HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Haziran 2016 Pazartesi - 08:55

Başkan Bakıcı'dan 'can dostlar' atağı

İnsanına değer verdiği gibi hayvanlar üzerinde de son derece önemli adımlar atan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Köpek Bakım evine giderek yeni yapılan kliniği inceledi, “Can dostları” ile ilgili yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Bakıcı dan  can dostlar  atağı

Daha yaşanabilir ilçe olmanın dışında tüm canlılara da büyük önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Bakıcı, “Hayvanları koruma altına almak, hayvanlarla ilgili çalışmalar yapmak bizim için çok önemli. İnsanlarımıza olduğu gibi hayvanların da daha sağlıklı ortamlarda yaşamalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda yaşadığımız bu sıcak havalarda her mahalleye sokak hayvanlarının faydalanabilmesi için suluklar yerleştireceğiz” dedi. 

Barınağa kazandırılan yeni klinik hizmete girecek 

Sokak hayvanlarını kısırlaştırmak için önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulunan Selçuk Belediyesi, geçtiğimiz yıl Arvalya Mevkiindeki 600 adet kapasiteli Hayvan Barınağında 120 metrekarelik yeni bir klinik yapımına başlamıştı. Kısa bir süre önce yapımı tamamlanan ve içerisinde idari odaları, iki adet veteriner odası, ameliyathane ve ilaç deposu bulunan tam donanımlı kliniği yerinde inceleyen Başkan Bakıcı,  bundan böyle sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasının yeni yapılan klinikte gerçekleştirileceğini söyledi.  Uzman Veterinerler tarafından yapılacak olan bu uygulama ile Selçuk Belediyesinin bütün hayvanlara karşı gösterdiği ilgi, alaka ve sevginin bir göstergesi olarak değerlendiren Başkan Bakıcı, “Hayvan severler olarak bu konuda biraz geniş olmak zorundayız. Bu çerçevede belediye olarak yaşadığımız bu sıcak günlerde en önemli görevlerden bir tanesi de sıcaklara maruz kalan hayvanlarımız için suluklar koymaktır. Şu anda biz bu görevi de yerine getiriyoruz ve her oyun parkına suluk konarak hayvanların bu sıcaktan etkilemelerini azaltmak istiyoruz” dedi. 

Amaç hayvanların daha sağlıklı koşularda barınmasını sağlamak

Yine sokak hayvanları için belli noktalara gölgelikler yapılmaya başlandığını kaydeden Başkan Bakıcı, “Sadece insanlarımız için değil, ilçe olmanın dışında tüm canlılar açısından daha yaşanabilir bir ilçe olma özlemi içersindeyiz. Buna dikkatli yaklaşıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu çerçevede Hayvan barınağımızı geliştiriyoruz. Şu anda Selçuk Belediyesi Hayvan barınağında 600’e yakın köpeğimiz var ve tabi ki sayısı da her geçen gün artıyor. Bu bağlamda yeni yapılan kliniğin bir an önce faaliyete geçebilmesi için ilgili yerlere yazışmalarımızı yaptık. Yazışmalar neticelendiğinde biz barınağımızı büyüterek hayvanların daha sağlıklı koşullarda barınmasını sağlayacağız” diye konuştu. 

Hayvan sevenler barınağı ziyaret etsin 

Selçuk Belediyesi hayvan barınağında yeni yapılan klinikte alanında uzman veteriner hekim Mehmet Hür Öztürk göreve başladı. Hekim gözetiminde işlemlerin devam edeceğini  ayrıca  Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Birimi tarafından alanda çevre düzenlemesi çalışması yapılacağını kaydeden Başkan Bakıcı, buradaki en önemli amacın  hayvan sevenlerin rahatlıkla gelip sevebileceği bir alan oluşturmak olduğunu söyledi. İnsanların kendi evlerinde baktıkları hayvanları sokağa değil de; hayvan barınağına bırakmalarının daha doğru olduğuna ve bu durumun önüne geçmek istediklerine dikkat çeken Başkan Bakıcı, “Ben bu konuda hayvan severlere teşekkür ediyorum. Çünkü hayvanları koruma altına almak, hayvanlarla ilgili çalışmalar yapmak, hayvanların daha sağlıklı ortamlarda yaşamlarını devam ettirmelerini sağlamak çok önemli. Bu tür çalışmalar kutsal ve değerli çalışmalardır. Bunun yanında hayvan severlerden isteğim; her zaman gelip belediyemizin hayvan barınağını ziyaret etsinler. Eksiklerimiz varsa el birliğiyle fikir alışverişi yaparak tamamlayalım” diye konuştu. 

Helga şimdi daha bir mutlu

Geçtiğimiz günlerde “Can Dostu” bir Hayvan sever tarafından Hayvan Barınağına 6 adet kafes ve yoğun bakım alanları yaptırıldı. Bu konuda destek veren Alman Christian Schorbach’e teşekkürlerini ileten Başkan Bakıcı, tüm hayvan sevenlerden destek beklediğini duyurdu. 

Selçuk Belediyesi Hayvan Barınağında yıllardır görev yapan ve halkının köpeklerin Can dostu olarak bildiği Almanya’lı Helga Heuschen ise, yeni yapılan klinik ile birlikte buradaki köpeklerin daha rahat bir tedavi süreci yaşayacağını kaydetti. “Can dostu” sokak hayvanlarına el uzatan Başkan Bakıcı’ya teşekkür ettiğini belirten Heuschen, aynı zamanda hayvan severlerden de destek beklediğini söyledi.

 
Bornova’da yol hamlesi!
 
CHP'li Sertel TRT reytinglerini sordu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da yol hamlesi!
Bornova Belediyesi, ilçenin çeşitli noktalarında yol yapım, bakım ve onarımlarına ...
Emniyetten çocuklara hayat kurtaran öğütler
Çocuklara yönelik her türlü istismar ve olumsuz düşüncenin önüne geçebilmek ...
Büyükşehir’den madenci ailelerine can suyu!
Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara ek gelir sağlayabilmek amacıyla “ücretsiz ...
 
İZELMAN'da ilk diploma, ilk heyacan
İZELMAN Anaokulları'nın mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. ...
Ve Balıkçılar Meydanı'nda mesai başladı: Çekim merkezi olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı'ndaki eski balık halinin bulunduğu ...
Konak'ta ibadete 'engel' yok!
İzmir’in merkez ilçe belediyesi olan Konak’ta cami, kilise, sinagog ve ...
 
Kocaoğlu’ndan ‘Uzundere’ mesajları: Süre uzadı, müteahhitlere yeni çağrı!
Büyükşehir Belediye Başkanı, dönüşümde ilk olacak proje için yapılan 2 ...
Çiğli’ye barış kütüphanesi: Yiten canlar ölümsüzleşti!
Ankara’da 10 Ekim’de meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren ...
Balçova’ya Balkanlardan yeni kardeş
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Belediye Meclis Üyeleri ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva