HABERLER>GÜNCEL
20 Ekim 2016 Perşembe - 13:18

Bahçeşehir Okulları’ndan Karşıyaka’da eğitim atağı

Bahçeşehir Okulları tarafından Bornova ve Güzelbahçe’nin ardından İzmir’e kazandırılan Karşıyaka Kampüsü, yeni eğitim öğretim yılına hızlı başladı. Farklı eğitim modelleriyle ön plana çıkan okul, hem öğrencilerin hem de velilerin büyük beğenisini topladı.

Bahçeşehir Okulları’ndan Karşıyaka’da eğitim atağı

Bilim ve teknoloji ağırlıklı STEM modelini Türkiye’de uygulayan ilk okul olan Bahçeşehir Okulları, bu eğitim-öğretim yılında Karşıyaka Kampüsü’nü de hizmete açtı. Bünyesinde, anaokulu, ilkokul ve ortaokulu barındıran kampüs, ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte farklılığını da ortaya koydu. 21. yüzyıl bireylerini yetiştirmeyi hedefleyen okulun eğitim modelinde, STEM+A, çift dilli eğitim, Robotik ve Kodlama saati uygulaması ile kişiye özgü öğretim modeli (KÖM) ön plana çıkıyor.

Anaokulundan başlayarak çift dilli eğitimin uygulandığı okulda, İspanyolca, Almanca ve Fransızca ikinci yabancı dil seçeneği olarak sunuluyor. Amaçlanan ise öğrencilerin ders saatlerinde ve dışında, yabancı dile maruz bırakılıp ana dili gibi öğrenmenin ötesinde edinmesini sağlamak.

Öğrencilerin, öğrenme stillerindeki farklılığın gözetilip buna uygun bireysel yöntemlerin kullanıldığı okulda, üniversitelerde görülen proje odaklı olan ve üretim becerisiyle özgün tasarımların ortaya çıkarıldığı Robotik ve Kodlama çalışmaları ise anaokulu ve ilkokulda başlıyor.

Hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar

Öğretmenlerinin akademik başarısıyla adından söz ettirdiği okulda ezbere dayalı olmadan eğitim gören öğrenciler, keyifli geçen derslerin ardından akademik başarıya giden yolda emin adımlarla ilerliyor. Özellikle temel matematik bilgileriyle hikaye ve çeşitli karakterlerle öğrenme fırsatı sunan Mathazone dünyasında tanışan öğrenciler, sosyal bilgiler derslerini de drama, kısa film, belgesel, oyun ve laboratuvar desteğiyle güncel hayatla bağ kurarak öğreniyor.

Teknoloji ve çağa büyük önem

Okulda dijital bir eğitim ortamı da kurulmuş durumda. STEM+A merkezleri, fen laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarı, inovasyon laboratuvarı, üretim atölyesi, sanat atölyesi gibi farklı alanları tek mekan da toplandı. Son teknoloji akıllı tahtaların kullanıldığı sınıflarda, öğretmenler diz üstü bilgisayar, öğrenciler de tablet bilgisayarlarıyla eğitimde engel tanımıyor. İlk kez uygulanan anaokulundaki finans okur yazarlığı dersi ise, minik öğrencilerin para ile tanışmasını, harcama, tasarruf ve paylaşma gibi becerileri küçük yaşlarda kazanmasını sağlıyor.

Hedef TEOG’da başarı

Öğrencinin kişisel planlama ve değerlendirme becerisinin gelişmesine katkıda bulunarak motivasyonunu sürekli desteklemek için mentor öğretmenler de devrede. 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda uygulanan mentor öğretmenlik sisteminin amaçlarından biri de, TEOG sınavlarındaki başarıya katkıda bulunmak.

Spor ve müziğe ayrı önem

Müzik derslerinde minik yaşlarda enstrümanlarla tanışmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayan öğrencilerin spor yaşamları da ayrı bir öneme sahip. Bahçeşehir Sportif Koordinasyon Eğitimi ile çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimi mercek altına alınıyor. Okulda kurulan futsal başta olmak üzere voleybol ve basketbol takımları ile sanat ve arkeoloji kulüplerine öğrencilerin ilgisi yoğun. Okulun, orijinal boyutlardaki kapalı spor salonu da, ilçenin öne çıkan komplekslerinden biri haline gelmiş durumda.

Veliler unutulmadı

Veliler için Servis Tabanlı Okul Yönetim Sistemi (STOYS) devrede. Velilere yönelik bilgilendirme, ölçme değerlendirme, ödev takibi ve öğrencinin gelişimi, bu sistem ile internet ortamında güncel olarak takip edilebiliyor. Ayrıca okul bünyesinde velilere yönelik seminerler düzenleniyor.

 “TEOG’da başarı öncelikli hedefimiz”        

Okul Müdürü Nükte Teber, “Yeni kurulan okul olmamıza rağmen hem müfredata hem de Bahçeşehir Okullarının farklı ve başarılı eğitim modeline kısa sürede uyum sağladık. Bu uyum, okulumuza kısa sürede yansıdı. Başarılı çalışmaların, projelerin alt yapısını sağlam bir şekilde kurduk. Şu an öncelikli hedefimiz, TEOG sınavlarında en yüksek başarıyı elde edebilmek. Deneme sınavlarımızda hızla devam ediyor. Yoğun çalışmalarımızı velilerimizin de desteğiyle sürdürüyoruz” diye konuştu.

 
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda İzmir için çok önemli imza: Hedef 2019!
 
Müteahhitlerden yasa talebi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de çifte operasyon: Kaçakçılara geçit yok!
Bornova’da yapılan iki operasyonda 2 bin 50 litre kaçak akaryakıt ve ...
Çukurca'da havadan ve karadan terör operasyonu
Hakkari'nin Çukurca ilçesi Uzundere Hisar Dağı ve Güven Dağı bölgelerinde ...
FETÖ TSK'daki 'imamlarını' mülakatla belirlemiş!
FETÖ'nün darbe girişimi soruşturmasında tutuklanmasının ardından etkin ...
 
FETÖ şeker fabrikasını kumpasla ele geçirmiş!
FETÖ'nün, 2008 yılında 65 bin çiftçinin sahibi olduğu Adapazarı Şeker ...
Hakkari’den İzmir’e ateş düştü!
Çukurca’da PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada İzmirli Yüzbaşı Özgür Çevik de şehit düştü.
Hakkari'den acı haber: 2 asker şehit
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, teröristlerle güvenlik güçleri arasında ...
 
3.Jet Üssü'nde operasyon: 40 askere gözaltı
Konya'da yürütülen FETÖ soruşturmasında 47 asker hakkında gözaltı kararı ...
İzmir'de FETÖ'nün 'sağlık yapısı'na operasyon: 20 gözaltı
İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda aralarında Sağlık Bakanlığından ...
Flaş! Fırat Kalkanı'nda PYD hedefleri vuruldu
El-Bab'a doğru harekete geçen PYD-YPG güçlerine yönelik hava bombardımanı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva