HABERLER>GÜNCEL
9 Haziran 2017 Cuma - 22:48

Basın Enformasyon Müdürlüğü'nden 155.yıl kutlaması

BYEGM İzmir İl Müdürlüğü, Türkiye'de 1862 yılında Matbuat Müdürlüğü olarak kurulan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün kuruluşu için kutlama yazısı yayınladı.

Basın Enformasyon Müdürlüğü nden 155.yıl kutlaması

BYEGM İzmir İl Müdürlüğü, Türkiye'de 1862 yılında Matbuat Müdürlüğü olarak kurulan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün kuruluşu için kutlama yazısı yayınladı.

Açıklamada şunlara yer verildi:

"1862 yılında Matbuat Müdürlüğü olarak yola çıkan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)’nin kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.

Bir asra dayanan kurumsal hafızasıyla Cumhuriyetin en köklü ve öncü kurumlarından biri olan BYEGM, basın tarihimizin de en yakın tanıklarından biridir.

Büyüyen ve gelişen Türkiye vizyonundan hareketle,  dünyada ve medyada yaşanan gelişmelere bağlı olarak her geçen gün kendini yenileyen, Türkiye’nin referans kurumlarından Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, gerçekleştirdiği hizmet ve faaliyetleri ile Dünyayı izlemeye, Türkiye’yi anlatmaya devam ediyor. 

1862 yılında Maârif-i Umumiye Nezaretine bağlı olarak Matbuat Müdürlüğü adı ile kurulan, 7 Haziran 1920’de "Matbuat ve İstihbarat Müdüriyeti Umumisi" ve 1984’te Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü adını alan BYEGM, ülkemizin uluslararası saygınlığını artırma ve küresel düzeyde gerçekçi bir Türkiye algısı oluşturma misyonuyla faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor.

Merkez teşkilatı, 19 il müdürlüğü, yurtdışındaki 39 basın müşavirliğiyle BYEGM, dünyadaki gelişmelerin karar vericilere zamanında ve doğru şekilde yansıtılması, yerli ve uluslararası basın mensuplarının çalışabilmeleri için uygun ortam oluşturulması ile Türkiye’nin uluslararası alandaki konumunun güçlendirilmesi yolunda dinamik kadrosuyla çalışmalar yürütüyor.

Türkiye’nin tanıtımında önemli bir rolü olan BYEGM ayrıca Türk Basınının güçlenmesinde de merkezi bir konumda. Yerli ve uluslararası basın mensuplarının işlerini kolaylaştırmak için basın kartı düzenlemesi, akreditasyon ve mihmandarlık hizmetleri gerçekleştiren Genel Müdürlük, yerel medyanın güçlendirilmesi için eğitim seminerleri, bilgilendirme toplantıları ve basın özendirme yarışmaları düzenliyor. Kamu kurumları arasında dijital iletişimde ilk sıralarda yer alan BYEGM, etkin sosyal medya hesapları ve 4 dilde internet yayıncılığı ile Türkiye’nin tanıtımı ve kamuoyunun bilgilendirilmesinde önemli rol üstleniyor.

6 dilde Türkçe haber tercümesi ile Türkiye ile ilgili önemli haberleri uluslararası kamuoyuna duyuran BYEGM, günün her saati dünya basınını takip ederek, Türkiye’yi ilgilendiren konularda çıkan haberleri 32 dilden Türkçeye tercüme ediyor. Küresel düzeyde gerçekçi bir Türkiye tasavvuru oluşturmak için Afrika’dan Amerika’ya, Ortadoğu’dan Balkanlara dünyanın dört bir yanından gazeteci heyetlerini Türkiye’de ağırlayan BYEGM, düzenlediği medya buluşmaları, seminer ve forumlarla uluslararası işbirliği mekanizmalarını hayata geçiriyor.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü bugün de Türkiye’nin etkin bir şekilde tanıtılması, Dünya genelinde doğru bir Türkiye algısının oluşturulması, ülkemizin iletişim stratejisinin oluşturulmasına katkı sunmaya, dünyayı izlemeye ve Türkiye’yi anlatmaya devam ediyor."

 
'Katarlı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız'
 
AVM'den düşen cam 2 kişiyi yaraladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de iki ilçede zehir tacirlerine darbe!
İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonlarda 178 gram esrarla ...
Emniyet müdürlüğüne roketatarlı saldırı!
Van'da PKK'lı teröristlerce Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatarlı saldırı düzenlendi.
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde FETÖ'den 14 tutuklama
İzmir'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi'ne ...
 
Dink cinayeti davasında Nedim Şener tanık olarak dinlenildi
Eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ve Coşgun Çakar ...
Şırnak'tan kara haber: 2 şehit!
Şırnak'ta teröristlerin üs bölgesine yaptığı silahlı saldırıda, 2 asker ...
FETÖ davalarında kimse bu kadar ileri gitmemişti!
Tuğamiral Sinan Sürer yaptığı savunmada bu kadarına pes dedirtti. Fotoğraflarda ...
 
Emekli asker önce 2 yaşındaki oğlunu öldürdü sonra...
Eskişehir'de 2 yaşındaki oğlunu silahla öldüren emekli asker intihar etti.
Macron Erdoğan'dan istemişti: Fransız gazeteci sınır dışı edildi
Brüksel'de yapılan NATO zirvesinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ...
Alaattin Çakıcı'nın adamlarına operasyon
Yeraltı dünyasının ünlü ismi Alaattin Çakıcı'nın Kırıkkale F Tipi Cezaevine ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva