HABERLER>POLİTİKA
17 Ağustos 2020 Pazartesi - 10:36

Şüpheli asker ölümleri meclis gündeminde!

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, şüpheli asker ölümlerinin araştırılması için konuyu meclis gündemine taşıdı. Askerlik görevi sırasında intihar eden ya da şüpheli biçimde ölen askerlerin sayısının gün geçtikçe arttığını belirten Polat, “Askerlik görevini yerine getirmek üzere birliğine teslim olmuş, o andan itibaren devletin himayesinde olan yurttaşlarımızın ölümlerinde yaşam hakkına dönük ihlaller olup olmadığını değerlendirmek gerekmektedir” dedi.

Şüpheli asker ölümleri meclis gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, şüpheli asker ölümleriyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi. Birliğine teslim olduktan sonra devletin himayesinde olan yurttaşlarımızın hayatını kaybetmesinde, yaşam hakkına dönük ihlallerin olup olmadığının araştırılması gerektiğini vurgulayan Polat, kamuoyuna yansıyan şüpheli asker ölümlerinin vicdanları sızlattığını belirtti. Polat ayrıca, Bu şekilde şüpheli kabul edilen ölümlerin artması ve akıbetinin araştırılmaması halkın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) olan güvenini sarsmakla birlikte Türk Ceza Kanunu'nun 318'inci maddesinde yer alan "halkı askerlikten soğutma" suçunun da işlenmesine neden olduğunu ifade etti.

ŞÜPHELİ ÖLÜMLERİN İÇİNE İNTİHARLAR DA DAHİL EDİLSİN
Şüpheli asker ölümlerinin içine intiharlarında dahil edilmesi gerektiğini belirten Polat, “Askerlik görevini yerine getirmek üzere birliğine teslim olmuş, o andan itibaren devletin himayesinde olan ve askerlik görevi sırasında intihar eden ya da şüpheli biçimde ölen askerlerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Şüpheli asker ölümlerinde, yaşam hakkına dönük ihlalleri bir bütün halinde değerlendirmek gerekmektedir. Bilindiği gibi asker ölümleri eğitim zayiatı olarak görülmekte ve askerlik işinin doğal bir sonucuymuş gibi değerlendirilmektedir. Bu algı askerlerin bir çeşit nesne gibi algılanmasını ortaya çıkarmaktadır. Şüpheli ölümlerin içine intiharların da dahil edilmesi gerekmektedir. Çünkü intihar vakalarında da askerin yaşamını riske atan, yaşamına son vermesini isteyecek boyuta gelmesine neden olan koşulların varlığı söz konusudur. Devlete emanet edilmiş olan bu gençlerimizin intihar eylemlerini doğrudan ‘Psikolojik temelli’  diyerek açıklamak doğru olmayacaktır. Devlet emanet aldığı vatandaşını hem fiziksel hem de ruhsal olarak tedavisini sağlamak zorundadır. Bu sebepledir ki intihara neden olan olaylar derinlemesine araştırılmalıdır” diye konuştu.

TSK’YA OLAN GÜVENİ SARSMAKTA
Kamuoyuna yansıyan şüpheli asker ölümlerinin vicdanları sızlattığını ifade eden Polat, “Yakın zamanda iki askerin şüpheli biçimde öldüğü basın aracılığı ile kamuoyuna duyurulmuştur. Bu şekilde şüpheli kabul edilen ölümlerin artması ve akıbetinin araştırılmaması halkın Türk Silahlı Kuvvetlerine olan güvenini sarsmakla birlikte Türk Ceza Kanunu'nun 318'inci maddesinde yer alan ‘halkı askerlikten soğutma’ suçunun da işlenmesine neden olmaktadır” dedi.

 
Konut satışlarında tarihi rekor!
 
Bayraklı'da hem spor hem eğlence!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu ile A'dan Z'ye: Tuncay Özkan ve Selin Sayek Böke açıklaması
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin kendisine yönelik eleştirileri ...
ALO 177 Orman Yangını İhbar Hattı teyakkuzda!
Tarım ve Orman Bakanlığı olası bir orman yangınına karşı 7/24 esasına ...
Fuat Oktay: Fransa macera aramasın
Doğu Akdeniz'deki gerilimle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ...
 
'Hiçbir emperyal gücün gölgesini kabul etmiyoruz'
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD başkan adayı Biden'ın "Erdoğan'a karşı muhalefeti ...
Devlet Bahçeli'den Biden'a sert sözler
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ABD Başkan adayı Joe Biden'ın küstah ...
CHP İzmir'in acı günü: Eski başkan yaşamını yitirdi!
CHP İzmir'in 1977-1980 yılları arasında başkanlığını yapan Dr. Sedat Akman hayatını kaybetti.
 
CHP'li Serter: Yanan her karış toprağın takipçisiyiz!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, birkaç gün önce Çeşme'nin Ildırı mahallesinde ...
CHP’li Beko'dan flaş Çeşme yangını iddiası: İmara açmaya çalışanların işi olabilir!
Çeşme’de 200 hektarlık bir alanı etkileyen ve uzun bir mücadelenin sonucu ...
CHP Sözcüsü Öztrak'tan Biden'a tepki
ABD'de 3 Kasım'daki seçimlerde Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden'ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva