HABERLER>POLİTİKA
20 Ekim 2016 Perşembe - 12:53

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda İzmir için çok önemli imza: Hedef 2019!

İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri proje finansman töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Erdoğan Bayraklı’ya yapılacak dev sağlık kampüsünün 2019 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı nda İzmir için çok önemli imza: Hedef 2019!

EGEDESONSÖZ – Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi İzmir için çok önemli bir protokole sahne oldu.

İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri proje finansman töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen İzmir ve Kocaeli Şehir Hastaneleri Proje Finansman Töreni'ndeki konuşmasına başlarken, finansman anlaşmasının hayırlı olması dileğinde bulundu.

Şehir hastanelerinin, kendisinin 14 yıllık hayali olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başbakan olduğum günden bu yana bu projeyi hayata geçirmek için çok çabaladım, mücadele verdim. Tabii bu hiç de kolay bir süreç olmadı. İnananlar vardı, inanmayanlar vardı. Acaba olur mu, olmaz mı, netice alabilir miyiz, alamaz mıyız? Sonunda yoluna girdi." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2005 yılından itibaren şehir hastanelerinin yasal ve bürokratik alt yapısını kurmaya başladıklarını belirterek, "Şehir hastaneleri için özel bir kanun dahi çıkarmak zorunda kaldık. Pek çok engeli teker teker aşarak nihayet 2013 yılında 15 hastaneyle ilgili imzaları attık ve projeye start verdik." dedi.

Türkiye'nin farklı bölgelerinde 21 şehir hastanesi projesinin ihalesinin yapıldığını veya sözleşmesinin imzalandığını ifade eden Erdoğan, "Bu projeler 9 bin metrekarenin üzerinde kapalı alana ve 30 bin 691 yatak kapasitesine sahip 22 milyar 237 milyon lira yatırım bedeli olan hastanelerin inşasını içeriyor. Halen ihale süreci devam eden 2, Yüksek Planlama Kurulu onayında olan 4 ve fizibilite çalışmaları süren 2 proje daha bulunuyor. Böylece toplamda 41 bin yatağa, 30 milyar lira yatırım tutarına sahip 29 projeyi hayata geçirmiş olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"2019 yılına kadar tüm hastanelerimizi hizmete almayı planlıyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehir hastanelerimizin açılışlarına inşallah önümüzdeki aydan itibaren başlıyoruz. 2019 yılına kadar tüm hastanelerimizi hizmete almayı planlıyoruz. Tabi burada mesele şu, biz öyle hastaneler inşa edelim, kuralım ki buralarda benim vatandaşım hastaneye girdiği zaman hastanenin içinde, dışarıda, şurada, burada sedyelerin üzerinde dolaşmasın. Çocukluğumuzda hastanelere gittiğimiz zaman sedyeler üzerinde bir binadan başka bir binaya, bir yerde bakıyorsunuz sabah doktor sizi muayene ediyor, ondan sonra röntgen için bir başka binaya geçiyorsunuz, oradan bir başka binaya geçiyorsunuz, hep bunları yaşadık bu ülkede. Ama 'Artık bu böyle devam edemez' dedik, bunun bitmesi lazım. Girdiği zaman oradan her şey bitmiş olarak vatandaşım çıkmalı. İşte şimdi bu hamdolsun birçok hastanede başarıldı ama bunun daha da geliştirilerek devamının mücadelesini veriyoruz. Bu projelerin altında yatan gerçek bu."

Bugün İzmir ve Kocaeli gibi iki önemli şehrin şehir hastanelerinin 1,1 milyar dolarlık dış finansmanının yaklaşık 637 milyon dolarlık bölümüne ilişkin anlaşmanın imzalarına şahitlik edeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Projenin yüzde 5 ortağı da olan 'General Electric' firması yetkilileri mart ayında ve geçtiğimiz ay Amerika'da yaptığımız görüşmelerde verdikleri sözleri tuttukları için ben de kendilerine şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum." dedi.

Yatırım bedeli 1,4 milyar dolar olan projenin finansmanının 1,1 milyar dolarının dış krediyle, kalanının öz kaynakla karşılandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli Şehir Hastanesi'nin bin 180 yatağa sahip olacağını ve 6 ayrı hastaneden teşekkül edileceğini, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nin ise 2 bin 60 yatağa sahip olacağını, 6 ayrı bloktan oluşacağını bildirdi.

Erdoğan, "İnşallah bu projeler de 2019 yılı bitmeden tamamlanıp, hizmete girecek. Şimdiden şehirlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.       

CUMHURİYET TARİHİN EN BÜYÜK YATIRIMI OLACAK
İzmir'de Sağlık Bakanlığı'nın kamu özel ortaklığıyla kuracağı Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü, 780 milyon avroluk yatırım bedeliyle kente Cumhuriyet tarihi boyunca yapılacak en büyük sağlık yatırımı olacak. İnşaat çalışmaları başlayan ve içerisinde 7 hastanenin bulunduğu kampüs, 36 ayda tamamlanacak.

Kampüsün 568 yatak kapasiteli genel hastane, 373 yatak kapasiteli kadın doğum ve çocuk hastanesi, 213 yatak kapasiteli kardiyovasküler cerrahi hastanesi, 159 yatak kapasiteli onkoloji hastane, 300 yatak kapasiteli fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yatak kapasiteli yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, 347 yatak kapasiteli yoğun bakımlardan oluşuyor ve  51 ameliyathane ve 414 polikliniğin bulunacağı dev kompleks 622 bin 812 metrekarelik alanda inşa ediliyor. (Haber servisi, AA)

 
'Endoskopi her reflü hastası için gerekli değil'
 
Bahçeşehir Okulları’ndan Karşıyaka’da eğitim atağı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gelincik 21 Ekim 2016 Cuma 10:46

Devlet bu şehirde metro yapmazmı?

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 21 Ekim 2016 Cuma 10:46

SAbuncubeli tüneli ne oldu?

Yorumu oyla      11      5  
20 Ekim 2016 Perşembe 15:01

Bu sefer de lafta kalmasın da ! 2014'de temeli atıldığında da 30 ayda bitiyordu.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kahramankazan' ve '15 Temmuz' Meclis'ten geçti!
Kazan ilçesinin adının "Kahramankazan" olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz'un, ...
Konak siyasetinde fair-play rüzgarı: CHP’den iade-i ziyaret
CHP İlçe Başkanı Başak ve yönetim kurulu, AK Parti İlçe Başkanı Yıldırım ...
CHP'li Böke İzmir'de 'kadının siyasetteki yerini' anlatacak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Güzelbahçe’de konferans verecek.
 
Flaş: CHP 29 Ekim kararını açıkladı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, '29 Ekim'de 1. Meclis'ten Anıtkabir'e ...
Hükümetten çok önemli 'KHK' açıklaması
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, gelecek günlerde yayımlanacak KHK'larda ...
Başbakan Yıldırım’ın İzmir ekibindeki isme Ankara’da önemli görev
Başbakan'ın İzmir Büyükşehir Belediye başkanı adayı olduğu dönemde aktif ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üç kanuna onay
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Singapur, Myanmar ve Slovak Cumhuriyeti ile ülkeler ...
Dışişlerinden bir ülke için daha seyahat uyarısı!
Dışişleri Bakanlığı, Etiyopya'da bu ay ilan edilen olağanüstü hal kapsamında ...
CHP'de 'Gaziemir' zirvesi: 2 başkan neler konuştu?
Başkan Şenol'un görevlendirme kararı sonrası peşi sıra gelen istifaların ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva