HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Eylül 2016 Salı - 19:37

Başkan Badem vizyon projelerini anlattı

Ödemiş Belediyesi kentin gelişimi için hazırladığı yeni projeleri hayata geçirecek. Yeni Projeler arasında Hanımlar Lokali, Macera Parkı, Geleneksel Yarış Alanı, Düğün Salonu gibi sosyal yaşantıya katkı sağlayacak projeler yer almakta.

Başkan Badem vizyon projelerini anlattı

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Eylül Meclisi’nde kentin gelişimine katkı sağlayacak olan yeni projeleri hakkında bilgiler verdi.

Başkan Badem, "Ödemiş’in her köşesinde yaşayan vatandaşlarımıza eşit hizmet etmeye çalışıyoruz. Amacımız vatandaşlarımızı yaşadığı yerde mutlu olmalarını sağlamak. Bugüne kadar uyguladığımız projelerde hep bunu ön plana çıkarttık. Şimdi de kenttin farklı farlı bölgelerinde uygulanacak projelerimizi uygulamaya başlayacağız. Projeler kapsamında ilçe merkezinde 206 bin m² kilittaş, 38 bin metre bordür, beldelerden ve köylerden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde 172 bin m² kilittaş, beldelerden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde 14.007 km, köylerden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde ise 35.008 km sati kaplama yapılacaktır. Kentimiz gelişimini ve sosyal yaşantısının arttırılması amacıyla gerçekleştireceğimiz bu projeleri İller Bankası’nda alacağımız krediyle uygulayacağız” diye konuştu. 

Uygulanacak projeler;

Macera Parkı

Türkmen Mahallesi’nde bulunan Vali Kemal Nehrozoğlu parkı içinde yapılacak olan macera parkı, çocuklar kadar gençlerinde ilgisini çekecek.

Hanımlar Lokali

Ödemişli hanımları çocuklarıyla birlikte zaman geçirebileceği içinde yüzme havuzu, spor salonu, sauna, çeşitli kurs ve aktivitelerin yapılabileceği alanların bulunduğu Hanımlar Lokali İnönü  Mahallesinde yapılacak.

Geleneksel Yarış ve Oyun Alanı Projesi

Geleneksel yarışların ve ata sporlarının yapılabileceği bir alan oluşturulacak. Projesi hazırlanan alanda binicilik kurslarının verilebileceği özel bölümler de yer alıyor.

Salı Pazarı yenileniyor

Mevcut alana İlkkurşun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Anafartalar İlkokulu arasında kalan sokağın da eklenmesi ile 14.500 alanda yeni bir proje çizildi. Projede Parkı’nın eskiyen yüzünü modern bir görünümle değiştirerek, yeşil alana verilen önem aktarılmak isteniyor. Yakın bir sürede uygulanmaya başlanacak projede; modern su elemanları, bisiklet parkları, kafeterya ve kafeterya terasları, çocuk oyun alanı, skate park, 3 pota basketbol alanı, amfi, sisleme arkadı, satış ve sunum stantları, çim tepeler, oturma ve dinlenme alanları, gölgeleme alanları yer alıyor.

Kırkoluk yenileniyor

Ziyaretçilerin rahat ve güvenli bir alanda alışveriş yapması, pazarcı esnafın düzenli bir ortamda sergi açması amacıyla Bozdağ-Salihli yolu üzerinde bulunan  6 bin m² alanda çalışmalar başladı. Proje, vatandaş ve esnafın taleplerini değerlendirilerek hazırlandı. Yeni projeye göre Kırkoluk çeşmesinin yeri değiştirilerek, etrafında dinlenme alanları, mescit,  sergi alanları ve otoparkın bulunduğu bir mesire alanı hazırlanacak.

Fuar  Alanının üstü kapatılacak

125. Yıl Kültürpark karşısında bulunan mevcut fuar alanında sabit stantlar yapılarak üstü kapatılacak. Böylece yaz-kış fuarların ve aktivitelerin yapılabileceği bir alan oluşturulacak.

Üç Eylül Mahallesinde modern bir düğün salonu

Her geçen gün büyüyerek gelişen kentin en büyük ihtiyaçlarından biri olan düğün salonu projesi Üç Eylül mahallesinde uygulanacak. Vatandaşlar, düğün, nişan, sünnet gibi merasimlerini daha rahat ve modern bir ortamda yapmaları sağlanacak. 

 
İzmir'de FETÖ operasyonu: 10 zabıt katibe gözaltı
 
Öğretmen adaylarına büyük müjde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
85.İEF’nin ardından: Gençleşti, her kesimi kucakladı!
85. İzmir Enternasyonal Fuarı, ilklere sahne olurken kültür-sanat, ticaret ...
Büyükşehir'den dar gelirliye bayram müjdesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi 26 bin 80 aileye Kurban Bayramı ...
Kahraman Astsubay Halisdemir’in adı Selçuk’ta yaşayacak!
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın sunduğu önerge ile ...
 
Büyükşehir'den üreticiye 'bir sürü' umut!
Büyükşehir, ülkede ilk kez uygulanan kırsal kesimde ücretsiz koyun-keçi ...
Bornova’da yaz-kış spor keyfi
Bornova Belediyesi yaz-kış kurslara ara vermiyor. Yaz dönemi kursları ...
Karşıyaka Kurban Bayramı'na hazır
Karşıyaka Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçedeki satış ...
 
Konak Meclisi’nden İzmir’e stat müjdesi!
Eylül ayı ilk oturumunda 2015 yılında yıkılan Alsancak Stadı’nın bulunduğu ...
Karabağlar Belediyesi'ne ziyaretçilerden tam not
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu döneminde bu yıl ilk kez ...
İzmir 'Börklüce'nin anısını yaşatıyor!
Başkan Kocaoğlu, Karaburun'da düzenlenen 7. Börklüce Mustafa Şiir Günleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva