HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Kasım 2018 Cumartesi - 11:40

Başkan Kocaoğlu’ndan 31 Mart mesajı: İzmir’de dimdik ayakta duruyoruz!

İl Sağlık Müdürü Salnur’un ‘körfez mikrop saçıyor’ şeklindeki açıklamalarına cevap veren Kocaoğlu, “Bir müdür siyaset yapacak özgüvene sahipse aday olmalıdır. Kendisini bürokrat edep ve ahlakına çağırıyorum. İzmir üzerine rant ve çıkar planları yapanların 31 Mart’ta hakkını, dersini hep beraber vereceğiz. İzmir çıkar çevrelerine, art niyetli insanlara, maddi, manevi zenginleşmek için siyaset yapanlara hiçbir zaman taviz vermedi. Önümüzdeki seçimlerde de taviz vermeyecektir. Biz belediyelerimizle, meclis üyelerimizle dimdik ayakta duruyoruz” dedi.

Başkan Kocaoğlu’ndan 31 Mart mesajı: İzmir’de dimdik ayakta duruyoruz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin rehabilite ettiği Bornova Fatmacık Kayası’ndaki eski taş ocağı arazisinde ağaçlandırma çalışmaları için düzenlenen törene katıldı. Arazide 4 bin 170 adet fıstık çamı dikimi gerçekleşti. Moloz ve hafriyatla dolan yaklaşık 500 dönümlük 4 döküm sahası on binlerce fidanla donatıldı. Programa ev sahibi sıfatıyla Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, belediye meclis üyeleri, bürokratlar, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu törende önemli açıklamalarda bulundu.

AĞACI DİKSEK DE GÖSTEREMEMEK GİBİ BİR PROBLEMİMİZ VAR!
Başkan Kocaoğlu, “İzmir yüzölçümünün yüzde 41’i orman olan ama kentinin içi ve çevresi kurak olan, hemen hemen ağaç olmayan bir ilimiz. Şehirleşmemiz böyle olmuş. Biz bununla ne kadar mücadele etsek az.  Etrafımız dağlarla ve dere yataklarıyla çevrili. Ağacı diksek de gösterememek gibi bir problemimiz var. Gösteremediğimiz için bugüne kadar dikmemişiz. Palmiye gibi güzel ağaçların dikimi İzmir’e kimlik kazandırmış ama yeşili ve gölgesi yok” dedi ve görevde olduğu sürede kenti yeşillendirmek için uygulanan çalışmalardan örnekler sundu. Kocaoğlu bu konuda detaylı bilgilendirme yaptı.

KOCAOĞLU’NDAN MÜDÜR SALNUR’A: ŞİDDETLE KINIYOR, BÜROKRAT EDEP VE AHLAKINA ÇAĞIRIYORUM!
Başkan Kocaoğlu, İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur’un, körfezin mikrop saçtığı yönünde yaptığı açıklamaya çok sert cevap verdi. Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi yeşili, çevreyi korumak üzere birçok hamle yapıyor. İl Sağlık Müdürü’nün bir açıklamasını gördüm. ‘İzmir körfezi mikrop saçabilir, insanları hasta edebilir’ diyor. Seçim her zaman yapılır. Seçim gelir ertesi gün öbür seçime hazırlanılır. Bunu siyasetçiler yapar, devlet adamları yapmaz. Biz giderek bürokrasiyle yani devleti temsil eden insanla siyasetçiyi birbirine karıştırır olduk. Siyasetçi bürokratın yanında fetva, talimat, karar veriyor. Bürokrat da siyasette yer almak için onun yerine geçiyor, eleştiri yapıyor. İzmir körfezini siyasi malzeme yaparak, doğru olmayan, ahlaki olmayan suçlamalarla İzmir’i elde edeceklerini sananların söyledikleri, İzmir’in 15-20 sene önceki hatta 10 sene önceki körfezin durumunu, rengini bilmeyenlere belki bir anlam ifade edebilir. Biz İzmirli hemşerilerimizle beraber 50-60 senedir körfezin ne durumdan ne duruma geldiğini, kokunun nereden nereye gittiğini çok iyi biliyoruz. Bir il müdürü siyaset yapmaz. Siyaset yapıyorsa kendini aşmış demektir. Özgüveni varsa aday olacaktır. Siyasete çok hevesliyse ama milletvekilliği ama belediye başkanlığında aday olacaktır. Hem il müdürlüğü görevini elinde tutacaksın hem de Büyükşehir, ilçe, muhalif belediyelere siyaset yapacaksın, haddini aşan konuşmalar yapacaksın. Bu bizim bildiğimiz, uyguladığımız, tenezzül ettiğimiz bir yöntem değil. Seçimler geçecek, iktidarlar da değişecek. Siyasetin bir adabı, ahlakı var. Bunu buna uygun yaparsan bir anlam, değer ifade ediyor. Koltuk gelsin, maddi, manevi, çıkar gelsin diye her şeyi ayaklar altına aldığınız zaman olmaz. Kendinizi ayaklar altına alabilirsiniz ama kenti, hemşerileri alamazsınız. Hele hele İzmir’de. Kendisini buradan şiddetle kınıyorum. Devlet memurunu bürokrat edebi ve ahlakına çağırıyorum” açıklamasında bulundu.

İZMİR’DE BELEDİYELERİMİZLE DİMDİK AYAKTAYIZ
“Birbirimize sımsıkı sarılacağız ve çalışacağız” diyerek sözlerini sürdüren Kocaoğlu, “İzmir üzerine rant ve çıkar planları yapanların 31 Mart’ta hakkını, dersini hep beraber vereceğiz. İzmir çıkar çevrelerine, İzmir art niyetli insanlara, İzmir maddi, manevi zenginleşmek için siyaset yapanlara hiçbir zaman taviz vermedi. Önümüzdeki seçimlerde de taviz vermeyecektir. Biz belediyelerimizle, meclis üyelerimizle dimdik ayakta duruyoruz. Başarmak üzere, hemşerilerimize layık olmak üzere, kenti kalkındırmak üzere çıktığımız yolda emin adımlarla yürüyoruz. Bugüne kadar İzmir’de seçimler coşku içinde ve centilmenlik içinde geçti. Bugün görüyorum ki bunu bozmak istiyorlar. Görüyorum ki zıtlaşma ve kutuplaşmalarla bir yere varmak istiyorlar. İzmirli hemşerilerim bunu izleyecek ve gereken dersi verecektir” ifadelerini kullandı.

HER YERİN İZMİR GİBİ YEŞİL OLMASINI DİLİYORUM!
Bornova Belediye Başkanı Atila ise, “Böylesi önemli bir günde bir arada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Çevreye yapılan yatırımlarla ortaya örnek hizmetler konulmakta. Bu yatırımı çocuklarımıza bırakılacak çok büyük bir yatırım olarak görüyoruz. Bornovalı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Her yerin İzmir gibi, yeşil, doğaya hayvana saygılı olmasını diliyorum” dedi.

TAŞ OCAĞIYDI, ORMAN OLACAK, BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NE DEVREDİLECEK
2004 yılından bugüne kadar 1 milyon 700 bin fidanı toprakla buluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da uzun süre moloz ve hafriyat döküm sahası olarak kullandığı arazileri ağaçlandırmaya devam ediyor. Geçmiş yıllarda Gaziemir Evka7, Buca Kırıklar,  Bornova Gökdere ve Güzelbahçe Yelki döküm sahalarının yer aldığı toplam 457 bin 389 metrekarelik alanın üzerini toprakla kaplayarak 36 bin 899 adet fidan diken İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez Bornova'daki Fatmacık Kayası Hafriyat Atık Depolama Sahası için fidan dikim töreni düzenledi. Doğal yapısı bozulmuş eski bir taş ocağı olan 150 bin metrekarelik Fatmacık Kayası Hafriyat Atık Depolama Sahası'ndaki yaklaşık 2 milyon ton hafriyat atığının üzerine 6 bin 120 kamyon seferiyle 159 bin ton bahçe toprağı sererek ağaç dikimine uygun hale getiren Büyükşehir Belediyesi, buraya da 4 bin 170 adet fıstık çamı dikerek araziyi Orman Bölge Müdürlüğü'ne devredecek.

1 MİLYON 700 BİN AĞAÇ, 64 MİLYONDAN FAZLA BİTKİ
Kentteki yeşil dokuyu güçlendirmek adına yenilikçi ve modern tasarımlarıyla dikkat çeken dev rekreasyon alanları, kent ormanları ve parklar kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, taş ocaklarını bile değerlendirirken 1 milyon 700 bin ağaç ve 64 milyondan fazla bitkiyi toprakla buluştu. Bakımı yapılan yeşil alan miktarı ise 16 milyon metrekareyi aştı.  İnciraltı, Sasalı ve Buca Portakal Vadisi'nde kent ormanları oluşturulurken Kadifekale'deki heyelan alanında 46 hektar alanda yer alan 2 bin 241 sağlıksız yapı yıkılarak yerine erguvan, fıstık çamı, mavi servi gibi ağaçları dikildi. Büyükşehir Belediyesi’nin önemli yeşil alan projeleri arasında Şehit Polis Fethi Sekin Parkı, Buca Neşet Ertaş Parkı, Bornova Macera İzmir,  Karşıyaka Muzaffer İzgü Parkı ve Halk Park, Çiğli Hava Şehitleri Parkı, Çiğli Ahmet Taner Kışlalı Parkı, Bornova Şehit Jandarma Üsteğmen Ömer Bozkurt Parkı ve Gaziemir Evka7 Mesire Alanı ile Çiğli Balatçık, Menemen Seyrek ve Süleymanlı, Urla Bademler ve Güzelbahçe Yelki Çalıcası mevkii ağaçlandırma alanları yer alıyor.

 
Altay'da Egemen eldivenleri kaptı
 
İzmir'de hayvanseverlerden 'mobil kısırlaştırma' çağrısı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hayırdır 17 Kasım 2018 Cumartesi 18:44

Çok fotojenik olunca prim yapacağını mı sanıyor bu kendini bilmez kişi? Önce hastanelerdeki rezilliği önlesin, hastalık kapma korkusuna hastasını götürmeye korkan sağlam insanlar var. Kendi şeyine bakmadan körfeze laf edene bakın hele!

Yorumu oyla      12      6  
halk 17 Kasım 2018 Cumartesi 13:25

il saglık müdürü hastaneler saglık ocakları pislikten geçilmiyor bi zahmet onları denetle kimse körfezin kokusundan ölmez ama hastanelerin pisliginden bir cok hastalık kapabiliriz

Yorumu oyla      27      6  
Eylül 17 Kasım 2018 Cumartesi 13:09

Sağlık müdürü bediha salnur ben Behçet uz çocuk hastanesi acile kene isirmasiyla geldim siz benim acilde alınan ve kaybolan kan örnekleri ile hala bir bilgi vermediniz siz bunlara çözüm üretin bırakın siyaseti siyasetçiler yapsın siz önce hastaneleri duzeltin ve kene isirmasiyla geldiğim halde benle ilgilenmeyen hastaneni düzelt

Yorumu oyla      26      6  
Gürkan 17 Kasım 2018 Cumartesi 12:27

Zaten İzmir İl Sağlık Müdürü AKP'den aday olmuştu ama seçilmedi :) başka söze gerek var mı ? AKP'yi eleştirse 1 dakika o görevde tutmazlar.

Yorumu oyla      23      6  
İZMİR 17 Kasım 2018 Cumartesi 11:56

Türkiye istanbuldan ve izmir Karşıyakadan ibaret DEĞİLDİR 1998 yılında projesi hazırlanmış izmir ballıkuyu ve yeşildere kentsel dönüşüm 2023 yılında mı olacak ? veya 2050 veya 2071 yılında mı olacak ? yada deprem olduğu zaman mı olacak dönüşüm, uzlaşma değil zorunlu yerinde dönüşüm olsun. CHP AKP DUYSUN

Yorumu oyla      15      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'e milli gurur
Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondo Takımı’nın kardeş ...
Buca'da 21 yıllık sorun çözüldü
Buca Belediyesi,  Otokent esnafının 21 yıllık rüyasını gerçeğe dönüştürdü. ...
Karşıyaka'da spor kurslarına büyük ilgi
Karşıyakalıları spora teşvik etmek ve fiziksel aktivitelere yönlendirmek ...
 
Bornova'nın yeni kültür merkezine görkemli açılış
Bornova Belediyesi’nin kısa sürede yapımını tamamladığı Doğanlar’daki ...
Seferihisar'da satıldı: Bu yağın yarım litresi 30 bin TL!
Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen müzayedede, bin 800 yaşındaki ...
Üreten kadınlardan Balçova’da iki günlük çalıştay
Ege Bölgesi’ndeki Üretici Kadın Kooperatifleri temsilcileri Balçova’da ...
 
Yine Menderes yine bir satış!
Menderes Belediyesi, ilçede bulunan bin 625 metrekarelik tarlayı 2 milyon ...
'Travel Turkey Fuarı'nın partner kenti belli oldu
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır’ın kadim kimliğinin ...
AKTİFİZ proje için sözleşme imzalandı
Ödemiş Belediyesi’nin proje ortağı olduğu, Ege Üniversitesi tarafından ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva