HABERLER>GÜNCEL
27 Ocak 2013 Pazar - 13:25

Bankada felç eden sandalyeye 300 bin lira tazminat istemi

Manisa’da işlem yapmak için gittiği banka şubesinde oturduğu sandalyenin ayakları yamulunca kırılınca, düşüp başını yere çarpması sonucu felç olan eczacı 60 yaşındaki Erdal Tunca, avukatı Çağlar Sun aracılığıyla bankaya 300 bin liralık tazminat davası açtı.

Bankada felç eden sandalyeye 300 bin lira tazminat istemi

MANİSA - Olay, geçen yıl 18 Aralık’ta, Mehmetçik Caddesi’ndeki bir banka şubesinde meydana geldi. İki çocuk babası, eczacı Erdal Tunca, işlem yaptırmak için bankaya gitti. Sırasının gelmesini bekleyen Tunca, bireysel işlem görevlisinin bulunduğu bölüme giderek oradaki bir sandalyeye oturdu. Ayakları yamulan sandalyeden dengesini kaybederek düşen Tunca başını yere çaptı.
 
 Önce olayın sıcaklığıyla ağrısını tam olarak hissetmeyen Erdal Tunca, bankadaki işlemini bitirdikten sonra yakındaki eczanesine yürümek için dışarı çıkmak istedi. Yürümekte zorlanan Tunca, eczane çalışanlarını telefonla arayıp arabayla gelip kendisini almalarını istedi.
 
7 SAATLİK AMELİYAT GEÇİRDİ, FELÇ OLDU
Eczaneye götürülen Tunca’nın kısa bir süre sonra belden aşağısı hissizleşti, hareketlerinde ciddi kısıtlamalar yaşandı. Acısı gittikçe artan Tunca, ambulansla önce Manisa Devlet Hastanesi’ne oradan da Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı. Tetkikler sonrası Tunca, acil olarak ameliyata alındı. Yaklaşık 7 saatlik ameliyatın ardından Tunca, beyin cerrahisi yoğun bakım servisine alındı. Tunca, düşme sonucu omuriliğinin kırılması ve sinirlerinin zarar görmesi nedeniyle felç oldu.
 
Evde yatağa mahkum olan Tunca, avukatı Çağlar Sun aracılığıyla hukuk mücadelesine başladı. Avukat Çağlar Sun, müvekkilinin felç kalmasına neden olan olayın meydana geldiği banka şubesinde keşif yapılması için Manisa Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. 2’inci Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi, dilekçeyi inceleyip olay yerinde bilirkişi ile birlikte keşif yapılmasına karar verdi.
 
BİLİRKİŞİ SANDALYEDE KUSUR BULDU
Bankaya giden hakim, bilirkişi ve avukat Çağlar Sun, güvenlik kamerasında Tunca’nın düşme anını izledi. Banka müdürü keşif sırasında, bu olayın ilk değil üçüncü kez olduğunu dile getirdi. Bunun üzerine hakim ve bilirkişi depoda saklanan Erdal Tunca’nın düştüğü sandalye ile diğer sandelyelerin fotoğrafını çektirdi. Bilirkişi Murat Atar, hazırladığı raporu, mahkemeye gönderdi. Atar, raporunda şöyle dedi: "Kamera görüntülerinde düşen kişi bir yandan diğer yana giderken görülmekte. Bu kişi müşteri temsilcisi için ayrılan cam bölmenin bulunduğu yerdeki sandalyeye kendini biraz kontrolsüz şekilde bırakması sonucu sandalyenin bacakları eğrilmiştir. Sandalyenin dengesinin yük binmesi sonucu arka tarafa doğru bozulması sonucu bu kişi sırt üstü yere düşmüştür. Düşme esnasındada baş ve boyun bölgesi cam kabinin alt kenarında bulunan alüminyum profil çıkıntısına çarpmıştır. Sandalye metal yorgunluğu nedeniyle eğilmiş, üzerine oturan kişinin bu nedenlerden dolayı düşmesine neden olmuştur."
 
Bilirkişi Mural Atar raporuna, olayın meydana geldiği yer ile kırık sandalye ve diğer olayların yaşandığı sandalyelerin fotoğraflarını da ekledi.
 
TAZMİNAT TEDAVİDE KULLANILACAK

Avukat Çağlar Sun, raporun mahkemeye ulaşmasının ardından yatağa bağımlı müvekkili Erdal Tunca adına, olayın yaşandığı banka şubesine aleyhine toplam 300 bin liralık maddi ve manevi tazminat istemiyle Manisa 2’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Sun, müvekkilinin bu olayın ardından normal yaşantısına dönemediğini, 45 güne yakındır yatağa mahkum olduğunu, iki kez ameliyat geçirdiğini söyledi. Avukat Çağlar Sun, "Müvekillimin eski durumuna gelmesi biraz zaman alacak. Bu olay nedeniyle, hem işinden hem de sevdiklerinden mahrum kaldı. Bu tür yerlerin böyle güçsüz sandalyeler kullanmaması lazım. Müvekkil kazanacağı tazminatı tedavisinde kullanacaktır" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli avukata 700 bin liralık senet şoku!
İzmir barosunda görevli Avukat Özlem Öztürk, kendisine tebliğ edilen 700 ...
Kara kış İzmir’in çiçeğini soldurdu!
İzmir’de son günlerde etkili olan yağmur, dolu ve şiddetli rüzgar çiçek ...
3 avcı gölette kayboldu!
Tekirdağ’da ördek avlamak için gölete giden 6 kişiden üçü, teknelerinin ...
 
Apartman korkuluklarında korkunç son!
İzmir’in Bornova İlçesi'nde, psikolojik sorunlarının bulunduğu belirtilen ...
Selen Katırcıoğlu da serbest
İstanbul narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda dün gözaltına alınan ...
İzmir’de yağmur sonrası evler yine su altında!
İzmir’de iki gündür aralıklarla süren sağanak yağmur nedeniyle zemin katlarda ...
 
İzmir’de film gibi kurtarma operasyonu
İzmir’in Bergama İlçesi’nde, taşan Bakırçay Nehri’nin kenarındaki besi ...
Meclis’e ulaşan rapordan: Hizbullah parti kuruyor!
Kanlı terör örgütü Hizbullah partileşme sürecine girdi. TBMM’ye ulaşan ...
6 yaşında kazara ağabey katili oldu
Yozgat'da babasına ait av tüfeğiyle oynayan 6 yaşındaki çocuk, yanlışlıkla ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva