HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2024 Perşembe - 13:31

Başkan İduğ'dan 'BAL' çıkışı: İnşaatı durdurma kararı aldık!

Bornova Anadolu Lisesi'nin koruluğunda başlayan çalışmalar sonrası konuşan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Burada yapılacak binanın okulun ihtiyacını karşılayacak çok amaçlı bir bina olması bizim tercihimizdir. Proje bakanlık ve valilik tarafından yapıldığı için bizden bağımsız bir gelişme. Bize düşen görev okuldaki imar alanı içindeki inşaat ruhsatını vermek. Ölçümleri yaptığımızda 7 metrelik kayma tespit ettik ve inşaatı durdurma kararı aldık. Burada kamuoyunu yanlış bilgilendirme var. Burada ağaç kesme yoktur, koruluk alanda ağaç kesme yoktur. 1 ağaç bile kesilmemiştir" dedi.

Başkan İduğ dan  BAL  çıkışı: İnşaatı durdurma kararı aldık!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL) koruluğunda ‘Suriyeliler anaokulu yapıyor’ iddiası gündeme gelmesi sonrası başlayan tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi ile AK Parti arasında tartışmalara neden olan konu hakkında hükümet kanadı "dezenformasyon" vurgusunda bulunurken CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'u etiketleyerek "gereğini yapın" talimatı vermişti.

Yaşanan süreç sonrasında ise Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, başkanlık makamında basın mensupları ile bir araya geldi.

7 METRELİK KAYMA SEBEBİYLE İNŞAAT DURDURULDU
Süreçle ilgili bilgilendirmelerde bulunan Başkan İduğ, "2022 Ekim ayında bakanlıktan müracaat geldi. İzmir'deki okulların bahçelerine tesis kazandırmak üzere bir proje. 2022 Ekim'deki bu müracaat bizim 5 Aralık’ta ruhsat vermemiz ile sonuçlandı. İmar alanı içindeki alandan müracaat edildiğinde ruhsat verilir. Eğitime tam destek olduğumuz için verdik. Eğitim konusunda hangi kurum bize müracaat ederse jet hızıyla yanıt veren kurumuz. Burada yapılacak bina okulun ihtiyacını karşılayacak çok amaçlı bir bina olması bizim tercihimizdir. Proje bakanlık ve valilik tarafından yapıldığı için bizden bağımsız bir gelişme. Bize düşen görev okul içinde imar alanı içindeki inşaat ruhsatını vermek. Ölçümleri yaptığımızda 7 metrelik kayma tespit ettik ve inşaatı durdurma kararı aldık. İnşaatın yeni müracaat ile devam etmesi mümkün. Burada kamuoyunu yanlış bilgilendirme var. Burada ağaç kesme yoktur, koruluk alanda ağaç kesme yoktur. 1 ağaç bile kesilmemiştir" dedi.

LABORATUVARA DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİ ARZU EDERİZ
Mültecilere yönelik okul olacağı yönünde bir bilgisi olmadığını belirten İduğ, "Mülteci konusunda da bana bir bilgi aktarılmadı. BAL ortaokulu devre dışı kalmış, sadece lise eğitimi veren, Türkiye'nin en değerli insanlarını yetiştirmiş bir lisedir. Burada anaokulu ihtiyacı olduğu düşünmüyoruz. Burasının laboratuvara dönüştürülmesini arzu ederiz. Biz Bornova Belediyesi olarak sadece inşaat ruhsatı vermekle yetkiliyiz. Okul mezunlarının da bu yönde talebi var" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'mühürleme talebini ilettik' sözlerine de açıklık getiren İduğ, "Mühürleme yok, inşaatta düzenleme talebimiz var kaymanın önüne geçmemiz için" ifadelerini kullandı

Genel Başkan Özgür Özel ile arasında geçen diyaloga da değinen İduğ, "Burada herhangi problem var mı yok mu diye sorusu oldu.Bizde ölçümleri yaptığımızda sorunu karşı tarafa bildirdik. Sayın Genel Başkanımız da BAL lisesi mezunu. Çok hassas bir konu. Gençler ve veliler çok talepte bulundu" dedi.

ANKAOKULU İÇİN KENDİ ARAZİLERİMİZİ TAHSİS EDEBİLİRİZ
Bölgede anaokulu ihtiyacı olmadığının altını çizen İduğ, "Ruhsatı Bornova Belediyesi verdiği için biz hedefe girmiş oluyoruz ancak bu bizim asli görevimiz. Bu konuda algı üretildiğini düşünmüyorum. Orada anaokuluna ihtiyaç yok ancak bakanlık anaokulu yapmak isterse biz kendi alanlarımızda tahsis yapılabiliriz. Bu konuda tam destek veririz" diye konuştu.

 
İYİ Parti'de istifalar sürüyor
 
Gıda firmalarına rekabet cezası
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
efe 4 Ocak 2024 Perşembe 21:10

chp trolleri yalan haber

Yorumu oyla      2      2  
izmirli 4 Ocak 2024 Perşembe 14:21

NEOLDUDA BUKADAR ORTALIĞI AYAĞA KALDIRDINIZ. YALAN YANLIŞ BİLGİLERLE MİLLETİ GERMEKTEN BAŞKA BİŞEY YAPMIYORSUNUZ. AĞAÇ KESİMİ YOK SURİYELİLERE OKUL YAPMAK YOK. ADAMLAR ANAOKULU YAPACAK. AMA SİZ ALGI İŞİ YAPIP ORTALIĞI AYAĞA KALDIRACAKSINI. İZMİRLİ VATANDAŞLAR ARTIK KONUŞULAN ŞEYLERİN DOĞRULUĞUNU ARAŞTIRIN VR ONDAN SONRA YAYGARA KOPARTIN. BU İZMİRE BU ŞEKİLDE YAZIK EDİYORSUNUZ. BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAKTAN VAZGEÇİN.

Yorumu oyla      6      8  
tuna 4 Ocak 2024 Perşembe 14:09

alın işte chpliler yalan haberle ortalıgı birbirine katmak kaos çıkarmalk peşindesiniz yine sizin chpli belediye başkanınız ağaç kesme falan yok diyor. Bu adamı da aday yapmazsınız artık di mi

Yorumu oyla      6      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den öğrencilere 20 milyonluk destek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk ve ortaöğretimde eğitim gören çocuklara ...
Başkan Sandal’dan 'pazar yeri' eleştirilerine yanıt: Cumhurbaşkanı bile çivi çakamaz!
Ocak ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştiren Bayraklı’da Belediye Başkanı ...
Milli Kütüphane Caddesi çiçek açtı
Kemeraltı’ndaki altyapı ve üst yapıya yönelik yenileme çalışmaları kapsamında ...
 
Eğitimler tamam... Büyükşehir'de istihdamda liyakat!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün, şoför alımlarında ...
'100. Yılın Öyküsü, Şiiri' yarışmasına başvurular devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümü kapsamında ...
Sosyal medyadan 'Özel' talimat... ‘İnşaatı mühürlüyoruz’
Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL) koruluğunda yapılan inşaat sonrasında ...
 
Karşıyaka'dan ihtiyaç sahiplerine destek!
Sosyal belediyecilik anlayışıyla insan odaklı hizmetler üreten Karşıyaka ...
Başkan Engin şapkayı attı!
Ağustos ayında beyin ameliyatı geçiren Narlıdere Belediye Başkanı Ali ...
Batur'dan AKUT'a teşekkür plaketi
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, makamında konuk ettiği AKUT Arama ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O sinsi hastalık neden artıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva