HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2013 Cumartesi - 14:43

‘Balkan’ çatlağı büyüyor: Sait’e karşı duruş da bölündü

9 dernek imzalı ‘Sait bizi tehdit etti’ bildirisi yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Bazı dernekler, ‘Bizim imzamız yok’ derken, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait de ‘özür’ kartını çıkardı.

‘Balkan’ çatlağı büyüyor: Sait’e karşı duruş da bölündü

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu’nun kendisine bağlı dokuz derneğin adını da vererek AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait hakkında açıklamalar yapması ortalığı karıştırdı.

Sait hakkında ağır ithamların yer aldığı bildiride adı yer alan bazı dernekler “Haberimiz yoktu” açıklaması yaparken Sait ise, “Beni yıpratmaya çalışıyorlar. CHP’nin arka bahçesi olmuş yapılara asla taviz vermeyeceğim” dedi. Sait, adı geçen derneklerin tabela derneği olduğunu da söyledi.
 
MANİSA: HABERİMİZ YOK
Bildiriye, federasyon çatısı altında bulunan Manisa’daki göçmen derneğinden de tepki geldi. Manisa Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Kader kendilerinin böyle bir çalışmadan haberinin olmadığını söyledi. Federasyon Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu’nun fevri hareket ettiğini anlatan Kader, “Bizim milletvekili Rıfat Sait ile problemimiz yok. Kendisini 25-30 yıldır tanırım. Kesinlikle bir baskı falan da yapmadı. Seçimlerde Manisa’ya geldiğinde bize dayatma ya da bir zorlama girişiminde bulunmadı. Zaten böyle bir şeyi yapmaz” dedi.

Pehlivanoğlu’nun kararı nasıl aldığını bilmediğini söyleyen Kader, “Biz federasyon bünyesinde bulunabiliriz ama bir kere bile bu konuyla ilgili toplantı yapmadık. Bir araya gelmediğimiz meselede nasıl karar alınır anlamakta zorlanıyorum. Ben dernek başkanı olarak yönetime sormadan bir işlem yapamam. Pehlivanoğlu’nun da açıklama yapmadan önce bize sorması, danışması gerekirdi. Başkanlığın bu kadar geniş yetkili olduğunu düşünmüyorum. Bu açıklamaları kabul etmem mümkün değildir” diye konuştu.
 
DESTEK VE ELEŞTİRİ
Pehlivanoğlu’nun yaptığı açıklamada ismi bulunan diğer bir dernek İzmir Makedonya Göçmenleri Birleştirme ve Dayanışma Derneği’nden de hem destek hem eleştiri geldi. Dernek Başkanı Nejat Yılmaz, “Biz bir araya gelmedik. Bildiride imzası bulunan başkanlar içinde 5-6 aydır görüşmediklerim var. Konudan haberim yok. Bana sadece ‘Rıfat Sait derneklere baskı yapıyor, kamu yararına çalışmadığımızı söyleyerek kapattırmak istiyor’ dediler. Ben de bunun olmayacağını ifade ettim. Ama toplantı falan da yapmadık. Tabi ki bu bildiriye katılmadığım anlamına gelmez. Ben yazılanların hepsine katılıyorum” dedi.


BASKI YAPIYOR
Dernek defterinin İçişleri Bakanlığı tarafından incelendiğini anlatan Yılmaz, bir sorunun tespit edilemediğini ifade etti. Yılmaz, “Rıfat Sait, yetki vermediğim dernek başkan yardımcım ile temasa geçiyor. Derneğin tek imza yetkilisi kişisi benim. Onun kişisel ilişkisi bizi bağlamaz. Rıfat Sait, acımasızca baskılar yaptı. Bulgaristan seçimleri sürecinde bizim yapacak bir şeyimiz olamaz. Derneğimizde her partiden insan var. Milletvekili olması sürecinde üzerinde büyük emeğimiz olan Sait’in tavırlarından rahatsızız. Kendisiyle bağımız yok” diye konuştu.
 
BASKI YAPMADIM
Hakkında bildiri hazırlanan ve dokuz derneğin eleştirdiği Milletvekili Rıfat Sait, kendisini savundu. Kesinlikle hiçbir dernek ve STK’ya baskı yapmadığını anlatan Sait, “Bir sivil toplum kuruluşunun yaşaması, var olması ve etkinlik yapması her şeyden önce demokrasi açısından çok önemlidir. Ben böyle bir şeyi nasıl yaparım. Derneği kapatmak, kapattırmak benim yetkimde olan şeyler değil. Bir dernek amaca hizmet etmiyorsa ilgili kurumlar zaten gerekeni yapar. Ama hiçbir zaman milletvekili olarak ‘şu derneği kapatın, inceleyin’ demedim. Bunu da asla yapmam” dedi.
 
ARKA BAHÇE BENZETMESİ
Kendisini eleştiren federasyon ve derneklerin amacının ‘yıpratma politikası’ olduğunu anlatan Sait, “Derneklerin çalışmalarına, görev alanlara ve amaçlarına bakın. Hepsi CHP’nin arka bahçesi olmuş. Siyaset yapıyorlar. Muhalif gördükleri için bana saldırıyorlar. Bulgaristan seçimleri sürecinde sayın başbakanımızın talimatı ile bir görev aldım. Onu da en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Bunu yaparken kesinlikle siyasi olarak bir tavrım yoktu. İnsanlar ile temas kurdum, onları davet ettim. Zaten tercihlerini yaptılar. Buna saygım sonsuz ama birileri beni yıpratmaya çalışıyor. Kesinlikle izin vermeyeceğim” dedi. Sait, kendisinden talepte bulunan herkesin işini halletmek için var gücüyle çalıştığını karşısına bildiri yayınlayarak çıkan dernek ve başkanların bile taleplerini yerine getirmeye devam edeceğini söyledi.



BENDEN ÖZÜR DİLEDİ
Sait, Bulgaristan seçimleri öncesinde Sarnıç’ta çalışma yaparken “Türkleri bölüyorsunuz” diyerek çıkış yapan Gaziemir Belediyesi çalışanı Ferdi Dereli’nin kendisinden özür dilediğini söyledi. Bal Göç Derneği Sarnıç Şube Başkanı Halim Garip’in açıklama yapmasına neden olan, bildiride de anlatılan Dereli’nin kendisine ‘o gün yanlış yaptım, sarhoştum. Bira içtiğim için kendime hakim olamadım’ dediğini ifade eden Sait, “Maalesef bazı genç arkadaşlarımız fevri davrandılar. O gün salonda da zaten kimse bir şey yapmadı. Salon dışında tartaklandığını söylediler. Ben polis değilim. Kimin salonun dışında neye maruz kaldığını takip edemem. Ben konuşmama devam ediyordum” dedi. Sait, ayrıca Dereli’nin kendisinden özür dilerken çekilen görüntüyü de paylaştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
M.YILDIRIM 18 Mayıs 2013 Cumartesi 23:24

SY DERNEK BŞ LARINA BİR SORUM VAR SY R.AİT VEKİL OLMADAN EVVEL BALKAN DERNEKLERİ BU KADAR GÜNDEME GELİYORMUYDU BUNU BİR KENDİ ARALARINDA DARTİŞSİNLAR SONUNDA SY VEKİLE BU ÇALIŞMALARDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDECEKLER İFTİRA ATACAKLARINA BUNU YAPSINLAR

Yorumu oyla      16      9  
M.YILDIRIM 18 Mayıs 2013 Cumartesi 20:45

bu pehlivan oğlu galiba gendini chp nın suyuna kenini fazlaca kaptırmış olacakki herkesin adına karar verebiliyor vede iftira atabiliyor daha evvelde söyledim gerçek balkaları temsil edenleri tenzih ederek burda bölgesine ülkesine vede milletine hizmet eden bir kişyi yıpratmaya yönelik bir çalışma var benim bildiyim nerneklet tarafsız olur

Yorumu oyla      16      14  
Bucalı Boşnak 18 Mayıs 2013 Cumartesi 16:00

Balkanlı ve İzmirli olarak iktidar partisinden milletvekili olan Rifat SAİT balkan camiasına renk katmış bütün STK ları hareketlendirmiş vede İzmir'in bir Balkanlı olmadan kazanılamayacağını bütün siyasi partilere göstermiştir.Kendisi 6.sıradan çıkarak ( bizim insanımız dedirten ) miletvekili olan vede onu yalnız bırakmayan Balkan camiasına teşekkürler.Eleştirilere herkes açık olmalı. Balkan Platformu yolun açık olsun.. .Tam Destek

Yorumu oyla      19      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Karabağlar’da Dikencik aday mı?
Detaylı bir açıklama yapan Aykut Dikencik merak edilen soruya yanıt verdi.
Günay ezber bozmaya devam ediyor: Bu kez de T.C. çıkışı
AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı’nın sivil toplum kuruluşları ve muhtarla ...
CHP Gaziemir'den Reyhanlı protestosu
Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir, Kadın ve Gençlik Kolları Hatay Reyhanlı’da ...
 
Denizli: Kadınlar akıl değil…
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, önümüzdeki yerel seçimlerin ...
Erdoğan O’nu yerine mi hazırlıyor?
Erdoğan’ın ABD heyetinde, AKP Genel Başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da bulunması dikkat çekti.
Obama'dan Erdoğan'a ‘Türk damgalı’ hediye
ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hediye olarak ...
 
Kerry’le kahvaltıda ‘Mavi Marmara’ sürprizi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Washington'da ABD Dışişleri Bakanı ...
Tüm detaylarıyla yeni ‘alkol’ yasası: 100 metre ve tesettür
İçkili yerlere 100 metre sınırı ve ‘tesettür’ getiren, alkol reklamlarını ...
Erdoğan’dan BM çıkışı: Sistemi bozuk
Başbakan Erdoğan, SETA Vakfı'nın düzenlediği konferansta bir konuşma yaptı. ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva