HABERLER>EKONOMİ
27 Aralık 2013 Cuma - 16:44

Bakan Yazıcı’ya EBSO törenine damga vuran ödül!

EBSO Geleneksel Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni’nde İzmirli bir işkadını Bakan Yazıcı’ya ayakkabı kutusu uzatınca salon buz kesti!

Bakan Yazıcı’ya EBSO törenine damga vuran ödül!

İZMİR - Bakan Hayati Yazıcı, İzmir Kaya Termal Otel Convention Center'da düzenlen EBSO Geleneksel Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni’ne katıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema, Hamza Dağ, Ali Aşlık, İlknur Denizli, CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ile sanayiciler katıldı.


 
Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, bir ülkenin gücünün ekonomik performansıyla ölçüldüğünü, Türkiye’nin dış ticaret hacminin 389 milyar dolar olduğunu belirterek, bunun fark edildiğini ifade etti. Yazıcı, “Bir yerden bir yere gelmişiz. Biz sokakta, sosyal ortamda, çevrede görüyoruz. İnsanların hayatında sosyal ve ekonomik yaşantısında ne denli değişime yol açtığı ortada. Şirketlerin genel kurullarının elektronik ortamda yapılmasını sağlayacak bir yazılım kurduk. 400 şirketin genel kurulu elektronik ortamda yapıldı. Toplam süre 62 dakika. Çalışmalarımızı hep paylaşımcı anlayışla yapıyoruz. Önerileri alıyoruz. Ama oybirliği yoksa da biz çok hızlı yürümeliyiz tempolu yürümeliyiz” diye konuştu.


 
Yolsuzluk operasyonunu ime eden Yazıcı, sanayiciden kaygılanmamasını istedi. Yazıcı, şöyle konuştu: “Kaygılanmanıza gerek yok. Her şey çıplak, şeffaf ortamda gerçekleşiyor. İnsanlar görevlerini yaparken ölçü olarak hukuku ve kanunu gerçekleştirmek durumda. Adalet peşinde koşarken, adaletin gerçekleştiğini sanarken, o süreçlerde kişi haklarını, başka hak ihlallerine yol açacak uygulamalara girme lüksünüz yok. Amaç kadar araçlar da önemli. Öyle bakacaksınız. Suç işleyen varsa işlenen suç hiçbir zaman gizlenmez. Onu ayıklamak ayrı bir şeydir. Onu yaparken camcı dükkanına girmiş 20 kişi gibi davranılmaz. Herkes yerine oturur gizli saklı hiçbir şey kalmaz Türkiye büyük bir ülke, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir ülke. Eksikliklerimiz yok değil var ama tamamlayacağız.”
 


BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN 3 İSTEK!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin üç önemli sorununu gündeme getirdi. Sanayi teşviki nedeniyle diğer illerle rekabet farkından dolayı İzmir’deki organize sanayi bölgelerine yatırım yapılamadığına dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Bu nedenle kentimizdeki organize sanayi bölgelerindeki arsaların alt yapısı kullanılmadığı için bitme noktasına geliyor. Bu ülkemiz için bir servet kaybıdır. İzmir’deki organize sanayi bölgeleri doluncaya kadar komşu illerle teşviklerin eşitlenmesinde fayda var. Bu ülkemiz ve İzmir için çok önemli” diye konuştu.  İzmir’in ikinci önemli sorununun limanın küçülmesi olduğuna değinen Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti; “Devlet Demiryolları ile yürüttüğümüz bir proje var. Limanın kapasitesinin artırılması ve giderek karasallaşan İzmir Körfezi’nin kurtarılması. Çevre ve Orman Bakanlığı arasında devam eden bir ÇED sürecimiz var.  Ulaştırma ve Habercilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in bütün sivil toplum örgütleri,  meslek dolarının desteklediği projemiz ÇED sürecinde ciddi sıkışıklık yaşamamaktadır.  Ortada bir engel yoktur. Biz,  İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak makine ve ekipmanları aldık.  Paslanmasın diye ufak ufak çalıştırıyoruz ancak makineyi de gemiyi de yeterli kapasitesiyle çalıştıramadığımız için bozuyoruz.  ‘İzmir Efes,  Milas olmasın.  İzmir liman kenti,  deniz kenti olarak kalsın’ diye Körfez’i temizlemek istiyoruz.  Limanın genişletilmesi kentin kalkınmasına aynı zamanda açacağımız sirkülasyon kanalı da Körfez’in yüzülebilir hale gelmesine katkı sağlayacaktır. Böylelikle dünyanın en önemli çevre yatırımlarından biri kentimizde hayata geçecektir”. EXPO sonrası İnciraltı’nın değerlendirilmesinin de kentin en önemli üçüncü sorunu olduğuna değinen Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “
 
2005 yılından bu yana EXPO 2015 ve EXPO 2020’ye aday olmak için yol çıktık. Yürüdük. Biz kentimizi kalkındırmak için istiyoruz.  Bütün İzmir’in kanaat önderleri toplandık.  İnciraltı’nı planlayalım. Geri sahasında 4 bin dönüm alanda bir sağlık kampusü yapalım.  İzmir bir sağlık üssü olsun,   hem ülkemize hem yakın coğrafyamıza sağlık dağıtsın,  aynı fuar kenti,  kum -deniz kenti, tarih -inanç turizminde olduğu gibi sağlık turizminde de kenti kalkındırmak, turizmi 12 aya yaymak istedik.  Burada her şey hazır. Yerimiz mükemmel.  Plan yapılıyor.  Yapılamıyor.  Sağlık kampusünün içine 300 dönüm AVM  sokuluyor.  Zaten sağlık kampusü yapılması engellenmiş oluyor.  Buranın planlanması için optimum noktada buluşup planlanması için İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bir toplantı süreci başlattık.  EXPO’yu gerçekleştirmek için şova harcayacağımız 2 - 3 milyar dolardır. Elimizdeki sıfır parayla planlayacağımız İnciraltı’nın 1 milyar dolarını buradaki yatırımlara teşvik olarak verirsek orada yapılacak sağlık turizmiyle biz 2020 yılına kalmadan kentte  EXPO’yu yapmış gibi oluruz. Bu üç konuda Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bir üyesi olarak,  Bakanımız olarak sadece kendi adıma değil İzmir halkı adına destek talep ediyorum.  Ödül kazanan sanayici dostlarımıza,  ülkemize ve kentimize yaptıkları katkılardan dolayı sonsuz teşekkür ediyorum”.
 
207 FİRMAYA 548 ÖDÜL VERİLDİ
Toplamda 207 firma ve iki girişimciye plaket ve başarı belgesi olmak üzere 548 ödülün verildiği törende aynı zamanda marka başarısı gösteren 14, EBSO üyeliğinde 25 yılı geride bırakan 53 firma ve 67 meslek komitesinde üretim, yatırım, ihracat, vergi ve istihdam kriterlerinde ilk üç sırada yer alan firmalara da başarı belgeleri takdim edildi. Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni’nde, üretim, yatırım, ihracat, vergi ve istihdamda başarı gösteren Büyük Firma ve KOBİ kategorilerinde ilk 5’er firma, Ar-Ge’de başarılı 5, inovasyonda başarılı 3, EBSO üyeliğinde 50 yılı geride bırakan 6 firma ile yılın başarılı kadın ve genç girişimcilerine plaketleri takdim edildi.
 
EN YÜKSEK YATIRIMI İZMİR DEMİR ÇELİK YAPTI
Törende 'En Yüksek Yatırım Ödülü'nü İzmir Demir Çelik firması 348 bin 316 liralık yatırımla aldı. 'KOBİ’lere Özel En Yüksek Yatırım Ödülü' Enternasyonal Gravür Teknolojisi’ne 9 bin 466 lira yatırım yaptığı için verildi. 'En Yüksek Üretim Ödülü', TÜPRAŞ’a, 'KOBİ’lere Özel En Yüksek Üretim Ödülü', Dirinler Döküm Sanayi’ne, 'En Yüksek İhracat Ödülü', TÜPRAŞ’a, 'KOBİ’lere Özel En Yüksek İhracat Ödülü', Batı Basma İthalat İhracat A.Ş.’ye verildi. 'En Fazla İstihdam Ödülü', İmbat Madencilik Enerji Turizm’e, 'KOBİ’lere Özel En Fazla İstihdam Ödülü', Eminoğlu Mermer’e, 'En Yüksek Vergi Ödülü', Philsa Philip Morris Sabancı’ya, 'KOBİ’lere Özel En Yüksek Vergi Ödülü' Form Mukavva Ambalaj’a verildi. 'Başarılı Ar-Ge Çalışmaları Ödülü', Ajan Elektronik’e, 'Başarılı İnovasyon Çalışmaları Ödülü' Baylan Ölçü Aletleri firmalarına takdim edildi.
 
Çevre kategorisinde iki, çevre uygulama kategorisinde iki, çevre alanında kurumsal sosyal sorumluluk kategorisinde üç ve tema ödülünde de iki firma ödüllendirildi.



BAKANA SPOR AYAKKABI HEDİYESİ
Tören sonunda Bakan Yazıcı sahneden inerken, Eda Dişbudak adlı bir iş kadını ayakkabı kutusu ile sahneye çıktı. Katılımcılar 'Yeni bir protesto mu var?' diye birbirine bakarken Dişbudak’ın, Bakan Yazıcı’ya hediye ettiği ayakkabı kutusundan kendi özel tasarımı olan spor ayakkabı çıktı. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 28 Aralık 2013 Cumartesi 12:27

kutu güzelmiş.

Yorumu oyla      12      5  
private35 28 Aralık 2013 Cumartesi 11:38

dayanamıyorum bazen yorum üzerine yorum yazmak zorunda kalıyorum, kemal kardeşim madem yazıyı okumadın niye yorum yazıyorsun, tek başına teşvik adaletsizliği ve osb lerinin durumunu bile dile getirmesi yeterli.diğer taraftan 12 yıldır ülkeye yönetenler izmire adaletsiz davrandıklarını bilmiyorlar mı, sen niye onları eleştirmeden kısa kesiyorsun yazını, delikanlılık mı bu? yazık ya.

Yorumu oyla      13      6  
private35 28 Aralık 2013 Cumartesi 10:30

İnce bir gönderme olmuş :)

Yorumu oyla      14      6  
Ali 27 Aralık 2013 Cuma 21:56

Siz at gözlüğü takmışsınız izmirde yolsuzluk yapanlarada aynı duyarlılığı gösterin mesela koperatif in biri ayyuka çıktı hani başındaki trilyon harcadı ya seçilmek için mesela çok örnek var

Yorumu oyla      17      6  
Kemal 27 Aralık 2013 Cuma 20:04

Aziz Kocaoğlu tek kelime eleştiri getirmemiş.

Yorumu oyla      15      12  
TC. Öz Vatandaş. 27 Aralık 2013 Cuma 17:48

Bakan pek şaşırmışa benzemiyor, nede olsa alışkınlar ayakkabı kutusu almaya. Tebrik ediyorum hanım efendiyi. Hatta içi yeşillerle dolu olaydı eminin Bakan efendi dahada bi memnun olurdu.

Yorumu oyla      28      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağaoğlu'na bir darbe: Proje iptal edildi
Büyük Rüşvet Operasyonu kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan ...
Fiat Poyraz’da yılın son fırsatını kaçırmayın
Türkiye’nin önde gelen otomotiv markalarından biri olan Fiat, yılın son ...
Piyasalarda tarihi gün: Dolar 2,17, Euro 3 lira!
Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın açıklamalarıyla dün 2,14'ü aşarak ...
 
EMD’de ‘Başkan’la 24.yaş kutlaması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ekonomi Muhabirleri Derneği ...
Dolar’dan tüm zamanların rekoru: 2.14’ü aştı
Likiditenin yılsonu nedeniyle zayıf olduğu piyasada dolar, Cumhuriyet ...
Dolar’dan bir tarihi rekor daha: 2.10’u da aştı
Yükselişe geçen dolar 2,10 lirayı aşarak yeni rekor seviyeye ulaştı.
 
Piyasalara ‘Bayraktar’ darbesi
Bugün üç bakanın istifasının ardından piyasalarda çok sert düşüşler yaşandı. ...
Benzine yine zam: İşte İzmir’de yeni litre fiyatı
Akaryakıt dağıtım şirketleri benzin satış fiyatlarına litrede ortalama 13 kuruş zam yaptı.
BDDK ve SPK'dan operasyon açıklaması
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Sermaye Piyasası Kurulu'ndan, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva