HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Şubat 2017 Pazar - 09:26

Başkan Pekdaş Romanlarla buluştu

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Roman derneklerinin temsilcileriyle biraraya geldi.

Başkan Pekdaş Romanlarla buluştu

TBMM'nin ilk Roman Milletvekili CHP'li Özcan Purçu'nun da katıldığı buluşmada Romanlar her zaman yanlarında olan Başkan Pekdaş'a vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür etti. Konak Belediyesi'nin Çınarlı Üç Fidan Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen akşam yemeğine Roman sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticisi ile Roman mahallelerinin muhtarları katıldı.

BİR BİRBİRİMİZE İYİ GELİYORUZ

Geceye ev sahipliğini yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye'nin en fazla Roman nüfusuna sahip ilçesinin Konak olduğunu belirterek, bu tür biraraya gelişlerin birlikteliği daha da güçlendirdiğini söyledi. Pekdaş, "Birlikte hem hoşça vakit geçirelim hem de daha kaynaşalım, sorunlarımızı dertlerimizi paylaşalım, birbirimize iyi gelelim istedik. Konak’ta birlikte yaşıyoruz, kentimize birlikte hizmet ediyoruz… Sorunlarımız ortak, bu yüzden çözümleri de birlikte yaratmak zorundayız. Biz size çok güveniyoruz. Sizler bu kentin rengi, dokususunuz. Herkese ‘HAYIR’lı gelecekler” diyerek tüm konuklara katılımları için teşekkür etti.

SEMA BAŞKAN BİZİM ABLAMIZ

Romanların TBMM'deki tek temsilcisi CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise söze yıllardır biraraya gelemeyen Roman sivil toplum kuruluşlarını düzenlediği geceyle aynı masada buluşturan Başkan Pekdaş’a teşekkür ederek başladı. Pekdaş'ın Romanlar için büyük bir şans olduğunu dile getiren Purçu, “Bu ülke de bu kentte yaşıyorsak bir araya geleceğiz ve sorunlarımızı hep birlikte çözeceğiz. Bizler bu ülkenin renkleriyiz, bu ülkenin güler yüzüyüz. Herkes bizi çok seviyor ama bir araya gelemiyoruz. Kendi sıkıntımızı kendi içimizde yaşayan topluluk olarak yaşantımızı sürdürüyoruz. Sema Başkan mahallemizin ablası… Bu durumun avantajını kullanacağız. Birlikte sorunlarımızı çözeceğiz” diye konuştu.

GELECEĞİMİZ İÇİN ‘HAYIR’

Romanların buluşmasında yaklaşan referandumla ilgili değerlendirmeler de yapıldı. Milletvekili Purçu, yapılacak oylamanın vatandaşa hiçbir fayda getirmediğini söyledi. Milletvekili olarak Anayasanın değişmesinden yana olmadığını dile getiren Purçu, referandum oylamasında partilere oy verilmeyeceğini, Anayasada değişikliği yapılan 18 maddenin kabulü ya da reddi için oylama yapılacağının altını çizdi. Purçu, “Bu değişiklikler içinde vatandaş için bir şey yok. Fakirlikle, işsizlikle ilgili sorunların çözümü yok. 18 madde içinde; başbakanlık bitiyor, bakanlıklar bitiyor, milletvekillerinin yetkisi yani kanun yapma yetkisi elinden alınıyor, bir kişiye veriliyor. Savaş ilanına bir kişi karar veriyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin paralarını, bütçesini bir kişi kullanıyor. Başkanlık sistemi diyorlar ya; Libya, Suriye, Irak başkanlık sistemiyle yönetiliyorlar ve hepsinde kan, gözyaşı var. Emperyalist güçlerin Türkiye üzerinde oynadığı oyundan başka bir şey değil. Geleceğimiz için, ülkemiz, barış ve özgürlük için lütfen Allah rızası için ‘HAYIR’ deyin. Ama parti seçiminde hangi partiye oy verecekseniz verin” dedi. Gecede söz alan Ege ve Sakarya Mahalle Muhtarları da Başkan Pekdaş’a hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek, Purçu'nun sözlerini destekler ifadelerde bulundular.

 
'SDG'ye ağır silah sözü' iddiası
 
AASM'de EBSO gecesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da 500 'barış' fidanı dikildi
Daha yeşil bir Karşıyaka için doğa dostu projeler üreten Karşıyaka Belediyesi’nin, ...
Kocaoğlu’ndan yatırım çıkışı: ‘İzmir köy’ diyorlar ama…
Bayındır’daki arıtma tesisi açılışında konuşan Kocaoğlu, “'İzmir köy, ...
DSİ Genel Müdürü’nden Fetrek Çayı mesaisi
DSİ Genel Müdürü Murat Acu, devam eden ıslah çalışma alanlarında incelemelerde bulundu.
 
İzmir'de 77 mahalleye gelir getirici orman
Kentte 11 bin dekar araziye dikilen badem, dut, ceviz ve fıstıkçamı gibi ...
Buca'da atlı terapi şifa dağıtıyor!
Buca Belediyesi’nin zihinsel ve fiziksel engelli vatandaşların sosyal, ...
Başkan Atila’ya ‘Özel’ övgü: Türkiye’ye örnek başkanlık!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel çeşitli söyleşi ...
 
Karşıyaka'da halk buluşmaları tam gaz!
Halk Toplantıları düzenleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu ...
Başkan Görmez 3 yılını anlattı: Kalem kalem proje raporu
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, düzenlediği basın toplantısında ...
İzmir'in iki büyük ilçesinde su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü, Bornova Yeşilova Mahallesi’nde ve  Karabağlar Özgür, ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva