HABERLER>POLİTİKA
19 Nisan 2016 Salı - 11:41

Başbakan Davutoğlu: Kapılarımız açık kalacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi'na hitaben yaptığı konuşmasında mültecilere yönelik açık kapı politikasının devam edeceğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu: Kapılarımız açık kalacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Strasbourg'da  resmi temaslarda bulunuyor.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt ile görüşen Davutoğlu, şu sıralar AKPM Genel Kurulu'na hitap ediyor.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kültürleri ve coğrafyaları üzerinden bi insanları ayrı tutamayız. Terör karşısında yek vücut olmalıyız. Bugün Avrupa tarihinin en büyük göç dalgasıyla karşı karşıya. Bu göç üzerinden bütün Avrupa'yı yeni bir sınavla karşı karşıya bırakıyor. 

Türkiye dünyada en fazla mülteci ağırlayan ülkedir. Tek bir mülteci karşıtı gösteri toplumda egemen olmadı. Savaştan, baskıdan kaçanlara el uzatmak tüm insanlığın ortak sorunudur. 

Bizim, mazlumlara, masumlara kapımız açıktır, ülkemiz açıktır ama en önemlisi yüreğimiz ardına kadar açıktır ve açık kalacaktır. Önümüzdeki dönemde de bu insani tutumu sürdüreceğiz.

Göçmenlere ev sahipliği yaptığımız süre boyunca en ufak bir yabancı düşmanlığı yaşanmamıştır. Avrupa'daki kötü uygulamaları yadırgadığımı da buradan ifade etmek isterim.

Hepimiz kayıp nesillerin farkına varmalıyız. Sığınmacı çocuklar için acil dersliklere ihtiyaç var. Aldığımız uluslararası  katkı yarım milyar doları bile bulmamaktadır.

Dostlarımız maalesef külfet paylaşımında gereken sorumluluğu üstlenmemiş, bölge ülkeleri yalnız bırakılmıştır. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum, Suriyeli kardeşlerimiz için yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan, takdir edilmek için bahsetmedim ve buraya da takdir edilmek için gelmedim.

Biz sadece sorunun ciddiyeti, boyutları ve külfet paylaşımının önemine dikkat çekmek için bunları uluslararası kamuoyuyla paylaşıyoruz. 

AB ile vardığımız mutabakat uygulanabilirse göç ile ilgili önemli bir aşama kaydedilecektir. Ama kalıcı çözüm için sorunun ortadan kaldırılması gerekir. Kitlesel göç dalgalarını önleyebilmek için bu insanların ülkelerinde kalmalarını sağlamak gereklidir.

Terörü herhangi bir din veya etnik grupla ilişkilendirmek tamamen yanlıştır ve bu tam aksine teröristlerin amaçlarına hizmet etmektedir. Özellikle de terörün İslam ile yan yana zikredilmesini şiddetle kınıyoruz.

DAEŞ ile etkili mücadele için Suriye'de ihtilafın bir an önce sona erdirilmesi gerekmektedir. İhtilafı sona erdirmek için Suriyelilerin kendilerini tam anlamıyla özgürce ifade edebileceği yeni bir anayasa, adil ve hür seçimleri sağlayacak gerçek bir siyasi geçiş olmalıdır. Bunun Esad rejimi Şam'da oturmaya devam ettiği müddetçe mümkün olmayacağı da çok açıktır.

Kızılay'da, Ankara'nın göbeğinde otobüs beklemekte olan ve akşam barış içinde ailesine kavuşmak isteyen gençleri, çocukları, torunlarına kavuşmak isteyen yaşlıları canlı bomba ihtiva eden bir arabayla kendisini patlatarak katledenleri, DEAŞ'ın teröründen ayırt edip, onları insancıl bir örgüt gibi gösterme çabalarına karşı insanlık adına buradan haykırıyorum, terör terördür ve kim yaparsa yapsın, hepimiz omuz omuza durmadıkça terörle başa çıkamayız.

Bu saldırıları yapanlar belliyken ve o belgeler bütün dünyaya ifşa edilmişken, PKK ya da PYD'yi meşrulaştırma çabaları DEAŞ'ı meşrulaştırma çabalarından farklı değildir. PKK veya YPG, PYD için Avrupa'nın ortasındapara toplama kampanyaları ve propaganda toplantıları düzenlenirken ve bunlar silahla takviye edilirken, terörle mücadele konusundaki dayanışma mesajlarının anlamı kalmamaktadır. DEAŞ'ın Avrupa'daki faaliyetleri bizi ne kadar endişelendiriyorsa PKK'nın Avrupa'daki faaliyetleri de bizi ve sizleri o kadar endişelendirmelidir." (ntv)

 
İzmir’deki korkunç infazda ‘1 numaralı şüpheli’ aranıyor!
 
İzmir’de 3 sendikacıya ‘Erdoğan’a hakaret’ten beraat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den HDP'ye salvo, Akşener'e yanıt!
MHP Lideri Bahçeli, ''Teröristlerin namlusunu temizleyen, hain saldırılarını ...
Flaş! MHP'de kongre tarihi belli oldu
MHP'de olağanüstü kongre, 15 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak. Yeri sonra ...
Kalkan’dan Karabağlar’a aşevi müjdesi
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, Karabağlar Kaymakamlığı Sosyal ...
 
Oğan’dan çarpıcı ‘Genel Merkez’ iddiası!
Almanya’da katıldığı bir toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Adayı Dr. ...
Akşener oran verdi: Yaptırdığım anketlere göre…
Meral Akşener MHP’nin başına geçmesi durumunda partinin oy çıtasının ne ...
Çavuşoğlu: AB sözünde durmazsa...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sığınmacı anlaşması konusunda yaptığı açıklamada, ...
 
AK Parti'de bina davası: Görüntüler ortaya çıktı, başkan konuştu!
AK Parti Bayraklı İlçe’nin davalık olan eski binasından ilk görüntüler ...
Kurtulmuş'tan 'yeni çözüm süreci' açıklaması
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu ...
CHP Meclis'te 23 Nisan resepsiyonu yapacak
Meclis'te 23 Nisan resepsiyonu bu yıl yapılmayacak ama CHP alternatif ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva