HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Mayıs 2017 Perşembe - 12:11

Başkan Piriştina’dan 3 yıl raporu: 183 milyonluk yatırım

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina görevde bulunduğu sürede gerçekleşen projeleri özetledi. ‘Yeni Başlangıçlar Kenti’ sloganıyla hizmet verdiklerini belirten Piriştina ilerleyen dönem için de önemli açıklamalar yaptı.

Başkan Piriştina’dan 3 yıl raporu: 183 milyonluk yatırım

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina görevde bulunduğu 3 senelik sürede ilçesinde gerçekleştirilen icraatlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’ndeki değerlendirme toplantısında konuşan Başkan Piriştina ayrıca ilerleyen dönemde hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında da açıklama yaptı.

Toplantıda, Başkan Piriştina’nın konuşmasından önce ilçede 2014-2017 yılları arasında gerçekleştirilen 183 milyona mal olan 60’ın üzerindeki faaliyetin bilgilerinin yer aldığı video gösterimi yapıldı.

‘Yeni Başlangıçların Kenti’ sloganıyla ilçesine hizmet verdiğini ifade eden Belediye Başkanı Piriştina önemli açıklamalarda bulundu.

ADALETLİ HİZMET DAĞILIMI VURGUSU
Piriştina, “Bu videoya yapılanları anlatırken 1 yıl içinde yapılacakları da kattık. Videonun için 3-4 tane ilerleyen dönemde hayata geçecek projemiz var.  Buca’da görevi devraldığımızda ilk olarak adaletli hizmet dağılımı yaptık. Buca’nın metropolün en büyük ilçesi olması aslında ona dezavantaj sağlamış.  Yıllarca Türkiye’nin doğusu batısı gibi kalmış. Bu eski ve köprü tarihinde çok hızlı şekilde aldığı göçle sorunları beraberinde getirmiştir. 1950’lerden beri yeteri kadar destek alamamış. İzmir’in ilçeleri arasında bunca özelliğine rağmen istediği konuma erişememiş. Bir kenarda unutulmuş. Yapılması gereken ilk önce adaletli hizmet dağılımıydı” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALT YAPI BİZ ÜST YAPIYLA HİZMETE BAŞLADIK
Piriştina, “Kentin çeperi bölgelerine ciddi bir atak yaptık. Kaldırım dediğini proje bile değildir, anlatılmamalıdır. Buraları 30-40 sene bunları görmemiş. Büyükşehir alt yapı, biz de üst yapıyla hizmete başladık. Daha sonra spora, kültüre yapacağınız yatırımlara ulaşmanın bir anlamı kalmıyordu. İlk günlerimize böyle başladık.  Merkez mahallelerimizdeki yatırımlarımız insana doğru başka bir ivme kazandı” açıklamasını yaptı.

YEREL VE MERKEZİN UYUM İÇİNDE OLMASI LAZIM
Merkezden maddi yardım alıp almama durumuyla ilgili açıklama yapan Piriştina, “Genel anlamda bütçesel sıkıntı tüm belediye başkanlarını ortak sıkıntısı. Derdimizi sadece para değil. İdari anlamda da modern kentler çözümleri yerelde hallederken biz de merkeze kayma var. Yerel yöneticileri en çok rahatsız eden durum budur. Sistem merkeze kaymayı emrettikçe finansal bir felaket bizi bekler. Merkez yetkiyi aldıkça parayı da doğru orantılı olarak kısma durumu olabiliyor. Yerel ve merkezin çok ciddi bir uyum içinde olması lazım. Farklı partilerden olunabilir ama seçimler bittikten sonra hizmet odaklı düşünmek lazım. Çünkü herkes daha sonra kentliye oy talebiyle gidiyor” diye konuştu.  

TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK
Kompost ve solucan gübre tesisi projesi hakkında konuşan Piriştina, “17 Mayıs’ta tesisin temelini atıyoruz. Sadece engelliler burada çalışacak. Bir tarım ve ekonomi yatırımıdır. Keyifli ama sadece engelli olması açısından tek. 15 kişi olarak hedefleniyor. Kooperatifi tüm yatırımı yapılmış şekilde teslim ediyoruz. Bakanlık bu engelli vatandaşlarımızın ücretlerini ödüyor ve 5 yıl sonra hepsi emekli oluyor. Türkiye’de örneği yok. İyi anlatmaya çalışıyoruz ve örnek olsun istiyoruz. Uygulaması çok kolay. Tarım bazlı, herkes yapabilir” dedi.

MATEMATİK BUNU EMREDİYOR!
İlçesindeki yatırımları büyüklük üzerinden değerlendiren Piriştina, “İlçemiz çok büyük olduğu için büyüklük olarak en çok yatırım almayı hak ediyoruz. Matematik bunu emrediyor. Biz bu yatırımları ve bundan da fazlasını hak ediyoruz. Bu sürece olumlu katkı koymaya çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.  

YILDA 1 MİLYON BEKLİYORUZ
Zeytin Dalı Projesi’ne ilişkin de konuşan Piriştina, “Buca’da ciddi tarımsal arazimiz var. Önce tarımsal proje olarak başladı. Ekilmeyen, biçilmeyen, atıl bir arazi vardı. Tarım zenginliği getirmeli ve neyi beslemeli? Bizim bir eğitim seferberliğimiz var. Eğitim projeleri kaynak açısından sıkıntı olabiliyor. Oraya 17 bin 500 tane zeytin ağacı dikelim ve bunların gelirleri eğitimi fonlasın diye düşündük. Her yıl ortalama 600 üniversite öğrencisine katkı sağlayacak. Yılda 1 milyon gelir bekliyoruz. Ülkenin eğitim hayatına ve Buca’nın öğrencilerine kaynak olacak. Bunu vakıfa da vereceğiz, ilerleyen dönemde siyasi bir değişiklikte fon başka kaynağa yönlendirilmesin istiyoruz” dedi. 

ŞİRİNYER İÇİN MÜJDENİN ELİ KULAĞINDA
Şirinyer Projesi’ne ilişkin açıklama yapan Piriştina, “25- 30 senedir kasaplar meydanı, metro ve Şirinyer projesiyle ilgili hep bir yılan hikayesi vardır. Kasaplar Meydanı’yla başladık. Şimdi Şirinyer Projesi’nin iki etabı var. Forbes etabı ve Şirinyer kısmı var. Kordon’da olduğu gibi Forbes’i yeni bir yüze kavuşturacağız. Esnafla tartışıyoruz. Onların da kazançlarını olumsuz etkilemek istemiyoruz. Artık Forbes yoruldu, binalar çok eski. Oraya komple bir yenilemeye giriyoruz. Şirinyer ise son meclisten uygulama projeleri yapılmak üzere tüm 5000 ve 1000’lik planlar geçti. Türkiye’de olmayacak nitelikte bir proje çizildi. Ufak itirazlarımız oldu. Eylül ya da Ağustos ayında Türkiye’nin en iddialı projesi başlayacak. Proje hazır, plan hazır, ihale hazır hukuki bir engel çıkmazsa bu müjdeyi veririz” diye konuştu.

YEDİGÖLLER İÇİN ÖZELEŞTİRİ: GEÇ KALDIK
Piriştina, Yedigöller’in yenilenmesi için ise, “Bizim aslında geç kaldığımız bir proje. Özeleştiri yapmak gerekir. Çok ciddi bir yenilemeye çıkacağız. Yedigöller aynı cazibesine EVKA’nın çekim merkezi olmaya devam edecek. Önemli bir rakam tutacak ama Yedigöller şenliğiyle bu eksikliği unutturacağız” dedi.  

BAŞBAKAN’A DOSYA GÖTÜRECEĞİZ, ÇÖZER ÇÖZMEZ BİLMİYORUM!
Başbakan Binali Yıldırım’a elinde dosyayla gideceğini ifade eden Piriştina, “Başbakanın kendisine kentteki ihtiyaçlar için bir dosya götürecektik. Fakat o göreve geldikten sonra şansızlık oldu. Bir Temmuz sabahına kalktık, ülke karıştı. Sonrasında FETÖ operasyonları oldu. Başbakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığından dolayı şehre hakim. Konuyu hızlı anlatacağımıza inanıyoruz. Çözer çözmez onu bilmiyorum. Kendisine götüreceğim ve destek olacağına inanıyorum. Konu şahsımı ve partimi ilgilendiren bir konu değil. Yarım milyon nüfusu olan ilçenin sorunlarını çözmek onların da asli görevi zaten” diye konuştu. 

 
Topbaş'ın damadı hakkında flaş karar
 
İzmir’de her okula spor kulübü geliyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 4 Mayıs 2017 Perşembe 21:35

birde yenigün mahalsine önem verse çaba inşatın öüne meydan yap hep kaza oluyor ..eski tpu civarı

Yorumu oyla      13      5  
efe 4 Mayıs 2017 Perşembe 12:55

İzmirlinin Gönlündeki Büyükşehir Belediye Başkanı

Yorumu oyla      13      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Atila STK'lara 3 yılını anlattı
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 2014 yılından 2017’ye yapılan çalışmaları ...
Başkan Dalgıç'tan Çeşme'ye davet
İzmir'in Çeşme ilçesindeki CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, herkesi ...
Konak'ta tarihi kurtaran imza!
Uzun yıllardır mezbelelik durumda olan Basmane Anafartalar Caddesi üzerindeki ...
 
Konak Tramvayı'nda yeni etap başlıyor
Karşıyaka Tramvayı'nda imalatları tamamlayarak ön işletme seferlerine ...
Karşıyaka'da Hıdırellez ateşi: Renkli program
Karşıyaka, baharın müjdecisi Hıdırellez’i her yıl olduğu gibi yine renkli ...
Kocaoğlu Başkent’te İzmir’i anlattı: 2 bakanla zirve!
‘Mekansal Duyarlılık’ konulu panelde İzmir’in hassasiyetlerini anlatan ...
 
Sakin Şehir'de taş ocağı isyanı!
İzmir Erkence zeytininin gen merkezi Seferihisar Orhanlı Vadisi’ne taş ...
En renkli festival: Bayındır çiçek açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Türkiye'de çiçeğin başkenti ...
Kocaoğlu'ndan Ankara çıkarması: Ajandasında neler var?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ankara’ya gitti. Harita ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva