HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2024 Perşembe - 11:41

Başkan Sandal’dan 'pazar yeri' eleştirilerine yanıt: Cumhurbaşkanı bile çivi çakamaz!

Ocak ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştiren Bayraklı’da Belediye Başkanı Serdar Sandal ile MHP’li Muhammet Şahin pazar yeri konusu üzerinden karşı karşıya geldi. Alanın sit alanı olmasıyla meydan projesinin mevzuata takıldığını ve sürecin uzadığını belirten Sandal "Sit alanına da bu ülkede cumhurbaşkanı dahil bir Allah'ın kulu getirip bir çivi çakamaz. Aslında orası pazar yeri de değildir. Vatandaşa tanınan bir imkandır. Alışverişini yapsın diye. Sağanak yağışla oraya pazarın açılması da doğru bir işlem değildir" dedi.

Başkan Sandal’dan  pazar yeri  eleştirilerine yanıt: Cumhurbaşkanı bile çivi çakamaz!

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi’nin 2024 yılının ilk meclis oturumu tartışmalara sahne oldu. Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın başkanlık yaptığı oturumda Sandal Milliyetçi Hareket Partili Meclis Üyesi Muhammet Şahin ile ‘pazaryeri’ ve ‘meydan projesi’ konuları üzerinden karşı karşıya geldi.

ŞAHİN: KOMİK DURUMA DÜŞÜLDÜ
Meclis oturumunda söz alan MHP’li Şahin, “Pazar yerlerindeki konu…  üst kısımlarıyla alakalı ciddi anlamda sıkıntı var. Yani insanlar hem pazarcı esnafımız hem de pazarı alışverişe giden vatandaşlarımız  ciddi anlamda kış aylarında yağmurların yağması ve hava şartlarının olumsuz olduğu durumlarda  bundan kötü bir şekilde etkileniyorlar. Lütfen yani bu pazar yerleriyle ilgili  en azından elzem olan, acil olan yerlerin üst yapısının yapılması ve oraya bir derlenip toparlanması ile alakalı bir çaba gösterir, bununla ilgili bir  faaliyette bulunursanız  çok mutlu olur. Çünkü sürekli hem vatandaştan hem de orada pazarcı esnaflarından sürekli bize  bunu ifade etmemizle ilgili telkinde bulunuyorlar. Diğer bir konu da  başkanım geçen bir fotoğraf yayınladınız.  Kent meydanıyla alakalı bir eskovatörün kepçenin üstünde…  5 yıl sonunda seçimlere üç ay kala keşke bunu yayınlamasaydınız. Keşke bunu daha evvelinden yayınlasaydınız. Çünkü biraz komik duruma düştü bu konu” ifadelerini kullandı.

SANDAL: NEDEN KOMİK DURUMA DÜŞSÜN?
MHP’li meclis üyesinin ifadeleri sonrası söze giren Başkan Sandal ise, “Niye komik duruma düşsün? Yasal süreç tamamlandı. Ne diyorum ben? Kamu kurumlarının kendi arasındaki bazı yazışmaları, gerekçeler vesaireler sebebiyle süreç uzuyor. Yoksa mesela şunu söyleyebilir misin sen; Merkezi hükümet hastaneye yol götürmüyor diyebilir misiniz? İstemiyor diyebilir misiniz? Önünde birçok engel var. Mesela askeri alandan geçirmek istiyor, problem var. Sitle ilgili bir sürü problemi var. Yani buradaki alanda da durum o. Yapıcı olursan sevinirim. Bir de ki bak ne güzel oraya gittiniz, oranın adını Kuvay-i Milliye koydunuz deyin” dedi.

ŞAHİN: DOĞRU BİR YAKLAŞIM DEĞİL
Kent meydanını ilk dile getiren isim olduğunu belirterek sözlerine devam eden Şahin, “4,5 yıl boyunca herhangi bir işlem yapılmadı. Herhangi bir gelişme sağlanmadı. Yani takdir edersiniz ki 4,5 yıl boyunca sitle ilgili bir iznin alınması böyle bir uzun vadede bir sürecin olması yani bu her seferinde sit kuruluna bağlanması doğru bir yaklaşım değil. Hani 4,5 yılın sonucunda işte kepçenin üzerine binip de  fotoğraf verilmesi, sanki burası yapılıyormuş gibi edasında bulunulması... Biz ismini koyduk. Kepçenin üstüne de bindik. Ama ortada somut yapılan bir durum söz konusu değil. Bunların da yaşayan değerli vatandaşlarımızın bilmesinde fayda olacağını düşünüyorum. Bir diğer konu da az önce düğün salonlarıyla ilgili bir durumda ifade ettiniz.  Genel olarak  tabii ki  düğün salonlarının fiyatlarıyla ilgili bir durum söz konusudur evet. Fakat biz buradaki düğün salon Belediyenin asli amacı kar gütme meselesi olmadığından dolayı bu düğün salonlarının zaten orası açık da olsa, kapalı da olsa orada çalışan bir mesai harcayan insanlara biz maaş ödüyoruz. Dolayısıyla buradaki yapılan faaliyetlerin olması veya olmaması oradaki  gelirin veyahut da oradaki  giderin düşmesi anlamına gelmiyor. Yani biz orada çalışsa da çalışmasa da Baybel'in şu anda orada çalışan personeline belediyemiz bütçesinde diğer çalışanlar gibi ödenek ödeniyor. Maaş ödeniyor. Dolayısıyla oradaki salonun boş kalması demek yine belediyenin cebinden para çıkması demek. Boş kalacağına biz oradaki vatandaşlarımıza çok düşük bir ücretle oradaki faaliyetlerinin devam etmesiyle alakalı göstermiş oluruz. Bir diğer konu da  biz bunları yaparken ilk meclis  meclis üyesi olduğumuz dönemde de ifade etmiştim. Şehit ve gazi aileleri  üçüncü derece yakınlarına kadar bu salonların bedava kullandırılmasıyla ilgili veya çok düşük bir ücret alınmasıyla ilgili. Daha önce bunu ifade etmiştim ve siz bunu kabul etmiştiniz. Ama bu söylediğimiz husus 1 yıl geçti. Daha sonra bunlar iptal edildi.  Bunu da tekrar  yürürlüğe girmesiyle ilgili talep ediyorum. Bunu da dikkate alırsanız sevinirim” dedi.

SANDAL: 40 YILLIK MESELE
İddialara yanıt veren Başkan Sandal ‘insaflı olun’ çağrısında bulunurken, “Şehit ailelerinden belediyemize gelen hiçbir talep bugüne kadar negatif sonuçlanmamıştır. O nokta ayrı. Hani biraz insaflı olmak lazım. Kardeşim bak ben 4,5 yıllık belediye başkanıyım. Hepimiz bu işleri bilen adamlarız. Pandemisi, depremi, mevzuatı düşündüğünden 40 yıllık mesele... En azından bir kent meydanı oluşmasıyla ilgili adım atmışız. Çalışmışız, çabalamışız, projesini üretmişiz. Ve şu an artık son rötuşuna gelmişiz ve meseleyi bitireceğiz. İnşallah ondan sonra da onun ön tarafında yerler var" açıklamasını yaptı.

ÇİVİ DAHİ ÇAKAMIYORUZ
Sözlerine pazar yeri için devam eden Sandal, "Karşı tarafta bu otopark olarak kullanılan mesela Sayın İlçe Başkanımızın bazen pazar fotoğraflarını paylaştığı bir alan var. Yani çiviyi çakamadığınız bir yer. Sit alanı, çiviyi çakamadığımız bir yer.  Adamcağız orada  TIR’lar park etmesin diye bir şeyler koymuş,  hemen gelip tutanak tutmuşlar. Orası sit alanı. Bir de bazı esnaflarımız işgüzarlık yapıyor. Özellikle suyun gittiği alanlara eşyalarını koyuyor” diye konuştu.

SANDAL VE ŞAHİN ARASINDA ‘SABOTE’ GERİLİMİ
Sandal’ın sözlerine soru ile yanıt veren MHP Şahin, “Yani sabote mi ediyor?” dedi.

Şahin’in sorularına yanıt veren Başkan Sandal, “Türkçe anlaşılır bir dil. Bak anlaşılır bir dil. Tamam. Bazı esnaflarımız yani bunun mesela bir örneğini Çay Mahallesi'nde yaşadık. Örneğini Çay Mahallesi'nde yaşadığımız için söylüyorum” diye konuştu.

Yeniden söze giren Şahin ise, “Esnaflarımızla ilgili doğru bir durum olmaz yani bu. Sabahın 5’inde oraya para kazanmak için gelen hepsi birbirine kıymetli” ifadelerini kullandı.

Şahin’in sözleri sonrası tepkisini sürdüren Başkan Sandal, “Tarlada adamı bitirdiğin yetmiyor, orada meseleye giriyorsun. Buğdayı 1 TL’ye mal et, dışarıdan getir 8 TL’ye, adamı bitir tık yok. Adam alacak lahana yapraklarını mazgalın üzerine atacak, kapatacak diyeceğiz ki orada evet art niyet yok. Var kardeşim. Gül gibi de var. Gül gibi de var. Sit alanına da bu ülkede cumhurbaşkanı dahil bir Allah'ın kulu getirip bir çivi çakamaz. O yüzden oradaki pazar yeriyle ilgili eleştirilerin tamamı boştur kardeş. Aslında orası pazar yeri de değildir. Vatandaşa tanınan bir imkandır. Alışverişini yapsın diye. Sağanak yağışla oraya pazarın açılması da doğru bir işlem değildir” dedi.

Özkanlar pazaryerini hatırlatarak Sandal’a yanıt veren Şahin ise “Evet oraya çivi çakılamıyor, çünkü sit alanı. Özkanlar pazar yerine çivi çakılan niye yapmadınız Özkanlar pazar yerini niye yapmadınız?” ifadeleri ile tepki gösterdi.

İhalenin ikinci kez iptal olduğunu hatırlatan Başkan Sandal ise, “Sizin ekonomik politikalarınız yüzünden. İhaleye giren yok. İkinci ihale iptal oldu” ifadelerini kullandı. 

Son olarak konuşan MHP’li Şahin, “Sizin köyde bir hikaye var anlatacağım da yani şimdi bu doğru bir doğru bir yaklaşım değil. Çiviyi Özkanlar pazar yerine çakabiliriz. Müsait Özkanlar pazar yeri” dedi.

 
Milli Kütüphane Caddesi çiçek açtı
 
İzmir için kara rapor... Aralık ayında 7 kurban!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Ocak 2024 Cumartesi 00:17

VALİZİNİ HAZIRLA... GİDİCİSİN GİDİCİ..

Yorumu oyla      7      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli Kütüphane Caddesi çiçek açtı
Kemeraltı’ndaki altyapı ve üst yapıya yönelik yenileme çalışmaları kapsamında ...
Eğitimler tamam... Büyükşehir'de istihdamda liyakat!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün, şoför alımlarında ...
'100. Yılın Öyküsü, Şiiri' yarışmasına başvurular devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümü kapsamında ...
 
Sosyal medyadan 'Özel' talimat... ‘İnşaatı mühürlüyoruz’
Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL) koruluğunda yapılan inşaat sonrasında ...
Karşıyaka'dan ihtiyaç sahiplerine destek!
Sosyal belediyecilik anlayışıyla insan odaklı hizmetler üreten Karşıyaka ...
Başkan Engin şapkayı attı!
Ağustos ayında beyin ameliyatı geçiren Narlıdere Belediye Başkanı Ali ...
 
Batur'dan AKUT'a teşekkür plaketi
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, makamında konuk ettiği AKUT Arama ...
Torbalı'nın dev kompleksine tam not!
Torbalı Belediyesi’nin Erdemoğlu Holding (Merinos-Sasa)  işbirliğiyle ...
Bergama meclisinde önerge gerginliği!
Bergama Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı Başkan Hakan Koştu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva