HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Eylül 2018 Salı - 09:18

Başkan Bakıcı öğrencilerin heyecanına ortak oldu

2018- 2019 Eğitim- Öğretim Yılı’nın başlaması sebebiyle Selçuk’ta çelenk sunma töreni ve kutlama programı düzenlendi.  Düzenlenen programa katılan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı öğrencilerin ilk okul günü heyecanına ortak oldu.

Başkan Bakıcı öğrencilerin heyecanına ortak oldu

Yeni bir eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma programı düzenlendi. Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından okul müdürü Esra Olgun ve Selçuk İlçe Müdürü Cezayir Bilekli günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar.

Törene katılan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı bir eğitimci olarak bir eğitim kurumunda, yeni bir eğitim öğretim yılının açılışında konuşmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek; “2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı’nın hem öğretmenlerimize, hem de öğrencilerimize başarılar getirmesini yürekten diliyorum. Bu eğitim öğretim yılı öylesine güzel başarılar getirsin ki; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği; “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” anlayışını bu sıralardan, bu okullardan başlatalım istiyorum. Bizler muasır medeniyetler seviyesine çıkmak istiyorsak; yapacağımız en önemli şey; çalışmaktır. Başarının tek unsuru çalışmaktır. Bizler çalışarak Atatürk’ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkacağız” dedi.

EĞİTİM KUTSALDIR
Eğitim konusunda yerel yönetimlere de büyük görev düştüğünü belirten Başkan Bakıcı;  “ Bizler her zaman öğretmenlerimizin, okul idarecilerinin, öğretmenlerin yanında olarak, daha iyi eğitim yapılabilmesi için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Eğitim öylesine güzel bir uğraş alanı ki; nesiller yetiştiriyorsunuz. Öğretmenler yaptıkları görevin böylesine kutsal bir görev olduğunu hiçbir zaman unutmamalıdır” dedi.

Eğitimin Atatürk’ün izinden yürüyen nesiller yetişmesinin önemli bir yolu olduğunu belirten Başkan Bakıcı; “Çocuklarımızın bilim, fen içerisinde yetişmesini sağlarken; unutmamız gereken bir husus ise çocuklarımızı iyi bir yurttaş, iyi bir vatandaş olarak ve her şeyden önemlisi de iyi bir insan olarak yetiştirme gerekliliğimizdir. Bütün öğretmenlerin eseri olarak ortaya çıkacak olan bu tablo Türkiye’nin barışa, esenliğe giden yoldaki aydınlık ışıkları olarak görülmektedir.  Bizim ihtiyacımız olan tek yol Atatürk’ün izinden yürümektir. 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı’nın tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar getirmesini diliyorum” dedi.

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından Atatürk İlkokulu öğrencileri günün anlam ve önemini belirten şiirler okudular. 2018 – 2019 Eğitim – Öğretim Yılı’nın ilk günü Atatürk Okulu’nda düzenlenen törende okulun 4. Sınıf öğrencileri 1. Sınıf öğrencilerine çiçek sunarak; yeni öğrenci arkadaşlarına “okula hoş geldin” dedi. Öğrenciler Başkan Bakıcı’ya da çiçek verdi. Atatürk İlkokulu önünde düzenlenen İlköğretim Haftası etkinliği çocukların folklor gösterisiyle sona erdi.

 
İzmir'de kırsal kalkınma hamlesi tam gaz: 'Mantar gibi' çoğalıyor!
 
Resmi Gazete'de 'kağıda' veda: Artık basılmayacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kırsal kalkınma hamlesi tam gaz: 'Mantar gibi' çoğalıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği eğitim ve desteklerle istiridye ...
Ödemiş'te Zeybek Festivali coşkusu
Ödemiş Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren halk oyunları ekibi, ...
Başkan Kocaoğlu ve AK Partili başkanların zirvesinde neler konuşuldu?
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve AK Partili ilçe belediye başkanları ...
 
İzmir Fuarı'nda paraşüt heyecanı
Kültürpark'ın simgelerinden biri olan Türk Hava Kurumu'na ait paraşüt ...
Selçuk'ta Gökçealan Üzüm Festivali gerçekleşti
Gökçealan Üzüm Festivali Selçuk’un Gökçealan Mahallesi’nde düzenlendi. ...
Selçuk'ta işbirliğiyle sorun çözülmeye devam ediyor
İZSU Çalışmaları sonrasında yol tamirleri Selçuk Belediyesi’nin desteğiyle ...
 
Kaymakam Yücel’e Karşıyaka'da duygusal veda
Son çıkan kararname ile Kuşadası Kaymakamlığı’na atanan, Karşıyaka Kaymakamı ...
Bornova’nın parkları yenileniyor
Bornova Belediyesi, bir yandan ilçeye yeni parklar kazandırıp yeşil alanları  ...
Karşıyaka'da renkli etkinlik: Arabasız bir gün!
Türkiye’deki ilk ve tek ‘Aktif Şehir’ Karşıyaka, peş peşe kutlanacak Avrupa ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva