HABERLER>GÜNCEL
2 Ağustos 2019 Cuma - 11:09

Kredi çekmek isterken, kendini cezaevinde buldu

Antalya'da beden öğretmeni Özgür Fırat (38), kredi başvurusu yapmak isterken dolandırıcıların tuzağına düştü. Banka görevlisi zannettiği kişiye bilgilerini veren Fırat, 3 yıl sonra nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanmasıyla mesleğinden de oldu. 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilen Fırat, bir haftalığına izinli çıktığı cezaevine pazar günü teslim olacak.

Kredi çekmek isterken, kendini cezaevinde buldu

Antalya'da beden eğitimi öğretmeni Özgür Fırat, 2016 yılında devlet okulunda beden eğitimi öğretmenliği yaptığı sırada özel bir bankaya kredi başvurusu yaptığını söyledi. Fırat, bankadan aradığını belirten kişinin, kredinin çıkabilmesi için kredi puanının artırılması gerektiğini söylediğini belirterek, “Bankadan aradığını söyleyen kişi, puan artırımı için hesabıma birkaç defa para geleceğini, bu paraların yine kendilerince çekileceğini söyledi. Hesap bilgilerimi bu kişiyle paylaştım. 3 defa hesabıma para geldi ve sonrasında çekildi. 3 gün sonra bankanın genel müdürlüğünden arayan kişi, hesabımla ilgili şikayet olduğunu söyleyip, dolandırıldığımı belirtti. Hesabı kapatıp şikayetçi olmamı istediler. Hesabı kapatıp polise suç duyurusunda bulundum" dedi.

BANKA GÖREVLİSİ ZANNETTİĞİ KİŞİYE BİLGİLERİNİ VERDİ

Daha sonra Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdiğini dile getiren Özgür Fırat, olaydan 2 yıl sonra, hakkında Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını öğrendiğini söyledi. 'Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık' suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını aktaran Fırat, suçlamayı ve yaşananları iddianameden öğrendiğini kaydetti. İnternet sitesinden telefon satın almak isteyen K.H.'nın, telefonu sattığı iddia edilen Murat A.'nın hesap numarasına parayı gönderdiğini, telefonun gelmemesi üzerine K.H.'nın şikayetçi olduğunu öğrendiğini kaydeden Fırat, “Telefonu satacağını belirtip K.H.'yı dolandıran kişiler, benim hesap numaramı kullanmış. Hiçbir şekilde içinde bulunmadığım olay nedeniyle mağdur oldum. Hesabımı kullanan kişilerin, kredi başvurusu sırasında beni arayıp bilgilerimi alan kişiler olduğunu düşünüyorum. Ayrıca mağdur kişi benden değil, telefon dolandırıcılarından şikayetçi olmuş" diye konuştu.

'EMNİYET VE BANKA CEZA ALMAMA NEDEN OLDU'

Memur olduğu için davaya Antalya'da katılmak için başvuru yaptığını dile getiren Fırat, evrakın okula gelmesi için mahkemeye başvurduğunu anlattı. Dava süresince sadece bir kez Antalya Adliyesi'ne imza için gittiğini dile getiren Fırat, 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildiğini öğrenince şoke olduğunu söyledi. 68 gündür tutuklu olduğunu, cezaevinden bir haftalık izin alıp çıktığını aktaran Fırat, “Dava sürecinde mahkeme ve savcı yüzü görmedim. Mahkeme, dava sürerken Antalya Emniyeti'ne, benim suç duyurum olup olmadığını sormuş. Emniyet olmadığına yönelik mahkemeye bilgi vermiş. Halbuki ben olayı öğrendikten hemen sonra şikayet için emniyete gitmiştim. Mahkeme ayrıca ilgili bankaya beni arayıp aramadıklarını sormuş. Banka da olumsuz yanıt vermiş. Telefon kayıtlarıma bakılsaydı, bankanın beni aradığı görülecekti. Emniyet ve banka, 3 yıl 4 ay hapis cezası almama neden oldu" dedi.

'YOK' DEDİĞİ BAŞVURUYU YİNE EMNİYET VERDİ

Mahkeme kararının eline ulaşmadığını, bu nedenle itiraz hakkı süresinin de dolduğunu belirten Fırat, okula giderken bir anda kendini cezaevinde bulduğunu söyledi. Özgür Fırat, hesabına giren çıkan paranın 2 bin 463 lira gibi bir meblağ olduğunu, bu para nedeniyle hayatının zehir olduğunu vurguladı. Fırat, “Babam, emniyetin yok dediği suç duyurumu yine emniyetten almış. Yeniden yargılanma istedim. Aynı mahkeme bünyesinde başka bir heyet oluşturuldu, ama önceki kararı kopyalamışlar. Emniyete yazıyı bile sormamışlar. Hak ihlali var, Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağım. 9 yıllık öğretmenim, 2 başarı belgem var. 1 yıl daha cezaevinde kalacağım. Yaşadıklarım şaka gibi. Öğretmenliğim de gitti" diye konuştu.

Cezaevinden izinli çıkan Özgür Fırat, pazar günü yeniden cezaevine dönecek.(DHA)

 
CHP'li Kılıç: Şirince'de ağaçların kesilmesine izin vermeyeceğiz!
 
AYM'den 'nöbet ücreti' kararı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Limon mavi 4 Ağustos 2019 Pazar 11:38

Bayan öğretmene attığın iftirayı böyle ödetir yaradan,bin beter ol inşallah.

Yorumu oyla      4      6  
TC misafir 2 Ağustos 2019 Cuma 11:57

Adalet sisteminin amacı ne? Bu ne saçmalıktır? nasıl bir insanın hayatı bu kadar kolay karartılabiliyor? Bu iddialar doğruysa hakim ve savcının derhal görevinden alınması ve hatta haklarında soruşturma açılması gerekir. Torpilli atanan hakim ve savcıların meyveleri bunlar.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatı Havalimanı'nın projesi revize edilecek
İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi'nde yapılması planlanan 'Ekrem ...
Leyla'nın ölümünün kapatılması için aşiret kararı alınmış!
Ağrı'da, Leyla Aydemir'in (4) geçen yıl kaybolduktan 18 gün sonra cansız ...
Dokuz Eylül'den AYM kararı için flaş açıklama!
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörülüğü, Anayasa Mahkemesi'nin Barış İçin ...
 
'Uzayda da ülkemizin hak ve menfaatlerini koruyacağız'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye Uzay Ajansı sayesinde ...
İzmir'de FETÖ operasyonu: 18 gözaltı
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda aralarında ...
Pençe Harekatı'nda teröristlere bir büyük darbe daha
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Harekâtı ile koordineli olarak, Irak kuzeyi ...
 
Mahkeme komşuya selamı yasakladı
Semiha T., şiddet ve hakaret gördüğü iddiasıyla 15 komşusu hakkında 3 ...
Şırnak'ta 2 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığınca iç güvenlik operasyonları kapsamında Şırnak'ın Uludere ...
Mehmet KARABEL yazdı... Eşini makam otosuna bindirmeyen başkanlar vardı bi’vakitler!
Mehmet KARABEL yazdı... Eşini makam otosuna bindirmeyen başkanlar vardı bi’vakitler!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva