HABERLER>EKONOMİ
31 Ekim 2018 Çarşamba - 20:14

Başkan Özgener açıkladı: Bakanlıktan İnciraltı için yeni talimat!

İzmir Ticaret Odası'nın Ekim ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Mahmut Özgener, İnc,raltı'nın sağlık turizmine kazandırılması için bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirtti. Özgener, "Sayın Bakanımız konuyla ilgili "Bakanlıkça neler yapılabilir?" konusunda bürokratlarına çalışma yapılması talimatını verdi" dedi.

Başkan Özgener açıkladı: Bakanlıktan İnciraltı için yeni talimat!

Doğan BULUT/EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası Ekim ayı Olağan Meclis toplantısı Selami Özpoyraz öncülüğünde gerçekleşti. Mecliste konuşan İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener önemli açıklamalarda bulundu.

KEMERALTI SORUNUNDA KOCAOĞLU İLE ANLAŞAMADIK
Kemeraltı’nın tekrardan canlandırılması ve turizm merkezi haline getirilmesini söyleyen Ticaret Odası Meclis Üyesi Adil Özyiğit'e cevap veren Başkan Özgener, “Kemeraltı sorunu bizimde bıkmadan usanmadan ilgilendiğimiz bir sorundur. Tüm sektörlerimizde yaşanan bütün sorunlar için Aziz Kocaoğlu’na gittiğimizde bizi çok sıcak karşıladı. Ama sağ olsun bir takım konularda anlaşamadık. Onlardan biri de Kemeraltı sorunuydu. Umarım bir gün Aziz Kocaoğlu’nu  bir gün bir takım konularda ikna ederiz diye umuyorum. Kemeraltı’na sahip çıkmak hepimizin vazifelerinden biri. Kemeraltı’nı canlandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

İNCİRALTI İÇİN BAKANDAN TALİMAT
Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u makamında ziyaret ettiğini belirten Başkan Özgener, “üyelerimiz sorunlarının detaylarını doğrudan Sayın Bakanımıza anlatma fırsatı buldular. Son derece verimli geçen bir ziyaret oldu. Sayın Bakanımıza İnciraltı'nın sağlık turizmine kazandırılmasının İzmir için son derece önemli olduğunu vurguladık. Bu konuda Odamızca yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdik. Sayın Bakanımız konuyla ilgili "Bakanlıkça neler yapılabilir?" konusunda bürokratlarına çalışma yapılması talimatını verdi. Bizde konun yakından takip ediyor olacağız” dedi.

BAKAN ALBAYRAK’I ÖNÜMÜZDEKİ AY İZTO’YA DAVET ETTİM
Türkiye ekonomisinin büyümesine ilişkin beklentileri takip ettiklerini dile getiren Özgener, “Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak da ekonomide iki zorlu yıl geçireceğimizi, büyümenin 2021 yılına kadar kademeli olarak hız kesmesinin öngörüldüğünü Yeni Ekonomi Programı’nı anlatırken ortaya koymuştu. Büyüme hızındaki bu yavaşlamanın yeniden dengelenme stratejisinin bir parçası olduğunu belirtmişti. Merkezi ekonomi yönetimi tarafından alınan isabetli önlemlerin yanı sıra, büyümeye katkı koymak isteyen iş dünyası da büyük düşünmelidir diyoruz. Bu yüzden bir taraftan temkini elden bırakmadan, diğer yandan başta dijital dönüşüm ve markalaşma olmak üzere “büyük düşünen projeler” tasarlıyoruz.  Hazine Bakanı Berat Albayrak ile yaptığım görüşmede kendisini önümüzdeki ay içerisinde bir gün İZTO’da ağırlayıp sektörlerimizin sorunlarını çözüm arayışı içerisinde olabileceğimizi ilettim” diye konuştu.

ENFLASYONLA MÜCADELEDE DESTEK ÇAĞRISI
Ülke genelinde başlatılan ve adeta seferberliğe dönüşen Enflasyonla Topyekun Mücadele Kampanyası çerçevesinde önemli adımlar attıklarını belirten Başkan Özgener, “Geçtiğimiz hafta oldukça verimli bir basın toplantısı ile birlikte başarılı bir çalışmanın altına imza attık. Sayın Vahdet Sarıkaya’nın başkanlığını yürüttüğü Ege PERDER ile ortak gerçekleştirdiğimiz indirim kampanyasını Odamızın web portalı ve sosyal medya hesaplarımızda da duyurduk, meslek komitelerimizin gündemine aldık. Ege PERDER ile imzaladığımız protokol konusu ürünlerin hemen hepsi vatandaşın temel ihtiyaç maddeleri olduğu için bu kampanyayı çok önemsiyoruz. Enflasyonla mücadele kapsamında indirim kampanyası çağrısına üyelerimiz en az % 10 indirim yaparak kampanyaya katılmaya başladı. TOBB ile de indirim kampanyasına katılan üyelerimizin bilgilerini paylaştığımızı da hatırlatmanın yanı sıra sizlere de kampanyaya destek yönünde çağrımı yinelemek isterim” diye belirtti.

ŞU AN ÇİN’E İHRACATIN TAM ZAMANI!
 Başkan Özgener, “Ülkemizde de dışa bağımlılığımızı azaltmak için daha rekabetçi ve yenilikçi düşünmemiz gerekli. ABD’nin Çin’e yönelik ithalat vergilerini 2019 yılında daha da yükselteceğini duyurması, Çin’in de karşı atağa geçmesi, aylardır süregelen ticaret savaşlarının tuzu biberi oldu. Çin’in son dönemde sadece ihracata değil, ithalata da yöneleceğini dile getirmesi dikkatimizi çekiyor. ABD ile yaşamakta olduğu gerginlik de bizim için bir fırsat olabilir. Şu an Çin’e ihracatımızı arttırmanın tam zamanı” dedi.

 
Prof. Dr. Oyan'dan adaylık açıklaması: Bu onurlu göreve...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Gözü bağlı gittiği sokağı tanımayan aday olmasın!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Spark 2 Kasım 2018 Cuma 08:18

İnciraltı projesini gel koy ortaya,ilk çiviyi çak,sonra oy toplamaya başlayın. Yok artık bedavadan oy. Başlayan alır oyu

Yorumu oyla      9      5  
Mehmet Karakulak 1 Kasım 2018 Perşembe 23:41

rant muhabbetini yapanların yüzde 90 'ının bahçelerarası ve inciraltından bir haber olduklarından o kadar eminim ki , bilmiyorlar hali içler acısı , sanıyorlar ki orası yemyeşil , haftasonları bisiklet binilen ailece gezilen yeşillik alanlar. Bir gün davetlimiz olunda gelin bakın bakalım bahçelerarası ve inciraltı ( kent ormanı hariç ) ne durumda!!!

Yorumu oyla      9      5  
İZMİRLİ 1 Kasım 2018 Perşembe 13:31

aklınız fikriniz rantta elinizi belediyeden çekin gölge etmeyin yeter

Yorumu oyla      9      5  
Büyük Altay 1 Kasım 2018 Perşembe 12:31

Kemeraltı nasıl canlanacak ? Geceleri RRH ile mi ? (Rakı-roka-helva) Yoksa bira- midye- ile mi ? Veya şarap mı çekeceğiz-? Sonra gündüz gelip TERTEMİZ !!! sokaklarda alış veriş yapacağız- Kemeraltı değil mubarek sanki Londra Covent Garden-

Yorumu oyla      14      5  
1 Kasım 2018 Perşembe 11:57

Ne inciraltıymış arkadaş. Yıllardır Çiğli sahilleri Ramstar adı altında halkla deniz kucaklaştırılmıyor. Çiğli sahilleri bir an önce rekreasyon alanı olsun. İzmirde sahil mavişehirde sonlanıyor. Deniz daha devam ediyor. Çiğli sahilleri neden halkla buluşturulmuyor?

Yorumu oyla      14      5  
sadık 1 Kasım 2018 Perşembe 09:51

hayırlısıyla inciraltının bir an önce mezbelelikten kurtulması dileğiyle

Yorumu oyla      10      13  
akıllı olun 1 Kasım 2018 Perşembe 00:20

Rant peşinde koştuğunuz, birilerinin cebini kolladığınız için karşı çıkmıştır Kocaoğlu! Kocaoğlu bu halkın parasıyla sizlere reklam yaptırmaz. Akıllı olun, haddinizi bilin, onun gibi dürüst va açık olun, canını yiyin!

Yorumu oyla      22      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Albayrak'tan ÖTV ve KDV müjdesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Vergi Denetim Kurulu Strateji ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dün 5.46’ya kadar gerileyen Dolar/TL güne 5.48 TL seviyesinden başladı. ...
İzmir’in en çok merak ettiği soru cevap buldu: Merkez ne kadar alıyor, ne kadar harcıyor?
Sayıştay tarafından hazırlanan 2017 yılına ait ‘Genel Uygunluk Bildirimi’ ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Türkiye piyasalarının kapalı olduğu dün yaklaşık 3 ayın en düşüğüne gerileyen ...
İzmir'de taş ocağı zaferine zeybekli kutlama
İZMİR'in Menemen ilçesi Alaniçi Mahallesi'ne yakın bir bölgede yapılmak ...
Türk Kahvesi'ne İzmir'den tescil başvurusu
Türkiye'de yetişmeyen bir ürün olduğu halde pişirme yöntemiyle dünyaca ...
 
Bakan duyurdu: Satışlar artık internetten!
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, e-ihale ile gümrükten satış sistemini daha ...
Kıdem tazminatında yeni dönem!
2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, sosyal tarafların ...
Bacağı kırılan işçi için ‘empati’ kararı!
Çalıştığı iş yerinde zeminin çökmesi sonucu bacağı ve kalçası kırılan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva