HABERLER>EKONOMİ
25 Kasım 2014 Salı - 13:15

Bakan Elvan ‘servislerin kalkma tartışması’na nokta

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'İç güvenlik reform paketi' ilgili, "Bu bir reform paketidir. 5 bine yakın polisimizin sahada yer almasına imkan sağlayan bir reform paketidir" dedi. Kamuoyunda tartışma yaratan ‘servislerin kaldırılması’ konusunu değerlendiren Bakan Lütfi Elvan ise "Resmi kurumlara ait servislerin kaldırılması düşünülebilir ama özel kesime ait servisler kaldırılacak gibi bir şey söylemek mümkün değil. Hukuken de söz konusu değil" diye konuştu.

Bakan Elvan ‘servislerin kalkma tartışması’na nokta

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı dönüşüm programları kapsamındaki tartışmaları; Akşam'dan Miray Çimen'e değerlendirdi.
 
“Şehir merkezlerine girişleri ücretli hale getirilebilir” diyen Elvan, sözlerine şöyle devam etti: Resmi kurumlara ait servislerin kaldırılması düşünülebilir ama özel kesime ait servisler kaldırılacak gibi bir şey söylemek mümkün değil. Hukuken de söz konusu değil.
 
Arkadaşlarımız özellikle enerji verimliliği konusunda çalışma yaparken bazı tedbirler ortaya koymuşlar. Bunlardan bir tanesi de metronun, özellikle raylı sistemlerin geçtiği bölgelerde insanların, metro ve raylı sistemlere daha kolay ulaşabileceğini düşünerek yapılan bir çalışma.
 
LONDRA MODELİ DÜŞÜNÜLEBİLİR
Enerji verimliliğini arttırıcı birtakım tedbirler alınacak. Kent merkezlerine girişlerin paralı olmasına yönelik belediyeler çalışma yapacak. Londra'da olduğu Belirli merkezlerin paralı yapılması halinde yığılma azalabilir mi? gibi birtakım çalışmalar olacak. Vatandaşlarımızı rahatsız edici, vatandaşlarımızın beklentilerini ortadan kaldırıcı bir karar alınması söz konusu olamaz.
 
5 BİNE YAKIN POLİSİMİZİN...
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Karadeniz'e Sahildar Ülkeler Sınır/Sahil Güvenlik Teşkilatları İşbirliği Forumu (BSCF) Liderler Toplantıları"nın açılışına katıldı.  Açılışın ardından gazetecilerin iç güvenlik reform paketine ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Ala, “Aslında milletimizin can ve mal güvenliğini emniyet altına alırken, aynı zamanda hak ve özgürlüklerini her türlü şiddete karşı da garanti altına alan, onları rahatlıkla kullanılmasını sağlayacak olan kapsamlı bir iç güvenlik reform paketidir bu.
 
İnsanımızın hayatını kolaylaştıran düzenlemelere, emniyetteki yapılanmaya, sahil güvenlik ve jandarma komutanlıklarımızın teşkilat yapısına, trafik hizmetlerinin bir kısmının sivil birimlere devredilmesine ve böylece 5 bin polisin daha sahada görev almasına imkan sağlayan bir reform paketidir. Daha önceki alışkanlıklarımızla değerlendirme yapmamak gerekiyor. Her attığımız adım bir öncekinden daha fazla şey kazandırıyor" dedi.
 
“BAŞKA DEĞİŞİKLİKLER DE YAPACAĞIZ"
Güvenlik hizmetinin vatandaşların temek hak ve özgürlüklerini kullanmasına imkan sağlayan bir kamu hizmeti olduğunu vurgulayan Efkan Ala, “Bunu gerçekleştirmek için bazı değişikler yapıyoruz daha sonra başka değişiklikler de yapacağız. Bizim gerçekten sistem olarak eş zamanlı reforma ihtiyaçlarımız var. Ak Parti hükümetleri reform hükümetleridir. Çok fazla reform yapacağız ve hepsinin ana ekseni memleketimizde insanımıza daha kaliteli kamu hizmeti sunmak olacaktır" diye konuştu.
 
“MEMLEKET MEVZUAT MEZARLIĞINA DÖNMÜŞ"
Hangi reformlar yapılacak sorusuna ise Bakan Ala, "Çeşitli mevzuatlarda değişiklikler yapılıyor ve yapılmaya devam edecek. Bazı alanlarda mevzuat mezarlığına dönmüştür memleket. O kadar çok mevzuat var ki bir alana düzenleyen, gerçekten o alanda iş yapabilmelerini zorlaştırıyor. Bunları kolaylaştıracağız. Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde nasıl hizmet sunuluyor ise biz daha fazlasını yapmayı hedefliyoruz. Daha önce çeşitli paketler geliyordu yine gelecek bunu gibi. Hepsi vatandaşın hayatın kolaylaştıran paketler olacaktır. Hiçbiri vatandaşımızın hayatını zorlaştıracak paket olmayacaktır" şeklinde konuştu.
Bakan Ala, Edirne Valisiyle ilgili soruları ise gerekli cevabın dün verildiğini belirterek yanıtlamadı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2B'den 3,2 milyar lira gelir
Hükümet, 2B arazilerinin satışından 3,2 milyar lira gelir elde etti.
Üçüncü nükleer santrale iki talip birden
Türkiye, ABD'li Westinghouse ve Çinli SNPTC ile üçüncü nükleer santralin ...
EBSO'nun sevilen ismi dünyaevine girdi!
EBSO Kurumsal İletişim Müdürlüğü Protokol Birimi'nde görev yapan Şeyhmus ...
 
Hollandalı banka 1700 kişiyi işten çıkaracak
Hollandalı banka ING, önümüzdeki üç yılda 1700 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.
İzmir Fuarı’nda bir ilk: En büyük canlı hayvan sergisi
Bu yıl 10.’su düzenlenen İzmir Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık ...
İzmirli ünlü aile Coca-Cola hisselerini satıyor!
İzmir’in önde gelen sanayici ailelerinden Özgörkey Ailesi, Coca Cola’daki ...
 
İhaleyi alanlardan ilan: TOMA yapacak işçi aranıyor!
Emniyet’in gizli olarak düzenlediği TOMA ihalelerini ardı ardına kazanan ...
30 üniversiteli yelkenliyle tanıştı
DTO İzmir Şubesi ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü (EAYK) arasında imzalanan ...
Elvan’dan ‘Yıldırım’ gol: 33 milyar dolarlık muamma!
Bakan Lütfi Elvan’ın “Duble yolların yüzde 80’i 2-3 yıl dayanan sathi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva