HABERLER>EKONOMİ
15 Mart 2018 Perşembe - 11:58

Başkan Anık, 'UBER' üzerinden yeni sistemi anlattı: 3 ay içinde...

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, “UBER, İzmir’le ilgili hazırlık yapıyor ama onlar hazırlığını yapana kadar biz aplikasyon üzerinden taksi çağırmaya 3 ay içerisinde geçeceğimize inanıyoruz. Vatandaş artık telefondan çağırıp taksi bulabilecekler” dedi.

Başkan Anık,  UBER  üzerinden yeni sistemi anlattı: 3 ay içinde...

EGEDESONSÖZ- İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, İstanbul’da taksiciler ve UBER arasında yaşanan anlaşmazlığın ülke gündemine oturması sonrıasında basın açıklaması yaptı.

İzmir’de ‘Sarı Teknoloji’ sistemine geçilecen ve geçtiğimiz aylarda uygulamanın daha da kapsamlı hale geleceğini ifade eden Başkan Anık, bu kez düzenlemenin yeni haliye aktifleşeceği  tarihi verdi.

Vatandaşların telefonla taksi çağırabilecekleri sistemi kamera görüntüsü ile entege edeceklerini vurgulayan Anık, “Sarı Teknoloji sistemimizle İzmir’de bu tip firmaları yeneceğimize inanıyoruz ama bunun Türkiye’ye yayılması lazım” dedi. 

Akıllı telefon ile sisteme katılan şoför ile müşteriyi buluşturan ve seyahat sonrasında sürücüden komisyon alan mobil aplikasyonu UBER tartışması üzerinden değerlendiren Anık, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğindeki konferans salonunda net açıklamalarda bulundu. Anık, “İzmir’de bir süredir ‘Sarı Teknoloji’ isimli sistem ile tüm taksiler zaten kontrol ediliyor. Ancak sistem en geç 3 ay içerisinde daha da kapsamlı olacak” diye konuştu.

UBER ’YASAL DEĞİL’ DEDİ VE YASAK OLAN ÜLKELERİ ÖRNEK GÖSTERDİ!
İstanbul’da meslektaşları ile UBER arasında yaşanan  gerilime değinen Anık, “Biz bu tartışmaya İzmir’den bir ses vermek istiyoruz.  Sorunun kavga ile değil, kendimizi geliştirerek çözüleceğine inanıyoruz. Bunu da İzmir’de yüzde 80 oranında yaptığımıza inanıyoruz. Kavga yanlış yönde yapılıyor. Bunun, esnafın imaj kaybına uğrattığına inanıyoruz. Biz bu değiliz. Öncelikle UBER yasal mı değil mi bunu bilmemiz lazım. Yasalsa sıkıntı yok, ama yasal değilse bunu tartışmanın anlamı yok. UBER’in mevcut belge ile taksicilik yapması mümkün değil. UBER, Avrupa’da çeşitli ülkelerde de yasaklanmıştır” açıklamasında bulundu. Anık ayrıca UBER’in yasaklı olduğu ülkelerin fotoğraflarını gösterdi.

KENDİMİZİ DÜZELTMEMİZ LAZIM
Anık, diğer taraftan kendilerine de özeleştiri getirdi. Anık, “Özeleştiri yapmamız lazım. Eğer taksiciler olarak biz de kendimizi düzeltmezsek bu tip aplikasyon üzerinden iş yapan firmaların önünü açmış oluruz. Biz İzmir’de 4-5 yıldan beri çalışma yapıyoruz. Aplikasyon çalışmamız var, eğitim çalışması yapıyoruz. Psikoteknik mecburiyeti var, mutlaka sabıka kaydı alıyoruz. Keyif verici madde ile ilgili tahlil istiyoruz. Aplikasyonumuzla ilgili olarak da eğer müşteri takside eşyasını unutup bizi aradığında, bindiği ve indiği noktayı söylediğinde bunu çözeriz. İzmir’de karşıda muhatap var, Türkiye genelinde de bu olması lazım. Takip sistemi üzerinde aracımıza binen, eşyasını unutan yolcu olursa rahatlıkla ulaşıyoruz” dedi.

UBER İZMİR’LE İLGİLİ HAZIRLIK İÇİNDE AMA BİZ 3 AY İÇİNDE YENİ SİSTEMİMİZE GEÇECEĞİZ
Yeni sistemin daha kapsamlı olarak 3 ay sonra hayata geçeceğini açıklayan Anık ayrıca UBER’in İzmir’le ilgili hazırlık içinde olduğunu vurguladı. Anık,  “Biz de müşteri ve yolcuyu buluşturacağız. Vatandaş, araçta interneti açabilecek, isterse gideceği yerin ücretini de görecek. Biz kavga ederek değil bu tip mücadelelere girerek sorunu çözeriz. İzmir’de bu işi iyi yaptığımızı ancak eksikliklerimizin olduğunu biliyoruz. UBER İzmir’le ilgili hazırlık yapıyor ama onlar hazırlığını yapana kadar biz aplikasyon üzerinden taksi çağırmaya 3 ay içerisinde geçeceğimize inanıyoruz. Vatandaş artık telefondan çağırıp taksi bulabilecekler. Bu sistemi kamera ile birleştireceğiz. Bizim kendimizi geliştirerek aynı sistemi kurmamız lazım” ifadelerini kullandı.

BU SİSTEM HAYATA GEÇTİĞİNDE UBER İLE MÜCADELE EDERİZ
Anık, “UBER’in yasal olmaması dolayısıyla hem araca hem de UBER’i kullanan yolcuya ceza kesiliyor. Yolcuya 371 lira, araca da 3 bin lira ceza kesiliyor.  Özeleştiri yaparak kendimizi geliştirmemiz lazım. Sadece karşımızdaki firmayı suçlayarak netice alamayız. Sarı Teknoloji sistemimizle İzmir’de bu tip firmaları yeneceğimize inanıyoruz ama bunun Türkiye’ye yayılması lazım. Bu sistemi hayata geçirdiğimizde her türlü UBER ile mücadele ederiz” diye konuştu.

 
Tramvay çarpıştı, seferler iptal: Yaralılar var!
 
'Kırıkkale dünyanın en berbat yeri'
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsyan 16 Mart 2018 Cuma 03:01

İstanbul'daki isyanın arkasında kim var sizce? Çalıştığı taksinin sahibine nakit, günlük kira ödeyip, sonra da o parayı kazanmak için kırk takla atan zavallı şöförler mi, yoksa sahip oldukları binlerce taksiden kayıtdışı inanılmaz ve vergisiz gelir elde eden kabadayılar mı?

Yorumu oyla      9      5  
merak 16 Mart 2018 Cuma 02:57

Merak bu ya, milli dendiğinde mangalda kül bırakmayanların kaçı, Uber yerine yerli ve milli taksiye binecek? Kaçı, bir sonraki adımın tekelleşme olduğunun farkında? Oda başkanı işin gerçek boyutunu görebiliyor mu? Bu arada taksiciler götürü usulde vergi veriyorlardı ve yıllık ödedikleri vergi asgari ücretli bir işçinin 3 ayda ödediği vergiden azdı! Şimdi de çok fazla değişiklik olduğunu sanmıyorum.

Yorumu oyla      9      5  
misafir06 15 Mart 2018 Perşembe 21:33

Sermayenin egemenliği işte böyle yayılıyor! Bireysel taksiciler piyasadan silinince halimiz ne olacak, merak edeniniz var mı?

Yorumu oyla      10      5  
yazık 15 Mart 2018 Perşembe 21:32

Uygulama çok önemli değil, ben semtimdeki durağın şöförlerini tanıyorum, evden gidişlerimde kesinlikle onları çağırırım. Ama eve gelirken aynı güveni verecek şöför bulmak zor! Ha, bu arada İzmirdeki taksiler İstanbul ve Ankaradakilere bakınca son derece terbiyeli ve nazik! Kısa diye, yağmurlu diye yolcu almayanına rastlamadım henüz!

Yorumu oyla      10      5  
Bülent ışık 15 Mart 2018 Perşembe 15:21

Bir taksinin plakasi 1 milyon liranin üzerinde.Bu parayı faize yatırsanız aylik 10 bin liranın üzerinde faiz alırsınız.Demekki aylik gelirleri 10 bin liranın üzerinde. Yillik ne kadar vergi ödediklerini merak ediyorum.

Yorumu oyla      11      5  
Vatandaş 15 Mart 2018 Perşembe 14:35

Başkan her şeyi guzel dusunmussun fakat Çiğlideki korsan taksiciler hala cirit atıyor atıyor çiğli de taksiye binmek yürek ıster buzamana kadar neden mudahale etmiyorsun

Yorumu oyla      12      5  
15 Mart 2018 Perşembe 13:46

Fiyatlar çok yüksek fiyat güncellemeside yapmanız lazım 9 eylül üni.hastanesinden vapur iskelesine 30 lira tutarmı ? Uber izmir'e kesinlikle gelmeli

Yorumu oyla      12      5  
sezarın hakkı sezara 15 Mart 2018 Perşembe 12:49

başkan İnsanların UBER i tercih etmesini çok yanlış anlamış. zannediyorki iş uygulama çıkarma ile bitiyor! Başkan insanlar uberi tercih ediyorlar çünkü. Uber de kazık atma gibi bir şey söz konusu değil, daha güvenli,daha ucuz, şoförler çok daha kibar. kimse oraya gitmem buraya gitmem demiyor.araçlar daha konforlu. UBER izmire girdiği an macbur kalmadıkça taksi kullanmam .

Yorumu oyla      13      5  
Ertan 15 Mart 2018 Perşembe 12:25

Çiğli izban durağı Ataşehir Mah. çıkışı korsan taksi dolu önce bunları çözün taksilerinde hali ortada %80 hurda. Fark sadece uygulama değil...Antalya taksi sistemini, çalışma şekillerini bi incelemenizi tavsiye ederim...

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Tarım Grubu'ndan 'özelleştirme' çıkışı: Revize edilmeli!
Tarım alanında deneyimli 50 üyeden oluşan İzmir Tarım Grubu, gündemde ...
Ege'nin incisi ihracatta uçtu!
ABD ve Uzakdoğu'dan gelen taleplerin artması sayesinde kuru incirde ton ...
ETİK Başkanı İşler’den mesaj yağmuru: Hem Başbakan Yıldırım’a hem Kocaoğlu’na seslendi!
Başkan İşler, İzmir yerelinde gerçekleşmesi gereken projeler olduğunu ...
 
İşsizlik rakamları açıklandı! Düşüş var...
Türkiye'de işsizlik oranı, Aralık 2017'de bir önceki yılın aynı dönemine ...
'Ege sofrasının kralı' vurgun yedi!
İzmir’in en popüler otu olan ve pazarda fiyatı 20 TL’nin altına düşmeyen ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolarda hafta başından bu yana devam eden yüksek tansiyon bu sabah da ...
 
Şimşekler’den Özgener’e tam destek
İzmir'in "Şimşekler"i olarak anılan İzmirspor'un Yönetim Kurulu Başkanı ...
İzmir'de kayyum atanan altın madeninde kritik keşif!
Bergama ilçesindeki Ovacık Altın Madeni’ne verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi ...
125 yıllık tarihinde bir ilk... Ödeyemediler!
General Electric 2017`de kötü bir seneyi geride bıraktı. 125 yıllık şirket ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva