HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Mart 2020 Salı - 12:18

Başkan Oran’dan 'Çeşme Projesi' mesajı: Turizm yatırımlarına karşı olmak vatan hainliğidir!

Çeşme’de yapılması planlanan dev turizm projesi için konuşan Belediye Başkanı Oran, “Çeşme turizmde ülkenin parlayan yıldızıdır. Sayın bakanım da turizm bakanıdır. Biz ona bağlıyız. Siyaset nezaket işidir. Ben bakanımı her yerde önümü ilikler karşılarım. Kusur etmem. Ama beni başkan seçen halkın, yörenin çıkarlarını gözetirim. Çeşme’de turizm yatırımlarına karşı olmak vatan hainliğidir. Ama Çeşme’nin planları var. Belediyeden geçmiş turizm yatırımına belediye başkanı hayır diyebilir mi?” dedi.

Başkan Oran’dan  Çeşme Projesi  mesajı: Turizm yatırımlarına karşı olmak vatan hainliğidir!

EGEDESONSÖZ- Çeşme Belediye Başkanı Muammer Ekrem Oran, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programı'nda gazeteciler Fatih Yapar ve Aslı Eren'in sorularını yanıtladı. Çeşme Projesi üzerinden açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Oran önemli mesajlar verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un önceki gün kente gelerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşmesini de değerlendiren Başkan Oran, “Bakan ile aranızda bir uzaklaşma mı var?” sorusunu yanıtladı.

AK PARTİLİ VEKİLLERDEN DAHA MI SİYASİYİM?
Oran, “Uzaklaşmak söz konusu değil. Çeşme’nin geleceğinin konuşulacağı toplantıya Çeşme’nin seçilmiş belediye başkanı olarak çağrılmam gerekiyordu. Bize, ‘Siyasiler çağırılmıyor’ dendi.  Ama AK Parti milletvekillerini gördüm. Ben onlardan daha mı fazla siyasiyim? Ben bu toplantıda bakanımın yanında olmayı isterdim. Ben olacakları biliyordum. Vekillerin gelmesi çok doğal, benim olmamam anormal. Sayın bakan ‘sık sık bilgilendiriyoruz’ diyor. Doğru. Ama belki bu toplantıda benim söyleyeceklerim olacaktı. Ben hep bakanla özelde görüştüm, kamuoyunda görüşmek farklı olabilirdi” dedi.  

ÇEŞME’DE TURİZM YATIRIMLARINA KARŞI OLMAK VATAN HAİNLİĞİDİR
“Ben Çeşme’nin belediye başkanıyım” diyerek sözlerini sürdüren Oran, “Çeşme turizmde ülkenin parlayan yıldızıdır. Sayın bakanım da turizm bakanıdır. Biz ona bağlıyız. Ben gider karşılarım. Siyasi nezaket bunu gerektirir. Ben rakibimden 11 aydır tebrik almadım. Siyaset nezaket işidir. Ben bakanımı her yerde önümü ilikler karşılarım. Kusur etmem. Ama beni başkan seçen halkın, yörenin çıkarlarını gözetirim. Bana oy atsın ya da atmasın, sen, ben yok, biz varız. Çeşme’de turizm yatırımlarına karşı olmak vatan hainliğidir. Ama Çeşme’nin planları var. Belediyeden geçmiş turizm yatırımına belediye başkanı hayır diyebilir mi? Acele kamulaştırmayla karşı karşıya gelen insanların yüzde 90’ı bana oy atmamış insanlar. Ama ben onların belediye başkanıyım ve çıkarlarını korumakla yükümlüyüm. Acele kamulaştırmayla ilgili karşı olduğumu söyledim. 18 uygulamasını yapalım dedim” açıklamasını yaptı.

EKREM GEL YANIMDA OTUR DESEYDİ KOŞARAK GİDERDİM!
Bakan Ersoy’a kamulaştırmalar üzerinden ilettiği uygulama teklifine açıklık getiren Oran, “Bu uygulama plansız bir alanın imara açılmasıdır. Yüzde 45’ini sosyal alanda kullanılmak üzere vatandaşlar terk eder, diğer bölümü de kullanır. Biz bunu uygulayalım. Aileler buranın yüz yıldır sahibi. Şirketler var. Sayın bakanım onlarla konuşur. İnsanların elerinden bu malları acele kamulaştırmayla almayalım. Buranın rantı varsa vatandaşım yesin. Turizm imarına o bölge açılırken betonlaşmanın, yoğunlaşmanın olmayacağı bir plan olsun. Niye hayır diyelim? Biz sezonu uzatmak için her şeyi yapmak istiyoruz. Ben niye sayın bakanımın yanında olmayayım? Niye Çeşme’yi konuşurken beni yanınıza almıyorsunuz? Devletin bakanına ben saygısızlık yapmam. Bakan benim bakanım. Çeşme’yi konuşacağız Ekrem gel yanımda otur deseydi koşarak gelirdim. Orada bütün milletvekilleri olacak ben olmayacağım! Bu kabul edilebilir bir şey değil” dedi.

EKREM ORAN DURDUĞU YERDE DURMAYA DEVAM EDECEK
Yeni sürece ilişkin konuşan Oran, “Bundan sonra Ekrem Oran durduğu yerde durmaya devam edecek. Biz bu projeye karşı değiliz. Endişe ve koşullarımız var. Her şekilde bu projeyi destekliyoruz. Bu projeye taş koymayız. Bu kötülüğü, bu hainliği yapmam. Bugün ben varım, yarın başkası olacak. Yarın bana, ‘buraya nasıl izin verdin?’ denilmeyecek şekilde olsun” ifadelerini kullandı.

MUHATAP ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANIDIR
Çeşme’de gerçekleşen alternatif toplantının projeye muhalif olanların katılım gösterdiğinin hatırlatılması üzerine konuşan Oran, “Her koyun kendi bacağından asılır. Ben o toplantıda ne söylüyorsam burada da aynısını söyledim. Ben Çeşme’nin malını ham yaptırmam. Ben bu projeye karşıyım demedim. Sayın bakanımın karşısında ne dediysem dün de aynısını söyledim. Dünkü toplantıyı kent konseyi düzenledi ve beni davet etti. Çağırdılar gittim. Orada çağrılmamamla ilgili bir şey söylemedim. O bitti. Ama yanlıştı. İnşallah bu yanlıştan dönülür. Muhatapları Çeşme Belediye başkanıdır. Çeşme Belediye başkanı size kaşıyım demiyor k! Kırmızı kart göstermiyor ki. Ben Çeşme için her türlü masaya otururum” dedi.

PLANLAMA YETKİSİ BAKANLIKTA
Planlama yetkisine değinen Oran, “Şu anda plan yapma yetkisi bakanlıkta. Ancak bakanlık devrederse yetkiyi bize geçiyor. Bunu bakanlıkla konuşmak lazım… Çeşme Belediyesi geçmişi, teknokratları olan plan yapabilecek bir belediye. Biz bakanla konuşuyoruz. Ben bizim konuşmamızı herkesin görmesini istedim” diye konuştu.

YAKAMDAN CHP ROZETİNİ ÇIKARDIM
Bakan Ersoy’un ikinci toplantının Çeşme’de yapılacağını söylemesi hakkında açıklama yapan Oran, “Biz Çeşmeliler çok misafirperver insanlarız. Bakanımızı, bürokratlarını hatta AK Partili vekilleri ağırlamaktan onur duyarız. Konuşarak anlaşabiliriz. Ben yakamdan altı oklu rozetimi çıkardım bir kenara koydum ve Çeşme rozetini taktım. Ben partiliyim partizan dağilim” dedi.  

SU SIKINTISI İÇİN BAKANA TEKLİFİM OLDU
İlçenin su sorununa ve yapılacak projedeki golf sahalarının ihtiyaçlarının karşılanacak olmasına değinen Oran, “Bunları sayın bakanımla konuştum. Şunu teklif ettim, meclis üyesi olduğum dönemde tam biyolojik su tesisi yapıldı. Bu suyu değerlendirin dedim. Evet Çeşme’nin su problemi var. Golf sahalarının nasıl sulanacağıyla ilgili benim de kafamda sorular var. Çözüm ortaklığı noktasında elimizi taşın altına koymaya hazırız. İZSU’nun arıtılmış suyu denize veriliyor. Alın bunu borularla sulayalım. Ayrıca orman alanlarının imara açılmasına karşıyız” diye konuştu.

 BÜYÜKŞEHİR ÇEŞME’Yİ KANATLARININ ALTINA ALDI, SOYER İLE ARAMIZDA SORUN OLAMAZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile dünkü zirve sonrasında konuşmadığını aktaran Oran, “Dünkü toplantıdan sonra Başkan Soyer ile bir araya gelmedim. Mutlaka biz beraber değerlendirme yapacağız. Ondan sonra konuşurum. Biz kendisiyle uyum içinde çalışıyoruz. Sayın başkanım Çeşme’ye büyük önem veriyor. Çok proje yapacağız. Çeşme’nin yolları Lübnan gibi, gerçekten çok kötü. Çalışmalar yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Çeşme’yi kanatlarının altına aldı. Bizim Tunç Soyer ile aramızda sorun olamaz. Biz konuşur anlaşırız” dedi.

EKREM ORAN’IN ÇEŞMELİLİĞİNİ TARTIŞANLAR SANDIĞA GÖMÜLDÜ
Seçimler sırasındaki muhaliflerine net bir mesaj gönderen Oran, “ Ekrem Oran’ı tartışanlar sandığa gömüldü. ‘Sen nereden çıktın?’, ‘Çeşmeli değilsin’ diyenler nerede? Ekrem Oran’ın Çeşmeliliğini tartışanlar sandığa gömüldü” çıkışını yaptı.  

EGOMU TATMİN ETMEK İÇİN DEĞİL ÇEŞME’NİN HAKKI İÇİN MASADA OTURMAK İSTİYORUM
Proje özelindeki tavrını yineleyen Oran, “Ben masada olmak istiyorum. Ekrem Oran egosunu tatmin etmek için orada oturmak istemiyor. Çeşme halkının geleceği, hakkı için Ekrem Oran orada oturmak istiyor. Yeni bir Çeşme hayali, geleceği konuşuluyor. Böyle bir şey olabilir mi? Çeşmeliye rağmen bir şey yapılamaz. Çeşmeliye rağmen yapılacak ben yaptım oldu olan her şeye karşıyız” dedi.  

DOĞDUĞUMDAN BERİ MAHMUT ÖZGENER’İN ‘EKO’SUYUM
Toplantı davetinin İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener tarafından gönderildiğinin hatırlatılması sonrasında açıklama yapan Oran, “Burada bir hata oldu. Ben “Bizim Eko’yum” ama doğduğumdan beri de Mahmut Özgener’in ‘Eko’suyum. Mahut Özgener benim ağabeyimdir” diye konuştu.  

KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR
“Ben Çeşme’nin çıkarları için masaya otururum” açıklamasıyla sözlerini sürdüren Oran, “Tabii ki kırmızı çizgilerimiz var. Kırmız çizgimiz betonlaşma, imar planı notlarına uyma, tarihsel, kültürel ve doğal miramızın korunması. Yarınlarımıza daha güzel bir Çeşme bırakmak için kamusal alanların düzgün kullanılması. Ata mirası ne bizim ne hükümetindir. Ortak aklın kullanılmasını istiyoruz. Bu çok zor bir şey değil. Biz bunu sağlamıştık. Niye koptuğunu bilmiyorum. Ama ben buradayım. Çeşme’nin çok güzel balıkları var. Oturur bakanımızla balığımız yeriz. Siyasiler de gelsin. Siyasilerden korkmayalım. Her şeye varım” dedi.

ÇEŞMELİLERİN ‘EKO’SU 7 GÜN 24 SAAT ONLARIN MUTLULUĞU İÇİN ÇALIŞIYOR
İlçede sürdürülen hizmetler noktasında detaylı bilgiler veren Oran, “Çeşmeliler biliyor ki onların ‘Eko’su 7 gün 24 saat onların mutluluğu için çalışıyor. Bundan sonraki yıllarda her şey daha güzel olacak. Çeşme’de onlara rağmen hiçbir şey olamaz” ifadelerini kullandı.  

 
Göztepe'de Serdar şoku
 
İzmir'de HDP önünde evlat nöbeti
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sami Fırat Öneş 11 Mart 2020 Çarşamba 16:04

Çiftlikköy ve ilerisi icin,Turizm bölgesi ilan edilmesine rağmen 30 senedir imar planları bir türlü yapılamadı,125000 bile,şimdi ne durumda acaba,bir ihtimal var mı?

Yorumu oyla      2      3  
Fark etmez.. 10 Mart 2020 Salı 21:41

Sen ilk önce mahalleden götürdüğün çöp bidonunu geri getir.

Yorumu oyla      2      3  
M.E.Aslan 10 Mart 2020 Salı 13:14

Çeşme; betonlaşmamalı, doğa ve kültürel miras korunmalıdır. Bir diğer önemli konu MEGA MÜZE konusudur.Müzeler büyük şehirlerde olur. 20 milyar doların onda biri ile İzmir'de muhteşem bir Mega Müze yapılır. Ama bu müze, her şeyi ile farklı olmalıdır.Konuya aşina olanlara sunarım.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da 6. Balkan Panorama Film Festivali yola çıktı
İzmirli sinemaseverleri Buca’da buluşturan Balkan Panorama Film Festivali, ...
Narlıdere'nin çehresi değişiyor!
Narlıdere’nin en işlek noktalarından biri olan Barış Sokak’ta yenileme ...
Kadınlar kadınlar için oynadı
Çamdibi Kadın Danışma Merkezi’nin tamamı kadınlardan oluşan Tiyatro Grubu ...
 
Buca'da virüslere karşı dezenfeksiyon hamlesi
Halk sağlığı için elini taşın altına koyan Buca Belediyesi, ilçe okullarında ...
Başkan Sandal, dolandırıcılardan şikayetçi oldu
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, adını kullanarak, vatandaştan ...
Kemeraltı için özel lojistik planı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı Çarşısı’na özel lojistik plan hazırladı. ...
 
Karşıyakalı kadınlardan eşitlik ve adalet çağrısı
Karşıyakalı kadınlar, Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Karşıyaka ...
Gaziemirli anneler İngilizce öğreniyor
Gaziemir Belediyesi, Gaziemir Kaymakamlığı ve Gaziemir Amerikan Kültür ...
Bayraklı'da piyano resitali
Bayraklı Belediyesi Piyano kursiyerleri, eğitmenleri Özlem Menokan öncülüğünde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva