşehir ile yaşanan yol yapım krizinin ardından yol yapım ihalesine çıktıklarını söyleyen Arif Uğurlu, “Birçok noktada da Kemalpaşa'da yollara başlandı. Kemalpaşa'da altyapısı bitmiş beldeler dahil bütün sokakları yenileyeceğiz. Şu an 8 Eylül Mahallesi ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin yüzde 60'ını yeniledik. Kısa süre içerisinde geriye kalanı bitecek. Su çalışmalarından dolayı savaş alanına dönmüş Armutlu'nun sokaklarına üç koldan başladık. Büyükşehir’in yapması gerekirken dünya kadar para ödedik, çiçekleri aldık. Boydan boya çiçeğin bakımına varıncaya kadar yapıyoruz. Yaz geldi, sinekle mücadele görevi Büyükşehir’in  ama yine biz yaptık Ben artık bu iş Büyükşehir'in görevidir kısmına halka anlatmaktan vazgeçtim. Aslanlar gibi çıkıp onlarca makinemizle biz kendimiz yapıyoruz” dedi.

Düşük belediye bütçesi ile önemli işlere imza attıklarını söyleyen Uğurlu, “6 katrilyonluk Büyükşehir’den bahsediyoruz. Ama ortalama 50-55 milyonluk bütçesiyle Kemalpaşa’da İzmir’in en nitelikli sinema ve kültür salonunu açtık. İzmir’in en büyük kongre merkezlerinden birinin kabası bitiyor ve yılsonunda inşallah açılışını yapacağız. Türkiye’nin en büyük Göl Park projesini yaptık. Devlet Su İşleri bir gölet yapmıştı, etrafı atık balçık ve sivrisinek yatağıydı. Aldık, rehabilite ettik. 4 kilometreye yakın yürüyüş parkurları ile yeşil alanlarıyla İzmir'deki en büyük yeşil harekatını yapan ilçe belediyesi olduk. Kemalpaşa'da en büyük camisini  inşa ediyoruz. İki tane açık olimpik yüzme havuzu yaptık. İzmir'deki en şık modern mimari yapısına da sahip, Selçuklu-Osmanlı motiflerini barındıran kapalı Olimpik ısıtmalı yüzme havuzumuzu da tamamladık. 13 tane köyümüzün düğün salonunu yaptık. Belde meydanlarımızın tamamını yeniledik. Armutlu Meydanı’nı belki de İzmir'deki en güzel mahalle meydanlarından bir tanesi haline geldi. Tabii etrafı yoğun bir şekilde kahvelerle çevrilmiş vaziyette. Şimdi orayı da halka açıyoruz. Türkiye'nin en büyük sosyal marketinin sahibiyiz. Kemalpaşa ile ilgili bizim yapacak daha çok işimiz var. Merkezi hükümet olarak İzmir'de yapacak daha çok işimiz var. Ama bunların hepsinin olabilmesi için güçlü ve tam bağımsız bir Türkiye ihtiyaç var” dedi.

 
Flaş gelişme: Fenerbahçe resmen açıkladı!
 
Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na açtığı davada karar
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hacı 7 Haziran 2018 Perşembe 19:31

Herkes adı gibi biliyor Cumhur ittifakı büyük farkla seçimi kazanacak, oylarımız Erdoğan''a

Yorumu oyla      9      6  
Kaptan Arif 7 Haziran 2018 Perşembe 18:14

Kaç bandında olduğunu seçimden sonra öğrendiğinde konuşabilecek misin sn cumhur ittifakı belediye başkanı....

Yorumu oyla      13      5  
Merkez 7 Haziran 2018 Perşembe 17:54

Dürüst ve çalışkan başkan İnşaallah seni büyükşehir belediye başkanı olarak görmek istiyoruz.

Yorumu oyla      9      10  
Sonuç seçimde 7 Haziran 2018 Perşembe 16:49

Sayın başkan köyden tarafı ışıklı görünüyor, ayran satan yayık ayran diye bağırır.Sonuç belediye başkanlığı seçiminde belli olur.Biliyorsunuz Kemalpaşa kimsenin kalesi değil.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de o belediyeden 38 milyonluk satış!
Bozköy Mahallesi’nde yer alan 4 adet taşınmazı satma kararı alan Aliağa ...
Başkan Çerçioğlu iftarda vatandaşlarla buluştu
Vatandaşlarla iftar sofralarında buluşmaya devam eden Aydın Büyükşehir ...
Bademli'de çifte bayram
Yöre ürünlerinin değerlendirilmesi ve Pazar bulması amacıyla her yıl düzenlenen ...
 
Selçuk'ta 'Milli Mücadele Yolu' tamamlandı
Selçuk Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ...
Kınık'ta çiftçilere büyük destek
Kınık Belediye Başkanlığı  Çiftçi malları Koruma Meclisi Başkanlığınca ...
Engelliler Buca'da engelleri aşarak spor yapıyor
Buca Belediyesi engelli bireyler için ücretsiz pilates eğitimleri başlattı. ...
 
Gaziemirli kursiyer fotoğrafçılardan muhteşem sergi
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği fotoğrafçılık kursuna katılan kursiyerlerin ...
Sakin şehir köylüleri klip yıldızı oldu
Devlet Opera ve Bale Sanatçısı  Hakan Gürkan, Seferihisar’ın Ulamış Köyü ...
İzmir'den Güneydoğu’ya sevgi kolileri
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri ve çalışanları, ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva