HABERLER>GÜNCEL
18 Ekim 2016 Salı - 08:47

Baro Başkanı Özcan zaferi anlattı: 5 değil 28 grup daha çıksa…

Baro Başkanlığına ikince kez seçilerek güven tazeleyen Özcan, olağan genel kurulu değerlendirdi. Özcan gelecek dönem için flaş bir yoruma imza attı: Bu çalışmalara devam edersek gelecek dönemde 5 değil 28 gurup daha çıksa farkı katlayarak gideceğiz…

Baro Başkanı Özcan zaferi anlattı: 5 değil 28 grup daha çıksa…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Barosu’nun 2016 - 2018 yılı Olağan Genel Kurulu’nda 4 grup ve 5 adayın yarıştığı seçimde zafer, mevcut başkan Aydın Özcan'ın oldu.

Mevcut yönetimin üçe bölündüğü seçimlerde avukatlar Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayları Mevcut Baro Başkanı Aydın Özcan ve Mehmet Kozan’ın başını çektiği iki liste, Çağdaş Avukatların adayı Cemal Nedret Erdem, Bağımsız Yargı Grubu’nun adayı Ahmet Dokucu ve Başkan Aydın Özcan’a desteğini çekerek kendi adayını Ergun Sakızlı olarak belirleyen Milliyetçi Avukatlar arasında tercih yaptı.

Kurulan 21 sandığın tümünden birinci çıkarak güven tazeleyen Özcan Egedesonsöz’e seçim değerlendirmesinde bulundu.

TEYİT ETTİLER
Özcan, “Zaferle sonuçlanan bir seçim oldu. Çok adaylı bir seçimdi, yönetim kurulumuzun üçe bölünmesine rağmen en yakın rakibimize 650 oy fark attık. Oy veren, vermeyen meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum.  2 yıllık görev süremizde meslektaş odaklı bir baroyu yarattık demiştik. Meslektaşlarımız verdikleri destekle bunu teyit ettiler” dedi.

2 BİNİN ÜZERİNDE OY BEKLİYORDUM
“Ben daha güzel bir sonuç bekliyordum” diyerek konuşmasına devam eden Özcan,  “2 binin üzerinde oy bekliyordum. Ama yine çok verimli oldu. Meslektaşların biraz da kafası karıştı. Her türlü iyi hava koşullarına rağmen seçime gelmeyen 2 bin 200 civarında meslektaşımız oldu. Eğer onlarda gelseydi farkımız binlerin üzerine çıkardı. Sağlık sebebi ve şehir dışında olanlar mazeret bildirdiler. Katılım daha iyi olabilirdi. Maalesef gönlü bizde olup da sandığa gelmeyenlerin oranı yüzde 90… Ama yine de memnunuz. Baroyu yine ortak akılla ve meslektaş odaklı olarak, baro avukat içindir anlayışını sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

ÖZELLİKLE GENÇLER…
Özcan kendisine en çok desteğin gençlerden geldiğini vurgularken, “Tüm sandıklardan birinci çıktık. Özellikle genç meslektaşlarımızın olduğu sandıklardan fark atarak çıktık. Onlara vermiş olduğumuz desteğin ve projelerin karşılığını aldık. Seçimden önce söylediğim gibi İzmir Barosu’nu uluslar arası bir baro, meslektaşlarımızı da uluslar arası bir avukat yapacağız. Bu konuda çok iddialıyız. Özellikle genç meslektaşlarımızı meslek içi eğitim çalışmalarıyla yetiştireceğiz. Baroda yüksek lisans programını hayata geçireceğiz. Mesleki sorumluluk sigortasından herkesin yararlanmasını sağlayacağız” dedi.

PROJELERİ YOKTU
Rakip başkan adaylarının durumuna da değinen Özcan, “Performanslarına göre oy alsalardı daha az oy almaları lazımdı. İyi değillerdi. Projeleri yoktu. Bizim projelerimizin olduğunu gördük. Bizim projelerimizi devam ettireceklerine dair açıklamalar yaptılar. Cübbe sorunu olmadığı halde cübbe sorunu var dediler” diye konuştu.

GELECEK DÖNEME YEŞİL IŞIK: 5 DEĞİL 28 ÇIKSA…
Özcan olağan genel kurulun çok adaylı bir yarışa sahne olması karşısında konuşurken, gelecek dönem için adaylığa yeşil ışık yaktı ve “Baroda kemik yapılar var. Çağdaş Gurubun, Bağımsız Gurubun bir kemik yapısı var. MHP gurubu ilk kez seçimlere katıldı, onların da bir siyasi yapısı var. Bazı arkadaşlar bizden memnun olsalar da ideolojik davranıyorlar. Bizim projelerimizden etkilenen diğer guruplardan arkadaşların da oyunu aldık. Belirleyici oldu. Meslektaşlarımıza yaptığımız icraatların karşılığını aldık. Bu ölçü olsaydı daha çok oy almamız lazımdı. Böyle bir ortamda 650 fark çok önemli… Bu çalışmalara devam edersek gelecek dönemde 5 değil 28 gurup daha çıksa farkı katlayarak gideceğiz” dedi.

BELKİ DAHA FAZLA FARK ATACAKTIK
Seçim öncesinde kendi gurubu içinde yaşadığı ön seçim krizine de değinen Özcan, “Normalde 2 dönem kuralı var üçüncü dönem aday olmak istenirse işte o zaman ön seçim yapılmalı. 2 dönem zaten seçilmiş baro başkanının hakkı olan bir şeydir. Çünkü ilk dönem ancak baroyu tanıyorsunuz. Benim karşı çıktığım buydu. Bir de ön seçimi yapabilmeniz için iktidarda olan guruptan organlara seçilenler o gurubun yürütme kurulu olur. Bu ön seçim isteyenler bunu tanımadılar.3 kişi çıktı kendimizi yürütme ilan ediyoruz dediler. Bu hukuksuzluktur. Cumhuriyetçi Avukatlar Genel Kurulu’na yeni bir yürütme kurulu seçilsin diye oylama yapabilirledir. Bunu yapmadılar. Etik dışı davrandılar. Algı yarattılar. Bunlara rağmen Aydın Özcan 650 fark attı. Belki daha fazla oy farkı atacaktık. Dün dündür bugün bugündür mantığıyla yürümemek lazım. Bizim hangi mantıkla yürüdüğümüz açıktır” ifadelerini kullandı.

 
Egeli ihracatçılardan Coldiretti’ye ‘incir’ tepkisi: Mesnetsiz!
 
Halep'te mucize: Bombanın yıktığı binadan...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan Tufan 18 Ekim 2016 Salı 21:23

başarılarınızın devamını dileriz. hep yanında olacağız

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Geri kabul' Ege'de ölümlerin önünü kesti!
Dünyanın en büyük insanlık dramlarından birinin çözümü için milyonlarca ...
Flaş! İzmir'de 2 hakim ve 2 savcıya FETÖ'den tutuklama
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir'de ...
Bülent Keneş hakkında yakalama kararı
Kapatılan Today’s Zaman gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Keneş, ...
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından 5 kişi tutuklandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında ...
Tunceli'de operasyon: 10 terörist etkisiz hale getirildi
Tunceli'de yürütülen operasyonda terör örgütü PKK üyesi 10 teröristin ...
Flaş! Başkent'te gösteri ve yürüyüş yasağı
Ankara Valiliği tarafından umuma açık alanlarda toplantı, gösteri ve yürüyüşlere ...
 
Doların ateşi düşmüyor: O sınırı da aştı!
Musul operasyonu ve Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklentilerinin ...
6 AYM çalışanı FETÖ'den tutuklandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, ...
İzmir'de FETÖ elebaşının kardeşini savunacak avukat bulunamadı
İzmir'de 16 gündür gözaltında tutulan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kardeşi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva