HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Haziran 2012 Cumartesi - 14:50

Başkan Kocaoğlu’ndan Fazıl Say’a açık destek

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Twitter mesajı nedeniyle hakkında 1.5 yıla kadar hapis istenen sanatçı Fazıl Say’a destek verdi: “Say’a yapılan baskı ve sindirme, sanatçı kişiliğinin yanı sıra aydın olmasından, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğine dair berrak, aydınlık fikirlerinin olmasından dolayıdır.”

Başkan Kocaoğlu’ndan Fazıl Say’a açık destek

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Doğal Yaşam’dan kareler” konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’a destek mesajı verdi.
 
Fazıl Say hakkında geçtiğimiz haftalarda Twitter mesajları nedeniyle 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamenin kabul edildiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, tarih boyunca sanatçı ve aydınların iktidara sahip olanlarla sorun yaşadığını vurguladı. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Fazıl Say, Türkiye’nin son dönemde yetiştirdiği, dünyaca tanınan bir sanatçı ve aydındır. Bugün ona yapılan baskı ve sindirme; sanatçı kişiliğinin yanı sıra aydın olmasından, ülke sorunlarına, halkımızın sorunlarına, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğine dair berrak, aydınlık fikirlerinin olmasından dolayıdır” dedi.
 
Başkan Kocaoğlu, Fazıl Say’a hem kendisi hem de İzmirli sanatsever ve aydınların selam ve sevgilerini de yolladı.
 
Kültür ve sanatın ülkelerin ilerlemesi için “vazgeçilmez” olduğu vurgusunu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Birlik olmak durumundayız. Birlikten güç doğar. Geçici dönemlerde yaşanan ufak tefek sıkıntılar, insanlık tarihinde anımsanamayacak kadar çok kısa zamanlardır. Biz yönümüzü ileriye, ışığa dönmek zorundayız, öyle de yapıyoruz” dedi.

 
PLAKETLER DEVE KUŞU YUMURTASINDAN

Doğal Yaşam Parkı’nda barınan 120’den fazla türde, 1200’ü aşkın hayvanı genç nesillere tanıtmak ve fotoğrafçılığın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Doğal Yaşam’dan Kareler” başlıklı fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Bu yıl ilk kez yapılan yarışmaya 147 kişi, 700’ü aşkın fotoğrafla katıldı. Yarışmanın seçici kurulunda Fotoğraf sanatçısı Lütfü Dağtaş, Yrd. Doç. Dr. Gökhan Birinci, Yrd. Doç. Dr. Şebnem Soygüder, Yrd. Doç. Dr. Yüksel Batur ve Veteriner Hekim Hakan Öztürk yer aldı. Yarışmacının birinciliğini ve büyük ödülü Seyhan Türemen (Bornova-İzmir) kazandı. Oğuz Hekim (Çiğli-İzmir) ikinci, Seçkin Yenici de (Söke-Aydın) üçüncülüğü elde etti. Yarışmanın mansiyon ödülü de yine Seyhan Türemen’e verildi. Dereceye girenlere Doğal Yaşam Parkı’nın temasına uygun olarak “Deve kuşu yumurtası” üzerine hazırlanan plaketler ve çeşitli hediyeler verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir ikiye bölünmüştür 13 Haziran 2012 Çarşamba 08:15

kahve sohbpetlerine kulak kabarttım.chp için işler yolunda değil.akp nin il başkanı konuşulsada.millet alevi chp den bir hayli dertli.gizli gizli değil resmen alevileşen chp ikiye bölünmüş durumda,geçen seçimlerde gavur izmir diyenleri partili olmayanlar bile cezalandırmışken bu yerel seçimlerinde alevi chp yi cezalandıracağını söyleyenler bir hayli çok.yazık oldu bu partiye...bir daha bel düzelirmi bilemem..

Yorumu oyla      12      5  
9 Haziran 2012 Cumartesi 21:12

Benim bişdiğim örgütün başı arkada değil, önde olur!

Yorumu oyla      12      8  
izmirli 9 Haziran 2012 Cumartesi 20:57

yarışmayı malesef hak eden değil fotomontajlı olanlar kazandı ...büyükşehire malesef yakışmadı jüri tamamen yanlı gibi görünüyor emeğe saygı

Yorumu oyla      12      9  
eşrefpaşalı 9 Haziran 2012 Cumartesi 18:03

sayın başkan sanatçıyı korumak adına yaptıklarına ettiği küfürlere bakmadan arka çıkmış herifin ettiği küfürlere sende muhatapsın birde ikide birde izmirli chp li diyor sayın başkan izmirli alevi partisi chpli değildir.izmirve ilçelerinin başkanları ve yönetim kurullarının yüzde sekseni doğru dürüst okuma yazması olmayan tunceli kökenli kişilerden oluşmuş olup içlerinde izmirli yoktur. bu yüzden izmirli chp li değildir.

Yorumu oyla      14      18  
9 Haziran 2012 Cumartesi 15:11

ALİ BAŞKANIM VE AZİZ BAŞKANIM KİM TUTAR SİZİ..........SİZİ ÇOK SEVİYORUZ.AKP YE GÜNÜNÜ GÖSTERME GÜNÜ.İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonlarlaDA alnımız açık olacak.İZMİR CHP DİR

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teleferikte yine yeniden yeni ihale!
Büyükşehir Belediyesi, 2007 yılında Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin ...
Sındır’dan dünyanın geleceği için enerji tasarrufu çağrısı
Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen İklim Dostu Kentler Paneli’nde ...
Gece kuşlarına müjde: Metro saatleri uzadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Metro A.Ş.’nin sefer saatleri uzatıldı.
 
Kültürler Urla’da buluştu
Konak Belediyesi, Cumalı Seferis Gökyüzü Derneği ve Türkiye Yazarlar Sendikası ...
Büyükşehir Zabıtası, operasyonlara hız verdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bu kez Hatay İnönü ...
Karşıyakalı gençler çevreye sahip çıkıyor
Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi 5 Haziran Dünya Çevre ...
 
Karabağlar yazı konserlerle karşıladı
Karabağlar Belediyesi, vatandaşların yaz akşamlarını hoşça geçirmeleri ...
Başkan Kocaoğlu bu kez Narlıdere için ifade verdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere İlçesi'nde, imar ...
Büyükşehir’e ‘cüruf’ şoku!
Danıştay 6. Dairesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Foça’daki cüruf depolama ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva