HABERLER>POLİTİKA
20 Kasım 2014 Perşembe - 08:30

Bakan tutuklu IŞİD militanı sayısını açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, rakamı yeni öğrendiğini ve tutukluların hangi ülkenin vatandaşı oldukları noktasında elinde bilgi olmadığını söyledi.

Bakan tutuklu IŞİD militanı sayısını açıkladı

ANKARA - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bakanlığının 2015 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Bozdağ komisyonda, Türkiye'de 16 IŞİD terör örgütü üyesinin, örgüt adına faaliyette bulundukları gerekçesiyle tutuklu bulunduğunu söyledi.
Niğde Ulukışla'daki saldırıyla ilgili 3 IŞİD terör örgütü üyesinin Ankara 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde bulunduğunu anlatan Bozdağ, bu kişilerin yargılamalarının devam ettiğini kaydetti.

Bozdağ, Türkiye'de bugün itibarıyla 16 IŞİD terör örgütü üyesinin, örgüt adına faaliyette bulundukları gerekçesiyle tutuklu bulunduğunu bildirerek, kendisine bu notun yeni verildiğini ve hangi ülkelerin vatandaşları olduğuna dair bilgisinin olmadığını ifade etti.
CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI
HSYK'nın yapısı ve yargıyla ilgili konularda ciddi bir anayasa değişikliği gerektiğini vurgulayan Bozdağ, "konularda birlikte adım atma imkanı bulalım" dedi.
Bakan Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili de, "Sanki mahkeme kararı burayı iptal etmiş, burada kaçak bir durum varmış gibi bir şey var. İlk derece mahkemesinin verdiği karara Danıştay onay vermemiştir. Dolayısıyla burada bir mahkeme kararını uygulamama, mahkeme kararına aykırı davranma gibi bir durum söz konusu değildir" dedi.
'17 ARALIK' SES KAYITLARI
Adli Tıp Kurumu'nun 17 Aralık soruşturmasındaki ses kayıtları raporuyla ilgili soruları da yanıtlayan Bozdağ, şunları söyledi:
"Rapor, sesin konuşanlara ait olup olmadığıyla ilgili. Bir de tapelerle ses arasında uyum olup olmadığına dair inceleme yapıyor. Burada montaj ya da kurgu olup olmadığına dair inceleme yapmıyor. Sadece 'ses konuşana aittir, tape ile ses arasında uyum vardır' şeklinde rapor veriyor. İlave, çıkarma, montaj, kurgu konusunda bir inceleme yapılmadığını ifade etmek isterim."
AİHM'NİN ÖCALAN KARARI
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani'nin Abdullah Öcalan hakkında AİHM'nin verdiği kararı sordu.
Adalet Bakanı Bozdağ, Zozani'nin sorusuna, "Şu anda bizim kanunumuz ağırlaştırılmış müebbet hapisle ilgili bir hüküm içeriyor. Biz bunu uyguluyoruz. AİHM bununla ilgili bu konuda hak ihlali kararı verdi ama biz bu konuda şuanda bir değişiklik düşüncemiz yok. Onu özellikle ifade etmek isterim" şeklinde cevap verdi.
Zozani'nin, "AİHM kararını uygulamayacak mısınız sorusuna ise Bakan Bozdağ, "Bu bizim iç hukuk düzenlememiz bizim. Şuanda bizim böyle bir çalışmamız yok. Bir çalışma yapmayı da düşünmüyoruz" cevabını verdi.

"İPTAL İÇİN DAVA AÇACAĞIZ"
Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın sunumundaki bilgilerin yanlış olduğunu öne sürerek, Türkiye'nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kabul edilebilir bulduğu davalarda birinci olduğunu söyledi.
Yargı paketiyle, ceza muhakemesine ilişkin düzenlemelerin tekrar değiştirildiğini anlatan Gök, bu düzenlemelerin intikam için getirildiğini iddia etti.
AK Parti iktidarının yargı kararlarını tanımadığını savunan Gök, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın inşaat aşamasında yürütmesinin durdurulmasına ilişkin kararın uygulanmadığını bildirdi. Gök, "Herkes mahkeme kararına uymak zorunda. Bu karar üzerine yapı ruhsatının iptali davası açmaya hazırlanıyoruz" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Danışmandan şok detay: Referansını kendi yazdı!
Meclis Soruşturma Komisyonu, 17 Aralık’a takipsizlik kararı veren İstanbul ...
CHP'li Özel’den Soma raporuna eleştiri
CHP Manisa Milletvekili ve Soma Komisyonu Üyesi Özgür Özel, Soma Komisyonu'nun ...
Üniversiteliye yeni af Meclis’ten çıktı
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) kurulmasına ilişkin yasa, ...
 
CHP’li Koç’tan Dersim açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Dersim olaylarına ...
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ilk resepsiyon öğretmenlere
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ilk resepsiyonu, ...
Meclis’te yeni bir parti daha
Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in kurucuları arasında bulunduğu ...
 
Başbakanlık'ta kritik toplantı: Süreç ve Alevi açılımı masada
Başbakanlık Resmi Konutu'nda Ahmet Davutoğlu başkanlığında bir değerlendirme ...
İdris Naim Şahin'e otel şoku
AK Parti eski Milletvekili ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e otel ...
AK Partili Sait CHP’li Belediye için aracı oldu
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva