HABERLER>POLİTİKA
12 Temmuz 2015 Pazar - 12:42

Başkan Soylu'dan CHP'li Serter'e sert yanıt

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ile AK Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu arasındaki krizde, Serter’in ‘bizin için konu kapanmıştır’ açıklamasında sonra bir çıkış da Soylu’dan geldi.

Başkan Soylu dan CHP li Serter e  sert yanıt

EGEDESONSÖZ - Başkan Soylu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na yapılan arazi tahsisinin tüm Türkiye’de olduğu gibi yapıldığını vurgulayarak, CHP’li Serter’i günü kurtarmaya çalışmakla ve tatlı su kurnazlığı yapmakla suçladı. Başkan Soylu da, CHP’li Serter gibi bu konu hakkında bir daha açıklama yapmayacağını vurguladı.

CHP'Lİ SERTER'DEN SON MENDERES AÇIKLAMASI

İŞTE SOYLU’NUN SON AÇIKLAMASI
CHP İzmir İl Başkanı Sayın Bedri Serter hakkımda açıklamalarda bulunmuş. Kendisi daha önce, televizyon programında kulaktan dolma bilgilerle değerlendirmeler yaparak bize belediyecilik dersi vermeye kalkmış fakat Ürkmez’in dahi kendi partilisi belediye başkanı tarafından idare edilen Seferihisar Belediyesi’ne bağlı olduğunu ne yazık ki idrak edememişti.  Biz de kendisine o konu da dahil olmak üzere birçok konuda gereken üslupta yanıtını vermiştik.

Bugün yine değerlendirmeler yaparak belediye arazisinin kanunlara aykırı bir şekilde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis edildiğini, partilisi meclis üyelerinin ise buna karşı çıktığını ifade etmiş. Üstüne bir de ‘seviye ve üslup’ gibi kelimeleri de açıklamasının içine serpiştirmiş.

Öncelikli olarak belirtmek gerekirse alınan karar, kanun ve yönetmeliklere uygundur. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu devletin bir kurumudur. Tahsis, Menderesli gençlerimizin kullanacağı spor alanları ve halı saha yapılması içindir. Uygulama sadece Menderes’te değil Türkiye’nin her tarafında bu şekilde yapılmaktadır.

Meclis toplantısında yapılan son görüşmelerde CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımız Spor Toto Genel Müdürlüğü’nün projeler için belediyemize göndereceği 708 bin TL’nin belediyeye kaynak olarak aktarılmasına olumlu oy kullanmışlardır. Ayrıca arazilerin tahsisi de incelenmek üzere ihtisas komisyonuna yine meclis üyelerinin tamamının katılımıyla,  önceden ret etmelerine rağmen şimdi oy birliği kararı ile gönderilmiştir. Belediye meclisinde Menderes’in gelişmesi ve daha iyi noktalara gelmesi için çabalarımıza katkı koyan CHP’li arkadaşlar bizimle birlikte aynı düşüncede olduklarını göstermişlerdir. Kendilerine buradan Menderesli gençlerimiz adına teşekkür ediyorum.

Bu yüzden Sayın Serter’in ‘ret ettiler’ ifadeleri doğru değildir. Ne yazık ki Serter, günlük siyasi açıklamalar yapmak ve il başkanlığı makamı üzerinden seçilmiş belediye başkanına karşı tavır alarak günü kurtarmaktadır. Yine dersini iyi çalışmamış, tembel öğrenciler gibi hareket etmektedir. Kendisine tavsiyem İzmir’in gelişmesi için çok çalışması, seçimlerde alınan oyların hakkını verecek parti politikalarını iktidar olduğu belediyelerde uygulamaya geçirecek adımlar atmasıdır.

En başından da söylediğim gibi konunun bu noktaya gelmesine sebep olan Sayın Serter’in kendisidir. Ne yazık ki ortada hiçbir şey yokken belediye meclisinde görev yapan CHP’li meclis üyelerine abilik yapmak yerine onları kışkırtmış, geçmişe dönük yerel seçim hesaplarını da gözeterek kendince tatlı su kurnazlığı yapmış ve yapmaya da devam etmektedir. Parti içindeki hesapları, geçmişteki yol arkadaşlarının durumu beni pek ilgilendirmez. Sayın Serter’e şunu da hatırlatmak isterim ki beni bu koltuğa seçen Menderes halkının onurlu oylarıdır. Hemşerilerimin çıkarlarını korumak için yaptığım açıklamalardan rahatsız olan her kim olursa olsun yine aynı yanıtı alacaktır. Menderes’i arka bahçe, sayfiye yeri yada yol üzeri durak gibi gören, yıllarca hizmetlerden mahrum bırakarak toplumu ötekileştiren zihniyete karşı yaptığımız mücadele devam edecektir.

Son olarak konunun uzatılmaması, enerjimizin hizmet ve çalışmalar için harcanması gerektiğini ifade ederek bir daha bu konuda açıklama yapmayacağımın da bilinmesini istiyorum.

 
Sıcakla gelen baş ağrısına dikkat!
 
Piriştina meclis üyeleriyle iftarda buluştu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
göreceli 13 Temmuz 2015 Pazartesi 13:40

sayın başkan haklı olduğun konuyu nede güzel savundun.tebrikler.

Yorumu oyla      12      5  
Vatandaş 12 Temmuz 2015 Pazar 17:36

bunlar hizmete alışkın değiller başkanım bunlar tek yaptığı icrat laf yetiştirmek biz bu ülkeyi kuran Atatürke inanıyoryz chp nin yarattığı Atatürke değil

Yorumu oyla      15      7  
seçim 12 Temmuz 2015 Pazar 16:17

Bütçesine red oyu verin düşürün yeniden seçim yapılsın.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan iftarda ser konuştu: İhanet edenler...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"İhanet edenler, hırsına yenik düşenler, ...
MHP Iğdır il teşkilatını görevden aldı
MHP Iğdır il teşkilatı görevden alındı. Kararın zamanlaması dikkat çekti. ...
Abdullah Gül eleştirdi Cumhurbaşkanı Erdoğan dinledi!
İstanbul'da bir iftar etkinliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine ...
 
MHP'de o il teşkilatı görevden alındı
MHP Iğdır il teşkilatının görevine son verildi.
Flaş! ‘Ak Saray'dan Danıştay kararı açıklaması
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'ndan çıkan yürütmeyi durdurma kararı ...
CHP'nin o teklifine Bakan Çelik'ten flaş yanıt
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik CHP’nin Meclis’te asgari ...
 
Hotar Muğla’yla iftarda buluştu: Buradaki ana mesele…
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof.Dr. Nükhet ...
CHP İl Başkanı Serter’den ‘son’ Menderes mesajı!
Belediyeye ait arazilerin Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsisine karşı ...
Paterson Köşkü Meclis’e taşındı: Bakana 7 soru
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır 1978 yılında kamulaştırılan, ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva