HABERLER>POLİTİKA
6 Ekim 2016 Perşembe - 12:04

Bakan'dan o akademisyenler için kanun teklifi

CHP'li Bakan, 667 Sayılı OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi ile kapatılan üniversitelerin akademik kadroların yeni kurulan İzmir Bakırçay Üniversitesi ve İzmir Demokrasi Üniversiteleri ile diğer devlet üniversitelerine aktarılmasına ilişkin kanun teklifi verdi.

Bakan dan o akademisyenler için kanun teklifi

Cumhuriyet, demokrasi ve anayasal düzeni hedef alan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 667 Sayılı OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi ile Fethullahçı Terör Örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen vakıf yükseköğretim kurumları kapatılarak, bu kurumlara ait olan taşınırlar ile her türlü mal varlığı, alacak ve haklar, belge ve evrak Hazineye bedelsiz olarak devredilmiş sayıldı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın, İzmir’de kapatılan iki üniversitenin devlet üniversitesi olarak eğitime devam etmesi için verdiği kanun teklifi, tüm partilerin İzmir Milletvekillerinin de imzasıyla torba yasaya eklenerek, İzmir’e iki devlet üniversitesi kazandırılmıştı.

CHP’li Bakan, 667 Sayılı OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi ile kapatılan üniversitelerin akademik kadroların yeni kurulan İzmir Bakırçay Üniversitesi ve İzmir Demokrasi Üniversiteleri ile diğer devlet üniversitelerine aktarılmasına ilişkin kanun teklifi hazırladı. Kanun teklifi, CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer’in de imzasıyla meclise sunuldu.

‘ARZUMUZ KAPATILAN TÜM ÜNİVERSİTELERİN EĞİTİME DEVAM ETMESİ’

Üniversitelerin kapatılmasıyla açıkta kalan akademik kadroların istihdam sorununun çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan, “Kapatılan üniversitelerle beraber, ülkemizin gelişmesi, eğitim düzeyinin artması, uluslararası rekabet gücünün artması, bilgi toplumuna ilişkin hedeflerin gerçekleşmesi için faaliyet gösteren akademisyenler açıkta kalmıştır. Yetişmiş insan gücünün değerlendirilmesi, yıllardır önüne geçilmeye çalışılan beyin göçüne engel olunması ve ülkemiz kaynaklarının değerlendirilebilmesi açısından, bu akademik kadrolarda yer alan ve yaşadığımız süreçte darbe girişiminin karşısında olan, FETÖ terör örgütü ile hiçbir bağlantısı olmayan akademik kadrolarının istihdam sorununu çözmek zorundayız. Arzumuz diğer kapatılan tüm üniversitelerin de devlet üniversitesi olarak, tüm olanaklarıyla, eğitime devam etmesi” diye konuştu.

KANUN TEKLİFİNİN DETAYLARI

Bakan, kanun teklifinin detaylarını şu şekilde aktardı: “Teklifimiz, İzmir’de bulunan ve 667 Sayılı OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi ile kapatılan üniversitelerin akademik personelinin yeni kurulan İzmir Bakırçay Üniversitesi ve İzmir Demokrasi Üniversiteleri ile diğer devlet üniversitelerine aktarılmalarını düzenlenmektedir. Buna göre; Gediz Üniversitesi’nin akademik ve idari kadrosunun, yeni kurulmuş olan Bakırçay Üniversitesi’ne, İzmir Üniversitesi’nin akademik ve idari kadrosu ise yeni kurulmuş olan İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne aktarılsın diyoruz. Yine aynı KHK ile kapatılmış olan diğer vakıf üniversitelerinin akademik ve idari kadroları da, kadro ve ihtiyaç durumu dikkate alınarak, bu vakıf üniversitelerinin kuruluşu sırasında garantör olan ilgili devlet üniversitelerine ya da bu şehirdeki başka bir devlet üniversitesine aktarılsın diyoruz. Bir darbe girişiminin ardından, ülkemizin güvenliğinin sağlanması ve olası darbelerin önlenmesi amacıyla tedbirler alınmasını doğru bulsak da bu sürecin iyi yönetilmesi ve amacından sapmaması konusunda hassasiyetimizi bir kez daha dile getirmek isteriz.”

 
İzmir'de bulundu: 2 bin yıllık çengel bulmaca!
 
Kılıçdaroğlu Çiğli'de 25 açılış yapacak, 1 temel atacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökçek’ten şok iddia: FETÖ, CHP’nin başında...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, FETÖ'nün CHP Genel Başkan ...
Türkiye'ye vize serbestisi için Jagland formülü
Türkiye ile AB vize serbestisi için eksik kalan 5 kriterden 4’ünün yerine ...
Flaş! Bakan Çavuşoğlu'ndan Irak'a tepki
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Irak Meclisi’nin TBMM’de her sene ...
 
Erdoğan ile Putin'den telefonda Suriye zirvesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ile ...
Delican’dan kontra: CHP İl Başkanı biraz daha ders çalışsın!
15 Temmuz gecesi Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nde sala okuduğu için müezzine ...
Meclis OHAL kararını haftaya görüşecek
Olağanüstü halin uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, haftaya TBMM ...
 
AK Parti’de yeni başkanlar startı verdi!
Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal ile Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten ...
Buca'da İspanya gezisi krizi: AK Parti'den tepki var!
Belediyenin İspanya’ya gerçekleştireceği inceleme gezisi AK Partili Çelebi’nin ...
Yüksekdağ hakkında zorla getirilme kararı!
Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi, "terör örgütü propagandası yapmak ve ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva