HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mart 2021 Salı - 12:13

Başkan Soyer’den Kemeraltı açıklaması: UNESCO süreci uzun ince bir yol

TARKEM'in Mart ayı yönetim kurulu toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, tarihi Liman Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Daimi Listesi'ne girmesi için yürütülen çalışmalarla ilgili, “UNESCO süreci uzun, ince ve meşakkatli bir yol. Ancak tüm bunlara rağmen ekip büyük bir heyecan taşıyor” dedi.

Başkan Soyer’den Kemeraltı açıklaması: UNESCO süreci uzun ince bir yol

Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş.’nin (TARKEM) Mart ayı yönetim kurulu toplantısı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TARKEM Başkanı Tunç Soyer'in idaresinde yapıldı. Çevrim içi toplantıda, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki İzmir Tarihi Liman Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Daimi Listesi'ne girmesi için yürütülen çalışmalar bir kez daha ele alındı. Toplantıda UNESCO İzmir Tarihi Alan Başkanı Abdülaziz Ediz, yapılan çalışmalara dair bilgi verdi.

Yol haritası için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Abdülaziz Ediz, “Yaklaşık iki haftadır belediyenin tahsis ettiği UNESCO ofisine arkadaşlarımız yerleşti. Burada da çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyorlar. Çalışmaları hep beraber bir yerlere ulaştıracağız” dedi. İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Konak Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı’ndan gelen uzmanlarla beraber toplam 10 kişilik bir ekip oluşturulduğunu ifade eden Ediz, “Bu ekip 2021’nin sonuna kadar alan yönetim planını yapmakla görevli olacak. Bu plan tüm diğer paydaşlarla koordineli bir şekilde bu yıl içerisinde yapılacak” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de UNESCO sürecinin uzun ince ve meşakkatli bir yol olduğunu belirtti. İzmir'i bu yolculuğa hazırlayacak ekibin de heyecanlı olduğunu belirten Başkan Soyer, “Ekibin başında sizin gibi deneyimli bir usta var. Ben yol açıklığı diliyorum. Kolaylıklar diliyorum. Çalışmalarınızdan dolayı da sizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

KEMERALTI ESNAFINA DİZİ MORALİ
TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler ise yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak'ın üstlendiği, kadın cinayetlerini konu alan on bölümlük bir dizinin çekimlerinin Kemeraltı'nda yapıldığını hatırlattı. İneler, “Biz Abacıoğlu Han'ında kullandığımız ofisi, dizi çekimleri için onlara tahsis etmiştik. Dizi çekildi. Bu süreç boyunca gerek ünlü isimler, gerekse çalışan teknik personellerin yaptıkları paylaşımlarla sosyal medyada yaklaşık beş milyonluk bir etkileşim aldı. Bu dizi çekimleri sayesinde bizim ofisimiz ve civarındaki 20 esnaf özellikle pandemi sürecini ciddi bir can suyuyla atlatmış oldu” dedi.

MESRURE HANIM KONAĞI RESTORE EDİLECEK
Kemeraltı ve çevresinde yürüttüğü projelerle tarihi yapıları koruyarak bölgeyi canlandırmayı amaçlayan TARKEM, Basmane’deki Mesrure Hanım Konağı'nı da uzun vadeli restorasyon karşılığı kiralayarak bölgede yürüttüğü proje sayısını 17’ye çıkardı. TARKEM tarafından restore edilecek olan Mesrure Hanım Konağı'nın, butik otel veya hostel şeklinde hizmet vermesi planlanıyor. Mesrure Hanım Konağı, yakın zamanda restorasyonu başlayacak Tevfik Paşa Konakları projesine entegre olacak. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Hatuniye Meydanı, cazibe merkezine dönüşecek.

 
'Dünya çocukları da benzer süreçlerden geçiyor'
 
Bucalı gençlerin sınav sürecine destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama’da ‘rayiç bedel’ yazısı tarih oldu
Bergama Belediyesi gayrimenkul satışı yapacak olan vatandaşlar için büyük ...
Mimarlar Odası'ndan Büyükşehir binası için ısrar... Eski başkan da jüride!
Depremde hasar gören ve yıkılması planlanan İzmir Büyükşehir Belediye ...
Karşıyaka’da sağlık emekçilerine saygı anıtı açıldı
Karşıyaka Belediyesi tarafından Bostanlı Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı ...
 
Toplu ulaşım araçlarına gün boyu dezenfeksiyon
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2 Mart’ta başlayan ‘kontrollü normalleşme’ ...
Şehit ve gazi derneklerinden Başkan Soyer'e ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 18 Mart Çanakkale Zaferi ...
Konak Gençlik Destek Merkezi için ilk imzalar atıldı
Gençlere yönelik projeleri ile bölgede büyük bir ihtiyacı karşılayacak ...
 
Muhittin AKBEL yazdı... Paçadan çekme siyaseti
Muhittin AKBEL yazdı... Paçadan çekme siyaseti
Karaburun'da hediyelikler İlkay Başkan'dan
Karaburun Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve pandemi dönemine ...
Başkan Vekili Pehlivan’dan haciz açıklaması: Hemşehrilerimizin hakkını savunduk!
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, belediyenin mallarının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva