HABERLER>GÜNCEL
8 Mart 2018 Perşembe - 15:44

Bakanlık'tan yerli e-posta müjdesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, TÜBİTAK ile beraber yerli elektronik posta çalışmaları olduğunu belirterek, "Bunu da yakında açıklayacağız. Bilgilerin Türkiye'de kalması dışarıya gitmemesini istiyoruz" dedi.

Bakanlık tan yerli e-posta müjdesi!

Zerey, bakanlıkları ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), ICT Medya ve Harput Ajans iş birliğiyle Mavera Salonunda düzenlenen "2. Anadolu Bilişim Buluşmaları" programının açılışında, sorumluluklarında olan PTT'yi özellikle e-ticarette öncü bir teknoloji şirketi haline getirmeye çalıştıklarını söyledi. Galip Zerey, 2016 yılında dünyada 1 trilyon 860 milyar dolar olan global perakende e-ticaret hacminin, 2021 yılında 4 trilyon 480 milyar dolar olmasının beklendiğini kaydetti. 

Türkiye'de 2016 yılında her 5 kişiden birinin, 2017 yılında da her 4 kişiden birinin internet üzerinden alışveriş yaptığına işaret eden Zerey, şöyle konuştu: 

"Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından biri, 24 saatte 140 milyon liralık satış yapıyor. Bunun katlanarak artmasını bekliyoruz. 2013 yılında e-ticaretin cirosu 14 milyar lira. 2016 yılında bu rakam 68 miyar lira. 2017'de ise 80 milyar lira olan e-ticaretin yıllık cirosunun 2021 yılı hedefi 350 milyar lira. Bunun katlanarak büyümesini bekliyoruz ama fiber alt yapının yaygınlaşması lazım. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Her eve en az 100 megabit hızında fiber bağlantısı hedefimiz var. 2019 yılı sonuna kadar bu hedefleri gerçekleştireceğiz." 

'ULAK'IN SERİ ÜRETİMİ BAŞLADI'
Yerli yazılım ve yerli ürün konusuna çok büyük önem verdiklerini dile getiren Zerey, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1 Nisan 2016-1 Nisan 2017 arasında yerli ürün kullanım zorunluluğu mobil operatörlerde yüzde 30, 1 Nisan 2017-1 Nisan 2018 için en az yüzde 40, daha sonrası için yüzde 45 olacak. Ama ne yazık ki yerli ürün oranımız yüzde 3'ü bulmuyor. Bu alanda ciddi açığımız var. Çalışmalar devam ediyor. Yerli ürün baz istasyonu ULAK'ın seri üretimi ASELSAN tesislerinde başladı. Bir ay sonra teslimatlar yapılacak. İlk başta Anadolu'nun kırsal bölgelerine birinci fazda 398 ULAK baz istasyonu kurulacak. İkinci aşamada, kurulumları devam eden bin 472 ikinci faz evrensel hizmet baz istasyonunda da yerli ürün olarak 600 ULAK kullanılması planlandı. Yerli ürün önemli, özellikle yazılım tarafı. Donanım tarafında pek şansımız yok. Çok sayıda ürün yaparsanız ancak para kazanabiliyorsunuz, sürdürülebilir oluyor." 

E-DEVLET İÇİN SON TARİH 31 ARALIK 2018
Zerey, kamuda 2016 yılının ilk aylarından itibaren sayısallaşma çalışmalarının hızlandırıldığını, bakanlıklar ve kamu kurumlarının şu an itibarıyla elektronik ortama geçtiklerini belirterek, artık belge alışverişlerinin zarflarla, kağıtlarla değil, elektronik posta aracılığıyla yapıldığını, bu uygulamanın yakın tarihte belediyeler ve üniversiteleri de kapsayacağını vurguladı. Bakanlıklar ve kamu kurumlarındaki iş ve işlemlerin e-Devlet'e aktarılma işlemlerinin 30 Haziran 2018'e kadar tamamlanacağını ifade eden Zerey, ikinci aşamada ise 31 Aralık 2018'e kadar kamudan kamuya, kamudan iş dünyasına olan e-Devlet hizmetlerinin tamamının aktarılacağını bildirdi. 

Zerey, test çalışmaları devam eden PTT Messenger'in gerekli uygunluğa eriştikten sonra kamuda hızla yaygınlaştırılmasını planladıklarını, böylece bütün verilerin kamuda olacağını belirterek, "TÜBİTAK ile beraber yerli bir elektronik posta çalışmamız var. Bunu da yakında açıklayacağız. Bilgilerin Türkiye'de kalması, dışarıya gitmemesini istiyoruz." diye konuştu. Yarın sona erecek program kapsamında, e- ticaret, sayısal dönüşüm süreci, sayısallaşma çözümleri, sayısallaşan kentler gibi konularda çeşitli sunumlar yapılacak.(AA)

 
Açıklama geldi... 10 bin polis alınacak!
 
Pınar Karşıyaka hesap yapıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Açıklama geldi... 10 bin polis alınacak!
Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne, lisans ve ön lisans mezunu 10 bin öğrenci ...
Günün en iğrenç haberi! İzmir'e getirildi ve...
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, bakkala gitmek için geçen yılın ekim ...
Emrah Serbes, İzmir'de hakim karşısında... Gözyaşlarına boğuldu!
İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 14.00'te başlayan duruşmada Emrah ...
 
Flaş haber! Cinderes merkezi ele geçirildi
TSK ve ÖSO, Afrin'in Cinderes belde merkezini ele geçirdi. Teröristlerle ...
Doçentle profesörün 'moleküler biyoloji' kavgası karakolda bitti!
2 kadın öğretim üyesi arasında çıkan kavga üzerine, olay yerine polis ...
Irak'a sınırötesi operasyon sinyali!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Afrin harekatı mayıs ayına kadar biter. ...
 
İzmir'de Kılıçdaroğlu’na hakaret ediyordu... O memuru affetmedi!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
İzmir'i Teksas'a çevirmişlerdi... O olayda yeni gelişme!
Bayraklı'da hakkında ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan kesinleşmiş ...
İzmir'deki o ilçe ağaçlar için diken üstündeydi... Flaş açıklama geldi!
İzmir'in Foça ilçesi Ilıpınar Mahallesi Armutlu Dere Mevkisi'nde Orman ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva