HABERLER>POLİTİKA
17 Ağustos 2020 Pazartesi - 12:30

Başkan Sürekli’den ‘aktarma’ tepkisi ve Soyer’e uyarı: İplerin kopup kopmaması onların elinde!

İzmir'de ulaşımdaki aktarma sistemine karşı basın açıklaması yapan Kerem Ali Sürekli yeni uygulamadan vazgeçilmesini istedi. Büyükşehir Meclisi'nde ve AK Parti Grubu'nun salonu terk etmesi ile sonlanan tartışmaya değinen Sürekli, "“İplerin kopup kopmaması onların elinde… Bizim tavrımızda bir değişiklik yok, biz aynı etkin, yapıcı, İzmir'in lehine olan yapımızı sürdürüyoruz ve İzmir için yapılan icraatları destekliyoruz, İzmir'in lehine görmediğimiz durumları da ikaz ediyoruz, ret oyu veriyoruz” dedi.

Başkan Sürekli’den ‘aktarma’ tepkisi ve Soyer’e uyarı: İplerin kopup kopmaması onların elinde!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanlığı, ulaşım ücretlerinde “ücretsiz aktarma” sisteminin kaldırılmasına karşı eylemdeydi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli öncülüğünde yapılan eylem, İZBAN Egekent Aktarma İstasyonu’nda gerçekleştirildi.

HIZAL: ÜCRETSİZ AKTARMA SİSTEMİ ZAMLARLA KALKMIŞ OLDU
AK Parti adına ilk açıklama İzmir Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal aldı. Geçtiğimiz Kasım ayında da ulaşıma bir zam yapıldığına dikkat çeken Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı. Hızal açıklamasında “Tunç Soyer'in göreve geldiği günden bu yana yani 1 yıllık süre henüz daha dolmadan yapılan zam miktarına bakıldığında özellikle 60 yaş ve öğretmenlere karşı yapılan yüzde 60'a varan bir zam yapıldığını biliyoruz. Yine yapılan son zamlarla birlikte ve 2019 Kasım ayında yapılan zam ile birlikte 1. aktarmada yüzde 40, 2. aktarmada yüzde 49 zam oranı söz konusu. Asıl burada kritik olan husus 12 yıldır tıkır tıkır işleyen, hiç bir problem olmayan ve gerçekten İzmirli'nin takdir ettiği bir aktarma sistemi Cuma günü itibariyle Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin ret oylarına rağmen ortadan kaldırıldı. İzmir'de ücretsiz aktarma sistemi bu zamlarla birlikte fiilen ortadan kalkmış bulunuyor” dedi.

SÜREKLİ’DEN SOYER’E: DAVRANIŞIN ANTİ DEMOKRATİK
İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti Grubu ile Tunç Soyer arasında yaşanan tartışmaya değindi. Soyer’in tutumunu anti-demokratik olarak niteleyen Sürekli, “Sayın Başkan Soyer önce ilk önce bir arkadaşımızı dışarı çıkartmaya çalıştı ardından grubu da gerekirse çıkartacağını söyledi. Bu hakikaten Sayın başkana yakışmayan bir tutum, Anti demokratik bir tutum. Bir meclis grubunu dışarıya atmak ne demektir? Ve arkasından devamla bazı ithamlarda bulundu bunu da şiddetle kınıyoruz. Aynı cümleyi Cumhuriyet Halk Partisi'nden bir Milletvekili de kullanmıştı. Biz İzmirlilerin kamuoyuna, takdirlerine bırakıyoruz. Bir daha İzmir Büyükşehir meclisinde böyle bir olayın yaşanmamasını diliyoruz” dedi.

“BU RUH HALİ DOĞRU BİR RUH HALİ DEĞİL”
Gelecek mecliste grup başkanı olarak oturumda yer alacağını belirten Sürekli, “Sayın Soyer'i sözde değil özde demokrat olmaya çağırıyoruz. Acaba Sayın Soyer'in bu tutumunun altında yatan gerçek neden ne? Suya zam yaptı. Ulaşıma bir zam yaptı. Yıllardır oturmuş bir sistemi bozdu, dağıttı ve zam yaptı. Sonra gelen tepkilerden de kendisi de rahatsız oldu. Bu ruh hali doğru bir ruh hali değil. 90 dakika'nın 120 dakikaya çıkarılması ve yapılan zam düzenlemesinden geri dönülmesini talep ediyoruz” dedi.

12 YILDIR İŞLEYEN SİSTEMİ NEDEN DEĞİŞTİRİYORSUNUZ?
Soyer’in ‘arka sıradakiler’ söylemine bulunan Başkan Sürekli “12 yıldır tıkır tıkır işleyen düzeni neden değiştiriyorsunuz? Gerekçe pandemide ESHOT 225 Milyon lira zarar etti. Zarar ettiğini düşünüyorsanız mertçe çıkar İzmir halkına karşı zam yapıyoruz dersiniz. Siz göreve gelirken ne diyorsunuz, ‘İzmir'in nimetlerinden, İzmir'in kazanımlarından bu güne kadar arka sıradakiler pay alamadı. Bundan sonra arka sıradakilere bu payları vereceğiz’ diyorsunuz. İlk icraatınız gidip şatoya yerleşmek oluyor. Arkasından da gelip suya zam yapıyorsunuz ve 90 dakikalık aktarma konusunda vatandaşın ulaşımdaki en önemli tasarruf kısmını iptal ediyorsunuz, bozuyorsunuz. Sayın Aziz Kocaoğlu döneminin en başarılı icraatlarından biriydi tekrar ifade ediyorum. Süratle eski sisteme dönülsün bu zamlar geri alınsın ve arka sıradakilere artık değer verilsin. Reklamla değil aşk, çiçek, böcekle değil arka sıradakilerin gerçek ihtiyaçlarını yerel anlamda karşılayın, onlara suyu verin, olmayan suya zam yapmayın ulaşımda onları mağdur etmeyin” dedi.

“İPLERİN KOPUP KOPMAMASI ONLARIN ELİNDE”
Mecliste yaşananlara tekrar vurgu yapan Sürekli “İplerin kopup kopmaması onların elinde… Bizim tavrımızda bir değişiklik yok, biz aynı etkin, yapıcı, İzmir'in lehine olan yapımızı sürdürüyoruz ve İzmir için yapılan icraatları destekliyoruz, İzmir'in lehine görmediğimiz durumları da ikaz ediyoruz, ret oyu veriyoruz” dedi

Sürekli ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi'ni 1977-1980 yılları arasında görev yapan İl Başkanı Sedat Akman’ın vefat ile ilgili olarak bir başsağlığı diledi.

ULAŞIMDA YENİ SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oy çokluğuyla aldığı karar ile Eylül ayında ücretsiz aktarma uygulaması sonlandırılacak ve ilk iki aktarmadan 50’şer kuruş alınacak.

İlk biniş ücreti ise 3,56’dan 3,46’ya düşürülecek. Tam tarifede ilk biniş 10 kuruş indirime gidildi. Öğrenci, öğretmen ve 60 yaş tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak. 90 dakikalık aktarma süresi ise 120 dakikaya çıkarıldı.

 
'18 bin 130 adet acil durum toplanma alanımız var'
 
Ölüm yıl dönümünde Emine Bulut mezarı başında anıldı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 18 Ağustos 2020 Salı 09:02

Yüreğiniz yetiyorsa genel başkanınıza konuşun.Belediyelerden Akaryakıtta kdv % 1 alınsın,metroya enerji fiyatı ucuzlatılsın,yaş ile ilgili indirimli biletlerin maliyetini devlet karşılasın.Siz konuşamassınız ancak talimat dinlersiniz.

Yorumu oyla      2      3  
17 Ağustos 2020 Pazartesi 16:29

Ec rumuzlu elemana birisi, aktarmayı Soyer'in çıkarmadığını anlatabilir mi? Nerede yaşıyorsun arkadaşım sen?

Yorumu oyla      4      4  
17 Ağustos 2020 Pazartesi 16:24

Aktarma süresinin 120 dakikaya çıkmasının neresi yıkıcı? İstanbulda yapılan aktarmaları neden görmüyorsunuz? Orada daha fazla ücret alınıyor? Nedir zorunuza giden?

Yorumu oyla      5      6  
Bülent ışık 17 Ağustos 2020 Pazartesi 16:04

65 yaş ücretsiz uygulaması kaldırılsın. 2002 ile 2014 yılları arasında olmayan uygulama 2014 yılından sonra niçin geldi?

Yorumu oyla      7      4  
alen35 17 Ağustos 2020 Pazartesi 15:11

Elektrik ,dogal gaz, akaryakıt,döviz kuru, ÖTV ve daha sayamadıgım onlarca bindirim için bizler böyle protesto yapsak tomaları üstümüze salarsınız.

Yorumu oyla      7      4  
murat 17 Ağustos 2020 Pazartesi 14:16

Elektrik, doğalgaz, akaryakıt zamlarınada aynı tepkiye verin, ne kadar samimi olduğunuzu anlayalım.

Yorumu oyla      10      6  
Z.B 17 Ağustos 2020 Pazartesi 13:36

Bir yerel yönetimin kararını, muhalefetin eleştirmesi, hatta bununla ilgili demokratik tepkileri ortaya koyması aslında bir gelişmişlik göstergesidir. Ancak ne yazık ki bu tür yaklaşımlar sadece Demokrasi havasının solunabildiği yerlerde olurken, başka yerlerde ise yaprak bile kımıldama maktadır. Hükumetin, bir uygulamasını eleştirenlere nasıl müdahale edildiğini sağır sultan bile bilmektedir. Olsun yinede doğrusu İzmir'de yaşanandır. Her kesimin bundan bu açıdan da ders çıkarmalıdır. Nede olsa DEMOKRASİ beşiğidir İZMİR.

Yorumu oyla      4      5  
Tribünlere Oynamak! 17 Ağustos 2020 Pazartesi 13:12

12 yıldır sistem tıkır tıkır işliyor demişsiniz; peki yıllarca AKP'li belediyeler tarafından yönetilen, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere sizin yönettiğiniz belediyelerde aktarmalar neden ücretliydi? Zam gelmesini eleştirdik de zamlar neden geliyor? Ekonominin hali ortada. Bunun üstüne bir de pandemi oldu. Belli kişileri bedava taşı diyorsunuz ama bedeli ödenmiyor. Sistem zaten zarar ediyorken bu daha da katlandı. Çözüm nedir? Buca metrosu 1 milyar dolar maliyeti olan bir proje. Buyrun, bakanlık yapsın, ulaşıma da zam gelmesin. Var mısınız diyeceğim ama siz daha 4.5 km'lik otogar metrosunu yıllardır yapacaksınız ama lafta.

Yorumu oyla      6      7  
ec 17 Ağustos 2020 Pazartesi 12:58

Gelmiş istatistik veriyor. İzmir'de aktarma yapmadan bir yere gitmek imkansız. Sözünüzde durmadınız, bu halk seçimlerde bunu size hatırlatacak Soyer! Acırım size verdiğim oya!

Yorumu oyla      6      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır: Muhtarlarımız vatandaşın dert ortağıdır, değer verin!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Tire’de Muhtarlarla bir araya ...
Şüpheli asker ölümleri meclis gündeminde!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, şüpheli asker ölümlerinin ...
Kılıçdaroğlu ile A'dan Z'ye: Tuncay Özkan ve Selin Sayek Böke açıklaması
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin kendisine yönelik eleştirileri ...
 
ALO 177 Orman Yangını İhbar Hattı teyakkuzda!
Tarım ve Orman Bakanlığı olası bir orman yangınına karşı 7/24 esasına ...
Fuat Oktay: Fransa macera aramasın
Doğu Akdeniz'deki gerilimle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ...
'Hiçbir emperyal gücün gölgesini kabul etmiyoruz'
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD başkan adayı Biden'ın "Erdoğan'a karşı muhalefeti ...
 
Devlet Bahçeli'den Biden'a sert sözler
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ABD Başkan adayı Joe Biden'ın küstah ...
CHP İzmir'in acı günü: Eski başkan yaşamını yitirdi!
CHP İzmir'in 1977-1980 yılları arasında başkanlığını yapan Dr. Sedat Akman hayatını kaybetti.
CHP'li Serter: Yanan her karış toprağın takipçisiyiz!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, birkaç gün önce Çeşme'nin Ildırı mahallesinde ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva