HABERLER>GÜNCEL
2 Ağustos 2019 Cuma - 12:37

Başkan Anık’tan çok sert sözler: Niye cezaevinde yattın açıkla!

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık kendisi hakkında açıklama yapan İzmir Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala’ya isim vermeden sert sözlerle yüklendi. Anık, “Sana bir hafta süre veriyorum. Eğer halen daha konuşmaya devam edersen niye altı ay cezaevinde yattığını açıklayacağım. Allah kimseyi böyle bir suçtan yatırmasın” dedi. Anık, İstanbul merkezli kartellerin İzmir’e çökmeye çalıştığını söyledi.

Başkan Anık’tan çok sert sözler: Niye cezaevinde yattın açıkla!

EGEDESONSÖZ- İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık SONSÖZ TV’de canlı yayın programına konuk oldu. Anık, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile birlikte çalışmalara başlanan “taksilere kamera takma zorunluluğu” işleminin mahkeme tarafından durdurulması konusunda ayrıntılı bilgiler verdi. Anık, mahkemenin kararının kesin olmadığını, konunun istinaf yani bir üst mahkemeye taşındığını, çalışmaların devam ettiğini anlattı.

Başkan Anık, “ Taksilere kamera takma projesi ve çalışması bizim değil İçişleri Bakanlığı’nın aldığı bir karar nedeniyle zorunluluktur. Biz, zaten bu konuya federasyon olarak karşı bir görüş bildirmiştik. Fakat sonrasında bunun faydalı bir iş olduğuna kanaat getirdik. Sonuçta bakanlık bir karar aldı. Devletle karşı karşıya gelecek değiliz.  İzmir genelinde 300’ün üzerinde bir taksiye sistem takıldı. İzmir’deki sistem iki aşamadan oluşuyor. Birincisi kameraların takılması, ikincisi ise taksi çağırma cihazlarının takılmasıdır. Mahkeme, taksilerdeki kamera sistemiyle ilgili “görüntü ve ses” açısından bir değerlendirme yaparak yürütmeyi durdurma kararı aldı. Biz de bu konuya itirazımızı üst mahkemede yaptık. Biten, iptal edilen bir şey yok” dedi.

SİSTEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgesinin mahkeme tarafından kısmi olarak iptal edilmesi sonrasında bakanlığın gerekli düzenleme çalışmalarına başladığını da anlatan Anık, İzmir olarak Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla sistemi kameralar ve taksi çağırma olarak ayırdıklarını söyledi. Anık, “Biz kameraları şimdilik bir kenara koyarak sistemi takmaya devam ediyoruz. Şirket, kameralardan para kanacağı için tüm işlemleri 6 bin TL civarında bir ücret alacaktı. Şimdi cüzzi bir miktar ile bunları yapacak. Ayrıca, taksi çağırma ve navigosyon sistemini biz Büyükşehir Belediyesi’nin İZUM uygulamasına entegre ettik. Bu sistemi açtığımızda orada taksi bölümü olacak. İsteyen uygulama ile çağrıyı yapacak. Biz, sistemi açmak için sayının 600’e ulaşmasını bekliyoruz. Kısa süre içinde bu sayıya ulaşırız. Bizim sistemimiz, Büyükşehir Belediyesi tarafından da olumlu bulundu. Bu arada rakamları ve cihazların takılma maliyetlerini ben şahsen değil komisyon belirledi. İşin içine maddi durumlar girdiği için birileri spekülasyon yapmaya çalışıyor. Buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.  Anık, taksilere kamera takılması işleminin sürdüğü ve uygulamanın başladığı zaman diliminde adli makamlara yansıyan 23 olayın sistem sayesinde emniyet tarafından çözüldüğünü de sözlerine ekledi.

NE RÜŞVET NE YOLSUZLUK!
Başkan Anık, mahkeme kararı sonrasında ve öncesinde kendisi hakkında kamuoyuna açıklamalarda bulunan İzmir Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala’yı isim vermeden çok sert sözlerle uyardı. Anık, “Birileri çıkıp ‘bizim bu sisteme girmemize gerek yok’ diyor. Bunlara itibar etmeyin. Kendileri bir firma ile anlaşarak taksi çağırma sistemi kurdular.  İlanlar veriyorlar. Fiyatları da ortada. Kamera sistemi için 9 bin lira para istiyorlar. Bu arkadaşlar firmaya ortak. Buradan söylüyorum. Anlattıkları sarı taksi sistemi çökmüştür. Bizim bahsettiğimiz ve bakanlığın talimatıyla zorunlu olan sistemdeki ses ve görüntü kimseye gitmiyor. Taksici ya da taksi sahibi bunu göremiyor. Bir adli olay olduğunda izinde emniyet alabiliyor. Birileri algı operasyonu yapıyor. Ben şimdiye kadar bu sistemi takanlara sesleniyorum. Hiçbirisi mağdur olmayacak. Arkadaşların kalem kağıt elinde dilekçe yazıyorlar. Hiçbir şeyden korkumuz yok. Benim hakkımda ‘yüz kızartıcı suçu var’ diye algı operasyonu yapıyorlar. Birisi hakkında dava açılabilir. Önemli olan yargılamanın sonucudur. İnsanların onuruyla oynanmaz. Benim davam ne rüşvet ne yolsuzlukla ilgilidir” dedi.

Anık, “Çık şimdi açıkla sen niye yargılandın? Altı ay niye cezaevinde yattın? Kendi açımdan söylüyorum Allah beni böyle bir suçtan yargılanmaya nasip etmesin. Benim dilim varmıyor. Açıklamaya, konuşmaya niyetli değildim. Buradan sana açık ve net süre veriyorum. Halen daha konuşmaya ve karalama kampanyasına devam edersen niye cezaevinde yattığını, hangi suçtan yargılandığını belgeleriyle açıklayacağım. Oturduğun yerde dur. Bana birilerini göndermeyi de bırak. Diyor ki ‘başkan konuşmasın, açıklamasın, ben susacağım, tamam’… Sonra yine çıkıp saçma sapan şeyler anlatıyor. Konuyu çok iyi biliyorum. Bu konuda alnım açık.  Sana süre veriyorum. Eğer susmazsan bunu açıklayacağım. Artık gerekeni yapacağım. Ben buradan isim açıklamıyorum. Onun gibi davranmıyorum. Buradan gerçekleri zamanı geldiğinde anlatacağım. Kendisi davaları devam ederken şirketini kapatmış mı? Her şeyi halkın bilmesini istiyorum” diye konuştu.

ÇÖKMEYE ÇALIŞIYORLAR
Başkan Anık, İzmir’in projeler ve yaptıklarıyla göz önünde olduğunu belirtirken saldırıya uğramalarının sebebini ise başarı olarak nitelendirdi. Anık, “Bizim yaptıklarımızı herkes görüyor. Ben ve ekibim hiçbir şeyden ve kimseden korkmuyoruz. Yönetimim de aynı benim gibi. İstanbul kartelleri buraya çökmeye çalışıyor. Ben bu çökme işine izin vermeyeceğim. İstanbul firmalarının buraya gelmesine izin vermeyeceğim ve onların mesajları ile istifa etmem. Bu işin içinde sen de varsın. Kartellerin buradaki uzantısısın. Bu arkadaşlar 20 üyeli ‘Taksi Sahipleri” diye bir dernek kurmuşlar. Bunlar esnafın temsilcisi değildir.  Onlara, ‘Kanarya Sevenler Derneği’ diyeceğim ama Kanarya sevdalılarına hakaret olacak. Onları ben  papağan severler olarak nitelendiriyorum. Çıkıp, akrabalarım üzerinden açıklama yapıyor. Sen önce yanındakine sor. Akıl aldığın ve seni yönlendiren kişinin akrabası benim yanımda 8 sene çalıştı. Odada ona görev verdim. En iyisini o bilir ve beni en iyi o tanır. Şimdi çıkıp, ‘ben aday değilim’ diyorsun. Kaçma seni karşıma aday olarak istiyorum. İnşallah iki sene sonra karşıma çıkarsın. Yol yapma ve bu konuyu başka yere saptırma. Son tur son şans artık yeter. Yaptıkları algı operasyonu ile bir şey yapacaklarını sandılar. Meydanı boş buldular. Biz meydanı kimseye boş bırakmayız” dedi.

KİMSE BURAYA GİREMEZ!
Başkan Anık, oda olarak bakanlık ve hükümet ile bir bağlantılarının olmadığını söylerken işlemlerde yetkili kuruluşun belediye olduğunu dile getirdi. Anık, “Biz, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlıyız. Bizim, İçişleri Bakanlığı ile alakamız yok. Sadece tescil konusunda bakanlığa bağlıydık. O işler de noterlere devrediliyor. Genelge çıkar ve uygulamalarla ilgili çalışmalar bakanlıkla bağlantılıdır. Araç sayımızın artması, durakların durumu tamamen belediye yetkisindedir. Bizim ayrıca belediye ile çok güzel bir ilişkimiz var. Bizim sorunumuz yok. UBER konusunda sayın Cumhurbaşkanı bir açıklamayı zaten yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve emniyet de bize bu konuda destek veriyor. UBER’e karşıyız ve kesinlikle ne gerekiyorsa yaparız. Eğer siz kendi işinizi kendiniz yapmazsanız. Dünyadaki gelişmeleri izlemezseniz küresel firma da gelir yöresel de gelir sana ortak olur. Acilen, belediye destekleri doğrultusunda kendi sistemimizi açacağız. Burada olduğumuz sürece hiçbir firma buraya giremez” dedi.

ŞİMDİLİK ZAM YOK
Başkan Anık, taksimetre ve zam konusunda da açıklama yaptı. Anık, “Şu anda zam yok. İstanbul ve Ankara birlikte hareket ediyoruz. Yeni sisteme geçilince belki zam yapabiliriz. Bir iki ay içinde bir zam yok. Taksici ve yolcunun talebi arasında bir dengeyi yapar ücretleri belirleriz. Zaten kısa mesafe konusunda Büyükşehir’le görüşüp sorunu da çözüyoruz” diye konuştu.

FİYATLAR ÇOK YÜKSEK
Başkan Anık, elektrikli araçların şarj sorunu nedeniyle taksi yapılması meselesinin biraz imkansız olduğunu dile getirirken hibrit araçlar konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Anık, araçların fiyatının yüksekliğine vurgu yaparken, “ Hibrit arabaların cazibesi var. Bunu denedik. 170 bin TL civarında. Bunlarda ÖTV indirimi yok. Bu araçların ÖTV’sinin sıfır olması lazım. Buradan Maliye Bakanlığı’na sesleniyorum. Özendirilme olursa faydalı olur. Aksi halde taksilerin sistemi değişmez” ifadelerini kullandı. 

 
CHP'li Polat'tan vergi tepkisi
 
Bebeğini tekmeleyen baba serbest bırakıldı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali veli 2 Ağustos 2019 Cuma 13:16

Buca da bir taksi durağına girmek için 100 bin lira hava parası istendiği doğru mu? Varsa böyle şeyler bunu kim belirliyor ve paranın yasal bir hükmü var mı ?

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kredi kartı ile kurban kesilir mi? Müftü yanıtladı!
İstanbul Müftüsü Maşalı, ''Faize yol açmadığı sürece kredi kartıyla kurban ...
İnternette indirme hızı yüzde 28,5 arttı
Dünyada ortalama genişbant indirme hızı, haziranda 2018'in aynı dönemine ...
Ölüm yolculuğu İzmir'de son buldu
 İzmir'in Dikili ilçesinde yasa dışı yollardan yurt dışına geçmek isteyen 7'si ...
 
Kredi çekmek isterken, kendini cezaevinde buldu
Antalya'da beden öğretmeni Özgür Fırat (38), kredi başvurusu yapmak isterken ...
Alaçatı Havalimanı'nın projesi revize edilecek
İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi'nde yapılması planlanan 'Ekrem ...
Leyla'nın ölümünün kapatılması için aşiret kararı alınmış!
Ağrı'da, Leyla Aydemir'in (4) geçen yıl kaybolduktan 18 gün sonra cansız ...
 
Dokuz Eylül'den AYM kararı için flaş açıklama!
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörülüğü, Anayasa Mahkemesi'nin Barış İçin ...
'Uzayda da ülkemizin hak ve menfaatlerini koruyacağız'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye Uzay Ajansı sayesinde ...
İzmir'de FETÖ operasyonu: 18 gözaltı
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda aralarında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva