HABERLER>POLİTİKA
29 Kasım 2016 Salı - 11:12

Bahçeli Türkeş'in mesajlarına ne tepki verdi?

Yeni anayasa görüşmelerinde bir iki pürüz olduğunu söyleyen Bahçeli'ye "Partili Cumhurbaşkanı"nın da bu pürüzler arasında olup olmadığı soruldu. Bahçeli ayrıca, Tuğrul Türkeş'in açıklamalarıyla ilgili de konuştu.

Bahçeli Türkeş in mesajlarına ne tepki verdi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, grup toplantısı çıkışında da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Yeni anayasa görüşmelerinde AK Parti ile mesafe alındı. Yakın zaman içinde, bir iki pürüz aşıldıktan zonra komisyona gelecektir." diyen Bahçeli, "Pürüzler nedir?" sorusuna da, "Başbakan’a intikal ettirildikten sonra söyleyeyim... Yakın zamanda Başbakan'la görüşme ihtimali kuvvetlidir." yanıtı verdi.

MHP lideri, "Partili Cumhurbaşkanı pürüzler arasında mı?" diye soran gazeteciye de, "Bir iki ufak pürüz demiştim o kapsamda aldınız herhalde onu." dedi.

TUĞRUL TÜRKEŞ'İN AÇIKLAMALARI
Devlet Bahçeli'ye, Tuğrul Türkeş'in kendisi hakkındaki açıklamaları da soruldu.
"Bir kere okudum, değerlendirmeyi Adalet ve Kalkınma Partisi'ne bırakıyorum" diyen Bahçeli şöyle devam etti: "Özellikle 64. Hükümetin kuruluşu sırasında, MHP Genel Başkan Yardımcısı görevini üstlenirken, başbakan yardımcısı olma hikayesini Ahmet Davutoğlu anlatırsa, zannederim bunu da anlatmış olur."

GRUP TOPLANTISINDAKİ KONUŞMASI
Bahçeli, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasına ilişkin kararına sert tepki gösterdi.

''Biz AB'ye muhtaç olmadığımız gibi Şanghay meraklısı da değiliz. Türk'üz, Türkçüyüz; Turan'ın sevda ve hedefindeyiz'' diyen MHP Lideri, ''Ne Avrupa Birliği ne Şanghay İşbirliği; biz diyoruz ki sonuna kadar Türk birliği'' ifadesini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle: ''15 Temmuz FETÖ ihaneti ile ülkemizi teslim almak isteyen alçaklar başarısız olunca bu defa sinsi yöntemleri devreye aldılar. Özellikle ekonomik dengelerle oynanarak, kur üzerinde baskı kurularak Türkiye köşeye sıkıştırılmak istenmektedir. Sıcak para lobisi arkasındaki güçler ekonomik kriz yoluyla ülkemizi terbiye etmeye çalıştı, aynı tezgah yine kurulmaktadır. Krizden medet ummak kurulan ekonomik tuzaklarla işbirlikçilik yapmak Türkiye'ye ihanettir. Kolayını tercih edebilir Türkiye ekonomisinin kötürüm tablosundan ötürü hükümeti en ağır şekilde tenkit edebilirdik.
Elbette ekonomi alarm vermektedir. Döviz fiyatı yükselirken elimizi ovuşturmayız. Hükümet kaybetsin de nasıl kaybederse kaybetsin anlayışı içinde değiliz. Dövizdeki yükselişi tek başına küresel gelişmelerle ilişkilendirmek doğru değildir. Daha fazla demokrasi diyerek ekonomik vurgun peşinde koşanlara engel olabiliriz. Vatandaşlarımızın elinde yok avucunda yoktur. Aç yatıp aç kalkanlara dövizlerinizi bozdurun demek mağdur insanlarımızla alay etmektir. Dövizdeki artıştan istifade eden kaymak tabaka ülkesi ve milleti için fedakarlık yapsın. İşsizlik fren tutmamaktadır. Yabancı varlıkların milli gelire oranı yüzde 80'i aşmıştır. Reel sektörün 200 milyar doları aşan dış borcu korku salmaktadır.

TERÖRLE MÜCADELE
Türkiye milli bekasını korumak için bütün milli güç unsurlarını seferber etmektedir. Terörizmle girdiğimiz yoğun mücadelede acı verici şehadet haberleri de peş peşe gelmektedir. Terörle mücadele Türkiye için geri dönüşü olmayan bir süreçtir. Bu süreçte ya istiklal ya ölüm demekten başka seçeneğimiz yoktur. Terörle mücadeleyi Batı'ya rağmen sürdürmeliyiz. Teröristleri nerelerdeyse hangi delikte saklanıyorlarsa araya araya bulup tümden imha etmeliyiz.

FIRAT KALKANI HAREKATI
Fırat Kalkanı Harekatı El Bab'da yoğunlaşmıştır. Rusya Türk askerine ateş açan savaş uçaklarını kendilerine ait olmadığını açıklamıştır. TSK ise uçakların rejim güçlerine ait olduğunu değerlendirmiştir. El Bab stratejik bir yol ağzıdır. El Bab'ın kontrol altına alınması bölgesel denklemin yeniden kurulması demektir.

AVRUPA PARLAMENTOSU'NUN ''MÜZAKERE DONSUN'' KARARI
24 Kasım'da AP yozlaşmış niyetini yeniden göstermiş aldığı karar tarihe kara bir leke gibi kazınmıştır. Aralık ayında toplanacak AB Konseyi bu kararı görüşecek ve kesin bir karara bağlayacaktır. İdam cezasının yasallaşması halinde katılım sürecini resmen askıya alınacağı vurgulanmıştır. Avrupa Parlamentosu madem idam cezasını istemiyor, bunu ilişkilerin sonlandırılması için bahane görüyor, o zaman yarından tezi yok, AKP idam cezasıyla ilgili kanun teklifini TBMM'ye taşımalıdır. El mi yaman bey mi yaman gösterelim. Hepsini birden yıldırım vurmuşa çevirelim.

Biz AB'ye muhtaç olmadığımız gibi Şanghay meraklısı da değiliz. Türk'üz, Türkçüyüz; Turan'ın sevda ve hedefindeyiz. Ne Avrupa Birliği ne Şanghay İşbirliği; biz diyoruz ki sonuna kadar Türk birliği."

 
Bornova'da din adamlarıyla 'ortak akıl' zirvesi
 
Karşıyaka'da okullarda suç oranını azaltan mesai
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘FETÖ’ kapışması: Aydınlı vekil ile İzmirli rektör karşı karşıya!
CHP Aydın Milletvekili Baydar mecliste yaptığı konuşmada İKÇÜ Rektörü ...
AK Parti anayasa teklifi için tarih verdi
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop, Türkiye’nin geleceğe ...
Böke: Ekonomik sıkıntının temeli siyasi
CHP Sözcüsü Böke, "Ekonomik sıkıntıların temelinde siyasetin yattığı çok ...
 
MHP'de Ümit Özdağ'ın itirazı reddedildi
MHP Merkez Disiplin Kurulu, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın parti ...
CHP’nin acı günü: Evini bağışlayan partili vefat etti
Ödemiş’te 2012 yılında tek mal varlığı olan 2 katlı evini 30 yıllık üyesi ...
Kurtulmuş, Türkeş'in o sözleri için ne yorum yaptı?
Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Türkeş'in, 'AK Parti’yi ...
 
Yüksekdağ’a İzmir’de örgüt propagandasından dava!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ...
Kılıçdaroğlu'dan Fidel Castro için taziye ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Küba devriminin efsanevi lideri ...
CHP İzmir’de koordinatör rotasyonu: Kim/hangi ilçede görevli?
İl Başkanı Güven, ilçelerde koordinatör değişikliğine gitti. Göreve geldiği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva