HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Kasım 2014 Çarşamba - 12:19

Başkan Kocaoğlu’ndan ulaşım raporu: Uyumlu çalışıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kent ulaşımında kullanılan araçların birbiri ile uyumlu çalıştığını söyledi. Kocaoğlu, “Bütün ulaşım sistemi birbiri ile entegre oldu. Aktarmalar yerinde, uyumlu ve zamanında yapılıyor. Ulaşımda kent kart, akıllı duraklar gibi durumlarda son teknolojiyi takip ediyoruz” dedi. Fransız Kalkınma Ajansı Türkiye Direktörü Bertdrand Willocquet de İzmir’i övdü.

Başkan Kocaoğlu’ndan ulaşım raporu: Uyumlu çalışıyor!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Fransız Kalkınma Ajansı, Akdeniz Marsilya Entegrasyon Merkezi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Akdeniz Şehirlerinde Kent içi Hareketlilik” konulu seminerin açılış konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ulaşım sistemini anlattı.


 
Başkan Kocaoğlu, “ESHOT ve İZULAŞ ile birlikte ulaşım sistemini yürütüyoruz. Sürekli şoförlerimizi eğitiyoruz. 2009 yılında tek bilet sistemini ardından aktarmalı ulaşım sistemini geliştirdik. Yine TCDD ile ortaklaşa hayata geçirdiğimiz banliyö sistemi var. Körfez’de vapur işletmeciliği yapıyoruz. Şu anda üç tane arabalı vapur hizmette çalışıyor. Her üç ayda bir geriye kalanları gelecek. Ayrıca 20 kilometre kenti doğudan batıya bağlayan metro hattı da taşımacılığa devam ediyor. Bütün ulaşım sistemi, otobüs-metro-vapur birbiri ile entegre oldu. Aktarmalar yerinde ve zamanında yapılıyor. Ulaşımda kent kart, akıllı duraklar gibi durumlarda son teknolojiyi takip ediyoruz. İhalesini yaptığımız tam adaptif ulaşım sistemi de hayata geçirilecek. Türkiye’de ilk etapta 70 kavşakta başlayacak bu düzenlemenin çalışmaları sürüyor. Yeni bağlanan ilçelerimizde kooperatifler var. Ulaşım bunlar tarafından da gerçekleştiriliyor. Son düzenleme ile bunları da kent kart sistemine dahil edeceğiz. Fiyatından zamanlamasına kadar aynı Büyükşehir’de şirketlerin çalıştığı doğrultuda çalıştırmayı hedefliyoruz. İzmir’de 11 yıldır belediye başkanı olarak çalışıyorum. Dünya’da en hızlı büyüyen dördüncü kent seçildik. Londra’da bulunan bir vakıf ayın belediye başkanı seçti. Yine aynı kuruluş yılın belediye başkanı seçiminde bize yer verdi. İlk turda 25 belediye başkanı arasına girdik” dedi.
 
İZMİR ÖRNEK KENT
Fransız Kalkınma Ajansı Ulaşım ve Enerji Sektörleri Sorumlusu Alain Ries yapılan çalışmaları anlattı. Kalkınma Ajansı’nın Akdeniz’de önemli faaliyetler yaptığını belirten Ries, “İzmir’de olmaktan çok mutluyuz. Vapur ve deniz ulaşımı pilot uygulamamız olacak. Dünya’nın birçok yerinde çalışmalar yapıyoruz” dedi. Fransız Kalkınma Ajansı Türkiye Direktörü Bertdrand Willocquet de yaptığı konuşmada yapılan çalışmaları anlattı.



Willocquet, “Bizim Büyükşehir ile uyumlu bir çalışmamız var. Körfez taşımacılığında vapurlar, tramvay konusunda çalışmalar yaptık. Ayrıca yeni üçüncü proje olarak metronun uzaması konusunda çalışacağız.  Marsilya Akdeniz Entegrasyon Merkezi, İzmir’i örnek kent olarak toplantıya davet ediyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
barisars 13 Kasım 2014 Perşembe 12:07

Sayin baskan zahmet edip halkapinara gelsin orda yapsin bu aciklamayi da.gorelim 168 icin 5 m durakta araliksiz 150 m yagmurda kuyruk bekleyen defalarca eshota basvurulmasina ragmen daha kotuye giden rezilligi izleyerek yapsin aciklamayi oyle salonlarda degil

Yorumu oyla      18      5  
Atilla Kamar 13 Kasım 2014 Perşembe 10:30

Her gün dışardayım ve pek çok hatta ulaşım araçlarını kullanıyorum. Sistem gayet yeterli çalışıyor. Bencil olmayalım. Yeni bağlanan ilçe ve bedeler de otobüs hakkını bekliyor. Yani tasarrufa ihtiyaç var.

Yorumu oyla      14      16  
DEDE 13 Kasım 2014 Perşembe 09:50

KOMİK :)

Yorumu oyla      22      6  
izmirli 12 Kasım 2014 Çarşamba 23:15

makamlarında boş oturmaktan sıkıldıkları için personeli ile uğraşanlar makam araçlarını bırakıp toplu ulaşım araçlarıyla gidip gelsinler bakalım, ulaşım sistemi nasıl işliyormuş görsünler, resmen işkence,çilee vatanaşa eziyet (90 dk olmasa millet çoktan ayaklandıydı) ona şükür diyo,

Yorumu oyla      29      6  
sanki 12 Kasım 2014 Çarşamba 22:45

gerçekten şaka gibi, bu kadar halktan kopuk pes.

Yorumu oyla      29      7  
12 Kasım 2014 Çarşamba 21:24

arkadaşlar biraz köyümüzden çıkalım da Ankara ya da İstanbul'a gidelim de görün ulaşım sorunu nerede daha çok var. Bunu CHP'li belediye diye yazanlara söylüyorum. Ankara'da hatlar dolmuşçulara ve ÖHO lerine verilmiş. ( karlı hatlar), akşam oldu mu otobüs yok, gece yok, aktarma ücretli, aşırı kalabalık ( izmir'in kalabalığı devede kulak). o yüzden İzmir kötünün iyisi :)) Bana göre geneli iyi olmakla beraber raylı sistemde ki sorunlar yüzünden yetersiz kalıyor. 3-4 yıla düzelir :)))

Yorumu oyla      19      72  
Eski CHPli 12 Kasım 2014 Çarşamba 19:31

Bu fransızlar bedavaya övgü yapmazlar.Yakında çikar bu işin kokusu.Yerel yönetimi takdir edecek olan fransız kalanlar değil önemsenmeyen İzmir halkıdır. Demekki, yerel yönetim de halka fransız. MERSİ

Yorumu oyla      33      7  
12 Kasım 2014 Çarşamba 19:21

Bir yan dan izmirli lerin haline (mize) üzülüyorum,diğer yan dan hak etmiş ler (mişiz) izmirliler oh olsun diyorum %50 oy la uzaylılar seçmedi bizler seçtik kimseye llaf yok susun bekleyin 4 yıl bir yıl da geri de kalmak üzere ne değişti izmir de!pardon ulaşım sistemi değişti özür diliyorum....

Yorumu oyla      52      8  
12 Kasım 2014 Çarşamba 19:05

Övgü yapanlar sabah sabah aktarma yapsınlar bir daha izmir e gelirse ler ben de chp ye ömür boyu oy verecem fıransadan gelip izmirin ulaşımı nı reklamlar dan takip etmişler belli ki

Yorumu oyla      27      5  
fizan 12 Kasım 2014 Çarşamba 18:15

raporu verenler nerede yaşıyor acaba?

Yorumu oyla      31      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Uyar Zeytinalanı Gençlik Spor Derneği’ni ağırladı
Zeytinalanı Gençlik Spor Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Urla Belediye ...
Karaburun’da yeni çiftliğe halk seti!
Küçükbahçe kuzey mevkiinde kurulması planlanan balık çiftliği için yapılacak ...
Ege’nin iki yakası Konak’ta buluşacak
Selanik Belediyesi’nin davetlisi olarak Belediye Meclis Üyeleri’yle birlikte ...
 
İZSU ve ESHOT’a dev bütçe: Aslan payı ulaşıma
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT'a, 2015 yılı için, toplam 5 ...
Karşıyaka’da en güzel şarkılar Atatürk için
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 76’ncı ölüm yıl dönümü nedeniyle, hafta ...
Başkan Hasan Arslan’dan çalışmalara yakın takip
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, ilçeyi mahalle mahalle, sokak sokak ...
 
Doğal Yaşam’ın yeni gözdesi lemur ve mirketler
Sasalı’daki İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nın sevimli ...
‘Çeşme TOKİ askısı’na sert tepki: Açıkça suç!
Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen planları askıya çıkartılan ...
Selçuk’ta Sarızeybek rüzgarı
Mustafa Kemal Atatürkölümünün 76. Yılı’nda Selçuk’ta “Sarı Zeybek” gösterisiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva