HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Aralık 2013 Cuma - 15:25

Başkan Kocaoğlu’ndan isyan: Yazıktır, günahtır!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kente yapılan yatırımlar üzerinden hükümete yüklendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirilerine daha önce cevap veren Kocaoğlu, “Ben on lira yatırım yapıyorsam, hükümetin 100 lira yatırım yapması lazım ama yapmamış. Çıkıp ‘oy verin de yapalım’ diyorlar. Önce yatırım yapın da oy vermeyi sonra düşünelim” dedi. Kocaoğlu, mahkeme kararları ile gündeme gelen eski Genel Sekreter Ersu Hızır üzerinden kendisinin yıpratılmaya çalışıldığını da ifade etti.

Başkan Kocaoğlu’ndan isyan: Yazıktır, günahtır!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kiraz Belediyesi Çok Amaçlı Hizmet Binası’nın açılışında konuştu. Yerel seçim öncesinde yasa gereği seçimleri beklemeden ilçelere yatırım yapmaya başlayan Kocaoğlu, Kiraz’daki törende hükümete yüklenirken parti içine de mesaj gönderdi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı aday olarak açıkladığı geçtiğimiz haftaki törenin ardından Buca Homeros Bulvarı'nın açılışında rakamlar vererek hizmet oranlarını karşılaştıran Kocaoğlu’nun gündeminde yapılan yatırımlar vardı. Kocaoğlu, yine aynı konu üzerinden hükümete yüklenirken belediyenin daha fazla yatırım yaptığını belirtti. Kocaoğlu, “Hükümet, 11 yılda 5 milyar 300 milyon lira yatırım yaptı. Büyükşehir Belediyesi ise 9 yılda 5 milyar 600 milyon lira yatırım yaptı. Yatırımda, kaynakta kesinlikle Büyükşehir Belediyesi ile hükümet kıyaslanmaz. Ben on lira yatırım yapıyorsam, merkezi hükümetin 100 lira yatırım yapması lazım. Demek ki yapmamış. Şimdi yatırımdan bahsediyorlar. Ve çıkıp 'ey İzmirli, oy ver hizmet yapalım' diyorlar. Biz yatırım yapıyoruz. Siz de yatırım yaparsanız, görevinizi yaparsınız. Önce İzmir'e yatırım yapın, ondan sonra biz oy verip vermemeyi düşünelim. Biz namusumuzla çalıştık, çalışacağız. El ele, kol kola girip, kamu mallarının sağa sola peşkeş çekilmemesi için koruyacağız. İzmir'in malını korumak zorundayız. Ben bunun öncülüğünü yapıyorum. Sizlerden de hayır dua bekliyorum” diye konuştu.


 
ORTALIĞI BULANDIRIYORLAR
Kocaoğlu törende mahkeme kararları ile gündeme gelen görevden aldığı Eski Genel Sekreter Ersu Hızır üzerinden yıpratma politikası uygulandığını da ifade etti. Kocaoğlu, “Önce 'Aziz Kocaoğlu'nun mahkemesi var, aday olmasın' dediler. Allah kimsenin başına vermesin. Yatan arkadaşlarımız oldu. İşin fos olduğu ortaya çıktı. Yüzümüz ak. İtibar kaybetmedik, tam tersi itibar kazandık. Kimse de bizim bu işleri yaptığımıza inanmadı. İçerden ve dışarıdan muhalifler, ceza alırsam, İzmir'in başkansız kalacağını söylediler. Şimdi de 'genel sekreteri görevden almış, mahkeme kararını uygulamamış, bundan dolayı dava açılırsa, ceza alırsa' diye dedikodu yayıyorlar. Köy yerlerinde anlatılan 'bahçeye diken dikeceğim, onlar büyüyecek, koyunlar geçecek, yün yapıp satacağım, borcumu ödeyeceğim' hikayesi gibi bu propagandayı yayıyorlar. Bizim böyle bir konumuz yok. Göreve başlattırmamak diye bir şey yok. Böyle bir yargı kararı yok. Sadece boş atıp dolu tutmaya ve ortalığı bulandırmaya, genel merkezdeki insanların kafasını bulandırmaya çalışıyorlar. Yazıktır, günahtır, ayıptır. Bir insanı arkadan hançerlemeye çalışmak Anadolu insanına ve Ege'nin Efesi'ne uymaz. Bunlar yanlış işler. Herkes yanlıştan dönecektir. Dönmek zorundadır” dedi.


 
YERELDE KALKINMA VURGUSU
Kocaoğlu, konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin yerelde kalkınma adına yaptığı faaliyetleri de anlattı. Kocaoğlu, “Bütünşehir Yasası ile 30 ilçede çalışma yürütüyoruz. İlçeler bağlandıktan sonra acil yapılması gerekenleri yaptık. Belediye başkanları ile ortaklaşa, eksik kalan projeleri yaptık. Arıtma ve su şebekelerinin onarımı, yeni su kaynaklarının bulunması işlemlerine ağırlık verdik. Bir su işimiz var, bir çevre işimiz var. Belediye ile birlikte de imar planlarını yapacağız. Ulaşımı sağlayacağız. Toplu taşıma sorununa da çözüm bulacağız. Yerelde kalkınmayı sağlamak esastır. Belediyeler rutin işlerin dışında kentin kalkınmasına yönelik projeler de yapmalıdır. Seçim öncesi göz boyanıyor denebilir. O zaman Bayındır'a bakacaksınız. Tek muhalefet belediye başkanı o. oraya yaptığımız yatırımlara, çiçekçiliğe verdiğimiz katkılara bakacaksınız. Yoluna, parkına, bahçesine bakacaksınız. Ödemiş ve Bademli bize bağlı değildi. 8 senedir tüm fidanları alıyoruz ve kalkınmasını sağlıyoruz. Kimin ne isteği, eksiği varsa yapacağız. Tire sütünü marka haline getirdik. Okul Sütü Projesini sürdürüyoruz. 108 bin haneye süt dağıtıyoruz. Yerelde kalkınmayı sağlamak bu... İnsanın lokmasını çoğaltmak bu... Hizmette siyasetle işimiz yok. Arıtma ve kanalizasyon, yol, asfalt sözü vermiyorum zaten görevim. Kalkındırma sözü veriyorum. Kiraz'daki hemşerilerimizin lokmasını büyütme sözü veriyorum” ifadelerini kullandı.


 
KOCAOĞLU’NA ÖVGÜ
Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz da yaptığı konuşmada Kocaoğlu’nu övdü. Korkmaz, “Sanayisi olmayan ve tarımın zayıflamasıyla hayvancılıkla geçimini sağlayan bir ilçeyiz. En büyük sorunumuz işsizlik. Bu yüzden çevre il ve ilçelere göç veriyoruz. Belediye olarak sosyal ve kültürel hizmetlere önem verdik. Yeşil alan sayımızı artırdık ve oyun parklarını geliştirdik. Biz göreve gelmeden önce her taraf köstebek yuvası gibiydi. Bunları düzelttik. Kendi yağımızla, tuzumuzla kavrulduk. Hiçbir mahallemizde ayrımcılık yapmadık. Büyükşehir Yasası ile Aziz Bey ve ekibi 2,5 aydır mevcut hükümetin on senede yapamadığı asfaltı yaptı. Üstelik 10 sene dayanır. Özel İdare'nin yaptığı asfalt, asfalt değil. Yollara mıcır sermişler. Büyükşehir'in yaptığı asfaltı görenler, diğerlerine yazıklar olsun diyor. Okullara kırtasiye yardımı yapıldı. Çocuklarımız sağlık taramasından geçirildi. İzmir'de iyi ki Aziz Kocaoğlu var” diye konuştu.


 
NELER OLACAK?
Kiraz Belediyesi’nin temeli atılan çok amaçlı salonunda birçok etkinlik aynı anda gerçekleştirilecek. Binada, 120 kişilik nikah ve konferans salonu, 2 adet cep sinema salonu, 850 metrekarelik düğün salonu, 14 iş yeri, 3300 metrekarelik alanda belediye hizmet binası, 2 bin metrekarelik modern donanımlı park olacak. 1 milyon 500 bin TL’ye mal olacak projenin (yüzde 85’i) 1 milyon 300 bin TL’lik kısmı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Büyükşehir, ilçede başka yatırımlara da destek vermeyi planlıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP 21 Aralık 2013 Cumartesi 13:58

İZMİR AZİZDİR AZİZ KALACAK!

Yorumu oyla      11      8  
Arif 21 Aralık 2013 Cumartesi 10:25

Aziz bey Kiraz'da ' Bu millet böyle yalakadır,Bu millet böyledir vurdukça yalakalığa devam eder' deyip halka ve millete bu şekilde bakmanız yanlıştır,kınıyorum seni.Siyaset adamı ağzından çıkacak kelimelere çok dikkat etmelidir.Seçim yaklaşıyor şekeriniz gene yükselmeye başladı galiba,İyi ki çok şükür 'Adam mısınız be' ? diye saydırmamışsın !

Yorumu oyla      18      7  
Melike 21 Aralık 2013 Cumartesi 03:49

Ortaya dökülen pisliğe mi şaşırayım, pisliği görmezden gelip hala dürüstlüklerinden bahsedenlere mi şaşırayım, valla iyice şaşırdım..

Yorumu oyla      11      6  
Halil Arda 20 Aralık 2013 Cuma 22:14

Musa Çam'ın meclisi ayağa kaldıran eylemine bir tane İzmir'li de destek versin artık yeter

Yorumu oyla      16      6  
Zafer 20 Aralık 2013 Cuma 17:41

"Arıtma ve kanalizasyon, yol, asfalt sözü vermiyorum zaten görevim."=> E yapamıyorsunuz görevinizi??? İzmir'in yolları çukurdan geçilmiyor, adamlarınız yeni asfaltı bile yamuk yumuk dökebiliyor ancak, beceremiyor. Her kış şehrimizi en az 3 defa su basıyor. E yeter, bu işleri bırakın artık, yeni isimlere yol verin sizi saygı ile analım. Nedir bu koltuk hevesi bu kadar!

Yorumu oyla      42      27  
20 Aralık 2013 Cuma 17:31

izmir'e belediye ve devlet yatırımları 10 yılda 10-12 milyarı bulmuş.özel sektör hariç.inanılmaz az.izmir niye bu durumda şimdi daha iyi anlaşılıyor.bugün istanbul da 17,5 km lik yeni metro hattının imzası atıldı.peki izmir?

Yorumu oyla      32      11  
SEVDAA 20 Aralık 2013 Cuma 17:10

ŞAKİR BEY DÜRÜST DERKEN? "MİLYONLARI EVDE ZOR TUTUYORUZ" DİYENLER Mİ DÜRÜST ŞİMDİ. GÖRDÜK EVDEKİ MİLYONLARI :))) GÖRDÜK RANTI RÜŞVETİ YOLSUZLUĞU.... İZMİRDE BUNLARA GEÇİT YOK İZMİR AZİZDİR AZİZ KALACAK...

Yorumu oyla      35      25  
şakir turan 20 Aralık 2013 Cuma 16:33

İzmire hizmet aşkıyla gelen dürüst insan Binali Yıldırım Başkan olmalı.Başkanlık ona yakışır.İzmirde soyguna hayır diyen herkes Binali Yıldırımı desteklemeli.

Yorumu oyla      24      49  
SAYIN BAŞKAN 20 Aralık 2013 Cuma 16:31

SAYIN BAŞKAN EMEKLERİN İÇİN SANA TEŞEKKÜRLER AMA ARTIK O KOLTUĞU DAHA HEYECANLI DAHA İYİ İŞ BİLEN VE DAHA CALIŞKAN İNSANLARA BIRAKMA VAKTİ GELMEDİMİ:? BİZ ARTIK TAZE KANA İHTİYAÇ DUYUYORUZ: SİZİ GEZİ GENÇLİĞİ DE İSTEMİYOR İŞÇİLERDE HALKTA NEDEN BUNU ANLAMIYORSUNUZ.! ÜLKEMİZDEKİ MEVCUT HADİSELERDEN SONRA ZATEN AK PARTİNİN İZMİRDE OY ALMASI İMKANSIZ.!!!

Yorumu oyla      47      17  
KEMAL AK 20 Aralık 2013 Cuma 16:11

BENDE DÖNDÜM AZİZ BAŞKANA BU SON OLANLARI GÖRÜNCE...DÜRÜSTLÜK GURURLU OLMAK GERÇEKTEN DAHA İYİ.....

Yorumu oyla      49      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatı’dan STK’lara proje çağrısı
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Buca Lions Kulübü Derneği’nin konuğu ...
Büyükşehir’in ‘kare ası’na istihdam onuru
İzmir 2. İstihdam Zirvesi, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenen ...
Beş çayının konuğu Başkan Sındır
Göreve geldiği günden bugüne yerinden yönetim anlayışı ile çalışan, vatandaşın ...
 
Bitlis Günleri’ne Karabağlar desteği
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir’de düzenlenen Bitlis Tanıtım ...
İzmir veteran atletleri bekliyor
Universiade’tan sonra İzmir’de yapılacak en büyük organizasyon olan Avrupa ...
Ücretsiz spor yapan kadınlardan İnce’ye teşekkür
Güzelbahçe Belediyesi Spor Okulları'na devam eden bir grup kadın, Belediye ...
 
Başkan Kocaoğlu’ndan 35 proje çıkışı, ‘kutu’ göndermesi!
Büyükşehir Belediye Başkanı, “Allah’a şükür bizim kutularda saklayacak ...
Çiğli’de engelleri kaldıran otobüs
Uyguladığı çok sayıda sosyal projeyle engellilerin yanında olan Çiğli ...
Bornova bir kültür merkezine daha kavuşuyor
Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva