HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Eylül 2018 Çarşamba - 12:39

Başkan Şenol’dan adaylık çıkışı: Gaziemir’de Halil İbrahim’i yıkmak zordur

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yerel seçim öncesinde net mesaj verdi. Başkan Şenol, “Sokağın sesini dinleyen adamım. Yapacak çok daha fazla işimiz var. Gaziemir’de Halil İbrahim’i yıkmak zordur” dedi.

Başkan Şenol’dan adaylık çıkışı: Gaziemir’de Halil İbrahim’i yıkmak zordur

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol SONSÖZ TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” Programı’na konuk oldu. Başkan Şenol, yerel seçim öncesinde net mesajlar verirken bir dönem daha aday olmak istediğini söyledi.

2019 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde yeniden aday olacağını belirten Şenol, “Özellikle şunu belirteyim, aday olmayacağım gibi söylentiler varmış. Bu da belediye içine ister istemez yansıyor.  Ben bayramlaşma töreninde personelime bununla ilgili mesaj verdim. Yapacak işimiz çok, sokağın sesini dinleyen bir adamım. Gaziemir’de yapılacak işlerimiz var. Fiziki anlamda yapacaklarımızı büyük oranda tamamladık. Yeni biten kültür merkezi var, bir tane daha ilave etmek zorundayım. Eklemek istediğimiz müzeler var. Yapacaklarımız zaten bir beş yıl daha alacak. Ben zaten 30 yıldır bu işin içindeyim, bir dönem daha adayım. Çok güzel bir ekibim var. Arkadaşlarım konuşmalarımı çok iyi takip ediyorlar. Sosyal medyada da etkili olmaya başladık, aktif kullanıyoruz. Yaptıklarımızı çok fazla duyurmuyoruz sorulursa söylüyoruz. Tanıtımda eksikliğimiz vardı. Bunu da hızla aştık. Bu konuda ekibimiz iyi çalışıyor. Biz reklam değil yaptıklarımızı anlatıyoruz.  İlçemde sevildiğimi biliyorum. Bu yüzden rakiplerimiz ve bizi sevmeyenler aday olmayacağımız yönünde bilgiler yayıyorlar. Bunu neden yapıyorlar? Çünkü Gaziemir’de Halil İbrahim’i yıkmak zordur. Tanınmış bir aileden geliyorum, lüks bir yaşantım yok.  Arabama bayrak takmam, korumasız gezerim, makam koltuğuna fotoğraf çektirmek dışında oturmam. Çoğunlukla makam odasına girmem bile. Benim sahip olduğum güç bunlardan kaynaklanıyor” dedi.

ELEŞTİRİYE AÇIĞIM!
Başkan Şenol kendisine yöneltilen eleştiriler noktasında, “Alkışlayan çok olabilir, gurur duyarım ama aynı zamanda eleştiriye de açığımdır. Eleştiri zenginliktir. Kenti sadece ben yönetmiyorum, orada yaşayan herkesin yönetime katılmasını istiyorum. Nazmi Bey de (AK Parti İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz) benim dostum, arkadaşım, eleştirileri için de teşekkür ederim. Öncelikli amacım kimseyi kırmamak, üzmemektir. İnsanların yaptıklarımız hizmetler sebebiyle takdir etmesi bize şevk veriyor” diye konuştu

NE İTTİFAKI?
Şenol, genel seçimlerde gerçekleştirilen ittifakın yerelde olup olmayacağı konusunda da açıklamalarda bulundu. AK Parti ve MHP’nin, CHP ile İyi Parti’nin olası ittifak açıklamalarına değinen Şenol, “Yerelde aktörler önemlidir. Belediye başkanlıklarında ne olur şu anda net bir şey yok. Partimizin genel merkezi bir karar almadı. Bizim açımızdan bir sorun yok. Ne ittifakı? Ben Gaziemir’de tüm siyasi partileri bir araya getirebiliyorum. Bunu sağladık. Seçimlerde ittifakı bizzat kuracağım” dedi.

İZMİR AZİZ BAŞKAN İLE BİR BEŞ YIL DAHA GİTMELİDİR!
Şenol, 24 Haziran genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) içinde yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, 2019 Mart yerel seçimleri için İzmir özelinde de önemli açıklamalarda bulundu. Şenol,  “24 Haziran sonrası Türkiye için iyi bir tablo olmadı. Yükseleceğimizin sözü verilmişti ama dibe vurduk. Parti içinde de tahmin etmediğim gelişmeler yaşandı, olanları tahmin etmiyordum. O gelişmeler için doğru bir zaman değildi, erkendi. Tabi ki bu benim kendi şahsi görüşüm. Yerel seçim çalışmalarına başlamakta geç kaldık. Ama yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin daha iyi olacağını düşünüyorum. Gaziemir’de bile iktidar partisi tarihinin en kötü sonucunu aldı. Her kesimden oy alıyorum. Bu durum İzmir genelinde de geçerlidir. Bizim Aziz Bey ile ters düştüğümüz herhangi bir konu yoktur. Ben, kurultaya yönelik yaptığı çağrıda zaman konusunu doğru bulmuyordum. Aziz Başkan da asla şöyle yapın, böyle yapın demedi. Biz her zaman abi kardeşiz. Aziz Başkan’ın yeniden aday olup olmayacağı konusunda ise bana kalırsa İzmir Aziz Başkan ile bir beş yıl daha gitmelidir. Aday olup olmayacağını bilmiyorum ama olması gerektiğini düşünüyorum. İzmir asla değişmez. Yine İzmir’in üzerine saldırılıyor, yeni stratejiler üretiliyor ama tutmaz. İzmirli bunlara kanmaz. Daha önce başbakanı da getirdiler ama olmadı. Sayın Bakan, Bekir  Pakdemirli Aziz Başkan’ın karşısında zayıf kalır. Diğerleri de öyle… İzmir’in bir kimliği var, İzmir kendi kimliğini terk etmez. Yine İzmir kazanır, İzmir halkı kazanır ” diye konuştu.

MUHALİF PARTİLİ BELEDİYELERE ÖZELLİKLE BÖYLE DAVRANILIYOR
Ekonomide yaşanan gelişmeler üzerinden yerel yönetimlerin karşılaştıkları sorunları dile getiren Şenol, “Kriz yerel yönetimleri de çok etkiledi. Bizim ödeneklerimizden kesintiler oldu. Belediye başkanları ihtişamı bıraksınlar tasarruf yapsınlar diyorlar. Fakat tasarrufu önce kendileri yapsın. Devlet şu an batmış durumda ama biz gene de ayaktayız. Borçlarımızı ödüyoruz, gerekeni yapıyoruz. Ama önümüzdeki günler nasıl olur bilemiyorum. Bir imar affı çıktı, bu af sayesinde yerel yönetimler çok zarara uğradı. Gelirlerimiz düşüyor ama giderler hala aynı, maliyetler artmaya devam ediyor. Ama biz bunun da altından kalkacağız. Bu güne kadar devletten bir kuruş para almadım. Kendi kredimi çektim ve ödedim.  Devlet bize köstek olmasın. Böyle sürpriz kanunlar çıkarıp gelirimizi kesmesinler, biz zaten kendi yağımızda kavruluruz. Destek istemiyoruz, yeter ki köstek olmasınlar. Muhalif partili belediyelere özellikle böyle davranılıyor. Projelerimiz, planlarımız karşılık bulamıyor. Kendi partili belediyelerine her türlü desteği veriyorlar. Ama bize sürekli problem çıkartıyorlar. Tekrar söylüyorum destek istemiyoruz yeter ki bize sorun çıkarmasınlar, önümüzü kesmesinler” diye konuştu.

EĞİTİM VE SAĞLIĞA YAPTIĞIMIZ HARCAMALARA HİÇ ACIMIYORUM
İzmir’in Çernobil’i olarak tanımlanan, Gaziemir’deki kurşun fabrikası hakkında konuşan Şenol, “Biz de halkın bildiği kadar biliyoruz.  Bu konu ile ilgili gerekli kurumları her zaman uyardık. Bu bizim tek başımıza altından kalkabileceğimiz bir durum değil. Genellikle yüzeysel çalışmalar yapılıyor. Yapılanlar arasında çelişkili ifadeler de vardır. Hiç çalışma yapılmıyor, gerekli önlemler alınmıyor. Oradaki toprak 70 yıldır kirleniyor. Bölge çevresi tehlikededir. Yapılan araştırmalarda o bölge çevresinde belli başlı hastalıkların arttığını görüyoruz. Devletin bir an önce gereğini yapması gerekmektedir. Önce eğitim sonra sağlık bunları birbirinden ayrılamaz. Bizim bu konular ile ilgili yapabileceklerimiz kısıtlı, yetkimiz yok. Biz bütçemizin büyük bölümünü eğitime, sağlığa harcıyoruz. Bu anlamda birçok proje yaptık. Sağlık Köyü’nü açtık. Demans ve alzheimer hastalarımız uzmanlar eşliğinde orada tedavi oluyorlar, bakımları yapılıyor.  Eğitim ve sağlığa yaptığımız harcamalara hiç acımıyorum. Destek alamamak beni üzüyor” dedi.

TAPULARI VERSİNLER ALINLARINDAN ÖPECEĞİM
Kentsel dönüşüm kapsamında Gaziemir’de en çok sorun yaşadıkları iki bölgeye değinen Şenol, “En büyük problemlerimizden biri kentsel dönüşümlerdir. Bu konudaki yetki İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Ama iktidar partisi bunu siyasi endeksin içine alıyor ve yapamadığımızı ileri sürüyorlar. Aktepe bölgesi yatırım konusunda sürekli engellenen bir bölgedir. Oradaki arsalar büyükşehir belediyesine devredilmiyor, devredilmediği için de herhangi bir yatırım çalışması olmuyor. Sonra da burayı yapmadınız diyorlar. Orayı da siyasete alet ediyorlar. Engel çıkarmasalar gerekli çalışmalara başlanacak, her şey hazır. Sarnıç’taki süreç bizim adımıza çoktan bitmişti. Gerekli her şey sağlanmıştı. Bir gecede çalışmalarımız iptal edildi. Yine seçim öncesi biz bu sorunları çözeceğiz, tapularınızı vereceğiz diyorlar. Bu 16 yıldır böyle devam ediyor. Tapuları versinler alınlarından öpeceğim. Halkla bu kadar dalga geçilmez. Belediyelerin tapu verme hakkı yoktur. Tapuları versinler, halk için bir şeyler yapsınlar gazetelere ilan vereceğim. Yerel yönetimlere ulaşmak kolay fakat biz kendilerine ulaşamıyoruz. Sarnıç’ta çok fazla proje geliştirdik, yatırımlar yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Ama söz konusu bölge ile ilgili yapabileceğim bir şey yok. Takip ediyorum ama elimden bir şey gelmiyor” açıklamasında bulundu.

GAZİEMİR’İ BİRLİKTE YÖNETİYORUZ
Gaziemir’deki çalışmalarına değinen Şenol, “Gaziemir’de halkımızdan da çok fazla destek görüyoruz. Rica ediyoruz bazen parklarımızı bile halk yapıyor. Yönetime katılıyorlar. Gaziemir’i birlikte yönetiyoruz. Bu tarz şeyler için belediyeden para çıkmaması için elimden geleni yapıyorum. Bu nedenle de maaşları ödüyoruz, farklı alanlara yatırım yapıyoruz. Bize fuarın faydası çok oldu, birçok anlamda katkıları oldu. Artık fuarların yapıları değişti. Bir panayır alanı olarak kullanmıyor. 365 gün fuar var, değişik konularda ihtisaslar düzenleniyor. Ama bizim İzmir olarak fuarımız 9 Eylül’de başlar. Gaziemir’deki fuardan çok memnunum. Esnafımız için, ekonomi için bir kalkınma olmuştur” ifadelerine yer verdi. Başkan Şenol açıklamasını sonlandırırken, “Umarım anneler üzülmez, çocuklar ölmez. Barış dolu bir Türkiye umut ediyorum” temennilerinde bulundu.

 
Denizlispor'da kriz bitmiyor!
 
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
seydiköylü 5 Eylül 2018 Çarşamba 15:16

Sayın Başkanım cok güzel de Belediye birimleriniz çalışmıyor. İmar sonucunda yeni acılmıs yolun ve apatrmanlar oturma ruhsatı aldığı halde ne otunu ne cöpünü temizletemedik. Yol calışmasını başlatın dedik duyan yok. Birinleriniz taleplerimizi dikkate almıyor. Siz halkın içinde olabilirsiniz ancak Belediye Müdürlükleriniz halkın haklı taleplerini değerlendiremiyor.

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yarımada’nın LGS Şampiyonu Balçova’dan
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Liseye Geçiş Sınavı’nda en ...
Büyükşehir'den AK Parti'ye 'şeffaf ihale' salvosu: Kimseye ayrıcalık yok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkan ...
Selçuk'ta festival coşkusu
49. Selçuk Efes Festivali başladı. Festivalin ilk gününe sayısı 250’yi ...
 
On binler buluştu: Gündoğdu'da Kurtuluş coşkusu
Konak Belediyesi’nin İzmir’in işgalden kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla ...
İzmir üniversitelilere kucak açıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilçe belediyeleri, sivil toplum ...
Buca’nın gurur tablosu!
Buca Belediyesi Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi (BEM) büyük bir başarıya imza attı.
 
Karşıyaka, İzmir Fuarı’na hazır
Yenilenen Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nın dev maketi ile Evrensel ...
Kent turları zamanı: Bornova sizi çağırıyor
Bornova Belediyesi, köklü bir geçmişe sahip olan  Bornova’nın kültürel ...
Seferihisar, Kurtuluş Günü'nde 'efsane'yi ağırlayacak
Türk Pop-Rock Müziğinin efsane grubu Mazhar Fuat Özkan (MFÖ), 11 Eylül’de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva