HABERLER>EGE
18 Ekim 2013 Cuma - 15:38

Bakan Eroğlu muhalefeti eliştirdi: 2 milyar 800 milyon...

Kurban Bayramı'nı memleketi Afyonkarahisar'ın ilçe ve beldelerinde bayramlaşmayla geçiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığı döneminde 2 milyar 800 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını anlattı.

Bakan Eroğlu muhalefeti eliştirdi: 2 milyar 800 milyon...

AFYON - Seçim bölgesi Afyonkarahisar'da düzenlenen bayramlaşma törenlerine katılan Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı'nın son gününe, merkeze bağlı Susuz Beldesi'ni ziyaret ederek başladı. Çözülmez denilen birçok problemi çözdüklerini belirten Eroğlu, eskiden en büyük sorunun ekonomi olduğunu, krize rağmen Türkiye'nin büyüdüğünü anlattı.


BİN GÜNDE BİN GÖLET PROJESİ
Birçok kentteki susuzluk problemini, şehirlerin 30-40 yıllık su ihtiyaçlarını çözdüklerini dile getiren Bakan Eroğlu, "Köklü çözümler bulduk. Günübirlik, günü kurtaran çözümler üretmiyoruz. Büyük düşünüyoruz. 'Bin Günde Bin Gölet' projesi bütün dünyanın dikkatini çeken bir proje. Birçok ülkenin bürokratları bu projeyi izliyor. Macaristan'da bir mevkidaşım 'Biz bin günde 15 gölet ancak yapıyoruz, siz bin göleti nasıl yapacaksınız' diye sordu. Bakan “Bu projeyi ilgiyle izliyorlar" diye konuştu.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ
Muhalefeti de eleştiren Eroğlu, "Türkiye'de 657 dereyi ıslah ettik. Ağaçlandırmada destan yazıyor. Sadece Susuz Beldesi'nde 1 milyon ağaç diktik. Son 10 yılda Türkiye'de 2 milyar 800 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Çevrecilik, ağacı ve yeşili sevmek bu. Lafla olmuyor çevre. Çevreci diye geçinen muhalefet İstanbul'u mahvetmişti. Onların döneminde Haliç'te kokudan geçilmiyordu. Lağım suları sokakta akardı. Ama biz atık su ve katı atık bertaraf tesisleri kurup arıtılan suyu yüzde 10'dan yüzde 75'lere çıkardık" dedi.

Bayramlaşma programına Bakan Eroğlu'nun yanı sıra, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan eşlik etti. Eroğlu, Susuz Beldesi'nin ardından İscehisar İlçesi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.


EROĞLU: 8 KATA ÇIKARANA KADAR NASIL EZİYET ETTİ
İscehisar İlçesi'nde vatandaşlarla bayramlaşan Bakan Veysel Eroğlu, cuma namazı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Adana'da 8'inci katta kurban kesen kişiye 1012 liralık ceza uygulandığının hatırlatılması üzerine Eroğlu, balkonda kurban kesilmesinin usule aykırı ve cezası olduğunu söyledi.

Bakan Eroğlu, bütün vatandaşlara 'hayvana eziyet etmeyin ve gösterilen yerler dışında sokakta kesmeyin' denildiğini anımsatarak, "İlk defa duyuyorum balkonda, 8'inci katta kurban kesilmesini. Bu fevkalade yanlıştır. Kusura bakmasın, bunlar da kötü örnek oluyor. O bakımdan bunlara ceza verilir. Cezasını da tahsil edeceğiz. Elbette bunu özellikle söyleyeyim. Kurban da dini vecibedir, onun kesim esaslarına uyulması da dini vecibeler arasındadır. Özellikle hayvana eziyet edilmemeli. Onu 8'inci kata çıkarana kadar nasıl eziyet etti? Ayrıca görüntü kirliliği ve hoş olmayan bir durum. Tasvip edilemez" dedi.

İHRACAT HEDEFİ 1.5 MİLYAR DOLAR
Bakanlığının hazırladığı 'Trüf Orman Eylem Planı' sorulan Eroğlu, bu konuyla ilgili de şunları söyledi:
"Bu mantarın kilosu 2 bin dolar civarında. Gerçekten çok aranan bir mantar. Ormanlarda bu tür çok kıymetli mantarlar, odun dışı ürünler ve şifalı bitkiler var. Bu şifalı bitkiler arasında ceviz, badem, defne, adaçayı ve kekik gibi odun dışı ürünler için bakanlık bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü'nün altında Odun Dışı Ürünler Daire Başkanlığı kurduk. Bu ürünler dünyada çok para ediyor. Bu ürünlerle ilgili 300 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz. Hedefimiz bu ihracatı 2015 yılı sonuna kadar 1.5 milyar dolara yükseltmek."

ŞİFALI BİTKİLER 
Şifalı bitkilerin, mantarların dış piyasada çok para etiğini, ihraç kapısı açık ürünler olduklarını anımsatan Eroğlu, bu konudaki çalışmaları hızlandırdıklarını, Afyonkarahisar'da bu kapsamda tıbbı ve aromatik bitkiler merkezi kurulmakta olduğunu kaydetti. Bu merkezin inşaatının yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirten Eroğlu, "Şifalı bitkiler dediğimiz alternatif tıp veya tamamlayıcı tıp adıyla bilinen tıp konusundaki gerekli bitkileri, bitki özlerini, yağlarını, yapraklarını özellikle üniversitelerimizle birlikte çalışarak pazarlamak istiyoruz. Bu ihracat kapısı çok açık olan, potansiyeli çok yüksek olan bir saha" diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minibüs şarampole yuvarlandı: Biri 2 aylık beke 16 yaralı!
Selendi’ye bağlı Akçakertil Köyü yakınlarında, otomobille karşıdan gelen ...
Süt üreticilerinin 'fiyat' isyanı!
Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, ...
Bodrum sahiline cesed vurdu
Bodrum’un Gümbet sahilinde, kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulundu. ...
 
Marmaris'in Kız Kumu UNESCO yolunda
Marmaris’in Orhaniye Köyündeki Kızkumu'nun Birleşmiş Milletler Eğitim, ...
Oğlu tecavüz ve cinayetten içeri giren gardiyan...
Fethiye Kapalı Cezaevi’nde görevli infaz koruma memuru 48 yaşındaki Ahmet ...
Galip Dede Andımızı'ı megafonla okudu
Bodrum’da farklı konularda eylemlere imza atan ve 'Galip Dede' olarak ...
 
Köyceğiz sular altında!
Köyceğiz’de dün 4 saatte metrekareye 50 kilogramın üzerinde yağmur yağınca ...
Muğla'da hortum dehşeti
Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı turistik Sarıgerme Köyü'ndeki hortum, ...
İki saatlik yağmur Salihli'yi göle çevirdi
Manisa'nın Salihli İlçesi'nde 2 saat boyunca aralıksız devam eden sağanak ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva