HABERLER>EKONOMİ
16 Eylül 2016 Cuma - 11:58

Bakan '1915 Çanakkale Köprüsü' için tarih verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "1915 Çanakkale Köprüsü'nün süreçlerini başlattık, bu sene içinde ihaleye çıkacağız ve 18 Mart 2017’de ilk kazmayı vuracağız." dedi.

Bakan  1915 Çanakkale Köprüsü  için tarih verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 352 kilometre uzunluğunda olması planlanan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Gelibolu-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu'nun, ilk etapta Malkara-Gelibolu-1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale bağlantısını sağlayacak olan yaklaşık 100 kilometrelik kısmı için ihaleye çıkılacağını bildirdi.

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nü de içinde barındıran projenin Marmara Otoyol Ringi’nin son halkası olacağını belirten Arslan, şöyle konuştu:

"Uluslararası ana ulaşım koridorlarının üzerinde yer alan Türkiye, bölgesel ve kıtalararası ticarette bir köprü konumunda. Ülkemizin bu konumunu kullanabilmesi amacıyla İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu projeleri ile Marmara Denizi'ni otoyollarla çeviriyoruz. Yaptığımız plana göre, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu, Kınalı tarafından TEM'e, Balıkesir'in batısından ise Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na bağlanacak."

"Bölge ekonomisini büyütecek"
Arslan, otoyol projesi kapsamında Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün yanı sıra toplam 31 adet viyadük, 5 adet tünel, 30 adet köprülü kavşakla 143 alt ve üst geçit köprüsü yapacaklarını ifade etti.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımına büyük önem verdiklerini vurgulayan Arslan, "1915 Çanakkale Köprüsü'nün süreçlerini başlattık, bu sene içinde ihaleye çıkacağız ve 18 Mart 2017’de ilk kazmayı vuracağız. Köprünün tek fonksiyonu sadece Gelibolu'dan Lapseki'ye geçiş sağlamak değil. O köprü, Avrupa'dan gelen, Ege'ye ve Batı Akdeniz'e inecek yük hareketinin İstanbul'a girmeden hemen inebilmesini, seyahat süresinin çok kısalmasını sağlayacak." diye konuştu.

Köprünün, bölgedeki vatandaşların yaşam standardını da yükselteceğini belirten Arslan, bölgedeki ticaret ve ekonominin büyümesine de katkı sağlayacağını kaydetti. Arslan, "İşte bu öneminden dolayı bir an önce bu projeyi başlatmak istiyoruz." dedi.

"1915 Çanakkale Köprüsü Gelibolu-Lapseki arasında yapılacak"
Arslan, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu'nun ilk etabı olan Malkara-Gelibolu-1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale bağlantısını sağlayacak olan yaklaşık 100 kilometrelik kısmı için ihaleye çıkılacağını yineleyerek, şunları kaydetti:

"Projenin en zorlu ayağı olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili güzergahın üzerinde çalıştık ve bu çalışmaları da tamamladık. Köprü, Gelibolu ile Lapseki arasında yapılacak. 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün de dahil olduğu otoyolu, YİD modeliyle yapmak için Yüksek Planlama Kurulu kararı alındı. İhale çalışmalarına başladık ve bu ay sonuna kadar ihale ilanına çıkacağız. 2017 yılı Ocak ayında ise teklifleri alacağız. Otoyolun tamamının yapım süresini 5 yıl olarak planlıyoruz. Projenin kalbi olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımını da 18 Mart 2017'de başlatmayı hedefliyoruz."

 
Küçük otellerde bayram bereketi!
 
AK Partili siyasetçinin katilleri öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçük otellerde bayram bereketi!
Türkiye Küçük Oteller Derneği Başkanı Çelik: Kurban Bayramı'nın sonbahara ...
Türkiye'nin altın potansiyeli açıklandı
Altın Madencileri Derneği Başkanı Akdur, Türkiye'nin altın potansiyelinin ...
Demirtaş: O programda İzmir'in payı artırılmalı
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Genç Çiftçi Hibe Destek Programı'ndan ...
 
Dünya devi 1,9 milyon aracı geri çağırıyor!
İtalyan-Amerikan otomobil üreticisi, dünya genelinde 1,9 milyon aracını ...
İzmir-İstanbul yolunun üçte ikisi tamam!
İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek 433 kilometre ...
'Anahtar teslim fabrika' dönemi başlıyor!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Yüksek Planlama Kurulu'nda, anahtar ...
 
Çipura ihracatında sevindiren artış
Çipura ihracatı bu yılın ocak - ağustos döneminde, geçen yılın aynı dönemine ...
Milyonlarca emeklinin beklediği kararda son durum!
11 milyon emeklinin beklediği banka promosyonunda sona yaklaşıldı. Promosyonun ...
Türk Akımı Projesi'nde kritik adım atıldı
Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattının denizden ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva