HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Kasım 2023 Perşembe - 13:34

Başkan Koştu zeytin mesajı: Pazarda söz sahibi olacağız

İzmir Ticaret Borsası ve Bergama Ticaret Odası iş birliğinde 2023- 2024 sezonu zeytin ve zeytinyağı açılış töreninde konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Zeytin ve zeytinyağıyla ilgili Tarım Bakanlığımız önemli teşvikler sağladı ve bu bölgemizde de önemli bir başarı sağladı. Birçok tarıma elverişli olmayan tarım arazilerinin zeytin ağaçlarıyla donanmasını sağladık. Ağaçlarımız verim vermeye başlıyor ve rekoltemiz artıyor” dedi.

Başkan Koştu zeytin mesajı: Pazarda söz sahibi olacağız

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Borsası ve Bergama Ticaret Odası iş birliğinde 2023- 2024 sezonu zeytin ve zeytinyağı açılış töreni gerçekleştirildi.

Bergama Belediyesi Güzellik Ilıcası Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa, Bergama Kaymakamı Avni Oral, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Dikili Kaymakamı Ali Edip Budan, İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Kolat, İTB Yönetim Kurulu Üyesi ve TARİŞ Zeytin Yağı Birliği Genel Müdürü Güngör Şarman katıldı. Bergama’daki zeytin bahçesinde sezonun ilk zeytin hasadı gerçekleştirildi.

Konuşmaların ardından zeytinyağı tadımı yapıldı.

PAZARDA SÖZ SAHİBİ OLMAYA BAŞLADIK
Törende konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Zeytin ve zeytinyağı üretiminde yaşanan sorunların çözüm bulunması için çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizerek, “Zeytin ve zeytinyağı üretimindeki sorunlara artık bir çözüm getirmemiz gerekiyor. Bergama, Dikili ve Kınık’ın kaderi ortak. Bakırçay Havzası verimli topraklarıyla birçok medeniyete başkentlik yapmış önemli bir coğrafya. Bakırçay havzasının kalkınması için bu üç belediyemizin ortak hareket etmesi gerekiyor. Bölgemizin en hızlı şekilde kalkınmasını sağlayan şey ise ulaşımdır. Kuzey Ege Otoyolu İzmir metropolle olan bağlantısını çok hızlı şekilde sağlamlaştır. İzmir- İstanbul Otoyolu da aynı şekilde ulaşım imkânlarımızı kolaylaştırmıştır. Tüm bunlar bölgemizin bir kavşak noktası olmasını sağlamıştır. Birçok şehirden yatırımcı bölgemize yatırım yapmaya geldi.  Bu gelişmelerin yanında bizim ürünlerimizi en iyi şekilde pazarlamamız gerekiyor. Zeytin ve zeytinyağıyla ilgili Tarım Bakanlığımız zeytin dikim alanlarının artması için önemli teşvikler sağladı ve bu bölgemizde de önemli bir başarı sağladı. Birçok tarıma elverişli olmayan tarım arazilerinin zeytin ağaçlarıyla donanmasını sağladık. Ağaçlarımız verim vermeye başlıyor ve rekoltemiz artıyor. Bu yıl küresel iklim krizi sebebiyle ekstra bir yıl yaşıyoruz fakat artık pazarda söz sahibi olacağız. Küresel iklim krizine karşı yatırımlar yapılıyor. Bölgemizde yapılan gölet inşaatı devam ediyor. Suyla ilgili krizler artacak ancak bununla ilgili önlemler alındı. Yağmur sularının boşuna gitmesini istemiyoruz.14’e yakın köylerde gölet tamamlanmış durumda” dedi.

KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER OLMALI
Bergama Kaymakamı Avni Oral ise, “Bakırçay havzasının turizm ve sanayinin yanı sıra toplamda bakıldığı zaman büyük bir tarım bölgesi olduğunu ifade eden Oral, “Bu bölgedeki en değerli ürün zeytin ve zeytinyağıdır.  Körfez bölgesinde başlayıp Kuzey Ege’de biten değerli, bazen bereketi, bazen sağlığa, bazen de barış anlam katan kıymetli bir değer. Dolayısıyla zeytini ve zeytinyağını bu bölgeden ayrı tutmak mümkün değil. Öte yandan üretim çok önemli olsa da genelde yaşadığımız sıkıntılardan bir tanesi verimlilik ve kalite. Bu konuda biraz daha çaba sarfetmemiz lazım. Ürünleri ürettikten sonra önemli olan ona değer katmaktır. Bundan sonraki süreçte yağacağımız çalışmalar bunun üstüne olmalı. Ürüne değer ve kalite katacak çalışmalar yürütmeliyiz” şeklinde konuştu.

 
Yılmaz: 100 milyar dolar turizm hedefimiz var
 
Adriana Lima estetiğin dozunu fena kaçırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuarın efsanesi geri dönüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin ve ülkenin kültürel geçmişinde önemli ...
İzmir'de korku dolu anlar... Metro raydan çıktı!
İzmir'in Bornova ilçesinde metro aracı raydan çıktı. Olay yerine çok sayıda ekip yönlendirildi.
Bayraklılı çocuklar eğlenirken öğreniyor!
İzmir’in ilk Matematik ve Zeka oyunları parkını Bayraklı’ya kazandıran ...
 
Menemen'den trafiği rahatlatacak hamle!
Menemen Belediyesi, Çanakkale Asfaltı üzerine Menemen ve İzmir trafiğini ...
Bergama'nın çehresi değişti!
 2 yıllık pandemi döneminde tüm hizmetlerin durmasına rağmen Bergama için ...
Cordelion MSM’den sosyal sorumluluk projesi
Karşıyaka Belediyesi Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, Mavi Pencere ...
 
İZSU'dan kanal ve ızgara seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, İzmir genelinde, ...
Kemeraltı Çalıştayı için teşekkür açıklaması
Tarihi Kemeraltı Bölgesinin Korunması ve Yaşatılması İçin Farkındalık ...
FOTO GALERİ- İzmir dünyada en iyi 10'da!
FOTO GALERİ- İzmir dünyada en iyi 10'da!
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva