HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ekim 2017 Cuma - 10:31

Başkan Kocaoğlu: Raylı sistem mi, 1200 ilave otobüs mü?

Raylı sistemde yolcu kapasitesinin 800 bine çıkacağını açıklayan Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bu kadar yolcuyu lastik tekerlekle taşıdığımızı bir düşünsenize..  Bu, ortalama 1200 ilave otobüsün günlük trafiğe katılması demek. O yüzden raylı sistem vazgeçilmez ulaşım aracıdır” diye konuştu

Başkan Kocaoğlu: Raylı sistem mi, 1200 ilave otobüs mü?

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 2009 yılında kurulan, kent ekonomisine belirleyici rol oynayan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin üye olarak yer aldığı İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), 73. toplantısını Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, arazi uygunluğu bulunan bölgelerde yeni yol açma ve yol genişletme çalışmalarının yanında raylı sistem ve deniz ulaşımına önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.

RAYLI SİSTEM Mİ, 1200 İLAVE OTOBÜS MÜ?
Raylı sistemin vazgeçilmez olduğunu belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Toplu ulaşım kullanacağız, başka çaremiz yok. 13 senedir konforlu bir ulaşım için raylı sistemi geliştiriyoruz. 2004 yılında 11 kilometrelik raylı sistem ağımız vardı ve 70 bin kişi taşıyorduk. Şimdi 164 kilometre raylı sistemle 650 bin yolcu taşıyoruz. Yılbaşından sonra ağ uzunluğumuz 178 kilometre olacak; o zaman da 800 bin kişi taşıyacağız. Bu kadar yolcuyu lastik tekerlekle taşıdığımızı bir düşünsenize..  Bu, ortalama 1200 ilave otobüsün günlük trafiğe katılması demek. Hem trafiğe hem de ekonomiye getireceği yükü düşünebiliyor musunuz? O yüzden raylı sistem vazgeçilmez ulaşım aracıdır” diye konuştu.

ÇÖZÜM TOPLU ULAŞIMDA
Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deniz ulaşımını da arttırmaya çalışıyoruz. Urla’ya sefer başlattık ama yolcusu olmuyor. Önemli olan iç körfezde seferleri arttırmak. Bunun için de Karantina ve Mavişehir vapur seferleri için ideal noktalar. İzin süreçleri tamamlandığında bunlar da olacak. Birçok ilçede yeni yollar açtık.  Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni ve Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nı yaptık. Bayraklı ve Bornova ilçelerinin Altınyol’a direkt bağlantısını sağladık. Konak tünellerinde sonra, Homeros Bulvarı’nda kamulaştırma yaptık ve yolu açtık. Şimdi bu hattı 2.5 kilometre çift tünel ve viyadüklerle Otogar'a kadar uzatacağız.  Konak’ı, Buca’yı tüm o bölgeyi toplayacak bu yol.. İster Ankara’ya, ister İstanbul’a, ister Aydın istikametine gidin.. Ama  özel araç sayısı böylesine arttıkça, yol yapmakla, yol genişletmekle trafiği tam anlamıyla çözemezsiniz.  O yüzden asıl çözüm, toplu ulaşımın teşvik edilmesidir." 

 
İzmir tarımında ilk: Bakanlık'tan 53 milyonluk can suyu!
 
İyi Partili Çıray: Amacım CHP'yi çekici kılmaktı!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 28 Ekim 2017 Cumartesi 08:10

Selçuka giden raylı sistem değilse ne onuda yaz.öğrenelim.hava yolumu,

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 28 Ekim 2017 Cumartesi 00:39

İkisi de değil. Metro. Bak Alsancak'ta raylı sistem hattını yer altına al. Bak Sorun kalıyor mu görürsün. Peyzajdan, ordan burdan çalma. Karşıyaka'yı mahvettin. Karşıyaka İskele önü komedi. Al araç geçisini yer altına, Ahmet Başkanın Konakta yaptığı gibi, üstü yaya geçidi ve tramvaya ayır. iskeleyi 50-100 metre denize doğru al. Alanı rahatlat. Karşıyaka meydanı yarat. Al sana proje. O kadar adam o masa etrafında naapıyonuz birader? Hatta başka bir fikir vereyim size. (çok bilmişler gibi oturanlara) Tramvayı denizden geçir. Almanya'da bir kent var. Tramvayı havadan gider. Sende al. Direklere asılı şekilde denizden geçir tramvayı, ne bisikletime, ne arabama, ne yayama dokunsun. Hatta değişik bir konsept getirmiş olursun. Ya masa beyefendileri.

Yorumu oyla      11      5  
27 Ekim 2017 Cuma 14:49

adam selcuka giden treni raylı sistemden sayıyor. ARKADAS 19 KM METRO YAPTIN 8 KM TRAMVAY. Gerisi hikaye.

Yorumu oyla      12      9  
deli bekir 27 Ekim 2017 Cuma 13:53

yarın konak tramvayı çalışmaya başladığında göreyim ben sizi. çankayanın ortasından saat 30 km hızla tramvay giderken,arkasında oluşacak trafiği düşünemiyorum... raylı sistemden anladığınız buysa...

Yorumu oyla      11      9  
Sagduyu 27 Ekim 2017 Cuma 13:48

Izmir rayli sistem sayesinde trafik belasindan onemli olcude kurtuluyor bornova dan uckuyulara kisa surede gidebiliyoruz.ayni sekilde havalimanindan karsiyaka da.onumuzdeki donemde Buca ve narlidere metro lari da ilk etapta yapilir arkasindan baska hatlar icin sira gelir. Bu sehir bu guzellikleri hak ediyor emegi gecenlere sonsuz tesekkurlerimizle...

Yorumu oyla      14      5  
ef 27 Ekim 2017 Cuma 13:32

Nasıl bir insan raylı sistemi/tramvayı, otobüsün egzoz gazına tercih eder? Eleştirilere şaşıyorum doğrusu...

Yorumu oyla      14      5  
Tayfun 27 Ekim 2017 Cuma 13:29

Aziz bey , Ataturk stadından -otogar istikametine de 3 gidis 3 gelis bir ana yol acılması ( tunel veya ucan yol ) yapılabilr mi? cunku sirkeci kavsagı-eski otogar-ataturk stadı ile pınarbası-ısıklar hattı ciddi sanayi bolgesi ve ticari arac inanılmaz sayıda buraya da bir ana arter acarak sehir trafini onemli olcude rahatlatabilirsiniz , ciddi kamulastırma isteyebilir Belediye de ciddi yuk getirebilir ama sizler her turlu olumsuzluklara karsı cozum uretiyorsunuz ...

Yorumu oyla      11      5  
Ramazan Sönmez.Bornova 27 Ekim 2017 Cuma 13:21

1)Evka 3-Bornova merkez 2)Bornova Izmır merkez tarafına tramvay? 3)Narlıdere Urla arası Tabii Garaj vevBuca yöresinin de bu yatirımlara acilen ihtiyaç var gerekli diye düşünüyorum. Biraz daha borclanilarak bu yatırımlar hızlandirilamaz mı ? Hizmetleriniz içinde sonsuz teşekkürler..

Yorumu oyla      11      5  
ismail 27 Ekim 2017 Cuma 11:58

çözüm elbetteki raylı sistem, o denenle metro ağının acilen genişletilmesi çalışmalarına başlanmalıdır.

Yorumu oyla      15      5  
Şarlo 27 Ekim 2017 Cuma 11:47

1200 otobüs. Karşıyakadaki raylı sistem FİYASKO,telli sistem olsatdı(lastik tekerlekli) daha çok tutulurdu. Şimdi sadece bir güzellikte, vermediya eh bir değişiklik batıya özenti.

Yorumu oyla      14      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Bakıcı’dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ...
Başkan Akpınar mesaiye tramvayla başladı!
Zaman zaman trafikte bisiklet ve motosiklet kullanan Karşıyaka Belediye ...
Karabağlar'da Cumhuriyet şöleni
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karabağlar Şubesi tarafından geleneksel ...
 
Ve 13. kez 'merhaba' dedi... Ödemiş 'çiçek' açtı
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde 13'üncüsü düzenlenen Süs Bitkileri ve Fidancılık ...
Foça, 29 Ekim'e hazırlanıyor
Foça Belediyesi, Cumhuriyetin 94’üncü yılını Foça ve Bağarası’nda düzenlediği ...
Urla Belediyesi’ne büyük onur: İki ödül birden!
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Urla Belediyesi’nin “Balıklıova Rekreasyon ...
 
Buca'da 29 Ekim için fener alayı
Cumhuriyet coşkusu Buca’da 7’den 77’ye tüm Bucalılardan oluşturulacak ...
Akşener yola çıktı... Gözler MHP’nin İzmir’deki tek temsilcisine çevrildi: Ne yapacak?
İyi Parti’nin faaliyete geçmesiyle gözler MHP’nin 2016’daki olağanüstü ...
Başkan Kocaoğlu'ndan ekonomi mesajları: İzmir, hormonlu büyümeyi reddediyor
Ege Ekonomik Forumu'nda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, rantı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva