HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Nisan 2024 Pazartesi - 16:46

Başkan Mutlu: Konak yine İzmir’in kalbi olacak!

Konak’ın tekrardan İzmir’in kalbi olması için çalışma yapacaklarını kaydeden Başkan Mutlu “Konak'ın eskiden olduğu gibi ticaretin, kültürün ve sanatın merkezi olmasını istiyoruz ve önümüzdeki 5 yılda çalışmalarımızla bu aksı da oturtacağız” dedi.

Başkan Mutlu: Konak yine İzmir’in kalbi olacak!

EGEDESONSÖZ – Konak Belediye Başkanı Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu, Flash Haber TV’de yayımlanan Zamanın Ruhu programının konuğu oldu. Gazeteci İskender Özturanlı’nın sorularını yanıtlayan Başkan Mutlu yapmayı planladıkları çalışmaları anlattı.

Konak’ın tarihi özelliğine değinen Başkan Mutlu “Kadifekale’nin, Agora’nın ve Kordon’un olması Konak’ın en olumlu, öne çıkan ve İzmir’in aslında kalbini oluşturan alanlar. Bu alanların hızlıca ayağa kaldırılarak, restorasyonunun hızlandırılarak ve o üzerindeki yıpranmışlığı eskimişliği alarak hem turizme hem kentlinin kullanımına tekrar aktif olarak girmesi gerekiyor. Öncelikli çalışmalarımızdan biri bu olacak” dedi.



KONUT STOĞU SORUNU VAR
Konak’ın konut stoğu sorununa değinen Başkan Mutlu “Konak'ın konut stoğu çok eski. Hem ciddi bir bölümü, nüfusun yaklaşık 100 binine yakının oturduğu yer zamanında kaçak yapılaşmış ve imar aflarıyla meşrulaşmış yerler. Bunun dışındaki bölgelerde de çok eski bir konut stoğu var. Dolayısıyla binaların her türlü afete karşı dirençli olması ve altyapı da dahil dirençli bir kente dönüşmek Konak’ın önemli çalışmalarından başında gelecek” ifadelerini kullandı.

SANAT VE TİCARETİN MERKEZİ OLACAK
Konak’ın tekrardan İzmir’in kalbi olacağını kaydeden Başkan Mutlu “Konak geçmişte İzmir’in kalbiydi. Sanat, kültür ve ticaret hep Konak'ta konumlanmıştır. Kuşkusuz 4,5 milyonluk bir şehirde artık kent merkezi tek olamıyor. Birden fazla merkezileşme İzmir'de de yapıldı ve bunun planları da oluşturuldu ama biz yine de Konak'ın eskiden olduğu gibi ticaretin, kültürün ve sanatın merkezi olmasını istiyoruz ve önümüzdeki 5 yılda çalışmalarımızla bu aksı da oturtacağız”  dedi.

 
Fidan, BM lideri ile telefonda görüştü!
 
Çoluk çocuk umut yolculuğu: 26 göçmen durduruldu!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
K.y. 16 Nisan 2024 Salı 13:20

Gürçeşme caddesini yaptılar israille filistin gibi yeşil hat duvarı ördüler lale mah.sile mehtap mah.arası öyle oldu.birde bu mahallelerde imar çalışması oldu .yapı inşaatlarını ve özel şahısları dönüşümde belediyeler önlerini açıp öncü ve denetimlerini yapsın.bakın kentin konut stoku nasıl azalıyor.

Yorumu oyla      1      0  
Mehmet bilgi 16 Nisan 2024 Salı 11:48

Ben bir İzmir li olarak seçimden önce belediye başkanını dinledim. Hiç İzmire ilgili güzel bir imar dan bahsetmedi İzmir varyant rezillik içinde yeni imar olsada bizde eski evleri yenilesek herkes doğal gaza kavuşsak yine ölü bir 5 sene dahamı bekleyeceğiz başkanımızdan hayvan barınaklarına özen gösterdiği gibi insanlarada güzel bir İzmir bıraksın Saygılarımla güzel bir izmir

Yorumu oyla      1      0  
Ali 16 Nisan 2024 Salı 11:32

Mrb eski yağhaneler jandarma yı belediyenin aldigı nı biliyoruz ne zaman baslayıp ne yapmayı düsunuyosunuz pazar yeri planı vardı bekliyoruz

Yorumu oyla      0      0  
Ramazan Poyraz 16 Nisan 2024 Salı 10:33

Öncelikle kutlarım.Başarılar dilerim. Kentsel dönüşümün olmassa olmazı yapılara kat ilavesi verip maduriyeti önlemek.Acilen K bölgesi için %20 inşaat artışı sağlanmalı.

Yorumu oyla      1      0  
izmir 16 Nisan 2024 Salı 09:49

tabi ki belediye. ak partinin elinde belediyeler de kendileri yapıyor. chp li belediyler çalışmıyor. yolların asfaltını da şehircilik bakanblığı mı yapacak? ne saçma... belediyeleri kapatalım o zaman.

Yorumu oyla      0      0  
MKC 16 Nisan 2024 Salı 09:40

Goreviniz hayirli olsun, size oy vermis bir vatandas olarak hemen bir tespit yapayim; Fahrettin Altay Mithatpasa yonune dogru yapilan yeni kaldirim calismasi eksik birakildi. Kaldirimin uzeri toprak ve pislik icinde! Bazi yerlerde alakasiz kaldirim tasalri fazladan duruyor! Park yeri icin asfalt kaldirilan bolumler var ve asfalt dokulmedi. Ise buradan baslayabilirsiniz. Saygilar.

Yorumu oyla      0      0  
16 Nisan 2024 Salı 09:34

22 yıllık AKP iktidarının Konak'a yaptığı tek yatırım 150 milyonluk tünel. Konak bir 5 yıl daha kaybetti diyenlere göre Konak 'tan tek sorumlu belediye. Bakanlıklar proje yaptı da engel olan mı oldu? Şehircilik Bakanlığı'nın bir tane dönüşümü yok.

Yorumu oyla      1      2  
Ballıkuyulu 16 Nisan 2024 Salı 08:34

Akarcalı mahallesi sakini olarak sizden ilk beklentimiz doğal gazın mahallemizin tümüne bir şekilde verilmesi ardından da çarpık yapılaşma diye anılan aslında İzmirin merkezinde olupta yıllarca unutulmuş mahallelerin İzmir Büyükşehir belediyesi ile birlikte yenilenmesi bu iki öncelik gerçekleşmesi halinde İzmirin merkezinde oluşan öncelik hava kirliliğini bir nebze azaltmış ardından da kentsel dönüşümle görsel güzelliği sağlamış olursunuz bu çok zor bir şey değil yeterki canı gönülden yapılmak istensin. Konakta bu değişim gerçekleşmeye başlarsa dışardan gelenlerin bakış açısına göre koca köy gider yerine çağdaş kent görünümü gelir. Bu iki icraatınızı yaparken otomatikman yollar yeşilalanlar insanların insanca yaşadığı sosyal alanlarda oluşmuş olur. Haydi seçim öncesi göstermiş olduğunuz performansınızın on misli fazlasını bekliyor Konaklı sizden.C.S.

Yorumu oyla      2      0  
mutlu haberci 16 Nisan 2024 Salı 08:14

seçim bitti abla hala vaat veriyor

Yorumu oyla      1      1  
BİR İZMİR SEVDALISI 16 Nisan 2024 Salı 07:40

Sayın " Yılmaz" rumuzlu yorumcu o kadar net ve çekinmeden "bo..." kelimesini "Güzelim İzmir" ile yan yana kullanmış ki buna çok üzüldüm doğrusu. Ayrıca Sayın " Yılmaz" rumuzlu yorumcunun tuvalette yaşadığı anlaşılıyor. Bu hastalıklı bir durum bir an önce bir psikoloğa gitmesini veya hazımsızlık varsa, öyle görünüyor o zaman da bir eczaneden bir hazımsızlık ilacı almasını öneririm. Hem ruh hem de beden sağlığından önemli bir şey yoktur Sayın Yılmaz .

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar Belediyesi’nde önemli atama
Uzun bir dönemdir Seferihisar Belediyesi’nin yönetim kadrosunda yer alan ...
İzmir’de ekmek zammı geri alındı!
Seçim sürecinde verdiği ekmek zammı vaadi için harekete geçen İzmir Büyükşehir ...
Ödemiş Belediyesi’ne siyasi başkan yardımcıları atandı
Ödemiş Belediyesi siyasi başkan yardımcısı kadrolarına atama yapıldı. ...
 
Belediye değişti, pankart sallandı... Kiraz’da borç, bütçeyi katladı!
Yerel seçim sonuçları sonrası AK Parti yönetiminden Cumhuriyet Halk Partisi ...
Başkan Eşki Görkemli Hatıralar'da!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Halk TV’de canlı olarak yayınlanan ...
Büyükşehir'de yeni dönemin ilk meclisi... Gündemde neler var?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlığında ilk oturumunu ...
 
Selçuk'ta yeni dönemin ilk meclisi gerçekleştirildi
2024-2029 arasındaki çalışma döneminin ilk meclis toplantısı Selçuk Belediye ...
Büyükşehir'den ‘engelsiz yaşama' destek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak ...
Menderes’te ilk meclis... Komisyon üyeleri belirlendi!
Menderes Belediyesi’nde ilk meclis gerçekleşti. Komisyon üyelerinin belirlendiği ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva