HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Aralık 2019 Perşembe - 12:55

Başkan Doğruer üniversite ve ikinci TOKİ için tarih verdi!

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Bakırçay Üniversitesi’ne bağlık olarak sağlık meslek yüksekokulunun ilçeye geleceğini açıkladı. Doğruer ayrıca ikinci TOKİ projesi için de Poyracık bölgesinde planlama yapacaklarını aktardı. Doğruer 2020 yılı içinde gelişmelerin yaşanacağını duyurdu.

Başkan Doğruer üniversite ve ikinci TOKİ için tarih verdi!

EGEDESONSÖZ- Kınık Belediye Başkanı AK Partili Sadık Doğruer, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Doğruer, ilçede yürütülen çalışmalar, gerçekleşen projeler, merkezi iktidarın desteği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilişkiler noktasında birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

İkinci dönemini yaşayan Başkan Doğruer hizmet üzerinden net mesajlar verdi.  

DEVLETLE MİLLET ARASINDA ELÇİ OLMAYA GELMİŞTİM, DEVAM EDİYORUM!
Doğruer, “Bizim ikinci dönemimiz. Biz süreci çalışarak geçiriyoruz. Devletle millet arasında köprü, elçi olmaya gelmiştim. Ankara ile Kınık arasında siyaset yapacağız, projeleri getirdikten sonra da hizmet yapacağız. Aday olurken bunları söylemiştik ve devam ediyoruz. Halkımız bizi yine tercih etti, ekibimizle birlikte hizmet ediyoruz” dedi.

KINIK’IN İHTİYAÇLARI İÇİN HAKKIMI BÜYÜKŞEHİR’DEN İSTERİM
Çalışmaları yürütürken izlediği yol haritasına değinen Doğruer, “Hekimlikten gelen iletişim avantajını kullanıyorum. Birinci konu samimiyet… Talepleri doğru değerlendirme ve doğru yere doğru zamanda gitmek önemlidir. Kınık’ın ihtiyaçları çok… Biz bunları yukarıdan şelale gibi akıtıyoruz ama yataydan geleceklere de gözümüzü kapatmıyoruz. Biz Büyükşehir’e küsersek niye mahrum kalalım? Kınık’ın ihtiyaçları için kibarca hakkımı isterim. Yüzde 40 Büyükşehir’e aktarılıyor, zaten benim param. O paranın Kınık’a gelmesi için sempatik ilişkileri kullanıyorum. Gelirse niye istemeyeyim?” açıklamasında bulundu.

PROJE VE İYİ NİYETTEN GEÇTİĞİNE İNANIYORUM
Merkezi iktidarın mensubu olduğu için Ankara’dan destek aldığının iddia edilmesine ayrı bir parantez açan Doğruer, “69 aydır bir çay parası kadar iktidarın Kınık Belediyesi’ne verdiği ek bir şey yok. Ama 500 milyon TL’lik yatırım var. Proje doğruysa, uygunsa yüzde 75 hibe aldığım oldu. Ama ekstra aldığım bir şey yok. A belediyesine ne geliyorsa bana da o geliyor. Fazladan aldığım 1 kuruş yok. İyi proje yaparsanız destek geliyor. Pozitif ayrımcılık varsa partiden dolayı değil iyi proje yapmaktan geliyor bence. Ben proje ve iyi niyetten geçtiğine inanıyorum” diye konuştu.

YILDIRIM VEFALI BİR DEVLET ADAMI
2014 yerel seçimlerinde Binali Yıldırım’la birlikte kampanya yürüttük. Biz bu sözleri Binali Bey’in kendisi ve ekibiyle birlikte kitapçığa koyduk. Sayın Binali Yıldırım İzmir’e belediye başkanı olamadı ama sonrasında başbakan oldu. Başbakan ve meclis başkanı olduğunda vefalı biri olduğu için büyükşehir belediye başkanı olamadığı İzmir’e küsmedi. Kınık’a yatırım getirdi. Biz gittik onlar verdi. Şükür ki Kınık’a hizmet getirilme konusunda Binali Bey’in yüzde 100 katkısı var. Vefalı bir devlet adamı ve kendine teşekkür ediyorum” dedi.  

ÜNİVERSİTE GELİYOR
Projeler özelinde konuşan Doğruer, Birinci dönemde hedef devlet hastanesiydi, yaptık. Halkımız, ben, kullanıyoruz. İkinci dönemin en joker projesi üniversitedir. Sayın Binali Yıldırım’ın İzmir ziyaretinde hastane açılışında verdiği müjde vardı. ‘Sağlık meslek yüksekokulu hizmete girecek’ demişti. Belediye ziyareti sırasında YÖK başkanı aramıştı. Hamza Bey ile birlikte hocamıza ziyarette bulunduk. Yere baktılar, yakın bir tarihte onaylandı. Bakırçay Üniversitesi’ne bağlı sağlık meslek yüksekokulu yapılacak ve Kınık’a öğrenci, öğretim üyesi gelecek. Bir sonraki eğitim yılında okul hizmete girecek” açıklamasını yaptı.

SOYER İLE KINIK ZİRVESİNDE KONUŞULANLARI ANLATTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Tunç Soyer’in geçtiğimiz günlerde Kınık’ta katıldığı kooperatif açılışı hakkında konuşan Doğruer, “Biz 5 belediye başkanı olarak bir araya geldiğimizde kendisine ufak bir sitemde bulunmuştuk. Başkan da ‘ben beşinize de geleceğim’ demişti. Biz de ‘buyurun ziyaretleriniz yapın’ dedik. İletişim sıkıntıları kalksın. Kooperatifin açılışına katıldı. Bizi de memnun etti. Orada ürünlerin alınmasıyla ilgili sözler verdi. Daha sonra muhtar toplantısına geldik. Her muhtara tek tek söz verdi. Kınık Belediyesi’ne ait olan konuları ben, Büyükşehir’e ait konuları Tunç Bey not aldı. İyi niyet çerçevesinde bir yol haritası hazırladık. Hep birlikte bir yemek yedik. Yerel yönetimler masası adına mutlu, mesut bir şekilde ayrıldık. İkinci dönemde ‘yine Kınık kazansın’ sloganıyla yola çıktık. Birinci dönemde ‘ben kazanmadım, Kınık kazandı’ demiştim. Toplantıda da muhtarlara söyledim, ‘isteyin’ dedim. Muhtarlarımız kalktı tek tek konuştu. İletişim sorunu kalktı, teşekkür ediyorum. Geri dönüşler olursa yine de teşekkür ederim ve birlikte olmaktan mutluluk duyarım. Bizde siyasi bir sıkıntı olmaz. Karşılama, ağırlama, uğurlama konusunda herkesten nasıl bekliyorsam kendinse, ekibine, bürokratlarına yapmak da benim görevim olur. Büyükşehir’in arıtma tesisin, otogarını, yeraltı otoparkını istiyorsam, o da yapıyorsa teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ MÜJDESİ
Doğruer ayrıca, “Bir seçim oluyor ve Kınık kazanıyor. Seçilirken bir bölümün oyunu aldım ama tüm Kınık’ın belediye başkanı olacağım demiştim, öyle yaptım. 30 bin kişiye hizmet götürmek için Büyükşehir’den de destek beklerim ve gelince de teşekkür ederim. 2 bin hanede doğalgaz var. Bazı sokaklarda yok. 2020’de çelik boru geçmeyen bazı yerlerden geçecek. İzmir Gaz ile de konuştuk, olmayan sokakların da doğalgaza kavuşacağının müjdesini şimdi verelim” dedi.

İKİNCİ TOKİ POYRACIK’A GELİYOR!
Doğruer son olarak, “TOKİ ilk dönemde 286 konut yaptı. Biz belediye olarak yer vermiştik. Bir yaşam alanı oluşturdu. Doğalgazın geldiği ilk kışı geçirecekler. Dışarıdan göç de aldık. Kınık 32 bin nüfuslarında 28 binlere düşmüştü, şimdi 30 binlere yükseldi. Kızlarımız artık evlenirken diğer ilçelerden ev alma sözü istemiyorlar. İkinci TOKİ konutları için de planımız var. Poyracık bölgesinde planlamamız var. 2 bin 86 başvuru geldi. 2020’de planlamasına başlayacağız. İkinci TOKİ de Kınık’a yapılacak” ifadelerini kullandı. 

 
Bornova'ya 'Sağlıklı Yaş Alma Merkezi' geldi
 
İzmir'de çifte intihar dehşeti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'ya 'Sağlıklı Yaş Alma Merkezi' geldi
Bornova Belediyesi'nin İZKA destekli projesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ...
Lezzet Şöleni'nde 'pırlanta' ve 'altın' ilgisi
Yeni yıla sayılı günler kala “Lezzetli Kış Şöleni”, İzmir’in merkezi Kültürpark’ta ...
Narlıdere'nin anne adayları eğitimde
Narlıdere Belediyesi ‘Anne Adaylarının’ gebelikte karşılaşacakları muhtemel ...
 
Kemalpaşa Belediyesi personeline iş güvenliği semineri
Kemalpaşa Belediyesi yönetici personeline İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi ...
İzmir'de ulaşım devrimi: Minibüsler ESHOT denetimine geçiyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kent merkezi dışındaki ilçelere toplu ulaşım ...
Kavacık Üzümü'nü dünya tanıyacak
Karabağlar Belediyesi, Kavacık Üzüm Festivali’nin ardından Kavacık Üzümü’nün ...
 
Karşıyaka'da yeni yıla müzikle merhaba
Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi, 2020’ye sayılı günler ...
Yani başkan Susmuş ve ekibinden Sandal’a ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı yeni İlçe Başkanı Pınar Susmuş ve yönetim ...
Çiğli Yenimahalle’de temizlik seferberliği
Çiğli Belediyesi “Temiz Çevre, Temiz Kent, Temiz Toplum” ilkesiyle mahallelerde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva