HABERLER>GÜNCEL
28 Ağustos 2017 Pazartesi - 11:24

Bakanlık uyardı! Yasağa uymayana 50 bin lira...

Çevre ve Şehircilik bakanlığı gelişi güzel yerlerde ve kapı önlerinde kurban kesenlerin ‘Alo 181’ hattına bildirilmesini istedi.

Bakanlık uyardı! Yasağa uymayana 50 bin lira...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı'nın yanı sıra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine sebep olabilecek faaliyetler denetlenecek. 

Veteriner, polis ve zabıtanın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı oluşturulan ekipler, Kurban Bayramı boyunca satış ve kesim yerlerinde denetim yapacak. Bakanlık, halktan da bu konuda duyarlı olmasını isterken, gelişi güzel yerlerde ve kapı önlerinde kurban kesip çevreyi kirletenlerin 'Alo 181' hatlı telefona ihbar edilmesini istedi. Kurban satışı ve kesimi, ilgili belediye tarafından gerekli alt ve üst yapının tesis edildiği veya ettirildiği yerlerde yapılacak, kurban atık ve artıkları belediyeler tarafından toplanacak.

EN AĞIR CEZA 50 BİN TL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerin gösterdiği yerlerin dışında kesim yapanlara 2 bin 872 sayılı Çevre Kanunu'nun 20'nci maddesi uyarınca 203 ile 50 bin 975 TL arasında para cezası kesileceğini bildirerek, şu uyarıda bulundu:

"Park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ve kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlara 203 TL, konutlarda atıkları toprağa veren her konut ve bağımsız bölüm için 1.267 TL, kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren işletmelere ise 50.975 TL idari para cezası uygulanacak."

KESİM YERLERİNDE BASINÇLI SU BULUNDURMA ZORUNLULUĞU

Bakanlığın uyarıları doğrultusunda büyükşehir ve ilçe belediyeleri de kurbanlık satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğini önleyici şu önlemleri alacak:

"Belediyeler, kurban alanlarında, su, elektrik, kanalizasyon veya fosseptik çukuru gibi altyapıları hazırlayacak.Kurban kesim yerlerinin dezenfekte edilebilir, sağlık ve temizlik şartlarına uygun mekanlardan seçilecek. Kesim yerlerinde tazyikli suyla yıkanma imkanı bulunacak. Kurbanlık hayvanlar, belediyelerden çalışma izni almış kesimhane ile komisyonların belirlediği kesim yerlerinde Kasaplık Belgesi veya Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kurslarından alınmış “Kurs Bitirme Belgesi” olanlar tarafından; köylerde ve belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde ise cadde, sokak ve parka bakmamak kaydıyla kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde ehil kişilerce kesilecek."

KESİM YERLERİ GÜNLÜK DEZENFEKTE EDİLECEK

Bakanlık tarafından yapılan uyarıda, kesim sonrası atıkların nasıl muhafaza edileceği ve kesim yerlerinin günlük olarak dezenfekte edileceğine dikkat çekilerek, şöyle denildi:

‘’Kesimden çıkan işkembe ve hayvan dışkıları gibi atıklar sızdırmaz, dayanıklı, yüksek yoğunluklu polietilen siyah torbalara 2/3 oranında konulacak. Gerektiğinde ikinci torba kullanılmalı, ağzı iyice kapatılıp bağlanacak ve sızdırmaz kapalı özel atık taşıma kamyonları ile belediye tarafından düzenli olarak bertaraf edilmek üzere alınacak. Biriken gübre, çöp ve sakatat ile diğer atıklar çevreye zarar vermeyecek şekilde üstü kapalı bir mahalde toplanıp ve daha sonra hijyenik şartlara uygun olarak izale, bertaraf ve tahliyesi sağlanecek. Her günün sonunda kesim yerleri dezenfekte edilecek. Kurban satış ve kesim yerlerinde ilçe belediyeleri yeterli miktarda atık taşıma araçları ve konteyner bulundurulacak. Kesim sonunda kesim mahalli kanlı ve kirlenmiş bir durumda bırakılmayıp, kan izi kalmayacak şekilde temizlenerek, kireçlenecek." (DHA)

 
İzmir’den yeni bir ‘İdil Biret’ doğuyor
 
Şırnak'ta saldırı: 3 işçi hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arşivden çıktı... 'Sesini çıkarırsan boğazını keserim'
Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz'ı otel odasında tabancayla vurarak öldürdükten ...
TEOG 2. nakil sonuçları açıklandı
Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas 2.nakil sonuçları http://meb.gov.tr adresinden duyuruldu.
Mehmet KARABEL yazdı... Nice 150 yıllara İzmir Belediyesi
Mehmet KARABEL yazdı... Nice 150 yıllara İzmir Belediyesi
 
Silahlar konuştu... FETÖ'de kanlı hesaplaşma!
İddiaya göre FETÖ’nün işadamlarından toplanan himmeti zimmetine geçirmekle ...
7 general ve amiral için süreç başladı ama...
Yüksek Askeri Şûra toplantısının hemen ardından, kendi istekleri doğrultusunda ...
Yunanistan'dan Türkiye'ye küstah suçlama
Midilli Belediye Başkanı Galinos'un Türkiye'den geçen göçmen sayısının ...
 
İzmir'de otomobilde hayatını kaybetmişti: Ölüm nedeni KPSS!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde park halindeki bir otomobilde ölü bulunan ...
MHP'den olaylı kongre! Sahne çökünce polis bariyer kurdu
Kahramamaraş'ta itiraz nedeniyle 2 kere iptal edilen MHP Olağan İl Kongresi'nin ...
Garsonlara kötü haber... Bahşiş varsa...
Garsonlara kötü haber geldi. Yargıtay, garsonların iş sözleşmesini etkileyecek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva